michael18 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Αναφερόμενος στον τιτλο,να πω οτι το θεωρώ ανηθικο και αντιεπαγγελματικο. Ειμαθ σε μια εργασια εδω και 2 χρονια και τους τελευταιους πεντε μήνες ψαχνω για δουλεια.Εχω χασει ευκαιριες μονο και μοξο επειδη τους λεω να μου αφησουν ενα περιθώριο να ενημερωσω το τωρινο αφεντικο μου.Βάσει νομου υποτιθεται οτι πρεπει να τηρησω τον ενα μην αλλα αυτο ρε παιδια ειναι αδύνατο.Γινετια να βρεις κατι καλυτερο και να τους πεις περιμενετε ενα μηνα και να σου πουν ναι μωρε οκ εδω ειμαστε.Ειμαι σε μια φαση τωρα για εποχικη δουλεια στο αεροδρομιο.Θα περασω εκπαιδευση, παραλληλα θα δουλευω στην τωρινη δουλεια, και αν μου πουν το ΟΚ θα παραιτηθώ.Τωρα αν ειναθ μια εβδομαδα πριν η 2 μερες δε ξερω. Για να μην μακρυγορω 1) Δικαιούμαι περιπου 20 μερες αδεια.Αν εγω δεν τηρησω τον ενα μηνα προειδοποίηση παραιτησης, νομιζω οτι το σωστο ειναι να μην.τις διεκδικήσω. 2)Τι γνωμη εχετε και εσεις για ολο αυτο?Εχω ενα αφεντικο που στελνει παρατηρησεις δυο ωρες πριν αλλαξει ο χρονος και σε λαθος που εκανε προσφατη μου ειπε "θες να με γα....ς?) Εχετε ερθει ποτε σε τετοιο δίλλημα?
Silverage Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν βρείς καλύτερο τους παρατάς και φεύγεις. Τις άδειες φυσικά και πρέπει να τις πληρωθείς. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από Silverage 5
zio10 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 4 ώρες πριν, Silverage είπε Αν βρείς καλύτερο τους παρατάς και φεύγεις. Τις άδειες φυσικά και πρέπει να τις πληρωθείς. Νομίζω ότι μπορούν κάπως να τον κυνηγήσουν, δεν θυμάμαι ακριβώς. Αλλά λογικά δεν θα ασχοληθουν πέρα από δεν στράβωμα. Ts, σωστό δεν είναι σίγουρα και καλό είναι να φεύγουμε με καλές σχέσεις κλπ. Εγώ έτυχε να περιμένω και 6 μήνες! Από την άλλη έτσι όπως είναι τα πράγματα ο καθένας το συμφέρον του κοιτάει... 1
Tragic! Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 1) Το να προειδοποιήσεις είναι ηθικά σωστό. Εκτός και αν σε υποχρεώνει το συμβόλαιο σου. ΑΝ δε σου φέρονται σωστά, μή φέρεσαι ούτε εσύ. Μην είσαι κορόιδο. 2) Γενικά καλό είναι όταν φεύγεις μη κάνεις χαμούς και σαματάδες, καθώς μπορεί να ζητηθούν συστάσεις κλπ και γενικά αν ο άλλος μπορεί να σου δυσκολέψει τη ζωή και έχει κόμπλεξ θα το κάνει. 3) Όταν και αν φύγεις, να είσαι σίγουρος για την αποκατάσταση σου. Μπορεί να μη δουλεύεις υπό τέλειες συνθήκες αλλά αν πληρώνεσαι καλά και η φάση είναι καλούτσικη/υποφερτή, κάτσε. Μη φύγεις και μείνεις στο δρόμο ή αναγκαστείς να υποπέσεις και χειρότερες συνθήκες/αποδοχές. Δε λέει. 4) Οι άδειες σου είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου και πρέπει να διεκδικήσεις να τις πληρωθείς. Άμα στο αρνηθούν τρέχεις το αφεντικό σε πειθαρχικό. Για μένα ιδανικά, ζορίζεσαι μπας και καταφέρεις και τις 2 δουλίτσες ταυτόχρονα για προσωρινά και αμα η 2η σου κάνει πιο πολύ το κλικ όρμα και δε θα χάσεις. Το "εποχιακό" με χαλάει λίγο αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα. 3
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 γιατι οταν απολυει εργοδοτης εργαζομενους προειδοποιει, λεει ενα μηνα πριν ψαξτε τωρα που γυριζει για δουλεια γιατι παιρνετε ποδι?
webparts Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 7 ώρες πριν, michael18 είπε νομιζω οτι το σωστο ειναι να μην.τις διεκδικήσω Λαθος νομιζεις. Σιγα μη ζητησεις και συγγνωμη που βρηκες καλυτερη δουλεια. 2
zio10 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, μπουρτζοβλαχος είπε γιατι οταν απολυει εργοδοτης εργαζομενους προειδοποιει, λεει ενα μηνα πριν ψαξτε τωρα που γυριζει για δουλεια γιατι παιρνετε ποδι? Νομίζω τον συμφέρει να σε ειδοποιήσει πλέον.
