logokrimenos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Παιδιά καλησπέρα, πήγα σήμερα στο ΙΚΑ για να βγάλω βιβλιάριο (έχω 1 χρόνο που εργάζομαι) αλλά δεν είχαν να μου δώσουν πρέπει να περιμένω μέχρι να τους ξαναστείλουν. Οπότε μου έδωσε αυτός ένα χαρτί και μου λέει οτι με τον ΑΜΚΑ μου θα μπορώ να το χρησιμοποιώ κανονικά. ΕΓώ όμως θέλω να πάω σε οφθαλμίατρο για να με εξετάσει και πιθανώς να χρειαστεί να αλλάξω φακους στα γυαλιά μου. Χωρίς να μου έχει γράψει στο βιβλιάριο μπορώ να πάρω τα χρήματα που δικαιούμαι πίσω μόνο έχοντας τον ΑΜΚΑ και να βγάλει ηλεκτρονικά την συνταγή ο doctor? Δεν έχω ιδέα απο αυτά παιδιά, αν έχει κάνει κάποιος πρόσφατα αυτή την διαδικασία ας με ενημερώσει
k_w_t Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Ολα γινονται ηλεκτρονικα .. Σημερα πηγα για εξετασεις αιματος ουρολογικες κτλ... Μου εδωσε συνταγη με barcode βαση του ΑΜΚΑ μου και με αυτην εκανα τις εξετασεις σε ιδιωτικο εργαστηριο...
logokrimenos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μιλάω συγκεκριμένα για γυαλιά γιατί κάποιος μου είχε πει οτι μόνο για αυτή την περίπτωση χρειάζεται παραπεμπτικό στο βιβλιάριο. Για άλλες εξετάσεις ξέρω οτι γίνεται, έκανε ο φαδερ μου μαγνητική έτσι όπως λες.
k_w_t Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Το θεμα με τα γυαλια ειναι σε μεταβατικο σταδιο. Πλεον θα υπαρχουν καταστηματα οπτικων απο τα οποια θα αγοραζεις τα γυαλια μονο με την συνταγη και θα πληρωνοντε αυτα απο το ΙΚΑ(ΕΦΚΑ). Αλλαζει η παλια διαδικασια που τα αγοραζες και μετα πηγαινες με την αποδειξη στις παροχες να καταθεσεις τα αποδεικτικα και περιμενες να σου πιστωσουν το λογαριασμο.. http://www.tanea.gr/news/greece/article/5506688/gyalia-xwris-proplhrwmh-gia-asfalismenoys-toy-eopyy/ 1
logokrimenos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Θα πρέπει να πάω να ρωτήσω στο ΙΚΑ μάλλον, σε ποιο τομέα θα πρέπει να πάω γνωρίζεις?
G.bar Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Αυτο με τα γυαλιά και τη συνταγή με την οποία θα τα παίρνεις και θα πληρώνονται απο το ταμείο κατευθειαν με ενδιαφέρει και εμένα. Αν έχετε την καλοσύνη ενημερώστε αν μαθετε κατι!
logokrimenos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, G.bar είπε Αυτο με τα γυαλιά και τη συνταγή με την οποία θα τα παίρνεις και θα πληρώνονται απο το ταμείο κατευθειαν με ενδιαφέρει και εμένα. Αν έχετε την καλοσύνη ενημερώστε αν μαθετε κατι! Θα περάσω αύριο πρωί απο ΙΚΑ να ρωτήσω και θα γράψω τι θα μου πουν
k_w_t Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Απο φιλο μου που εχει καταστημα με οπτικα ειναι ελαχιστα τα καταστηματα που εχουν δεχτει το νεο συστημα... Φοβουνται ( με το δικιο τους βεβαια) οτι δεν θα παρουν τα λεφτα τους ποτε....
greekparot Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δεν κανείς δαπάνη πλέον στο τμήμα παροχών του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) αλλά στον ΕΟΠΥΥ.
