Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 18/3/2018 at 12:32 AM, rofl said:

οκ XD δεν εχει σημασια ουτως η αλλως. με vectoring η χωρις αποκλειεται να πεσεις κατω απο 50:)

το συγκεκριμενο βγαζει κουλα στατιστικα παντως. το χω ξαναδει αυτο στο zte.

παιζει τα max που δινει ειναι πλασματικα.

οποτε δεν το εμπιστευομαι οταν δειχει attainable 56 και actual 43

Υπαρχουν ατομα που παιζουν κατω απο 50 λογω αποστασης.

ναι ειναι παραξενο να εχει attainable 56 και να παιζει 43 αλλα το παραξενο που απο το interleave στο fast τον εριξε τοσο.

On 18/3/2018 at 12:40 AM, xirosiman said:

ενταξει η δικια μου κατασταση παλευεται σε σχεση με τον ts.. Παντως στο θεμα του vectoring αν μια καμπινα δν το υποστηριζει οπως η δικια μου,  υπαρχει θεμα με crosstalking?  
Απο την αλλη θελω να κοιταξω κ την καλωδιωση μου κ αυτο με τα bridge taps π ανεφερε ο poulinos.. 

το crosstalk υπαρχει παντα .απλα με το vectoring το μειωνεις και κερδιζεις λιγο σε ταχυτητα.

On 18/3/2018 at 12:51 AM, rofl said:

ναι υπαρχει θεμα με crosstalk και μην κοιτας τιποτα εισαι μια χαρα. καλλιστα μπορει να πεσεις και παρακατω σε λιγους μηνες ( αν και αποκλειεται κατω απο 50). οταν ενεργοποιηθει vectoring και αν θελεις 100 τοτε θα φανει αν υπαρχει θεμα με την καλωδιωση σου. για 50 εισαι καλα.

ο op το μονο που μπορει να κανει ειναι να ρωτησει αν τυχον υπαρχει  κανενα νεωτερο firmware μηπως το modem δειχνει βλακειες σε καποια περιπτωση.

γιατι και με 56 attainable θα επρεπε να πιανει 50 np.

μια πιθανοτητα το συγκεκριμενο modem να υπολογιζει το attainable με μικροτερο snr απο το 9 και γιαυτο αυτες  οι αποκλισεις.

αλλιως το μονο που μπορει να κανει ειναι να γυρισει σε interleave. και ισως σε κανα 2μηνο ξαναδοκιμαζει. καποιοι παροχοι εχουν οριο στις αλλαγες ανα μηνα

καλο ειναι να φτιαξει την καλωδιωση απο τωρα να την εχει ετοιμη χωρις bridge taps.για τον Ts δεν ξερω μηπως του βαλαν καναπαραξενο Profile.

On 18/3/2018 at 1:02 AM, xirosiman said:

Μιας κ σε βρηκα, ειναι λογικο την ημερα να εχω noise margin 30.3up /13.7down
κ το βραδυ να πηγαινει σε  35/19,5?

και αντιστοιχως το attainable rate
43044/79112 --> 46258/99212kbps ?
Ειναι λογο θορυβου κ των πολλων χρηστων ταυτοχρονα απο το καφαο?

ο χαλκος επηρεαζεται και απο αλλους χρηστες λογω Crosstalk.αν κλεισουν 10 ατομα το ρουτερ θα ανεβει το noise margin και θα δεις παραπανω attainable.βεβαια η γραμμη μπορει να επηρεαστει απο πολλα.

On 18/3/2018 at 7:03 AM, bill2015 said:

Καλημέρα στην ομάδα 

Στην περιοχή μου ακόμα με κανένα πάροχο δεν έχω vectroring έχει βγει απο τον οτε 1/2019 να γίνει η υλοποιήση 

Όσο για την ταχύτητα δοκίμασα με speedport entry 2i απο οτε 5000/40000 συχρόνιζα και μέγιστα 20000/56000

Δοκίμασα με τοtplink td-9970 συχρόνισα 5000/42300 και μέγιστα 26000/55800

Ναι το h267a έχω 

Για αυτό που ανέφερες πιο πάνω @rofl     αλλιως το μονο που μπορει να κανει ειναι να γυρισει σε interleave. και ισως σε κανα 2μηνο ξαναδοκιμαζει. καποιοι παροχοι εχουν οριο στις αλλαγες ανα μηνα

Μου είπαν απο τη vodafone ότι αν ξαναγυρισω σε fastpath δεν έχω δικαίωμα επιστροφης σε interleave

μπορεις απλα καθε φορα πρεπει να το δινουν στον οτε οποτε δεν ειναι οτι ειναι ευκολο και 5 λεπτα δουλεια που κανει ο ιδιος ο παροχος.

