vairass Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Είμαι μέσα σε νοσοκομείο και θέλω να μάθω πόσα πληρώνει το ΙΚΑ ανα ημέρα ενώ είμαι εργαζόμενος,επίσης χρήματα απο την εργασία θα πάρω; Ας απαντήσει αν έχει κάποιος εμπειρία. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2018 από vairass 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Οταν βγεις με την αναρωτικη με σφραγιδα απο τον ελεγτη γιατρο θα πας στο ΙΚΑ και θα καταθεσης αιτηση και αναλογα θα σου εγρινουν καποιο ποσο . Το ποσο πληρωνει το ΙΚΑ δεν μπορεις να το μαθεις αλλα τι σε ενδιαφερει ? Περαστικα http://www.kepea.gr/aarticle.php?id=144 https://www.dikaiologitika.gr/arxeio/1099/anarrotiki-adeia-ti-isxyei-apodoxes-kai-imeres-asfalisis Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2018 από Γιάννης Platano 1
vairass Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 24 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Οταν βγεις με την αναρωτικη με σφραγιδα απο τον ελεγτη γιατρο θα πας στο ΙΚΑ και θα καταθεσης αιτηση και αναλογα θα σου εγρινουν καποιο ποσο . Το ποσο πληρωνει το ΙΚΑ δεν μπορεις να το μαθεις αλλα τι σε ενδιαφερει ? Περαστικα http://www.kepea.gr/aarticle.php?id=144 https://www.dikaiologitika.gr/arxeio/1099/anarrotiki-adeia-ti-isxyei-apodoxes-kai-imeres-asfalisis Θέλω να μάθω το ποσό που θα πάρω για όσες ημέρες είμαι μέσα
eidikos33 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Περαστικα νομιζω οτι θα περασεις απο επιτροπη
christopher0016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 γινε καλα πρωτα και μετα μαθαινεις ποσα θα παρεις..προεχει η υγεια.. περαστικα.
vairass Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 26 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Περαστικα νομιζω οτι θα περασεις απο επιτροπη Επιτροπή για 5-6 ημέρες;
eidikos33 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, vairass είπε Επιτροπή για 5-6 ημέρες; Ναι πανω απο 3 ημερες αναρρωτικη περνας απο επιτροπη του ικα αν δεν κανω λαθος δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν εχω παρει ποτε αναρρωτικη αλλα επειδη εργαζομουν σε μισθοδοσιες κλπ ετσι ειχα δει απο περιστατικα που ειχαμε Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2018 από eidikos33 1
vairass Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Ναι πανω απο 3 ημερες αναρρωτικη περνας απο επιτροπη του ικα αν δεν κανω λαθος δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν εχω παρει ποτε αναρρωτικη αλλα επειδη εργαζομουν σε μισθοδοσιες κλπ ετσι ειχα δει απο περιστατικα που ειχαμε Αρα βγαίνω και πάω στο ΙΚΑ να με δούνε; εγώ τώρα που είμαι μέσα πληρώνομαι κανονικά; αυτά θέλω να μάθω. 1 ώρα πριν, christopher0016 είπε γινε καλα πρωτα και μετα μαθαινεις ποσα θα παρεις..προεχει η υγεια.. περαστικα. Πληρώνομαι όταν είμαι με εισαγωγή πιο πολλά η όταν πάρω αναρωτικη; πως πάει;
