Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GenesisX είπε

Ούτε τα ζώα πονάνε στα σφαγεία. Τα σκοτώνουν με ανθρώπινο τρόπο και όχι με βασανιστήρια.

Η έννοια της ψυχής είναι το ίδιο επιστημονικά αποδεδειγμένη όσο και τα στρουμφάκια.

Αυτό εννοούσα για την ψυχή γι αυτό και τα εισαγωγικά ;)

Τα ζώα δεν πάνε στα σφαγεία; τα σκοτώνουν με 'ανθρώπινο' τρόπο; 

Επεξ/σία από splanis
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Adanos είπε

Όχι δεν μπορώ γιατί είμαι στην εργασία μου και δεν έχω τον άπλετο χρόνο να ψάχνω έρευνες για να σου αποδείξω κάτι που ούτως ή άλλως ΔΕΝ θα δεχτείς. Αν σε ενδιαφέρει τόσο ψάξτο μόνος σου όπως έκανα και εγώ. Δεν είναι τίποτα.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες καταρρίπτει οποιαδήποτε έννοια συζήτησης. Οταν λες κάτι και το στηρίζεις με επιχειρήματα και λες ότι υπάρχουν πηγές πρέπει να τις φέρνεις δεν μπορείς να λες στον άλλο κάτσε ψάξε. Όταν μάλιστα προδιαθέτεις ότι δεν θα δεχτώ τις πηγές πάνω στις οποίες στηρίζεις αυτά που πιστεύεις τότε δεν υπάρχει καμία βάση δημιουργικής λογικής. Ρώτησα πάνω στην επιστημονικότητα της συγκεκριμένης πρότασής σου.

Είπες ότι είμαστε κυρίως φυτοφάγοι και καρποφάγοι και ότι υπάρχουν άπειρες μελέτες που το αποδεικνύουν. Δέχτηκα ότι το "άπειρες" ήταν απλά μια λεκτική υπερβολή για να τονιστεί η διατύπωσή σου αλλά μου κέντρισε το ενδιαφέρον ότι λες "κυρίως". Αυτό πώς τεκμηριώνεται; Ποιες είναι αυτές οι μελέτες;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, orck είπε

Πέτυχα στην Αιόλου (ο πεζόδρομος στο κέντρο που είναι κάθετος στην Σοφοκλέους) ένα συμπαθητικό μαγαζάκι, λέγεται fallafelas. Σαν κύριο υλικό είναι το φαλαφελ. Δεν ήξερα καν τι είναι αυτό αλλά πολύ συχνά έβλεπα κόσμο να κάνει ουρά και να περιμένει να πάρει και αρκετό κόσμο να έχει καθήσει στα πρόχειρα πεζουλακια του πεζόδρομου τρώγοντας. Σαν πρώτη επαφή μου άρεσε. Τα μπιφτέκια λαχανικών τα φοβάμαι πιο πολυ, ειδικά από μεγάλα καταστήματα στυλ mcdonals, καθώς πιστεύω ότι βάζουν μέσα ότι σαβουρα βρεθεί μπροστά τους. Όπως γινεται και στο μπιφτέκι κρέατος.

Άλλη πρόταση για φαλαφελ στο κέντρο;

εμένα μου αρέσει αρκετά στα εξάρχεια, στην θεμιστοκλέους λίγο πριν την πλατεία , "από αλλού"(;) ή κάτι τέτοιο λέγεται αν θυμάμαι καλά και στο ali baba στην νέα σμύρνη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, GenesisX είπε

Ούτε τα ζώα πονάνε στα σφαγεία. Τα σκοτώνουν με ανθρώπινο τρόπο και όχι με βασανιστήρια.

Η έννοια της ψυχής είναι το ίδιο επιστημονικά αποδεδειγμένη όσο και τα στρουμφάκια.

Deep midnight.

8 ώρες πριν, Speculoos είπε

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες καταρρίπτει οποιαδήποτε έννοια συζήτησης. Οταν λες κάτι και το στηρίζεις με επιχειρήματα και λες ότι υπάρχουν πηγές πρέπει να τις φέρνεις δεν μπορείς να λες στον άλλο κάτσε ψάξε. Όταν μάλιστα προδιαθέτεις ότι δεν θα δεχτώ τις πηγές πάνω στις οποίες στηρίζεις αυτά που πιστεύεις τότε δεν υπάρχει καμία βάση δημιουργικής λογικής. Ρώτησα πάνω στην επιστημονικότητα της συγκεκριμένης πρότασής σου.

Είπες ότι είμαστε κυρίως φυτοφάγοι και καρποφάγοι και ότι υπάρχουν άπειρες μελέτες που το αποδεικνύουν. Δέχτηκα ότι το "άπειρες" ήταν απλά μια λεκτική υπερβολή για να τονιστεί η διατύπωσή σου αλλά μου κέντρισε το ενδιαφέρον ότι λες "κυρίως". Αυτό πώς τεκμηριώνεται; Ποιες είναι αυτές οι μελέτες;

Η έννοια συζήτησης έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και όχι την κόντρα επ' άπειρον. Αυτές τις "συζητήσεις" τις έχω κάνει ουκ ολίγες φορές, πίστεψε με. Όσες φορές έφερνα άρθρα και μελέτες, τις απέρριπταν αμέσως οι εκάστοτε πολέμιοι της χορτοφαγίας (λες και τους κόψαμε τα ναρκωτικά) ως αβάσιμες, δογματικές και απόλυτες. Απλά τις απέρριπταν. Εδώ όταν ο WHO είπε ότι το κρέας είναι καρκινογόνο, τρελάθηκαν όλοι και πέσανε απ' τα σύννεφα. Βγάλανε την WHO θύμα συμφερόντων και δικαιολογίες του τύπου "ακόμα και ο αέρας αν το πάμε έτσι είναι καρκινογόνος". Ήμαρτον.

Αν σε ενδιαφέρει τόσο (που πολύ αμφιβάλλω), το ψάχνεις και μόνος σου. Όταν το ψάξεις και έχεις σφαιρική άποψη, συζητάμε. Καλημέρα.

Επεξ/σία από Adanos
  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, splanis είπε

Εννοείται φαλαφελ, το μπιφτέκι λαχανικών απλά μπλιαχ. 

Είπα να συμμετέχω στην συζήτηση αλλά είδα κάτι σχόλια του τύπου τα φυτά πονάνε η ότι το κρέας μας ανέπτυξε τον εγκέφαλο κλπ και λέω άστο. Παιδιά μην διαβάζετε πολύ κουλούρι.... ;)

Adanos thank you man 

Nα τον ακουτε τον splanis και να μην ακουτε τι λεει η επιστημονικη κοινοτητα(=οτι οταν αρχισαμε να τρωμε κρεας μεγαλωσε ο εγκεφαλος μας).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...