Προς το περιεχόμενο

CMS apps και MAMP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι CMS εφαρμογές ( Joomla, Wordpress κλπ ), όταν θέλει κανείς να φτιάξει μια ιστοσελίδα πρέπει να τις εγκαταστήσει στο δίσκο του... ποιός ο λόγος και ποιά η λογική;

Επίσης ποιά η χρήση του MAMP ?

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zoranb είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι CMS εφαρμογές ( Joomla, Wordpress κλπ ), όταν θέλει κανείς να φτιάξει μια ιστοσελίδα πρέπει να τις εγκαταστήσει στο δίσκο του... ποιός ο λόγος και ποιά η λογική;

Επίσης ποιά η χρήση του MAMP ?

Δεν είναι κανόνας αυτός, ούτε υποχρεωτικό. Αν κάποιος δεν έχει hosting server τότε μπαίνει στη διαδικασία του xampp & mamp. Εναλλακτικά επεξεργάζεται απ ευθείας online (προς τα έξω) τη σελίδα του μέσω του server/domain που έχει.

• Like 1
Δημοσ.

Τι είναι το xampp?

Επίσης, ας υποθέσουμε πως δεν έχω ακόμα αγοράσει χώρο και domain name... δεν μπορώ να φτιάχνω το site μου στο δίσκο μου και μόλις το τελειοποιήσω να αγοράσω χώρο κ domain name?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zoranb είπε

Τι είναι το xampp?

Επίσης, ας υποθέσουμε πως δεν έχω ακόμα αγοράσει χώρο και domain name... δεν μπορώ να φτιάχνω το site μου στο δίσκο μου και μόλις το τελειοποιήσω να αγοράσω χώρο κ domain name?

Σωστά, αυτός είναι ο σκοπός. Κάνεις όλη την προεργασία τοπικά στον υπολογιστή σου και όταν φτάσεις στο τελικό στάδιο τότε το "βγάζεις ονλαιν" :)

XAMPP B)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zoranb είπε

Ποιό από τα δύο ( MAMP ή XAMPP ) είναι καλύτερο και γιατί;

MAMP κυρίως δούλευα στο MAC και XAMPP σε PC. Μια δοκιμή και τα δύο και όποιο σε βολέψει.

Εμένα το πρώτο μου ήταν πολύ ποιό εύχρηστο...

• Like 1
Δημοσ.

το σιτε δεν ειναι απλά 5-10 αρχεία (ειδικά σε cms) που τα φτιάχνεις και είσαι οκ 

θέλει να τρέχουν διάφορα στον υπολογιστή για να φανεί αυτό ως σελίδα

αυτό κάνει το mamp/xampp/lamp (server της σελίδας / php / βάση δεδομένων κλπ)

σου βάζει με την μια τους servers που χρειάζεσαι (για ευκολία) για να κάνεις την σελίδα σου 

τώρα πιο ειναι καλύτερο εξαρτάται και από σένα (τι σου φαίνεται ευκολότερο π.χ.)

δεν έχω χρησιμοποιήσει mamp οπότε δε μπορώ να σου πω 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τα παραπάνω συστήματα, μην κάνεις το λάθος να το στήσεις τοπικά. Δεν θα καταφέρεις να το ανεβάσεις. Η διαδικασία δεν είναι απλά αντιγραφή/επικόλληση τα αρχεία. Ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.wpexplorer.com/migrating-wordpress-website/

Επεξ/σία από h0kus
Δημοσ.

Τί εννοείς να μην το στήσω τοπικά; Eγώ έτσι όπως το φαντάζομαι, θα το σχεδίαζα τοπικά -στο δίσκο μου- και μετά μόλις θα το ολοκλήρωνα, θα το ανέβαζα κάπου online για να το δεί ο πελάτης. Διαφωνείς με αυτή τη πρακτική;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, h0kus είπε

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τα παραπάνω συστήματα, μην κάνεις το λάθος να το στήσεις τοπικά. Δεν θα καταφέρεις να το ανεβάσεις. Η διαδικασία δεν είναι απλά αντιγραφή/επικόλληση τα αρχεία. Ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.wpexplorer.com/migrating-wordpress-website/

Δεν είναι και τόσο τραγική η διαδικασία μεταφοράς :) 

5 ώρες πριν, zoranb είπε

Τί εννοείς να μην το στήσω τοπικά; Eγώ έτσι όπως το φαντάζομαι, θα το σχεδίαζα τοπικά -στο δίσκο μου- και μετά μόλις θα το ολοκλήρωνα, θα το ανέβαζα κάπου online για να το δεί ο πελάτης. Διαφωνείς με αυτή τη πρακτική;

Η ιδανικότερη ενέργεια είναι αυτή που έχεις σκεφτεί. Όταν φτάσεις να θες να "βγεις στον αέρα", εδώ είμαστε για τις μικρορυθμίσεις :) 

• Like 1
Δημοσ.

Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα αυτή τη στιγμή, είναι αδυναμία μου να τροποιήσω πράγματα σε free templates. Ναι ξέρω, θα μου πείτε... πού πας ρε Καραμήτρο!!! 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zoranb είπε

Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα αυτή τη στιγμή, είναι αδυναμία μου να τροποιήσω πράγματα σε free templates. Ναι ξέρω, θα μου πείτε... πού πας ρε Καραμήτρο!!! 

Το σίγουρο είναι πως δεν γίνονται όλα μέσα σε μια ημέρα... Αν θες κάτι το οποίο πρέπει να βγει άμεσα "έξω" για επαγγλεματικό σκοπό, καλύτερα να το δώσεις αλλού να στο υλοποιήσουν... 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είναι εις γνώσιν μου αυτό που λες και έχεις και απόλυτο δίκιο ;)

Αναρωτιέμαι στα διάφορα templates, free και μη, υπάρχει η δυνατότητα παραμετροποίησης ή είναι κλειδωμένα με κάποιο τρόπο;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, zoranb είπε

Ναι είναι εις γνώσιν μου αυτό που λες και έχεις και απόλυτο δίκιο ;)

Αναρωτιέμαι στα διάφορα templates, free και μη, υπάρχει η δυνατότητα παραμετροποίησης ή είναι κλειδωμένα με κάποιο τρόπο;

Σε μεγάλο επίπεδο είναι ελεύθερα για παραμετροποίηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι είδους γνώσεις χρειάζονται για να κάνει κανείς παραμετροποιήσεις σε ένα theme του WordPress? ( ρωτάω για να ξεκινήσω το διάβασμα ;) )

Επεξ/σία από zoranb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...