On 18/3/2018 at 2:31 PM, rofl said:

αυτο δεν το γνωριζω μονο  ο παροχος μπορει να το ξεκαθαρισει.

τοσο αυστηρα δεν το νομιζω, αλλα μαλλον το λενε για να μην κανει καποιος 3 αλλαγες το μηνα.

αν και αφου στο κανει με 3 modem κατι φταιει, δεν ειναι νορμαλ αυτο.

αφου μετρησες στον κατανεμητη τα ιδια κατι παιζει εξω απ το σπιτι.

κανονικα εστω και με 56 attainable θα επρεπε να κλειδωνεις 50

απλα αν σε ολες τις δοκιμες ειχες τυχον το ιδιο καλωδιο τηλεφωνου δοκιμασε καποιο αλλο.

ενα αλλο ενδεχομενο ειναι αυτο 

https://www.adslgr.com/forum/threads/1036477-Vf-H267a-και-μεγάλη-διαφορά-μεταξύ-attainable-actual-rate?p=6338038#post6338038

sto adslgr αυτος αλλαξε το καλωδιο και απο οτι καταλαβα ανεβηκε το attainable οποτε ανεβηκε και το Data rate.δεν ανεβηκε μονο το actual Δηλαδη

On 19/3/2018 at 3:48 PM, bill2015 said:

Τρελό όμως ε; 

Με fastpath 43 και με interleaved 50

Περιμενε να το ξαναζητησεις οταν παιξει Vectoring.

On 19/3/2018 at 3:54 PM, bill2015 said:

αχα μίπως να ξανααλάξω καλωδιωση απο utp σε stp η ftp; θα βοηθήσει ;

δεν εχει νοημα.εχεις πολυ καλο attainable .εκτος αν μαζι με το Fast βαζουν κανα παραξενο Profile.

On 19/3/2018 at 3:59 PM, bill2015 said:

έχω cat6 απλά αν βάλω ftp θα δω διαφορά η μπα ;

λογικα μικρη διαφορα εως τιποτα.και το cat6 ειναι πολυ μια χαρα.

14 minutes ago, xirosiman said:

@poulinos ευχαριστω για την απαντηση! Ναι το εψαξα  κ καταλαβα τι εννοουσες. Η κεντρικη εχει ενα ζευγαρι π παιζει κανονικα. Ενα ζευγαρι που καταληγει στο δωματιο 1 κ απο αυτο το δωματιο αλλο ζευγαρι π καταληγει στο δωματιο 2.(εδω επαιζα.) Εν τελει αφου ετσι κ αλλιως οι πριζες των δωματιων δν ειναι σε χρηση,τις  αποσυνδεσα απο την κεντρικη. Αγορασα μια διπλη τηλεφωνικη rj11 (να υπαρχει) και συνδεσα μονο τα καλωδια π δινουν την καλυτερη ταχυτητα. Η διαφορα ειναι οτι στο σαλονι ειχα παντα λιγο χαμηλοτερο line attenuation σε σχεση με το δωματιο.  Σαν συνδεση τα ιδια μου φαινεται.. αντε λιγο να κλειδωνει πιο καλα σε upload(attainable rate). Πηγα κ αγορασα  tp link powerline και συνδεθηκε μπομπα. Ουτε καλωδια ουτε τρυπηματα ουτε τπτ.

Ερωτηση: στη κεντρικη εκτος απο τα 2 ζευγαρια αυτα , εχω αλλα 2. το ενα απο αυτα παει σε ενα δωματιο πανω στην ταρατσα(οκ), κ ενα αλλο π πρεπει να ειναι εφεδρικο. Στην προσπαθεια μου να βρω π παει τι ωστε να βρω τον καλυτερο συνδιασμο,  ανακαλυψα οτι καποια απο τα υπολοιπα καλωδια εδιναν ιντερνετ αλλα στην  μιση ταχυτητα. Προφανως ειναι λαθος αλλα πως γινεται να εχουν σημα?

Ερωτηση 2:  στην γειτονια ειναι ολα 2οροφα κολλητα το ενα με το αλλο. Το καλωδιο του οτε περναει εναεριως μπροστα απο καθε κτηριο κ σε καθε ενα απο αυτα υπαρχει αυτο το box η εσκαλιτ πως λεγεται. Στην δικια μου περιπτωση απο το box καταληγει πανω απο την κυρια εισοδο σε μια χωνευτη. Εκει ομως δν εχει αυτο το σιδερενιο καπακι κ ειναι ολα τα καλωδια εκτεθειμενα. Επισης εκει γινεται ενας κακος χαμος. Επειδη ειναι κατω  απο μπαλκονι δεν βρεχεται.. Υπαρχει περιπτωση τα καλωδια αυτα π ειναι εκτεθειμενα να χαλασουν με τον καιρο?