greekparot Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Λογικά αφού πάρεις το εξιτήριο θα σου δώσει ο γιατρός σου και ιατρική γνωμάτευση που θα προτείνει να καθησεις σπίτι πχ 5, 10 μέρες. Θα πάρεις το πρωτότυπο εξιτήριο κ την γνωμάτευση κ θα δώσεις στο τμήμα παροχών του ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ) και από εκεί θα σου πουν τι άλλο θα χρειαστείς (βιβλιάριο ΙΚΑ, υπεύθυνη δήλωση εργοδότη κ βιβλιάριο τράπεζας δικό σου). Το ποσο δεν είναι συγκεκριμένο. Ανάλογα τι εισφορές πληρώνει ο εργοδότης σου προς το ασφαλιστικό ταμείο αντίστοιχα θα βγει και το ποσο για να πληρωθείς εσυ. Οι πρώτες 15 ημέρες είναι το 25% του τεκμαρτού ημερομισθίου και από την 16η ημέρα αναρρωτικης το 50%. Εάν για παράδειγμα για 20 ημέρες πληρωθείς 250€ από τον ΕΦΚΑ τα υπόλοιπα θα πρέπει να στα καλύψει ο εργοδότης σου. Εσυ πχ μπορεί από τη δουλεια σου για 20 ημέρες εργασίας να επερνες 400€ άρα αφού θα πάρεις 250€ από τον ΕΦΚΑ τα υπόλοιπα 150€ θα στα δώσει ο εργοδότης. 1
vairass Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Στις 24/03/2018 στις 5:58 ΜΜ, greekparot είπε Λογικά αφού πάρεις το εξιτήριο θα σου δώσει ο γιατρός σου και ιατρική γνωμάτευση που θα προτείνει να καθησεις σπίτι πχ 5, 10 μέρες. Θα πάρεις το πρωτότυπο εξιτήριο κ την γνωμάτευση κ θα δώσεις στο τμήμα παροχών του ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ) και από εκεί θα σου πουν τι άλλο θα χρειαστείς (βιβλιάριο ΙΚΑ, υπεύθυνη δήλωση εργοδότη κ βιβλιάριο τράπεζας δικό σου). Το ποσο δεν είναι συγκεκριμένο. Ανάλογα τι εισφορές πληρώνει ο εργοδότης σου προς το ασφαλιστικό ταμείο αντίστοιχα θα βγει και το ποσο για να πληρωθείς εσυ. Οι πρώτες 15 ημέρες είναι το 25% του τεκμαρτού ημερομισθίου και από την 16η ημέρα αναρρωτικης το 50%. Εάν για παράδειγμα για 20 ημέρες πληρωθείς 250€ από τον ΕΦΚΑ τα υπόλοιπα θα πρέπει να στα καλύψει ο εργοδότης σου. Εσυ πχ μπορεί από τη δουλεια σου για 20 ημέρες εργασίας να επερνες 400€ άρα αφού θα πάρεις 250€ από τον ΕΦΚΑ τα υπόλοιπα 150€ θα στα δώσει ο εργοδότης. πήγα στο ικα και μου εδωσαν ενα χαρτι να το δωσω στην εταιρια...μετα παλι πισω στο ικα και παει λεγοντας.. ταλαιπωρια δηλαδη.
Πανος999 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Ο λογιστης κοιταει ποσα σου εδωσε το ΙΚΑ κ σου συμπληρωνει κ αυτος το ποσο στο περιπου ωστε να καλυφθει ο μισθος σου.. Γι αυτο ηθελε το χαρτι απ το ΙΚΑ.. το ιδιο εχω κ εγω.. Πηρα 15 μερες συν 5 μερες για τις οποιες περασα επιτροπη.. Πηγα το χαρτι απ το ΙΚΑ κ συμπληρωσε το ποσο ο εργοδοτης.. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Αν εχω καταλαβει καλα ενας ασφαλισμενος σε ΙΚΑ ΙΚΑ εχει για παραδειγμα 5 μερες νοσηλεια και αλλες 15 αναρωτικη δεν χανει συνολικα τιποτα απο τον μισθο του για αυτες τις 15 ημερες ?
Πανος999 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Αν υποθεσουμε οτι παιρνει 20 ευρω, θα παρει 30 ευρω για τις πρωτες 3 μερες κ για τις υπολοιπες 17 θα παρει 300-320 περιπου απο ΙΚΑ κ εργοδοτη μαζι.. Δλδ στα 400 ευρω που θα επαιρνε χανει 50-60 ευρω.. Τελειως προχειροι υπολογισμοι.. 2
vairass Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Στις 01/04/2018 στις 3:40 ΜΜ, Πανος999 είπε Αν υποθεσουμε οτι παιρνει 20 ευρω, θα παρει 30 ευρω για τις πρωτες 3 μερες κ για τις υπολοιπες 17 θα παρει 300-320 περιπου απο ΙΚΑ κ εργοδοτη μαζι.. Δλδ στα 400 ευρω που θα επαιρνε χανει 50-60 ευρω.. Τελειως προχειροι υπολογισμοι.. και παντα αναλογα τον λογο που μπηκε νοσοκομειο,παραδειγμα εγω για επεμβαση πηρα τα λεφτα ολα κανονικα,τωρα εκανα απλη νοσηλεια χωρις καποια επεμβαση οποτε θα δειξει ποσα θα παρω.
Πανος999 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δν εχει σημασια ο λογος.. Οταν εχεις αναρρωτικη, εχεις αναρρωτικη.. Ειτε εχεις πυρετο, ειτε κτ αλλο τα ιδια θα παρεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα