Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Επειτα τωρα. Η κατασταση με τα σφαγεια σε πολλες χωρες, οπως πχ στη Κινα και στις ΗΠΑ φυσικα και δεν ειναι ομορφο θεαμα. Αλλα αυτες οι συνθηκες δεν συμβαινουν και σε ολες τις υπολοιπες χωρες του πλανητη

Καλά τράβα σε σφαγεία στην Ελλάδα, και θα δεις πόσο ποιο πολιτισμένα είναι. Τράβα εκεί που σφάζουν τα αρνιά το Πάσχα, έξω από καμία πόλη όπως η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
Τράβα δες πως σφάζουν τα γουρούνια στην Ελλάδα, πως εκτρέφουν τις κότες (παντού), και πως αυτές ζουν.

Και μετά ένα να μου πεις για την ανήθικη εκμετάλλευση των φυτών στην Αμερική....

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 4
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, Apoll said:

Καλά τράβα σε σφαγεία στην Ελλάδα, και θα δεις πόσο ποιο πολιτισμένα είναι. Τράβα εκεί που σφάζουν τα αρνιά το Πάσχα, έξω από καμία πόλη όπως η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
Τράβα δες πως σφάζουν τα γουρούνια στην Ελλάδα, πως εκτρέφουν τις κότες (παντού), και πως αυτές ζουν.

Και μετά ένα να μου πεις για την ανήθικη εκμετάλλευση των φυτών στην Αμερική....

Εσυ μιλας για τελος παντων συνθηκες που συμβαινουν σε μικρες κοινωνιες, εγω μιλαω για το τι συμβαινει σε βιομηχανικο επιπεδο, οπως και αναφερθηκε.

Δεν ειναι ενηλικη αντιδραση η ειρωνια, οχι απο την μερια μου. Ψαξε λοιπον δες τι πλαισιο εχουν εκει και για τις καλλιεργειες και ξαναμιλαμε.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Εσυ μιλας για τελος παντων συνθηκες που συμβαινουν σε μικρες κοινωνιες, εγω μιλαω για το τι συμβαινει σε βιομηχανικο επιπεδο, οπως και αναφερθηκε.

Δεν ειναι ενηλικη αντιδραση η ειρωνια, οχι απο την μερια μου. Ψαξε λοιπον δες τι πλαισιο εχουν εκει και για τις καλλιεργειες και ξαναμιλαμε.

Μην μπερδεύεις την ειρωνεία με τον σαρκασμό.... 

Δημοσ.
3 minutes ago, Apoll said:

Μην μπερδεύεις την ειρωνεία με τον σαρκασμό.... 

Απαντησε οποτε θες σε ολα τα παραπανω, και στο προηγουμενο κειμενο που εγραψα στον Zio αν διαφωνεις σε κατι, και το συζηταμε λοιπον.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Απαντησε οποτε θες σε ολα τα παραπανω, και στο προηγουμενο κειμενο που εγραψα στον Zio αν διαφωνεις σε κατι, και το συζηταμε λοιπον.

Τί να απαντήσω σε κάποιον όπως εσύ που γράφεις για την ανήθικη εκμετάλλευση των φυτών στην Αμερική; 
Αυτό και μόνο δείχνει ότι απλά θα χάσω τον χρόνο μου. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Λοιπον.
Τα φυτα ειναι αποδεδειγμενο επιστημονικα πως επισης καταλαβαινουν, υποφερουν και πονανε, εστω και αν αυτο δεν γινεται αμεσα αντιληπτο. Υπαρχουν παρα πολλες ερευνες πανω σε αυτο.
Το οτι πχ μια αγελαδα εκδηλωνει με πιο "αμεσο" τροπο τον πονο, δεν ακυρωνει το γεγονος πως το ιδιο ισχυει και στα φυτα.
Επειτα τωρα. Η κατασταση με τα σφαγεια σε πολλες χωρες, οπως πχ στη Κινα και στις ΗΠΑ φυσικα και δεν ειναι ομορφο θεαμα. Αλλα αυτες οι συνθηκες δεν συμβαινουν και σε ολες τις υπολοιπες χωρες του πλανητη. Υπαρχουν νομοι και πλαισια για τις συνθηκες λειτουργιας και διαβιωσης τους, που τουλαχιστον στην ΕΕ ειναι εντελως διαφορετικες. Σε καμια περιπτωση τελειες, αλλα οχι αυτο το πραγμα που βλεπεις να αναπαραγεται.

Αν ο ανθρωπος καποτε εξελιχθει/μεταλαχθει ωστε να μην χρειαζεται την βιταμινη Β12, καθως και να αφομοιώνει ευκολοτερα βιταμινες και στοιχεια που ειναι δυσκολο απο φυτα κτλ, το συζηταμε. Ως τοτε, μας ειναι απαραιτητη. Εικασιες, στο οτι καποτε ισως θα μπορουσαμε να παραγουμε μυκητες με τις επιθυμητες ιδιοτητες, υπαρχουν αλλα ειναι ακομα θεωρια.
Περι των προτεραιοτητων ειναι τεραστιο κεφαλαιο και συζητηση και ξεφευγουμε κατα πολυ.

Το αναλυσαμε παραπανω αυτο το κομματι, για εμενα λοιπον η επιβιωση μου ειναι ηθικοτατο κομματι, και εχω πληρη επιγνωση του τι κανω. Πληρη.
Δεν σου "την λεω" στα παραπανω, απλα να ξερεις πως παιζει τρομακτικη προπαγανδα απο ολες τις πλευρες, απο την μια εχουμε οντως σοβαρο ζητημα με την υπερκαταναλωση κρεατος, και τα προβληματα που προκαλει η ζωικη παραγωγη, πρωτιστως των βοοειδων, και απο την αλλη εχουμε ατομα που οι θρησκευτικες τους πεποιθησεις, τους απαγορευουν να σκεφτουν βαση της λογικης και των επιστημονικων αποδειξεων.

Δεν θεωρώ το ίδιο μια ντομάτα κι ένα αμύγδαλο με ένα αρνί, ένα γουρούνι ή ένα σκυλί...είναι άλλο πράγμα, αν κάποιος τα εξισώνει απλά δεν συμφωνώ, ας έχει και νόμπελ! Γενικά όπως έγραψα δεν το θεωρώ όλο αυτό δείγμα πολιτισμού, το αντίθετο.

Τέλος πάντων, ας πoύμε για τα φαλάφελ! :) Σε πίτα αντί για γύρο είναι πολύ καλό!

4 ώρες πριν, Mesu_dil είπε

Έχει βγεί, τα ΜcDonald's burger  μπιφτέκι απο 3d printer εχουν. 

Κι από τι είναι;! Ή κάνεις πλάκα;

• Like 1
Δημοσ.
14 hours ago, zio10 said:

Δεν θεωρώ το ίδιο μια ντομάτα κι ένα αμύγδαλο με ένα αρνί, ένα γουρούνι ή ένα σκυλί...είναι άλλο πράγμα, αν κάποιος τα εξισώνει απλά δεν συμφωνώ, ας έχει και νόμπελ! Γενικά όπως έγραψα δεν το θεωρώ όλο αυτό δείγμα πολιτισμού, το αντίθετο.

Μιλησες για πονο, αισθηματα και κατα ποσο υποφερουν. Το πας αλλου τωρα. Να σε ρωτησω ομως κατι; Συμφωνα με τα πιστευω σου, ειναι ανηθικη η καταναλωση κρεατος, εμενα ηθικοτητατη. Γιαυτο και συνεχιζω με τις διατροφικες μου συνηθειες. Δεν καταλαβαινω ομως, πως γινεται καποιος που θεωρει "ανηθικη" την σφαγη/καταναλωση κρεατος, να συνεχιζει να τρεφεται με υλες ζωικης προελευσης..

14 hours ago, Apoll said:

Τί να απαντήσω σε κάποιον όπως εσύ που γράφεις για την ανήθικη εκμετάλλευση των φυτών στην Αμερική; 
Αυτό και μόνο δείχνει ότι απλά θα χάσω τον χρόνο μου. 

Εσυ μιλησες για ηθικοτητα, οχι εγω. Και σε ρωτησα αν ξερεις ποσο ηθικη ειναι η παραγωγη λοιπον στις ΗΠΑ. σε λαχανικα και οσπρια. Δεν φταιω εγω αν δεν καταλαβαινεις. Και επειδη δεν ξερεις, σε προτρέπω να ριξεις μια ματια στο τι γινεται με τις μονοκαλλιεργειες, τους ψεκασμους τους, την εκχερσωση και ερημοποιηση που συμβαινει, χωρια την χρηση ΓΜΟ. Αλλα μην χασεις τον χρονο σου, ξερεις.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Μιλησες για πονο, αισθηματα και κατα ποσο υποφερουν. Το πας αλλου τωρα. Να σε ρωτησω ομως κατι; Συμφωνα με τα πιστευω σου, ειναι ανηθικη η καταναλωση κρεατος, εμενα ηθικοτητατη. Γιαυτο και συνεχιζω με τις διατροφικες μου συνηθειες. Δεν καταλαβαινω ομως, πως γινεται καποιος που θεωρει "ανηθικη" την σφαγη/καταναλωση κρεατος, να συνεχιζει να τρεφεται με υλες ζωικης προελευσης..