Ερωτηση 3: μπορει καποιος για οποιοδηποτε λογο να τραβηξει νεο καλωδιο απο το box εξωτερικα στο διαμερισμα ακυρωνοντας την διαδρομη, box,χονευτη , κλιμακοστασιο κ 2ο οροφο?

1.το λογικο ειναι οτι οσο πιο κοντα στην κεντρικη δοκιμαζεις τοσο καλυτερη ταχυτητα(attainable Θα εχεις).

αν παιζει συγχρονισμος στο μισο και δεν παιζει τηλεφωνια τοτε παιζει το ενα απο τα 2 καλωδια.το τηλεφωνο για να παιξει θελει και τα δυο για να κανει κυκλωμα και να περασει ταση.το adsl παιζει ακομα και με το ενα καλωδιο απλα με χαλια ταχυτητα.το τηλεφωνο μπορει να παιξει με προβληματα αν γειωσεις το δευτερο καλωδιο.αν τα καλωδια ειναι εκτεθειμενα θα οξειδωθουν απο υγρασια.ειτε αλλαζει καποιος το κουτακι και το κανει με ρεγκλετες ή απλα βρισκεις το δικο σου ζευγαρι και βαζεις 3m scotchlock.

Οχι δεν μπορεις να τραβηξεις απο το box>απαγορευεται η προσβαση εκει δυστυχως ακομα και στους παροχους πλεον.απο την χωνευτη αν θες να πας κατευθειαν πανω σε σενα ναι μπορεις δεν απαγορευεται. 

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χτές για λίγο κόπηκε το ρευμα το βράδυ και οταν ήρθε 

Χωρίς vectroring και έχω τόσο με vextroring σίγουρα 140 θα εχω καλή συνέχεια 

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down)  4996/49999 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 30200/99999 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 30.9/9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0.0/7.3 dB 
Output Power(Up/Down) 7.6/13.3 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 1/1 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 0 h 2 min 0 s 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/0 
FEC Errors(Up/Down) 0/0
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@bill2015Το noise margin 9 στο download ειναι λιγο χαμηλο. Αυτο ειναι π ισως σου κανει την ζημια στο fast path. Ναι με vectoring λογικα θα φτιαξει.. 
Δες εδω πχ.. αλλα κατεβαινει κ το δικο μου καμια φορα κοντα στο 13.. οποτε χανω απο το attainable..

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 4998/49999 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 44555/99592 kbps
Noise Margin(Up/Down) 34.8/19.4 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/5.5 dB
Output Power(Up/Down) -5.2/10.2 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile 17a
Showtime Start 36 h 43 min 20 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/3061
FEC Errors(Up/Down) 8/0

Στο fastpath μαζευει crc errors.. πως τα βλεπεις σε αυτο το uptime? Γενικα γυρω στις 48 ωρες  κανει μια αποσυνδεση...
@poulinos

Επεξ/σία από xirosiman
Δημοσ.

εμένα πανω στο μηνα αν κανει μια και αυτο επειδη θα κοπει το ρευμα αλλιως δεν κοβετε 

καλα μου φαίνονται αλλα ας μας πει καλύτερα ο ειδικος 

Δημοσ.

19 minutes ago, bill2015 said:

Χτές για λίγο κόπηκε το ρευμα το βράδυ και οταν ήρθε 

Χωρίς vectroring και έχω τόσο με vextroring σίγουρα 140 θα εχω καλή συνέχεια 

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down)  4996/49999 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 30200/99999 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 30.9/9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0.0/7.3 dB 
Output Power(Up/Down) 7.6/13.3 dBm 
Interleave Depth(Up/Down) 1/1 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 0 h 2 min 0 s 
CRC Errors(Up/Down) 0/0 
FEC Errors(Up/Down) 0/0

Μην νομιζεις οτι επειδη θα μπει vectoring θα πας απο τα 100 στα 140.θα πας παραπανω με αλλο profile 35b οταν δοθει.Καποιοι που συγχρονιζαν πχ 45Mbit οταν επαιξε vectoring Πηγαν 48.μην περιμενεις δηλαδη οτι το vectoring θα κανει θαυματα αλλο τοσο πανω στον δικο μας χιλιοκομμενο χαλκο.επισης οταν κοβεται το ρευμα ναι επειδη ειναι πολλα ρουτερ κλειστα οποτε πολυ μικροτερο Crosstalk μπορει να δεις μεγαλυτερο sync και μεγαλυτερο attainable.

5 minutes ago, bill2015 said:

εμένα πανω στο μηνα αν κανει μια και αυτο επειδη θα κοπει το ρευμα αλλιως δεν κοβετε 

καλα μου φαίνονται αλλα ας μας πει καλύτερα ο ειδικος 

κατι δεν δειχνει καλα το ρουτερ.δεν γινεται να εχεiς 49999 sync και να εχεις attainable 99 και να εχεις 9margin.θα πρεπε το attainable Να ηταν 52 ή το Margin σου πανω απο 20.

και εγω με vdsl εχω 44 μερες sync και 33 μερες με Ip.

12 minutes ago, xirosiman said:

@bill2015Το noise margin 9 στο download ειναι λιγο χαμηλο. Αυτο ειναι π ισως σου κανει την ζημια στο fast path. Ναι με vectoring λογικα θα φτιαξει.. 
Δες εδω πχ.. αλλα κατεβαινει κ το δικο μου καμια φορα κοντα στο 13.. οποτε χανω απο το attainable..

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 4998/49999 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 44555/99592 kbps
Noise Margin(Up/Down) 34.8/19.4 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/5.5 dB
Output Power(Up/Down) -5.2/10.2 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile 17a
Showtime Start 36 h 43 min 20 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/3061
FEC Errors(Up/Down) 8/0

Στο fastpath μαζευει crc errors.. πως τα βλεπεις σε αυτο το uptime? Γενικα γυρω στις 48 ωρες  κανει μια αποσυνδεση...
@poulinos

μα δεν θα πρεπε να εχεις 9.κατι δεν δειχνει καλα.εσυ εχεις Fast εχεις 49999 με attainable  99 και εχεις margin 19.το ιδιο θα πρεπε να ηταν και για τον bill.το να πεφτει λιγακι οκ δεν ειναι παραξενο.και γενικα το παραξενο ηταν οτι με Fast και εχασε τοσο απο το attainable.3061 Crc δεν ειναι τιποτα για 36 ωρες.μπορει η αποσυνδεση να γινεται επειδη λες οτι πεφτει χαμηλα το margin .εκτος αν δεν ειναι οτι χανει sync αλλα οτι χανει Ip οποτε εκει μπορει να φταιει κατι αλλο.τυπικα παντως κοιτα να μην εχεις και εσυ bridge taps ωστε να εχεις το καλυτερο noise margin που γινεται.

• Thanks 1
Δημοσ.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

1 minute ago, bill2015 said:

Θα το ξαναδω οταν γυρισω απο τη δουλειά τι να πεις zte ειναι αυτά

βαλε το αλλο πανω να δεις.

απλα ειναι παραξενο να βγαινει λαθος το noise margin.κανα attenuation βλεπεις λαθος συνηθως παρα Margin.ριξε και κανα Reboot τυπικα στο ρουτερ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να τα χαρακτηριστικά 

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 4996/49999 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 27399/94128 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 23.5/8.8 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0.2/7.4 dB 
Output Power(Up/Down) 7.6/13.2 dBm 
Interleave Depth(Up/Down) 1/2172 
Interleave Delay(Up/Down) 0/9 ms 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 16 h 6 min 66 s
CRC Errors(Up/Down) 0/5
FEC Errors(Up/Down) 0/100
Επεξ/σία από bill2015
Δημοσ.

με ποιο ρουτερ ειναι αυτο?παλι δεν μου κολλαει το attainable 94 με Margin 9.

2 hours ago, bill2015 said:

Να τα χαρακτηριστικά 

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Attainable Rate(Up/Down) 27399/94128 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 23.5/8.8 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0.2/7.4 dB 
Output Power(Up/Down) 7.6/13.2 dBm 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 16 h 6 min 66 s
CRC Errors(Up/Down) 0/5
FEC Errors(Up/Down) 0/100

Δημοσ.

Με το 9970 

Line Status:Connected

DSL Modulation Type:VDSL2

Annex Type:Annex A

Upstream    Downstream
Current Rate (Kbps)    4996    46009
Max Rate (Kbps)    24290    48265
SNR Margin (dB)    21.4    9.5
Line Attenuation (dB)    14.9    7.4
Errors (Pkts)    0    0

Me to h267a

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Attainable Rate(Up/Down) 27166/98656 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 23.4/8.5 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0.2/7.5 dB 
Output Power(Up/Down) 7.6/13 dBm 
INP(Up/Down) 0/0 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 0 h 4 min 27 s 
CRC Errors(Up/Down) 0/0
FEC Errors(Up/Down) 0/0

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...