Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Το τελευταιο 10 ημερο μου εχει μπει η ιδεα να κλεισω το facebook. Τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο φαινονται. Facebook εχει και η κοπελα μου και σκεφτεται και εκεινη να το κλεισει. (Ηδη δεν ασχολειται δεν κανει τπτ απλα ειναι για να υπαρχει και να παιζει παιχνιδια). Το θεμα μου ειναι το εξης. Εαν το κλεισω θα απελευθερωσω παρα πλ χρονο θα ξεκινησω να βλεπω σειρες και ταινιες θα κανω περισσοτερες δουλειες στο σπιτι θα κανω γενικα αλλα πραγματα πιστευω που με κρατανε πισω. Απο την αλλη αμα το ξανα ανοιξω θα  ειναι καθαρα απο θεμα βαρεμαρας. Δυστυχως αυτη η χαζομαρα με κανει να περναω "λαθος" χρονο. Παω το γυμναστηριο μου την βολτα μου αλλα , υπαρχει και η ωρα που θα κατσω στον υπολογιστη και μετα θα κλωσησω αυγα.Υπαρχει κανενας που δεν εχει facebook να μου πει πως την παλευει; Η να το εκλεισε και να μην το ξανα ανοιξε;;; Ευχαριστω εκ των προτερων.

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, JohnConstantine είπε

Καλησπερα σε ολους. Το τελευταιο 10 ημερο μου εχει μπει η ιδεα να κλεισω το facebook. Τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο φαινονται. Facebook εχει και η κοπελα μου και σκεφτεται και εκεινη να το κλεισει. (Ηδη δεν ασχολειται δεν κανει τπτ απλα ειναι για να υπαρχει και να παιζει παιχνιδια). Το θεμα μου ειναι το εξης. Εαν το κλεισω θα απελευθερωσω παρα πλ χρονο θα ξεκινησω να βλεπω σειρες και ταινιες θα κανω περισσοτερες δουλειες στο σπιτι θα κανω γενικα αλλα πραγματα πιστευω που με κρατανε πισω. Απο την αλλη αμα το ξανα ανοιξω θα  ειναι καθαρα απο θεμα βαρεμαρας. Δυστυχως αυτη η χαζομαρα με κανει να περναω "λαθος" χρονο. Παω το γυμναστηριο μου την βολτα μου αλλα , υπαρχει και η ωρα που θα κατσω στον υπολογιστη και μετα θα κλωσησω αυγα.Υπαρχει κανενας που δεν εχει facebook να μου πει πως την παλευει; Η να το εκλεισε και να μην το ξανα ανοιξε;;; Ευχαριστω εκ των προτερων.

http://mazi.org.gr/Χρήσιμα/Κέντρα-απεξάρτησης-από-ίντερνετ

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, JohnConstantine είπε

Αν είναι να το κλείσεις για να βλέπεις ταινίες και σειρές άστο.Αν είναι να ξεκολλήσεις λίγο από τις οθόνες και τα πληκτρολόγια τότε ναι νομίζω αξίζει να το κλείσεις.:P

Λέτε να είμαι η εξαίρεση στο φόρουμ και ο μοναδικός που αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτό.Λέτε να είμαι σαν τη μύγα μες στο γάλα.:D

Από την άλλη αυτό που ξέρω να πω είναι ότι δεν σου λείπει κάτι που δεν είχες ποτέ και πάντα βρίσκω τρόπους να εκμεταλευτώ  χρόνο που μου περισσεύει.Μου λένε κάποιοι "μπες στο facebook να τα πούμε" Απάντηση "αν γουστάρουμε να τα πούμε και έχουμε χρόνο πάμε να πιούμε ένα καφέ ένα ούζο ένα κρασί μία μπύρα ένα τσίπουρο ρε αδελφέ (ουίσκυ το έχω κόψει) " ,  "από το facebook δεν τα λες απλά κουτσομπολεύεις και μπεμπεκίζεις".

• Like 6
Δημοσ.

Σαν το YouTube κανένα το fb το χώ βαρεθεί κι εγώ πέρα από κάνα παιχνίδι ή καμια είδηση δεν έχει κάτι άλλο 

• Like 1
Δημοσ.

Ε κλεισε το βρε TS να ξεμπερδευεις! (εγω το χρησιμοποιουσα περιπου απ'το 2005 μεχρι το 2008...δεν μου λειπει ουτε στο ελαχιστο. Εχω το viber για να επικοινωνω κ να ανταλλάσσουμε φωτο/βιντεο με φιλους κ γνωστους.)

Και σιγουρα θα βρεις αλλα πραγματα που θα αντικαταστησουν τον fb χρονο σου. Απ' το να περνας πιο ποιοτικο χρονο με την κοπελα σου μεχρι το να ασχολεισαι με καποιο χομπι που ολο αφηνες στην ακρη. 