Εσυ μιλησες για ηθικοτητα, οχι εγω. Και σε ρωτησα αν ξερεις ποσο ηθικη ειναι η παραγωγη λοιπον στις ΗΠΑ. σε λαχανικα και οσπρια. Δεν φταιω εγω αν δεν καταλαβαινεις. Και επειδη δεν ξερεις, σε προτρέπω να ριξεις μια ματια στο τι γινεται με τις μονοκαλλιεργειες, τους ψεκασμους τους, την εκχερσωση και ερημοποιηση που συμβαινει, χωρια την χρηση ΓΜΟ. Αλλα μην χασεις τον χρονο σου, ξερεις.

Μα αφού σου είπα ότι και κρέας τρώω. Καταλαβαίνω όμως ότι δεν είναι κάτι σωστό με τον τρόπο που γίνεται. Είμαστε σε φάση έτσι είναι, τι να κάνουμε δυστυχώς...όπως βλέπουμε κάποιον να κοιμάται στο δρόμο κα απλά προσπερνάμε.

Δημοσ.
1 minute ago, zio10 said:

Μα αφού σου είπα ότι και κρέας τρώω. Καταλαβαίνω όμως ότι δεν είναι κάτι σωστό με τον τρόπο που γίνεται. Είμαστε σε φάση έτσι είναι, τι να κάνουμε δυστυχώς...όπως βλέπουμε κάποιον να κοιμάται στο δρόμο κα απλά προσπερνάμε.

Περιμενε. Δεν μιλησα πως δεν υφισταται ηθικοτητα στο τροπο σφαγης και διαβιωσης των ζωων, αλλα στην ευρυτερη "ανηθικοτητα καταναλωσης κρεατος", οπως λατρευουν να διαλλαλουν οι βηγκανοι. Καμια σχεση το ενα με το αλλο.
Στην πρωτη περιπτωση υποστηριζω πληρως μοντελα οπως της ελευθερης βοσκης και ανωδυνης σφαγης, σε σχεση με αυτα που γινοντε σε πολλες αλλες χωρες. Περι της ευρυτερης ανηθικοτητας τωρα, τους ευχομαι καλη τυχη να αρχιζουν να φωτοσυνθετουν οτι τους ειναι απαραιτητο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εβαλα αυτό το βίντεο στο χρονολογιο μου στο facebook και μετά ένας "φίλος"με έκανε unfriend.Ελεος

Στις 15/3/2018 στις 7:58 ΜΜ, ThReSh είπε

Επεξ/σία από CyBeR_RaBBiT
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Περιμενε. Δεν μιλησα πως δεν υφισταται ηθικοτητα στο τροπο σφαγης και διαβιωσης των ζωων, αλλα στην ευρυτερη "ανηθικοτητα καταναλωσης κρεατος", οπως λατρευουν να διαλλαλουν οι βηγκανοι. Καμια σχεση το ενα με το αλλο.
Στην πρωτη περιπτωση υποστηριζω πληρως μοντελα οπως της ελευθερης βοσκης και ανωδυνης σφαγης, σε σχεση με αυτα που γινοντε σε πολλες αλλες χωρες. Περι της ευρυτερης ανηθικοτητας τωρα, τους ευχομαι καλη τυχη να αρχιζουν να φωτοσυνθετουν οτι τους ειναι απαραιτητο.

Απλά είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν αυτά λόγω υπερκατανάλωσης. Ή πάρε το κυνήγι πχ, άλλο πράγμα να κυνηγάς να φας για επιβίωση και άλλο για πλάκα και για χόμπι.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
1 minute ago, zio10 said:

Απλά είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν αυτά λόγω υπερκατανάλωσης. Ή πάρε το κυνήγι πχ, άλλο πράγμα να κυνηγάς να φας για επιβίωση και άλλο για πλάκα και για χόμπι.

Ειναι σχεδον αδυνατο να εφαρμοστουν σε συνθηκες μονοκαλλιεργειας. Σε περμακουλτουρα και βιολογικη καλλιεργεια ειναι πολυ εφικτο οπως και γινεται.
Η υπερκαταναλωση ειναι παντου προβλημα. Και στις καλλιεργειες. Βλεπε πχ σογια αλλα και σιτηρα.

Δημοσ.

Σίγουρα είναι πρόβλημα και στις καλλιέργειες. Αν θέλανε όλοι βιολογικά δηλαδή δε νομίζω ότι θα μπορούσε να καλυφθεί η ζήτηση.

Δημοσ.

Γινεται και αποδεδειγμενα.
https://www.researchgate.net/publication/293014068_Organic_agriculture_in_the_twenty-first_century

Ηδη χωρες οπως η Γαλλια ενθαρυνουν περαιτερω την αναπτυξη βιολογικων φαρμων και αγροκτηματων, οπως και υπαρχει ανοδος σε παγκοσμιο επιπεδο.
https://www.connexionfrance.com/French-news/Organic-food-sector-booming-in-France

• Like 2
Δημοσ.

Μου φαίνεται δύσκολο να φάνε όλοι οι Κινέζοι βιολογικά κοτόπουλα, αυγά, ρύζι κλπ! Μακάρι να γίνεται και να γίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...