sargio01 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Υποχρεούσαι ts να προειδοποιήσεις τον εργοδότη σου για την αποχώρησή σου. Σε περίπτωση που δεν ειδοποιήσεις τον εργοδότη σου εγκαίρως, θα πρέπει να του καταβάλεις αποζημίωση. Η αποζημίωση αυτή είναι ίση με το μισό μηνιάτικο αν έχεις συμπληρώσει δύο μήνες ως ένα έτος στην εργασία σου ή σε αποδοχές ενός ολόκληρου μήνα αν έχεις συμπληρώσει πάνω από ένα έτος στην εργασία σου, σε αποδοχές ενάμισι μήνα αν έχεις συμπληρώσει από τέσσερα ως έξι έτη, σε αποδοχές δύο μηνών αν έχεις εργαστεί από έξι ως οκτώ χρόνια, σε αποδοχές δυόμισι μηνών στην περίπτωση που έχεις συμπληρώσει από οκτώ έως δέκα χρόνια και σε αποδοχές τριών μηνών αν έχεις συμπληρώσει πάνω από δέκα έτη εργασίας στον ίδιο εργοδότη. Μ' άλλα λόγια δεν γίνεται να δηλώσεις την παραίτησή σου την ημέρα που θέλεις να αποχωρήσεις από την εργασία σου, πόσο μάλλον να εξαφανιστείς μια ωραία πρωΐα. σ.σ. Στην πράξη βέβαια σπάνια(αναλογικά) ο εργοδότης το κυνηγάει, σε κάθε περίπτωση είναι ρίσκο έτσι απλά να μην ξαναπατήσεις... 3 ώρες πριν, μπουρτζοβλαχος είπε γιατι οταν απολυει εργοδοτης εργαζομενους προειδοποιει, λεει ενα μηνα πριν ψαξτε τωρα που γυριζει για δουλεια γιατι παιρνετε ποδι? Αν δεν προειδοποιήσει, η απόλυση είναι παράτυπη. Επειδή δεν γνωρίζει ο κόσμος δεν το κυνηγάει. Spoiler Για λεπτομέρειες απευθυνθείτε στα σωματεία σας. Υ.Γ. Ξεχάστηκα!! Για το τι δικαιούσαι ts απο άδειες κλπ, κοίταξε στο link http://www.kepea.gr/aarticle.php?id=232 Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από sargio01 1 1
webparts Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 40 λεπτά πριν, sargio01 είπε Αν δεν προειδοποιήσει, η απόλυση είναι παράτυπη. Επειδή δεν γνωρίζει ο κόσμος δεν το κυνηγάει. Μια χαρα τυπικη ειναι,δεν ξερω που το ακουσες αυτο. Απλα εαν προειδοποιησει μπορει να καταβαλει μειωμενη αποζημιωση στον απολυμενο. 4
sargio01 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Ναι, έχεις δίκιο! (παρασύρθηκα απο την οικοδομή που συνήθως μεταμφιέζεται η απόλυση ως λήξη των εργασιών στο έργο...) 1
logistoulis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, zio10 είπε Νομίζω τον συμφέρει να σε ειδοποιήσει πλέον. όχι ιδιαίτερα.. για αυτό και γίνεται πολύ σπάνια απόλυση με προειδοποίηση 20 ώρες πριν, michael18 είπε 1) Δικαιούμαι περιπου 20 μερες αδεια.Αν εγω δεν τηρησω τον ενα μηνα προειδοποίηση παραιτησης, νομιζω οτι το σωστο ειναι να μην.τις διεκδικήσω. είναι σαφώς πιο φθηνό να σου αποζημιώσει τις άδειες από το να σε έχει στη μισθοδοσία και να παίρνεις άδειες.. φυσικά και θα πάρεις ο,τι δικαιούσαι αν θέλει αποζημίωση ο εργοδότης σου ας σου κάνει αγωγή και καλή του τύχη.. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2018 από logistoulis 1
Diskimpex Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Για να ειστε καλυμενοι ,ρωτηστε δικηγορο που ξερει εργατικα.Παιζει θεμα και με την συμβαση που εχετε
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Αν ειναι σοβαρος ανθρωπος θα καταλαβει και δεν θα σου ζητησει κατι αν ειναι καθίκι θα ενημερώσεις ότι σταματάς τάδε του μήνα και χτυπάς και μια αναρρωτική.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Στις 3/14/2018 στις 1:33 ΜΜ, michael18 είπε Αναφερόμενος στον τιτλο,να πω οτι το θεωρώ ανηθικο και αντιεπαγγελματικο. Ειμαθ σε μια εργασια εδω και 2 χρονια και τους τελευταιους πεντε μήνες ψαχνω για δουλεια.Εχω χασει ευκαιριες μονο και μοξο επειδη τους λεω να μου αφησουν ενα περιθώριο να ενημερωσω το τωρινο αφεντικο μου. Σοβαρά τώρα, χάνεις τις ευκαιρίες σου επειδή φοβάσαι να ενημερώσεις το αφεντικό σου; Πες του του ότι βρήκες δουλειά και πρέπει να φύγεις λίγο πιο νωρίς. Δώσε και στον νέο εργοδότη να κατανοήσει ότι δεν μπορείς να φύγεις και αυθημερόν. Αν το έκανες αυτό, θα σήμαινε ότι είσαι αναξιόπιστος ως υπάλληλος.
logistoulis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Diskimpex είπε Για να ειστε καλυμενοι ,ρωτηστε δικηγορο που ξερει εργατικα.Παιζει θεμα και με την συμβαση που εχετε Υπάρχουν νόμοι ο,τι και να λέει η σύμβαση σου γιατί έχουμε δει συμβάσεις και συμβάσεις που λένε μαλακίες (όπως το να μην πιάσεις δουλειά σε παρόμοια επιχείρηση). Ο νόμος ξεκάθαρα ορίζει τι πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλο αν δε γίνεται γιατί κανείς δεν ασχολείται με κάποιον που θέλει να φύγει Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από logistoulis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα