Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cumulus είπε

Η ευκολια του κατεβασματος.Αντι να βρισκεις καθε τραγουδι στο youtube να το "ριπαρεις" στον υπολογιστη και υστερα να το περνας στο κινητο ,με το spotify βρισκεις το τραγουδι ειτε μεσω πισι,ειτε μεσω κινητου το αποθηκευεις στη λιστα που θελεις και βουαλα κατεβηκε μολις το κινητο "βρει" ιντερνετ.

Υπάρχουν εφαρμογές που ριπαρει κατευθείαν στο κινητό. Ακόμα και websites που το κάνεις, free, χωρίς εφαρμογή.

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, txcellas είπε

Ελα ντε....

Κατεβάζεις ολόκληρες playlist (χρηστών ή του spotify) και ολοκληρα album. Στο youtube οι playlist είναι για γέλια από άποψη ποικιλίας τραγουδιών και ποιότητας. Για ολόκληρα album δεν το συζητώ καν.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, zio10 said:

Θέλει σε όλο το δρόμο να έχει σήμα όμως, έτσι δεν είναι; Εγνατία πχ πιυ έχει πολλά τούνελ μάλλον δε βολεύει.

Κάνουν buffering. Αν δε σκοπεύεις να μείνεις ώρα μέσα στο τούνελ λογικά δε θα το καταλάβεις καν.

1 hour ago, zio10 said:

Πρέπει να τα διαλέξεις και να τα κατεβάσεις όμως ε; Άρα ποια η διαφορά να τα κατεβάσεις από το youtube πχ;

Πρώτον δε βρίσκεις ό,τι θες στο youtube, αν και φαντάζομαι πως αν ο μουσικός χώρος που μας ενδιαφέρει είναι "Παντελίδης" αυτό μπορεί και να μην ισχύει.

Δεύτερον η διαφορά του να κάνεις ταπ ταπ ταπ στο κινητό vs τρέχα γύρευε*.

Τρίτον η ποιότητα που στο youtube είναι lotto.

* Ανάλογα την περίπτωση τι σημαίνει τρέχα γύρευε έτσι; Διαβάζω για free tools και websites και ιστορίες κλπ, το καλύτερο μακράν είναι αυτό αλλά φυσικά είναι command line: https://rg3.github.io/youtube-dl/

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά τι ριπάρισμα από youtube λέτε;
Ακόμα και όταν δεν είχα premium στο spotify αυτήν την διαδικασία την απέφευγα αυστηρά. Η ποιότητα είναι χάλια μαύρα, σπάνια έπαιζαν καλά σε οποιοδήποτε ηχοσύστημα. Έτσι μουσική δεν ευχαριστιέμαι.

Επίσης η κύρια διαφορά της streaming υπηρεσίας με το να τα κατεβάζεις μόνος σου για εμένα είναι η ανακάλυψη νέας μουσικής. Είχα φτάσει σε σημείο που τα είχα βαρεθεί ΟΛΑ. Τα είχα χιλιοακούσει όλα, και το να κάθομαι να ψάχνω καινούρια κομμάτια 1-1, να ποντάρω αν μου αρέσει για να το βρω μετά να τα κατεβάσω και να τα βρω σε καλή ποιότητα, ή να βρω μια νέα μπάντα και να ακούω μόνο τη νέα μπάντα η οποία στο τέλος δε θα μου άρεσε ήταν απλά χάσιμο χρόνου. Οι playlists είναι αυτές οι οποίες με κρατάνε στο spotify. Κάθε μέρα ανακαλύπτω και καινούριες μπάντες, καινούρια είδη, καινούριους ήχους. Υπάρχουν τόσες ωραίες μπάντες εκεί έξω που ποτέ δε θα έβρισκα με το Youtube.

Όσον αφορά το κόστος είναι χαζό να σκέφτομαι ότι τα 7 ευρώ που θα έδινα ΑΝΕΤΑ για 2 καφέδες είναι σοβαρό κόστος. Κοροϊδεύω τον εαυτό μου λέγοντας ότι 7 ευρώ το μήνα είναι πολλά, την ίδια στιγμή που με περισσότερα χρήματα κάνω πιο άχρηστες σπατάλες κάθε μήνα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, zio10 είπε

Άρα στην ουσία μοιάζει περισσότερο με ραδιόφωνο αφού ακούς δικές τους επιλογές;

Οχι, ακριβως γιατι ειναι εντελως προσωποποιημενο ραδιοφωνο. Διαλεγεις το καλλιτεχνη που θες να ακουσεις και σου φτιαχνει ραδιοφωνο με τραγουδια παρομοια με το στυλ του καλλιτεχνη που διαλεξες. Επισης κανεις like και dislike και ο ειδικος αλγοριθμος αλλαζει τις προτιμησεις σου και προσαρμοζει αναλογα και σου παιζει περισσοτερο ή λιγοτερο τα τραγουδια που θες. Εχεις και την επιλογη να κανεις skip καποιο τραγουδι εννοειτε.

