Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο δεν το γνωριζω μονο  ο παροχος μπορει να το ξεκαθαρισει.

τοσο αυστηρα δεν το νομιζω, αλλα μαλλον το λενε για να μην κανει καποιος 3 αλλαγες το μηνα.

αν και αφου στο κανει με 3 modem κατι φταιει, δεν ειναι νορμαλ αυτο.

αφου μετρησες στον κατανεμητη τα ιδια κατι παιζει εξω απ το σπιτι.

κανονικα εστω και με 56 attainable θα επρεπε να κλειδωνεις 50

Αναφορά σε κείμενο

Όσο για την ταχύτητα δοκίμασα με speedport entry 2i απο οτε 5000/40000 συχρόνιζα και μέγιστα 20000/56000

Δοκίμασα με τοtplink td-9970 συχρόνισα 5000/42300 και μέγιστα 26000/55800

απλα αν σε ολες τις δοκιμες ειχες τυχον το ιδιο καλωδιο τηλεφωνου δοκιμασε καποιο αλλο.

ενα αλλο ενδεχομενο ειναι αυτο 

https://www.adslgr.com/forum/threads/1036477-Vf-H267a-και-μεγάλη-διαφορά-μεταξύ-attainable-actual-rate?p=6338038#post6338038

Επεξ/σία από rofl
  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ξέρω απο άλλο φορουμ εχει αναλαβει ο οτε μόνο για αρχη και υλοποιήση 1/2019

δοκίμασα με 3 διαφορετικά καλώδια τα ίδια 

ναι αλλα μόλις γύρισα σε fast γτ σε interleave συχρόνιζα καρφι

Ξέχασα να αναφέρω σήμερα το μεσημέρι που έλειπαν όλοι δοκίμασα στο κατανεμητη της γειτονιας μισο να βρω screen shoot να στο στειλω 

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 5000/44100 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 25085/57444 kbps
Noise Margin(Up/Down) 30.1/9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0.0/7.4 dB
Output Power(Up/Down) 7.6/13.3 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Fast 
Interleave Depth(Up/Down) 1/1 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start  0 h 0 min 58 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/1
FEC Errors(Up/Down) 0/3

Δημοσ.

αν με interleave παιζεις σωστα μην παιδευεσαι για μενα,

τρεχα γυρευε τι παιζει και αν θα το φτιαξουν.

ενημερωτικα με 7.4 dB δεν εισαι τοσο μακρια.

με αυτο το attenuation θα πρεπει να σηκωνεις 100αρι οταν θα υπαρξει διαθεσιμοτητα.

Δημοσ.

Στα 3 τετράγωνα είναι το καφαο 

Θα περιμένω να γυρίσει σε interleave έχω δοκιμάσει τα πάντα μόνο στο καφαο δεν πήγα να δοκιμάσω 

Δημοσ.

Παιδία γύρισε 

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 4996/49999 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 27466/99856 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 23.8/8.7 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0.2/7.6 dB 
Output Power(Up/Down) 7.6/13.1 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 1/2172 
Interleave Delay(Up/Down) 0/9 ms 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 3 h 23 min 8 s 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/0
FEC Errors(Up/Down) 0/3
Δημοσ.

Ναι ίσως λυθούν με το vectoring.. θα δείξει.. κ εγώ έχω αρκετή πτωση από 140 στο 79.. αλλά δεν χάνω.. κ πάλι όμως είναι ψυχολογικό! 😂

Δημοσ.

Δεν νομίζω να εχεις θέμα με αυτά.. ενα utp 5e αν έχεις καλό είναι.. όλα παίζουν..  τώρα αν σου έχει κάτσει κανένα προβληματικό δεν ξέρω.. δοκίμασε κ βλεπεις

Δημοσ.

to ftp δεν διαφερει πολυ με το απλο.. απλα εχει ενα φυλλο χαλκου τριγυρω του για προστασια..  τωρα αν εχεις παρεμβολες ισως κανει δουλεια αλλα δν το γνωριζω..  μου φαινεται δυσκολο να εχεις πτωση απο παρεμβολες.. θα μαζευε κ λαθη η γραμμη ισως

Δημοσ.
On 17/3/2018 at 1:12 PM, xirosiman said:

Bridge tap εννοείς ότι το Ραζίμ (μπλε κόκκινο ) πάει κατευθείαν στο δωμάτιο που όντως είναι η τελευταία πρίζα?  Αν αποσυνδεσω του σαλονιού δεν έχω ίντερνετ ούτε στο 1ο ούτε στο 2ο δωμάτιο για το οποίο μιλάμε τώρα.. έχω αποσυνδέσει τα πάντα από το σαλόνι κ έχω βρει τα δύο καλωδιακια που παίζουν καλύτερα. Συνδέω μόνο αυτά (ρούτερ στο σαλόνι) κ πάλι παίζει λίγο χαμηλότερα από το ότι θα ήταν στο 2ο δωμάτιο με 4 συνδεδεμένα καλώδια στην πρίζα του σαλονιού..

ναι αν βγαλεις του σαλονιου λογικο να μην παιζει το δωματιο.αν εχεις βγαλει τα παντα απο το σαλονι τοτε εισαι μια χαρα αλλα ναι ειναι παραξενο να παιζεις χειροτερα οταν εχεις μονο την πριζα του σαλονιου απο οταν βαζεις και το δωματιο.νομιζα οτι δεν ειχες αποσυνδεσει τα παντα απο το σαλονι οποτε το bridge tap θα ηταν να εχεις ενα ζευγαρι ακομα να πηγαινει σε καποιο αλλο πριζακι παραλληλα .δηλαδη να ειχες τρια ζευγαρια στην κεντρικη πριζα συνδεδεμενα.

On 17/3/2018 at 11:57 PM, rofl said:

ναι μπορει να το χεις επιλεγμενο αλλα αν δεν εχει vectoring η καμπινα τοτε δεν εχει σημασια αν ειναι checked η οχι.

ενδεικτικα. εικονα απο το zte https://www.adslgr.com/forum/threads/1026620-Vdsl-στην-Πειραικη-Κατάσταση-Τρελας?p=6322597#post6322597

παρατηρεις οτι διπλα στο vdsl 2 γραφει vectoring, ενω σε σας οχι?

αυτο σημαινει οτι δεν εχει ακομα vectoring η καμπινα και δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα για 100αρα

σε αυτη τη περιπτωση το να πεφτει με τον καιρο η ταχυτητα οπως εγραψα ειναι αναμενομενο ( θα λυθει οταν ενεργοπ το vectoring)

κανονικα 100αρι μπορει να παιξει καποιος και χωρις να εχει δωθει vectoring οσο ξερω.

On 17/3/2018 at 11:53 PM, xirosiman said:

Εδω δηλαδη ενω το εχει επιλεγμενο δν παιζει λογο οτι ειναι  zte ή οτι δεν το υποστηριζει η vodafone?
Κ αυτο ειναι κατι π θα το φτιαξει ο οτε ή απλα με αλλαγη ρουτερ θα ενεργοποιηθει κ θα αλλαξουν τα στατιστικα της γραμμης?

Screenshot_2.png

εσυ το εχεις checked και οταν παιξει απο το kv θα παιξει και σε σενα κανονικα

On 17/3/2018 at 11:34 PM, xirosiman said:

Το zte 267A που έχει και ο φίλος υποστηρίζει vectoring κ τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση το έχουν ενεργοποιημένο στο μενού του ρούτερ. Τώρα αν εννοείς κάποια ρύθμιση στο καφαο δεν το γνωρίζω.. 

Είχα διαβάσει ότι τα συγκεκριμένα ρούτερ δεν το υποστήριζαν παλιότερα κ με update έλυσαν το πρόβλημα.. 

Το ρούτερ π παρελαβα εγώ πριν μια εβδομάδα από την vodafone παίζει κανονικά.. 

στο Kv θα γινει καποια στιγμη ενεργοποιηση του vectoring απο τον παροχο.

On 18/3/2018 at 12:17 AM, xirosiman said:

για πιο λες? αυτο απο το ρουτερ? τωρα το τραβηξα..  προφανως κ το ρουτερ υποστηριζει το vectoring οπως κ η voda το εχει ενεργοποιημενο.. αλλα η καμπινα δν το δινει λογικα αφου δν υπαρχει η 100αρα στην περιοχη μου ακομα..

αν και μπορει να δοθει 100αρι χωρις vector αλλα μαλον ο οτε πριν το δωσει θελει να εχει ενεργοποιησει vector για καλυτερα.

Δημοσ.

@poulinos ευχαριστω για την απαντηση! Ναι το εψαξα  κ καταλαβα τι εννοουσες. Η κεντρικη εχει ενα ζευγαρι π παιζει κανονικα. Ενα ζευγαρι που καταληγει στο δωματιο 1 κ απο αυτο το δωματιο αλλο ζευγαρι π καταληγει στο δωματιο 2.(εδω επαιζα.) Εν τελει αφου ετσι κ αλλιως οι πριζες των δωματιων δν ειναι σε χρηση,τις  αποσυνδεσα απο την κεντρικη. Αγορασα μια διπλη τηλεφωνικη rj11 (να υπαρχει) και συνδεσα μονο τα καλωδια π δινουν την καλυτερη ταχυτητα. Η διαφορα ειναι οτι στο σαλονι ειχα παντα λιγο χαμηλοτερο line attenuation σε σχεση με το δωματιο.  Σαν συνδεση τα ιδια μου φαινεται.. αντε λιγο να κλειδωνει πιο καλα σε upload(attainable rate). Πηγα κ αγορασα  tp link powerline και συνδεθηκε μπομπα. Ουτε καλωδια ουτε τρυπηματα ουτε τπτ.

Ερωτηση: στη κεντρικη εκτος απο τα 2 ζευγαρια αυτα , εχω αλλα 2. το ενα απο αυτα παει σε ενα δωματιο πανω στην ταρατσα(οκ), κ ενα αλλο π πρεπει να ειναι εφεδρικο. Στην προσπαθεια μου να βρω π παει τι ωστε να βρω τον καλυτερο συνδιασμο,  ανακαλυψα οτι καποια απο τα υπολοιπα καλωδια εδιναν ιντερνετ αλλα στην  μιση ταχυτητα. Προφανως ειναι λαθος αλλα πως γινεται να εχουν σημα?

Ερωτηση 2:  στην γειτονια ειναι ολα 2οροφα κολλητα το ενα με το αλλο. Το καλωδιο του οτε περναει εναεριως μπροστα απο καθε κτηριο κ σε καθε ενα απο αυτα υπαρχει αυτο το box η εσκαλιτ πως λεγεται. Στην δικια μου περιπτωση απο το box καταληγει πανω απο την κυρια εισοδο σε μια χωνευτη. Εκει ομως δν εχει αυτο το σιδερενιο καπακι κ ειναι ολα τα καλωδια εκτεθειμενα. Επισης εκει γινεται ενας κακος χαμος. Επειδη ειναι κατω  απο μπαλκονι δεν βρεχεται.. Υπαρχει περιπτωση τα καλωδια αυτα π ειναι εκτεθειμενα να χαλασουν με τον καιρο?

Ερωτηση 3: μπορει καποιος για οποιοδηποτε λογο να τραβηξει νεο καλωδιο απο το box εξωτερικα στο διαμερισμα ακυρωνοντας την διαδρομη, box,χονευτη , κλιμακοστασιο κ 2ο οροφο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...