Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει ηδη αρχισει να γινεται. Η Κινα ειναι απο τους μεγαλους εισαγωγεις βιολογικων προιοντων, και επενδυουν ανοδικα στη βιολογικη κτηνοτροφια και καλλιεργεια. Αφου ανεπτυξαν νεα υβριδια ρυζιου που αναπτυσονται μεσα στη θαλασσα, εχουν πολυ λιγοτερες σκοτουρες για να ταισουν τον πληθυσμο τους.

http://www.independent.co.uk/news/rice-seawater-chinese-scientists-food-200-million-a8017971.html

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, CyBeR_RaBBiT είπε

Εβαλα αυτό το βίντεο στο χρονολογιο μου στο facebook και μετά ένας "φίλος"με έκανε unfriend.Ελεος

Καλά μιλάμε το κομμάτι το έκανα ύμνο

Δημοσ.

Πως από μια ερώτηση περί φαλάφελ ή μπιφτεκιού λαχανικών, κατέληξε να γίνεται συζήτηση για την χορτοφαγία και το άφρισμα των φανατικών κρεατοφάγων με κύρια υπεράσπιση τους ότι τα φυτά αισθάνονται και ότι είμαστε παμφάγα :lol:. Δεν θα σας πάρει κανείς το φαγητό, μην φοβάστε.

Υ.Γ.: Μου αρέσει όταν κάποιος βάζει ως σύγκριση τα φυτά και πως είναι συναισθανόμενα κατηγορώντας τους χορτοφάγους ότι τα τρώνε, την ίδια στιγμή που για να τραφεί μια αγελάδα θέλει τόνους λαχανικών και φυτών και άλλους τόσους τόνους νερό.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Adanos είπε

Πως από μια ερώτηση περί φαλάφελ ή μπιφτεκιού λαχανικών, κατέληξε να γίνεται συζήτηση για την χορτοφαγία και το άφρισμα των φανατικών κρεατοφάγων με κύρια υπεράσπιση τους ότι τα φυτά αισθάνονται και ότι είμαστε παμφάγα :lol:. Δεν θα σας πάρει κανείς το φαγητό, μην φοβάστε.

Υ.Γ.: Μου αρέσει όταν κάποιος βάζει ως σύγκριση τα φυτά και πως είναι συναισθανόμενα κατηγορώντας τους χορτοφάγους ότι τα τρώνε, την ίδια στιγμή που για να τραφεί μια αγελάδα θέλει τόνους λαχανικών και φυτών και άλλους τόσους τόνους νερό.

Δεν κατηγορούμε τους χορτοφάγους γιατί τρώνε χόρτα.

Είναι φυσιολογικό να τρώνε χόρτα οι αγελάδες χωρίς να τις κατηγορούμε ως δολοφόνους serial killers, όπως κάνουν οι vegans για τους παμφάγους.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GenesisX είπε

Δεν κατηγορούμε τους χορτοφάγους γιατί τρώνε χόρτα. Φυσιολογικό είναι να τρώει ένα παμφάγο ον τα πάντα.

Οι χορτοφάγοι κατηγορούν τους άλλους ως δολοφόνους serial killers.

Ανατομικά είμαστε κυρίως φυτοφάγα/καρποφάγα. Υπάρχουν άπειρες μελέτες και έρευνες. Το ότι "αναπρογραμματιστήκαμε" ως παμφάγα γιατί υπήρξαν οι συγκυρίες τέτοιες, είναι κάτι άλλο.
Αλλά απ' όσο ξέρω δεν τίθεται θέμα επιβίωσης. Τίθεται;

Το να λούζεις όλους τους χορτοφάγους με το, βολικό, "αυτοί μας λένε δολοφόνους" είναι το λιγότερο χαζό. Δεν είναι όλοι οι χορτοφάγοι φανατικοί και πωρωμένοι. Υπάρχουν και άνθρωποι προσγειωμένοι. Παρόλα αυτά, το δούλεμα του αιώνα το τρώνε οι χορτοφάγοι + έναν καταιγισμό ερωτήσεων - εξυπνακισμών. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι χορτοφάγοι κάποτε τρώγανε κρέας.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέμα επιβίωσης όχι αλλά θέμα υγείας τίθεται. Χωρίς γάλακτοκομικά-κρέας-αβγά κλπ οι επιλογές είναι πολύ λίγες για σωστή διατροφή.

Θεωρητικά μπορεί να γίνει διατροφή vegan αν έχεις πολύ υψηλό μισθό για να πάρεις τα απαραίτητα hipster εισαγόμενα φαγητά ή τα σκευάσματα αναπλήρωσης.

Ανατομικά δεν είμαστε σαρκοβόρα γιατί δεν χρειάζεται πλέον να κυνηγάμε ζώα και να τρώμε ωμό κρέας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε φυτοφάγο ον.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
24 minutes ago, Adanos said:

Ανατομικά είμαστε κυρίως φυτοφάγα/καρποφάγα. Υπάρχουν άπειρες μελέτες και έρευνες.

Ανατομικα ειμαστε παμφαγοι, οπως και οι εξελικτικοι προγονοι μας. Για ποιες μελετες μιλας συγκεκριμενα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσον αφορα το κομματι της ηθικης, ακριβως επειδη σκεφτομαι τα ζωα, προσπαθω να τρωω οσο μεγαλυτερα ζωα γινεται αντι για λαχανικα.

Πχ οταν σφαχτει μια αγελαδα μπορει να τραφει αρκετος κοσμος.

Για να φαω ομως 5 μαρουλια, αυτα για να καλλιεργηθουν εχουν πεθανει αρκετα ζωα: πχ οταν μπηκε το τρακτερ για να οργωσει στο χωραφι πεθαναν αρκετα σκουληκια και ποντικια.

Προτιμω λοιπον να πεθανει ΕΝΑ ζωο(μια αγελαδα για να την φαμε) απο οτι ΠΟΛΛΑ (σκουληκια,ποντικια κλπ) για να φαμε μερικα μαρουλια. :rolleyes:

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, GenesisX είπε

Θέμα επιβίωσης όχι αλλά θέμα υγείας τίθεται. Χωρίς γάλακτοκομικά-κρέας-αβγά κλπ οι επιλογές είναι πολύ λίγες για σωστή διατροφή.

Θεωρητικά μπορεί να γίνει διατροφή vegan αν έχεις πολύ υψηλό μισθό για να πάρεις τα απαραίτητα hipster εισαγόμενα φαγητά ή τα σκευάσματα αναπλήρωσης.

Ανατομικά δεν είμαστε σαρκοβόρα γιατί δεν χρειάζεται πλέον να κυνηγάμε ζώα και να τρώμε ωμό κρέας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε φυτοφάγο ον.

Αν τρέφεσαι με πατατάκια και Coca-Cola, τα οποία είναι vegan, λογικό να έχεις πρόβλημα υγείας. Αν φας σωστά και ισορροπημένα με πρόγραμμα δεν παθαίνεις τίποτα. Εκατομμύρια άνθρωποι τρέφονται ως χορτοφάγοι και δεν έχουν πάθει τίποτα. Ευτυχώς ζούμε σε καλές εποχές και δεν τίθεται θέμα έλλειψης φαγητού, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο.

Πολύ υψηλό μισθό ΔΕΝ θες, ειδικά στην Ελλάδα. Μην ξεχνάς ότι τα πιο απλά και φθηνά είναι Vegan. Σπανάκι, ρύζι, τομάτες, πατάτες, κρεμμύδι, λινάρι κλπ. Και δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει η hipsterιά στο θέμα της διατροφής. Είναι μια μόδα, ναι, αλλά δεν το κάνουν όλοι γι' αυτό. Ξεκολλάτε.

Ανατομικά δεν ήμασταν ΠΟΤΕ σαρκοβόρα. Σαρκοβόρα ήταν και είναι άλλα πλάσματα. Δες τα, σύγκρινε τα με εμάς, και μετά το συζητάμε. Παμφάγα απλά γίναμε και το δέχομαι. Είναι η εξέλιξη μας.

17 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Ανατομικα ειμαστε παμφαγοι, οπως και οι εξελικτικοι προγονοι μας. Για ποιες μελετες μιλας συγκεκριμενα;

Εσύ που το στηρίζεις αυτό που λες; Μπορούμε να παίζουμε την κολοκυθιά για ώρα. Υπάρχουν πολλές έρευνες στο διαδίκτυο. Ψάξε. Αναζήτησε τον Dr. Greger για αρχή. Αλλά επειδή ξέρω ότι υπάρχουν άπειρες έρευνες που να είναι υπέρ της κρεατοφαγίας και είμαι σίγουρος ότι θα μου αραδιάσετε 1002 τέτοιες ως λάβαρα και σωστές, δεν θα ασχοληθώ. Κάντε την έρευνα μόνοι σας. Αλλά και πάλι δεν θα αλλάξει και κάτι. Δεν θα αλλάξουν τα μυαλά μας απ' το insomnia.

17 λεπτά πριν, haHa είπε

Οσον αφορα το κομματι της ηθικης, ακριβως επειδη σκεφτομαι τα ζωα, προσπαθω να τρωω οσο μεγαλυτερα ζωα γινεται αντι για λαχανικα.

Πχ οταν σφαχτει μια αγελαδα μπορει να τραφει αρκετος κοσμος.

Για να φαω ομως 5 μαρουλια, αυτα για να καλλιεργηθουν εχουν πεθανει αρκετα ζωα: πχ οταν μπηκε το τρακτερ για να οργωσει στο χωραφι πεθαναν αρκετα σκουληκια και ποντικια.

Προτιμω λοιπον να πεθανει ΕΝΑ ζωο(μια αγελαδα για να την φαμε) απο οτι ΠΟΛΛΑ (σκουληκια,ποντικια κλπ) για να φαμε μερικα μαρουλια. :rolleyes:

Ωραία τρολιά. Η μια αγελάδα έχεις ΙΔΕΑ πόσα "μαρούλια" τρώει για να φτάσει σε αυτό το μέγεθος; Μάλλον όχι. Κάνε την έρευνα σου.

Παιδιά, κάνετε σαν τους τραγοπαπάδες που τους θίγουν την θρησκεία, εν προκειμένω, την μπριζόλα. Ο καθένας ας φάει ότι θέλει. Γίναμε όλοι διατροφολόγοι. Αν πεθάνει κάποιος απ' την χορτοφαγία, πρόβλημα του. Αν πεθάνει κάποιος απ' την κρατοφαγία, πάλι πρόβλημα του.

Αλλά εφόσον υπάρχει λύση διατροφής χωρίς να σκοτωθεί πλάσμα, γιατί να το κάνει κανείς; Γιατί έχει συνηθίσει. Απλό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Adanos είπε

Ανατομικά είμαστε κυρίως φυτοφάγα/καρποφάγα. Υπάρχουν άπειρες μελέτες και έρευνες.

Μπορείς να μας δώσεις λινκ για ένα δυο έρευνες; Επίσης όταν λες κυρίως φυτοφάγοι/καρποφάγοι τι ακριβώς σημαίνει; Ότι δεν είμαστε τελείως φυτοφάγοι; Είμαστε δηλαδή 93.7% φυτοφάγοι και 6.3% κάτι άλλο; Αυτό το "κυρίως" πού ακριβώς βασίζεται;

Επεξ/σία από Speculoos
Δημοσ.
1 minute ago, Adanos said:

Εσύ που το στηρίζεις αυτό που λες; Μπορούμε να παίζουμε την κολοκυθιά για ώρα. Υπάρχουν πολλές έρευνες στο διαδίκτυο. Ψάξε. Αναζήτησε τον Dr. Greger για αρχή. Αλλά επειδή ξέρω ότι υπάρχουν άπειρες έρευνες που να είναι υπέρ της κρεατοφαγίας και είμαι σίγουρος ότι θα μου αραδιάσετε 1002 τέτοιες ως λάβαρα και σωστές, δεν θα ασχοληθώ. Κάντε την έρευνα μόνοι σας. Αλλά και πάλι δεν θα αλλάξει και κάτι. Δεν θα αλλάξουν τα μυαλά μας απ' το insomnia.