• Like 4
Δημοσ.

η γνωμη μου ειναι πως πρεπει να αλλαξεις σχεση & ασχολιες.

απ'τη στιγμη που μπαινουν στην εξισωση fb + relationshit + business...

τότε κάποιο απ'αυτα δεν ειναι σημαντικό & μαντεψε ποιο ειναι προβληματικό !!!

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, JohnConstantine είπε

.... Εαν το κλεισω θα απελευθερωσω παρα πλ χρονο θα ξεκινησω να βλεπω σειρες....

Πως σπαταλάς τόσο χρόνο όπως λες στο fb? εννοείς μήπως ότι παίζεις παιχνίδια εκεί?

Εγώ δεν είχα ποτέ fb και παρόλα αυτά ο χρόνος τις μέρας δεν μου φτάνει να κάνω όσα θέλω, πολλές φορές κοιμάμαι και πολύ λιγότερο για να κάνω περισσότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε τα πράματα είναι πολύ απλά. Διάβασε παρακάτω την δική μου μέθοδο "απεξάρτησης" κι αν θέλεις ακολούθησέ την κι εσύ.

Δεν κλείνεις λογαριασμό. Τον αφήνεις ως έχει. Το μόνο που θα κάνεις είναι να σβήσεις bookmarks και εφαρμογές στα κινητά σου και στην συνέχεια δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα. Δηλαδή να μην έχεις άμεση πρόσβαση και να μπαίνεις τελείως μηχανικά.

Εγώ παρατήρησα ότι το chat και το χαζολόγημα με φίλους και γνωστούς μου τρώει πολύ χρόνο και μου κόβει ώρες ύπνου. Έτσι αποφάσισα να σταματήσω να απαντάω άμεσα και το chat να έχει έναν ρόλο "email". Έχει τύχει να αφήσω αναπάντητα μηνύματα για μια ολόκληρη ημέρα και να απαντήσω την επόμενη.

Σε όσους νοιάζομαι τους το είπα. Δεν θα απαντάω άμεσα για τον τάδε λόγο, αν είναι κάτι επείγον πάρε με τηλ. Όσοι δεν το δέχονται αυτό δεν δίνω δεκάρα. Ήδη ένα άτομο δε μου μιλάει επειδή το πήρε προσωπικά αλλά δεν είναι δικό μου πρόβλημα αυτό. Εγώ ξεκαθάρισα ότι θέλω να ξεκόψω από τα instant messengers και ότι μου τρώει χρόνο και με κουράζει να κάθομαι να τσατάρω. Πολλοί όμως με καταλαβαίνουν και χαίρομαι για αυτό.

Παράλληλα έπεισα την κοπέλα μου, ένα φιλαράκι που τα λέμε συχνά και κάποιους συνεργάτες να μετακομίσουμε στο skype όπως και έγινε. Η φάση με το skype μου αρέσει γιατί έχω μόνο 5 άτομα, εκ των οποίων με τα 3 μιλάμε μόνο εν ώρα εργασίας. (θα μπορούσε τον ρόλο του skype να τον έχει το viber κ.α)

Μετά από σχεδόν 1 χρόνο πλέον έγινε συνήθειο. Πιο συχνά μπαίνω στο ινσόμνια παρά στο φβ, ενώ άλλες εποχές ήταν το νο1 site που έμπαινα κάθε φορά.

Με λίγα λόγια μπορείς να το αφήσεις και να ασχολείσαι με άλλα πράματα και χωρίς να το κλείσεις.

ΥΓ: Αν θέλω να σκοτώσω τον χρόνο μου, μπαίνω YouTube και βλέπω και κάτι χρήσιμο.

Επεξ/σία από ChimairaX
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φοβερά χρήσιμο εργαλείο το facebook.

Μόνο το IT related group που είμαι γραμμένος φτάνει.

Μετά σου συγκεντρώνει και ειδήσεις από διάφορα τοπικά μέσα για να ξέρεις τι συμβαίνει γύρω σου.

Μάλλον η ψυχασθένεια είναι να μην θέλεις να γνωρίζεις τι συμβαίνει γύρω σου παρά το facebook.

Μετά ο topic starter αναφέρει και κοπέλα οπότε πιθανό να θέλει να κόψει και τα 2 facebook μόνο από ζήλεια.

Δημοσ.

εμείς οι υπόλοιποι που δεν έχουμε φβ αναρωτιόμαστε πως την παλεύετε στο φβ και τι διάολο κάνετε τόσες ώρες.

το γεγονός πάντως ότι πολλοί αναφέρονται στο φβ σα να είναι ένα σοβαρό κεφάλαιο της ζωής τους με τρελαίνει

• Like 8
  • Thanks 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...