Ολα αυτα για τη λειτουργια radio που υπαρχει και στη free εκδοση του spotify.

Επεξ/σία από thomasG4
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Σε ελληνική μουσική έχει ποικιλία;

Για ελληνικη μουσικη δεν το εχω ψαξει να σου πω την αληθεια, αλλα εχω την εντυπωση οτι εχει μεγαλη συλλογη. Τουλαχιστον απο καινουρια πρεπει να εχει. Στα παλια δεν ξερω.

Επεξ/σία από thomasG4
  • Thanks 1
Δημοσ.

@ChimairaX υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανακαλύψει κάποιος μουσική, καλή φάση τα playlists (κυρίως γιατί δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα) αλλά ειλικρινά υπάρχουν άλλοι 700 τρόποι. Όπως βολεύεται ο καθένας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανως και υπαρχουν πολλοι τροποι αλλα εδω αναφερεται στο spotify, κατι που συμφωνω απολυτα!

Μεσα απο τις playlist και τα mood selections ανακαλυψα και εγω πολλους artists που ισως να μην τυχαινε να ακουσω ποτε. Ειναι πολυ ευκολος και βολικος τροπος.

Επεξ/σία από sistah
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους αναρωτιούνται για τα πλεονεκτήματα του Spotify και το τι ιδιαίτερο προσφέρει ώστε να αξίζει τη μηνιαία συνδρομή:

1) Ευκολία χρήσης.
2) Τεράστια μουσική ποικιλία σε όλα τα είδη που μπορώ να σκεφθώ.  
3) Το Premium προσφέρει ποιότητα ήχου κάπου στη μέση του MP3 320Kbps και του "Basic" FLAC 700-1000Kbps (16-Bit 44.1KHz), καμία σχέση με το ripάρισμα από το YouTube που η μουσική - ήχος έχει ήδη υποστεί πετσόκομα στην ποιότητα και πετσοκόβεται ακόμη παραπάνω στο μεταξύ. 
4) Δημιουργία λιστών αναπαραγωγής χωρίς περιορισμούς κι έτοιμες λίστες αναφορικά με το mood ή τις δραστηριότητες (π.χ. gym).
5) Προστίθενται άμεσα σχεδόν όλες οι νέες κυκλοφορίες στην ποιότητα που αναφέρεται στο #3 (όχι όπως το YouTube με το VEVO και τις σύντομες (edited) εκδοχές των κομματιών και που πρέπει να περιμένεις τον καλό σαμαρείτη να φιλοτιμηθεί να ανεβάσει τα υπόλοιπα κομμάτια του album σε ξεχωριστά videos ή ολόκληρο σε ένα και τις περισσότερες φορές σε μέτρια ποιότητα. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να μπλέκεις με προγράμματα κοψίματος - ραψίματος του ήχου και και και...). 
6) Όντας ευρέως διαδεδομένη υπηρεσία ενσωματώνεται σε πολλά λειτουργικά συστήματα και συσκευές (π.χ. AV Receivers, TVs, κλπ) απλοποιώντας κι εξομαλύνοντας ακόμη περισσότερο τη χρήση του και τη συνολική εμπειρία.

Σαφώς και υπάρχουν πολλοί που για να μην πληρώσουν έστω τα λίγα € που ζητά το Spotify είναι διατεθειμένοι να μπλέκουν με κάθε λογής διαδικασίες. Μην αγχώνεστε αδέρφια, όταν ήμασταν μικροί όλοι πάνω - κάτω περάσαμε από αυτή τη φάση (ιδίως οι παλιοσειρές σαν κι εμένα που θαυμάσαμε το LimeWire στις δόξες του!) και τη γουστάραμε την πειρατεία και την καήλα γιατί ήμασταν άνετοι χρονικά και σε mode no f@cks given! Αλλά όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς ότι η ζωή έχει πολλές άλλες χαρές, πολύ καλύτερες από τούτη τη φάση και ότι η μουσική (όπως και κάθε μορφή τέχνης) δείχνει τη μαγεία της μόνον όταν όλα λειτουργούν αβίαστα και ρευστά.