Το στηριζω σε μυριαδες ερευνες και δημοσιευσεις, απο τις διατροφικες συνηθειες των Νεαντερταλ και των Ερεκτους μεχρι φυσικα και εμας, τους συγχρονους ανθρωπους.

Εχεις να παραθεσεις καποιον αξιοπιστο επιστημονα, αντι του "Dr" Greger; Δεν ειναι αξιοπιστος καποιος που παραδεχεται πως εξυπηρετει συγκεκριμενα συμφεροντα και ανθρωπους/οργανωσεις.

Ξερω που το πας ευρυτερα, δεν με ενδιαφερει να αλλαξω τις θρησκευτικες σου (ναι καλα διαβασες, θρησκευτικες) δογματικες ιδεολογιες, αλλα θελω να ρωτησω εαν πιστευεις πως η Β12 ειναι κατι που υφισταται, η αν ειναι προπαγανδα των κρεατοφαγων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Adanos είπε

Ωραία τρολιά. Η μια αγελάδα έχεις ΙΔΕΑ πόσα "μαρούλια" τρώει για να φτάσει σε αυτό το μέγεθος; Μάλλον όχι. Κάνε την έρευνα σου.

Παιδιά, κάνετε σαν τους τραγοπαπάδες που τους θίγουν την θρησκεία, εν προκειμένω, την μπριζόλα. Ο καθένας ας φάει ότι θέλει. Γίναμε όλοι διατροφολόγοι. Αν πεθάνει κάποιος απ' την χορτοφαγία, πρόβλημα του. Αν πεθάνει κάποιος απ' την κρατοφαγία, πάλι πρόβλημα του.

Αλλά εφόσον υπάρχει λύση διατροφής χωρίς να σκοτωθεί πλάσμα, γιατί να το κάνει κανείς; Γιατί έχει συνηθίσει. Απλό.

Πραγματι η αγελαδα χρειαζεται πολλα "μαρουλια" για να μεγαλωσει, αλλα οταν τα τρωει δεν σκοτωνει τοσο μαζικα τα υπολοιπα ζωα οσο ενα τρακτερ που οργωνει.

Επισης, η αγελαδα δινει ταυτοχρονα ζωη και σε αλλα ζωα: πχ μυγες κλπ που ζουνε γυρω της.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Ξερω που το πας ευρυτερα, δεν με ενδιαφερει να αλλαξω τις θρησκευτικες σου (ναι καλα διαβασες, θρησκευτικες) δογματικες ιδεολογιες, αλλα θελω να ρωτησω εαν πιστευεις πως η Β12 ειναι κατι που υφισταται, η αν ειναι προπαγανδα των κρεατοφαγων.

Υφίσταται το πρόβλημα με τη B12, μόνο και μόνο επειδή τα τελευταία 60 χρόνια από τότε που μπήκαν τα βαριά λιπάσματα - φυτοφάρμακα στη παραγωγή των λαχανικών έχει μειωθεί δραστικά η περιεκτικότητα της B12 σε αυτά. Ήδη γίνονται έρευνες στη Γαλλία που έδειξαν ότι σε βιολογικές καλλιέργειες υπήρξε αύξηση της B12 σε μερικά λαχανικά έως και 50% σε σχέση με αυτά των κανονικών καλλιεργειών.

