Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας! Είμαι γεωπόνος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (έτος αποφοίτησης 2011). Απ' το 2011 έχω εργαστεί ως γεωπόνος ελάχιστες φορές και αυτές ήταν μικρής διάρκειας, όπως επίσης έχω εργαστεί και σε άσχετες δουλειές με το αντικείμενο σπουδών μου. Δεν με ενόχλησε ποτέ που δούλεψα σε φυτώριο μέσα σε λάσπες, ούτε και ως μπαρ-μαν φτιάχνοντας κοκτέιλ για τον κάθε μεθύστακα (δεν έχω κάτι με τους μεθύστακες, κι εγώ είμαι καμιά φορά :P). Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι όσες δουλειές κι αν κάνω, είναι μικρής διάρκειας και δεν με εξασφαλίζουν οικονομικά. Δεν γίνεται δηλαδή να με ζουν για πάντα τα χαρτζιλίκια των γονιών και των παππούδων. Χρειάζομαι ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια! Η ανεργία είναι σκληρή και ο καθένας από εμάς (πτυχιούχος και μη) προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με οποιοδήποτε τρόπο. Σκέφτομαι, λοιπόν, να δοκιμαστώ στο πεδίο της εκπαίδευσης, κάνοντας μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (στο Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής του Βόλου). Τα δίδακτρα είναι 4.000 ευρώ και μπορώ να τα διαθέσω, επίσης μένω Λαμία και ο Βόλος είναι κοντά. Μία τέτοια κίνηση πιστεύετε θα με έβγαζε απ' τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνω, θα μου εξασφάλιζε μια εργασιακή αποκατάσταση ώστε να μπορώ να ζω αξιοπρεπώς; Ή πλέον υπάρχει και εκεί κορεσμός και θα βλέπω απλά το όνομά μου σε πίνακες και δεν θα διορίζομαι; Να επισημάνω βέβαια πως το γεγονός ότι αποφάσισα να απασχοληθώ στην ειδική εκπαίδευση για βιοποριστικούς λόγους, δεν με καθιστά αδίστακτο/ανήθικο ή εγωιστή καθώς μου αρέσει να ασχολούμαι με παιδάκια, πόσο μάλλον όταν αυτά χρήζουν ειδικής μεταχείρισης. Απλά αντιλαμβάνομαι πως μια τέτοια στροφή στις σπουδές μου μπορεί να επιφέρει κάτι καλό και σε μένα αλλά και στους γύρω μου, καθώς εκτός από ανάγκη για δουλειά έχω και ανάγκη να βοηθήσω και να προσφέρω. Σας ευχαριστώ! 

Επεξ/σία από dim_fr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dim_fr είπε

Γεια σας! Είμαι γεωπόνος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (έτος αποφοίτησης 2011). Απ' το 2011 έχω εργαστεί ως γεωπόνος ελάχιστες φορές και αυτές ήταν μικρής διάρκειας, όπως επίσης έχω εργαστεί και σε άσχετες δουλειές με το αντικείμενό σπουδών μου. Δεν με ενόχλησε ποτέ που δούλεψα σε φυτώριο μέσα σε λάσπες, ούτε και ως μπαρ-μαν φτιάχνοντας κοκτέιλ για τον κάθε μεθύστακα (δεν έχω κάτι με τους μεθύστακες, κι εγώ είμαι καμιά φορά :P). Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι όσες δουλειές κι αν κάνω, είναι μικρής διάρκειας `και δεν με εξασφαλίζουν οικονομικά. Δεν γίνεται δηλαδή να με ζουν για πάντα τα χαρτζιλίκια των γονιών και των παππούδων. Χρειάζομαι ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια! Η ανεργία είναι σκληρή και ο καθένας από εμάς (πτυχιούχος και μη) προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με οποιονδήποτε τρόπο. Σκέφτομαι, λοιπόν, να δοκιμαστώ στο πεδίο της εκπαίδευσης, κάνοντας μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (στο Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής του Βόλου). Τα δίδακτρα είναι 4.000 ευρώ και μπορώ να τα διαθέσω, επίσης μένω Λαμία και ο Βόλος είναι κοντά. Μία τέτοια κίνηση πιστεύετε θα με έβγαζε απ' τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνω, θα μου εξασφάλιζε μια εργασιακή αποκατάσταση ώστε να μπορώ να ζω αξιοπρεπώς; Ή πλέον υπάρχει και εκεί κορεσμός και θα βλέπω απλά το όνομά μου σε πίνακες και δεν θα διορίζομαι; Να επισημάνω βέβαια πως το γεγονός ότι αποφάσισα απασχοληθώ στην ειδική εκπαίδευση για βιοποριστικούς λόγους, αυτό δεν με καθιστά αδίστακτο/ανήθικο ή εγωιστή καθώς μου αρέσει να ασχολούμαι με παιδάκια, πόσο μάλλον όταν αυτά χρήζουν ειδικής μεταχείρισης. Απλά αντιλαμβάνομαι πως μια τέτοια στροφή στις σπουδές μου μπορεί να επιφέρει κάτι καλό και σε μένα αλλά και στους γύρω μου, καθώς εκτός από ανάγκη για δουλειά έχω και ανάγκη να βοηθήσω και να προσφέρω. Σας ευχαριστώ! 