Επεξ/σία από rafa1919
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, defacer είπε

@ChimairaX υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανακαλύψει κάποιος μουσική, καλή φάση τα playlists (κυρίως γιατί δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα) αλλά ειλικρινά υπάρχουν άλλοι 700 τρόποι. Όπως βολεύεται ο καθένας.

Αναμφισβήτητα ό,τι λες. Εμένα με βόλεψε το spotify λόγω έλλειψης χρόνου και χώρου για αυτή τη δουλειά.

Εδιτ: Όταν εννοώ χώρου, εννοώ ότι δεν είμαι σε χώρο για να κάτσω να ανακαλύπτω καλλιτέχνες και να ψάχνω τραγούδια. :P

Επεξ/σία από ChimairaX
  • Like 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, rafa1919 είπε

Για όσους αναρωτιούνται για τα πλεονεκτήματα του Spotify και το τι ιδιαίτερο προσφέρει ώστε να αξίζει τη μηνιαία συνδρομή:

1) Ευκολία χρήσης.
2) Τεράστια μουσική ποικιλία σε όλα τα είδη που μπορώ να σκεφθώ.  
3) Το Premium προσφέρει ποιότητα ήχου κάπου στη μέση του MP3 320Kbps και του "Basic" FLAC 700-1000Kbps (16-Bit 44.1KHz), καμία σχέση με το ripάρισμα από το YouTube που η μουσική - ήχος έχει ήδη υποστεί πετσόκομα στην ποιότητα και πετσοκόβεται ακόμη παραπάνω στο μεταξύ. 
4) Δημιουργία λιστών αναπαραγωγής χωρίς περιορισμούς κι έτοιμες λίστες αναφορικά με το mood ή τις δραστηριότητες (π.χ. gym).
5) Προστίθενται άμεσα σχεδόν όλες οι νέες κυκλοφορίες στην ποιότητα που αναφέρεται στο #3 (όχι όπως το YouTube με το VEVO και τις σύντομες (edited) εκδοχές των κομματιών και που πρέπει να περιμένεις τον καλό σαμαρείτη να φιλοτιμηθεί να ανεβάσει τα υπόλοιπα κομμάτια του album σε ξεχωριστά videos ή ολόκληρο σε ένα και τις περισσότερες φορές σε μέτρια ποιότητα. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να μπλέκεις με προγράμματα κοψίματος - ραψίματος του ήχου και και και...). 
6) Όντας ευρέως διαδεδομένη υπηρεσία ενσωματώνεται σε πολλά λειτουργικά συστήματα και συσκευές (π.χ. AV Receivers, TVs, κλπ) απλοποιώντας κι εξομαλύνοντας ακόμη περισσότερο τη χρήση του και τη συνολική εμπειρία.

Σαφώς και υπάρχουν πολλοί που για να μην πληρώσουν έστω τα λίγα € που ζητά το Spotify είναι διατεθειμένοι να μπλέκουν με κάθε λογής διαδικασίες. Μην αγχώνεστε αδέρφια, όταν ήμασταν μικροί όλοι πάνω - κάτω περάσαμε από αυτή τη φάση (ιδίως οι παλιοσειρές σαν κι εμένα που θαυμάσαμε το LimeWire στις δόξες του!) και τη γουστάραμε την πειρατεία και την καήλα γιατί ήμασταν άνετοι χρονικά και σε mode no f@cks given! Αλλά όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς ότι η ζωή έχει πολλές άλλες χαρές, πολύ καλύτερες από τούτη τη φάση και ότι η μουσική (όπως και κάθε μορφή τέχνης) δείχνει τη μαγεία της μόνον όταν όλα λειτουργούν αβίαστα και ρευστά.

Για το τελευταίο που λες, εμένα και τζάμπα να ήταν περιττό θα μου φαινόταν. Δεν είναι για τα λεφτά δηλαδή, πετάμε πολύ περισσότερα άλλου. Άλλωστε έχει και free έκδοση.

Απλά τη λογική ήθελα να καταλάβω και το γιατί το βρίσκει χρήσιμο τόσος κόσμος και νομίζω με βοηθήσατε αρκετά :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...