Θέλω να πω δηλαδή ότι από τη φύση της η φυτοφαγική διατροφή δεν έχει κάποια έλλειψη όσο αναφορά τη πληρότητα των θρεπτικών συστατικών, αλλά έχει καταντήσει να έχει έλλειψη, γιατί με τη χρήση βαρέων φυτοφαρμάκων καταστρέφονται και τα καλά βακτήρια που βρίσκονται στο έδαφος και μας δίνουν τη Β12.

Επεξ/σία από thomasG4
  • Like 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Adanos είπε

Ανατομικά δεν ήμασταν ΠΟΤΕ σαρκοβόρα. Σαρκοβόρα ήταν και είναι άλλα πλάσματα. Δες τα, σύγκρινε τα με εμάς, και μετά το συζητάμε. Παμφάγα απλά γίναμε και το δέχομαι. Είναι η εξέλιξη μας.

Εσύ που το στηρίζεις αυτό που λες; Μπορούμε να παίζουμε την κολοκυθιά για ώρα. Υπάρχουν πολλές έρευνες στο διαδίκτυο. Ψάξε. Αναζήτησε τον Dr. Greger για αρχή. Αλλά επειδή ξέρω ότι υπάρχουν άπειρες έρευνες που να είναι υπέρ της κρεατοφαγίας και είμαι σίγουρος ότι θα μου αραδιάσετε 1002 τέτοιες ως λάβαρα και σωστές, δεν θα ασχοληθώ. Κάντε την έρευνα μόνοι σας. Αλλά και πάλι δεν θα αλλάξει και κάτι. Δεν θα αλλάξουν τα μυαλά μας απ' το insomnia.χι. Κάνε την έρευνα σου.

Παμφαγα γιναμε και ετσι εξελιχθηκαμε. Πριν το κρεας ειχαμε πολυ μικροτερο εγκεφαλο. Το κρεας μας επετρεψε να εχουμε πολυ μεγαλυτερο εγκεφαλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Μπορείς να μας δώσεις λινκ για ένα δυο έρευνες; Επίσης όταν λες κυρίως φυτοφάγοι/καρποφάγοι τι ακριβώς σημαίνει; Ότι δεν είμαστε τελείως φυτοφάγοι; Είμαστε δηλαδή 93.7% φυτοφάγοι και 6.3% κάτι άλλο; Αυτό το "κυρίως" πού ακριβώς βασίζεται;

Όχι δεν μπορώ γιατί είμαι στην εργασία μου και δεν έχω τον άπλετο χρόνο να ψάχνω έρευνες για να σου αποδείξω κάτι που ούτως ή άλλως ΔΕΝ θα δεχτείς. Αν σε ενδιαφέρει τόσο ψάξτο μόνος σου όπως έκανα και εγώ. Δεν είναι τίποτα.

52 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Το στηριζω σε μυριαδες ερευνες και δημοσιευσεις, απο τις διατροφικες συνηθειες των Νεαντερταλ και των Ερεκτους μεχρι φυσικα και εμας, τους συγχρονους ανθρωπους.

Εχεις να παραθεσεις καποιον αξιοπιστο επιστημονα, αντι του "Dr" Greger; Δεν ειναι αξιοπιστος καποιος που παραδεχεται πως εξυπηρετει συγκεκριμενα συμφεροντα και ανθρωπους/οργανωσεις.

Ναι, είναι εύκολο να στηρίζεις κάτι τέτοιο. Όπως είπαμε: Υπάρχουν χιλιάδες έρευνες που αντικρούουν την χορτοφαγία. Αλλά πόσο αγνές είναι; Γιατί κατά τους καιρούς υπάρχουν αποδείξεις που καταρρίπτουν αυτές τις έρευνες. Και έχει πλάκα που λες για Greger ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, όταν μπορώ να βασίσω το ίδιο (και με καλύτερο πάτημα) τους δικούς σου "Dr" που άνετα μπορεί να χρηματοδοτούνται απ' το λόμπι της κτηνοτροφίας. Εδώ ποιό είναι όμως το μυστικό κλειδί της υπόθεσης; Ότι τον Greger δεν τον έχω θεό μου και τον ακολουθώ πιστά σε αυτά που λέει. Αντιθέτως κρατάω για τα πάντα μια επιφύλαξη. Αντιθέτως εσείς τι κάνετε; Ότι πει ο κυνηγός/χασάπης/κρεατοφάγος. Λογικό το βρίσκω, και εγώ αυτά έλεγα.

Όσον αφορά τον ορισμό "θρησκευτικές δογματικές ιδεολογίες", σκέψου ξανά. Εγώ απλά συζητάω εδώ μέσα. Αν νομίζεις ότι κάνω κήρυγμα και προσπαθώ να σε αλλάξω κάνεις λάθος και καλό θα ήταν να ξεθολώσεις απ' το γεγονός ότι βλέπεις παντού φανατικούς χορτοφάγους. Έχω τσακωθεί άπειρες φορές με δαύτους, πίστεψε με δεν τους έχω και σε μεγαλύτερη εκτίμηση.

Για την Β12 θα σου πω το εξής: Εφόσον είναι ΤΟΣΟ καλά τα κρέατα σε Β12, γιατί τόσα εκατομμύρια των ανθρώπων (ΚΑΙ χορτοφάγοι) παίρνουν συμπληρώματα για Β12; Μήπως γιατί είναι συνολική η έλλειψη Β12 στα τρόφιμα; Το κρέας ξέρεις γιατί έχει τόση "υψηλή" πηγή Β12; Γιατί τα μπουκώνουν τα ζώα με συμπληρώματα Β12. Ψάξτο ΚΑΙ αυτό. Είναι λογικό να θεωρείται καλή πηγή βιταμίνης αν το μπουκώνεις το ζωντανό με κοκτέιλ. Και επίσης είναι αυτό που σου είπε ο ThomasG4. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποστειρώσει τόσο τα πράγματα που λογικό είναι να χαθούν τα θρεπτικά στοιχεία. Αλλά ψηλά γράμματα αυτά...

30 λεπτά πριν, haHa είπε

Πραγματι η αγελαδα χρειαζεται πολλα "μαρουλια" για να μεγαλωσει, αλλα οταν τα τρωει δεν σκοτωνει τοσο μαζικα τα υπολοιπα ζωα οσο ενα τρακτερ που οργωνει.

Επισης, η αγελαδα δινει ταυτοχρονα ζωη και σε αλλα ζωα: πχ μυγες κλπ που ζουνε γυρω της.

Ταυτόχρονη ζωή δίνεις και εσύ σε κουνούπια και μύγες. So what?
Και αυτό με τα μαρούλια ξαναδιάβασε το γιατί απ' ότι βλέπω δεν το κατάλαβες. Αλλά ευχαρίστως να στο ξαναπω: Η αγελάδα για να τραφεί θέλει τόνους ολόκληρους από μαρούλια, τα οποία οργώνουν τρακτέρ. Εσύ τρως τόνους; Όχι. Το νερό το αγνόησες ε; Απλά τρολάρεις και το ξέρω... καλά να είμαστε:lol:

28 λεπτά πριν, haHa είπε

Παμφαγα γιναμε και ετσι εξελιχθηκαμε. Πριν το κρεας ειχαμε πολυ μικροτερο εγκεφαλο. Το κρεας μας επετρεψε να εχουμε πολυ μεγαλυτερο εγκεφαλο.

Αυτό το "επιχείρημα" πια... Και μαζί με τον εγκέφαλο μεγάλωσε και η πιθανότητα καρκίνου και καρδιακών. Και που θες να καταλήξεις;
Έχει πλάκα πάντως πως τα υπόλοιπα ΚΑΘΑΡΑ σαρκοφάγα είναι νοητικά κατώτερα μας ε; Σαν να μας επέλεξε ο θεός ένα πράγμα... ε;
Και τόσες χιλιετίες δηλαδή που τρώμε κρέας γίναμε πιο έξυπνοι; Μπα...

Επεξ/σία από Adanos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...