Καλώς όρισες στο φορουμ.

Αβέβαιο το αύριο...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kormos είπε

Καλώς όρισες στο φορουμ.

Αβέβαιο το αύριο...

Καλώς σας βρήκα. Πράγματι! 

Δημοσ.

Καλώς ήρθες! Ωραίο το σκεπτικό σου και μπράβο που θες να βοηθήσεις τέτοια άτομα! Αν είναι κάτι που το αγαπάς εννοείται ότι αξίζει τον κόπο να το κάνεις η έστω να το προσπαθήσεις. Όμως να ξέρεις ότι είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα στις μέρες μας και από θέμα διορισμού εκπαιδευτικων και γεννικα σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχει πρόβλημα.... 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lek88 είπε

Καλώς ήρθες! Ωραίο το σκεπτικό σου και μπράβο που θες να βοηθήσεις τέτοια άτομα! Αν είναι κάτι που το αγαπάς εννοείται ότι αξίζει τον κόπο να το κάνεις η έστω να το προσπαθήσεις. Όμως να ξέρεις ότι είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα στις μέρες μας και από θέμα διορισμού εκπαιδευτικων και γεννικα σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχει πρόβλημα.... 

Καλώς σας βρήκα! Έχω σκεφτεί και το ενδεχόμενο της μετανάστευσης, αλλά είναι μια λύση έσχατη καθώς δεν θέλω να φύγω από Ελλάδα. Βιώνοντας για χρόνια την εργασιακή αστάθεια, σκέφτομαι τι βήμα θα μου επιφέρει κάτι καλύτερο από 'δω και πέρα. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dim_fr είπε

Καλώς σας βρήκα! Έχω σκεφτεί και το ενδεχόμενο της μετανάστευσης, αλλά είναι μια λύση έσχατη καθώς δεν θέλω να φύγω από Ελλάδα. Βιώνοντας για χρόνια την εργασιακή αστάθεια, σκέφτομαι τι βήμα θα μου επιφέρει κάτι καλύτερο από 'δω και πέρα. 

Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν καλύτερα να έφευγες γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει (σταθερό) μέλλον εδώ. Αφού όμως θες να το παλέψεις εδώ, τόλμησε το! 

Δημοσ.

Και η φυγή στο εξωτερικό δεν είναι εύκολη υπόθεση, για μένα τουλάχιστον. Θα το τολμούσα εάν είχα έναν συνοδοιπόρο σε αυτό το εγχείρημα, γιατί έτσι μόνος έχω τις ανησυχίες και τις φοβίες μου. Το μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή είναι κάτι που το σκέφτομαι το τελευταίο διάστημα, μέσα στα τόσα που 'χω σκεφτεί βασικά. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα να λυθεί αυτή η εργασιακή αστάθεια που βιώνω, γιατί δεν θα έχω για πάντα τους γονείς μου να με συντηρούν. 

Δημοσ.

Καλησπέρα, όπως και να ακουστεί κανένα πτυχίο δεν θα σε βοηθήσει να λύσεις το βιοποριστικό σου πρόβλημα. Δεν είμαστε στην Ελλάδα του 90 όπου ένα χαρτί χωρίς καμία προσπάθεια σου ανοίγει 20 πόρτες.

Καλή σαν σκέψη , εν μέρη, αλλά δεν είσαι ο πρώτος που το σκέφτηκες. Αποφασίζουν αυτή την αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού χιλιάδες πλέον. Όλοι οι φιλόλογοι, παιδαγωγοί κλπ το γυρίζουν σε ειδικής αγωγής. (Οι οποίοι κ όλας αντικειμενικά έχουν πολλά περισσότερα εφόδια και προσόντα σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με σένα)

Κρίνοντας από το δικό μου περίγυρο όσοι ψάχνουν δουλειά το γυρίζουν με την δικιά σου λογική.

Σκέψου όμως, ζήτηση υπάρχει (όσο υπάρχει) στο σήμερα, εσύ πιστεύεις ότι μόλις τελειώσεις θα ισχύει ακόμα; Φυσικά κ όχι. 

Κάτσε σκέψου να ασχοληθείς με κάτι το οποίο να σε κάνει να ξεχωρίσεις από την μάζα. Η προσπάθεια κατάκτησης της ασφάλειας της μονιμότητας είναι σαν να βάζεις μια θηλιά γύρω από τον "λαιμό" των δυνατοτήτων σου.

Δες τις δεξιότητες σου κ ψάξε γύρω από αυτό. Όμως για να κλείσω προσωπικά το θεωρώ κακή σκέψη. 

Δημοσ.

Το μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή είναι απλά μια σκέψη, μέσα στις τόσες που έχω προκειμένου να ξεβαλτώσω από την εργασιακή αστάθεια. Όλα είναι ρίσκο στην τελική. Είμαι 30 όμως και έχω τρομοκρατηθεί. Δεν έχω αποκατασταθεί επαγγελματικά και το μέλλον δείχνει να είναι αβέβαιο. Είναι θλιβερό να κοιμάμαι ακόμα στο παιδικό μου δωμάτιο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...