Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα 

Πριν που είχα interleaved συχρόνιζα 49999/4999 και τα μέγιστα απο 30000/95300 πήγαν 24546/56084

πρίν λίγο γύρισε σε fastpath και εφαγα ακυρο καμια βοήθεια για αυτο αν γίνετε 

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 5000/43596 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 24661/56724 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 30.1/9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0.1/7.4 dB 
Output Power(Up/Down) 7.6/13.3 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Fast 
Interleave Depth(Up/Down) 1/1 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 0 h 2 min 0 s 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/0 
FEC Errors(Up/Down) 0/0
Επεξ/σία από bill2015
  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχασες παρα πολυ.μιλα μαζι τους  μηπως εβαλαν κατα λαθος κανα αλλο profile αλλα δοκιμασε και ενα reboot to router τυπικα

Δημοσ.

δοκίμασα τα πάντα 

Σήμερα θα αλλάξω καλωδίωση μπας και το δοκίμασα απευθιας τπτ το δοκίμασα και στο κατανεμητη τα ίδια 

Θα ξανακαλέσω και θα τους το αναφέρω μίπως έκανε τπτ ο οτε γτ έχω hol-vodafone και πάιρνω μέσω χονδρική οτε 

Τελικά μίλησα με vodafone μου είπαν ότι θα δόσουν αίτημα για αλλαγή σε interleaved αλλά μου είπαν και κατι δεν ξέρω αν ισχυεί 'οτι αν ξαναθελήσω να ξαναγυρίσω σε fast path θα είναι και μόνιμο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καπως ιδια στατιστικα σε vodafone κ εγω.. μονο που σε fast path ανεβαινουν και τα crc errors που πριν δεν υπηρχαν..!

Κοντα στις 40 ωρες λειτουργιας ειχα μια αποσυνδεση..
Επισης μ κανει εντυπωση οτι το attanaible rate ειναι καλυτερο σε  πριζα δωματιου παρα στην κεντρικη!

Screenshot_16.png

Screenshot_18.png

Επεξ/σία από xirosiman
Δημοσ.

Ναι τον συγχρονισμό δεν τον πείραξε.. αλλά το attainable rate το κατέβασε..  βέβαια τα βράδια ανεβαίνει κοντά στο 90 με 100 από αυτό π είναι τώρα.. 

Επίσης πως γίνεται στην κεντρική μπριζα να έχω line attenuation down 7.8 κ στου δωματίου (παράλληλη καλωδίωση?) Να είναι χαμηλότερο 6.2?

Δημοσ.
On 17/3/2018 at 12:51 PM, xirosiman said:

Καπως ιδια στατιστικα σε vodafone κ εγω.. μονο που σε fast path ανεβαινουν και τα crc errors που πριν δεν υπηρχαν..!

Κοντα στις 40 ωρες λειτουργιας ειχα μια αποσυνδεση..
Επισης μ κανει εντυπωση οτι το attanaible rate ειναι καλυτερο σε  πριζα δωματιου παρα στην κεντρικη!

Screenshot_16.png

Screenshot_18.png

δεν ειναι παραλογο.αν δεν εχεις φτιαξει την καλωδιωση σωστα και το δωματιο ειναι η τελευταια πριζα τοτε στο σαλονι εχεις bridge tap  το δωματιο ενω στο δωματιο μαλλον δεν εχεις τιποτα bridge tap.crc λογικα να εχεις παραπανω αφου πλεον η γραμμη παιζει πιο οριακα και δεν γινονται καποιοι ελεγχοι/διορθωση σφαλματων λογω fast.για αυτο θα δεις οτι δεν εχεις και Fec errors

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwjVu-v5mvPZAhVBlSwKHYhNAKEQFjAAegQICBAB&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK

On 17/3/2018 at 12:54 PM, bill2015 said:

Τυχερέ σε εσένα δεν μείωσε συχρονισμό σε εμένα το τσάκισε 

και οι δυο χασατε απο το max attainable απλα εσυ ειχες λιγοτερο οποτε σου εριξε και την ταχυτητα κατω απο το 50 ενω στον αλλον οχι.απλα μου φαινεται παραξενο να ριχνει τοσο το attainable το fast path και για αυτο αναρωτιεμαι μηπως βαζουν καποιο αλλο profile περα απο fast path  για σταθεροτητα

On 17/3/2018 at 10:36 AM, bill2015 said:

δοκίμασα τα πάντα 

Σήμερα θα αλλάξω καλωδίωση μπας και το δοκίμασα απευθιας τπτ το δοκίμασα και στο κατανεμητη τα ίδια 

Θα ξανακαλέσω και θα τους το αναφέρω μίπως έκανε τπτ ο οτε γτ έχω hol-vodafone και πάιρνω μέσω χονδρική οτε 

Τελικά μίλησα με vodafone μου είπαν ότι θα δόσουν αίτημα για αλλαγή σε interleaved αλλά μου είπαν και κατι δεν ξέρω αν ισχυεί 'οτι αν ξαναθελήσω να ξαναγυρίσω σε fast path θα είναι και μόνιμο 

τιποτα δεν ειναι μονιμο απλα δεν θελουν καθε δυο μερες να πρεπει να το δωσουν στον οτε να κανει αλλαγες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bridge tap εννοείς ότι το Ραζίμ (μπλε κόκκινο ) πάει κατευθείαν στο δωμάτιο που όντως είναι η τελευταία πρίζα?  Αν αποσυνδεσω του σαλονιού δεν έχω ίντερνετ ούτε στο 1ο ούτε στο 2ο δωμάτιο για το οποίο μιλάμε τώρα.. έχω αποσυνδέσει τα πάντα από το σαλόνι κ έχω βρει τα δύο καλωδιακια που παίζουν καλύτερα. Συνδέω μόνο αυτά (ρούτερ στο σαλόνι) κ πάλι παίζει λίγο χαμηλότερα από το ότι θα ήταν στο 2ο δωμάτιο με 4 συνδεδεμένα καλώδια στην πρίζα του σαλονιού..

Επεξ/σία από xirosiman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω μονο 1 πρίζα έχω απο το κατανεμητή έρχετε στη πρίζα μου 

Θα δοκιμάσω την αλλαγή της καλωδίωσης και θα σας πω νεα

Επεξ/σία από bill2015
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την νεα καλωδίωση 

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 5000/43154 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 24273/55964 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 30/9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0.2/7.5 dB 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 0 h 3 min 59 s 
CRC Errors(Up/Down) 0/1 
FEC Errors(Up/Down) 0/4

Σρο κατενεμητη
Link Status Up 
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 5000/43354 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 24273/56014 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 30/9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0.1/7.4 dB 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 0 h 0 min 40 s 
CRC Errors(Up/Down) 0/1
FEC Errors(Up/Down) 0/0
Επεξ/σία από bill2015
Δημοσ.

@bill2015 παλι δεν συγχρονιζεις φουλ.. ειναι μακρια το καφαο? Γιατι εφοσον τα ιδια βλεπω οτι παιζεις κ στον κατανεμητη δεν εχεις θεμα με την καλωδιωση..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα στατιστικα πριν μπω σε fastpath

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 4996/49999 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 27476/96800 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 23.6/8.3 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0.1/7.6 dB 
Output Power(Up/Down) 7.7/12.9 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 1/2172 
Interleave Delay(Up/Down) 0/9 ms 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 200 h 37 min 44 s 
CRC Errors(Up/Down) 0/549 
FEC Errors(Up/Down) 0/24912

500 μέτρα με το ζόρι 

Επεξ/σία από bill2015
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι είσαι "λιγο" πιο μακριά νομίζω οπότε για αυτό.. μπορεί όμως να κάνω κ λάθος..  σε interleaved καλά παίζεις παντως. Οπότε καλύτερα να το γυρίσεις όπως πριν νομίζω..

Επεξ/σία από xirosiman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εισαι με το modem της vf?

αν ναι τοτε δεν εχεις vectoring  και αυτη η πτωση στο attainable ειναι φυσιολογικη, οφειλεται στο crosstalk-- και προφανως το 90 το θυμασαι απο καποιους μηνες πριν. θα αλλαξει οταν ενεργοποιηθει το vectoring.

μεχρι τοτε μεινε σε interleave. αν και για να πω την αληθεια με 7.5 attenuation δεν θα πρεπε να πεφτεις με τιποτα κατω απο 50 ακομα και χωρις vectoring

--------------------------------------------------------------------------------------

αν το modem ειναι οτε και γνωριζεις οτι εχεις vectoring στην περιοχη > βλαβη

Επεξ/σία από rofl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...