G.bar Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 10 ώρες πριν, k_w_t είπε Απο φιλο μου που εχει καταστημα με οπτικα ειναι ελαχιστα τα καταστηματα που εχουν δεχτει το νεο συστημα... Φοβουνται ( με το δικιο τους βεβαια) οτι δεν θα παρουν τα λεφτα τους ποτε.... Φαντάσου όμως πόσοι είναι αυτοι που ψάχνουν εκείνα τα ελάχιστα καταστήματα; Και από την άλλη οποιοσδήποτε ελευθερος επαγγελματίας συναναστρέφεται με το δημόσιο δεν ξερει πότε και άν θα παρει τα λεφτά του. Αν δεν μπορεις να το υποστηρίξεις σε πετάει αυτόματα εκτός ανταγωνισμου. Έχω γνωστό που του χρωστάνε απο νοσοκομεία τιμολόγια απο το 2010. Και γενικότερα στα νοσοκομεία ειδικα ειναι τεράστιο το φέσι. Αν δεν έχεις την οικονομικη δυνατοτητα να το αντεξεις, μένεις εκτός και απευθυνονται σε αλλον μεγαλύτερο που μπορει. Capitalism γαρ
logokrimenos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Λοιπόν ενημέρωση. Εδώ που είμαι εγώ Κοζάνη, πας οφθαλμίατρο σου γράφει τα γυαλιά ΚΑΙ στο βιβλιάριο και πας με το παραπεμπτικό στον ελεγκτή του ΙΚΑ και μετά πας και τα αγοράζεις. Μετά πας ΕΟΠΠΥ και κάνεις αίτηση δαπάνης και στα βάζουν μετά απο λίγο καιρό. Προσωπικά δεν μπορώ να το κάνω ακόμα γιατί απο το ΙΚΑ με κοροιδεύουν οτι δεν έχουν βιβλιάρια για να μου δώσουν. Θα πάω αύριο να κάνω μια μανούρα γτ ΕΟΠΠΥ μου είπαν οτι σε κοροιδεύουν και έχουν κανονικά
Diskimpex Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Να υπολογιζεις ο ελεκτης συνηθως αργει να ελεγξει .Δεν εισαι μονο εσυ .Εδω ταλαιπωρουν αναπηρους .Σιγουρα θα περιμενεις καιρο για τα λεφτα .Αυτο φοβουνται και τα μαγαζι με οπτικα .Μπορει να μην τα εγκρινουν ολα Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από Diskimpex
greekparot Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Στις 14/3/2018 στις 2:28 ΜΜ, logokrimenos είπε Λοιπόν ενημέρωση. Εδώ που είμαι εγώ Κοζάνη, πας οφθαλμίατρο σου γράφει τα γυαλιά ΚΑΙ στο βιβλιάριο και πας με το παραπεμπτικό στον ελεγκτή του ΙΚΑ και μετά πας και τα αγοράζεις. Μετά πας ΕΟΠΠΥ και κάνεις αίτηση δαπάνης και στα βάζουν μετά απο λίγο καιρό. Προσωπικά δεν μπορώ να το κάνω ακόμα γιατί απο το ΙΚΑ με κοροιδεύουν οτι δεν έχουν βιβλιάρια για να μου δώσουν. Θα πάω αύριο να κάνω μια μανούρα γτ ΕΟΠΠΥ μου είπαν οτι σε κοροιδεύουν και έχουν κανονικά Δεν υπάρχουν βιβλιάρια όντως γιατί ο ΕΦΚΑ δεν τύπωσε όσα έπρεπε. Στέλνουν και εξαντλούνται αμέσως. Να τους ρωτάς συνέχεια στο τμήμα μητρώου.
fastnq2 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Γνωρίζει κανείς τι έγινε με αυτήν την ιστορία?Είχαν πει θα γίνει με voucher άλλα επειδή δεν δέχονταν τα καταστήματα οπτικών αυτό το σύστημα θα ξαναγυρνούσε στο παλιό δηλαδή να παίρνεις το πόσο απο το ικα. Πήρε κάνεις πρόσφατα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα