Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι μέσα σε νοσοκομείο και θέλω να μάθω πόσα πληρώνει το ΙΚΑ ανα ημέρα ενώ είμαι εργαζόμενος,επίσης χρήματα απο την εργασία θα πάρω; Ας απαντήσει αν έχει κάποιος εμπειρία. 

Επεξ/σία από vairass
  • Like 1
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν βγεις με την αναρωτικη με σφραγιδα απο τον ελεγτη γιατρο θα πας στο ΙΚΑ και θα καταθεσης αιτηση  και αναλογα θα σου εγρινουν καποιο ποσο . Το ποσο πληρωνει το ΙΚΑ δεν μπορεις να το μαθεις αλλα τι σε ενδιαφερει ?

Περαστικα 

http://www.kepea.gr/aarticle.php?id=144

https://www.dikaiologitika.gr/arxeio/1099/anarrotiki-adeia-ti-isxyei-apodoxes-kai-imeres-asfalisis 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Οταν βγεις με την αναρωτικη με σφραγιδα απο τον ελεγτη γιατρο θα πας στο ΙΚΑ και θα καταθεσης αιτηση  και αναλογα θα σου εγρινουν καποιο ποσο . Το ποσο πληρωνει το ΙΚΑ δεν μπορεις να το μαθεις αλλα τι σε ενδιαφερει ?

Περαστικα 

http://www.kepea.gr/aarticle.php?id=144

https://www.dikaiologitika.gr/arxeio/1099/anarrotiki-adeia-ti-isxyei-apodoxes-kai-imeres-asfalisis 

Θέλω να μάθω το ποσό που θα πάρω για όσες ημέρες είμαι μέσα 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Περαστικα νομιζω οτι θα περασεις απο επιτροπη

Επιτροπή για 5-6 ημέρες; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, vairass είπε

Επιτροπή για 5-6 ημέρες; 

Ναι πανω απο 3 ημερες αναρρωτικη περνας απο επιτροπη του ικα αν δεν κανω λαθος δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν εχω παρει ποτε αναρρωτικη αλλα επειδη εργαζομουν σε μισθοδοσιες κλπ ετσι ειχα δει απο περιστατικα που ειχαμε

Επεξ/σία από eidikos33
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Ναι πανω απο 3 ημερες αναρρωτικη περνας απο επιτροπη του ικα αν δεν κανω λαθος δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν εχω παρει ποτε αναρρωτικη αλλα επειδη εργαζομουν σε μισθοδοσιες κλπ ετσι ειχα δει απο περιστατικα που ειχαμε

Αρα βγαίνω και πάω στο ΙΚΑ να με δούνε; εγώ τώρα που είμαι μέσα πληρώνομαι κανονικά; αυτά θέλω να μάθω. 

1 ώρα πριν, christopher0016 είπε

γινε καλα πρωτα και μετα μαθαινεις ποσα θα παρεις..προεχει η υγεια..

περαστικα.

Πληρώνομαι όταν είμαι με εισαγωγή πιο πολλά η όταν πάρω αναρωτικη; πως πάει; 

Δημοσ.

Λογικά αφού πάρεις το εξιτήριο θα σου δώσει ο γιατρός σου και ιατρική γνωμάτευση που θα προτείνει να καθησεις σπίτι πχ 5, 10 μέρες.

Θα πάρεις το πρωτότυπο εξιτήριο κ την γνωμάτευση κ θα δώσεις στο τμήμα παροχών του ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ) και από εκεί θα σου πουν τι άλλο θα χρειαστείς (βιβλιάριο ΙΚΑ, υπεύθυνη δήλωση εργοδότη κ βιβλιάριο τράπεζας δικό σου).

Το ποσο δεν είναι συγκεκριμένο. Ανάλογα τι εισφορές πληρώνει ο εργοδότης σου προς το ασφαλιστικό ταμείο αντίστοιχα θα βγει και το ποσο για να πληρωθείς εσυ. Οι πρώτες 15 ημέρες είναι το 25% του τεκμαρτού ημερομισθίου και από την 16η ημέρα αναρρωτικης το 50%. Εάν για παράδειγμα για 20 ημέρες πληρωθείς 250€ από τον ΕΦΚΑ τα υπόλοιπα θα πρέπει να στα καλύψει ο εργοδότης σου. Εσυ πχ μπορεί από τη δουλεια σου για 20 ημέρες εργασίας να επερνες 400€ άρα αφού θα πάρεις 250€ από τον ΕΦΚΑ τα υπόλοιπα 150€ θα στα δώσει ο εργοδότης.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 24/03/2018 στις 5:58 ΜΜ, greekparot είπε

Λογικά αφού πάρεις το εξιτήριο θα σου δώσει ο γιατρός σου και ιατρική γνωμάτευση που θα προτείνει να καθησεις σπίτι πχ 5, 10 μέρες.

Θα πάρεις το πρωτότυπο εξιτήριο κ την γνωμάτευση κ θα δώσεις στο τμήμα παροχών του ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ) και από εκεί θα σου πουν τι άλλο θα χρειαστείς (βιβλιάριο ΙΚΑ, υπεύθυνη δήλωση εργοδότη κ βιβλιάριο τράπεζας δικό σου).

Το ποσο δεν είναι συγκεκριμένο. Ανάλογα τι εισφορές πληρώνει ο εργοδότης σου προς το ασφαλιστικό ταμείο αντίστοιχα θα βγει και το ποσο για να πληρωθείς εσυ. Οι πρώτες 15 ημέρες είναι το 25% του τεκμαρτού ημερομισθίου και από την 16η ημέρα αναρρωτικης το 50%. Εάν για παράδειγμα για 20 ημέρες πληρωθείς 250€ από τον ΕΦΚΑ τα υπόλοιπα θα πρέπει να στα καλύψει ο εργοδότης σου. Εσυ πχ μπορεί από τη δουλεια σου για 20 ημέρες εργασίας να επερνες 400€ άρα αφού θα πάρεις 250€ από τον ΕΦΚΑ τα υπόλοιπα 150€ θα στα δώσει ο εργοδότης.

πήγα στο ικα και μου εδωσαν ενα χαρτι να το δωσω στην εταιρια...μετα παλι πισω στο ικα και παει λεγοντας..

ταλαιπωρια δηλαδη.

Δημοσ.

Ο λογιστης κοιταει ποσα σου εδωσε το ΙΚΑ κ σου συμπληρωνει κ αυτος το ποσο στο περιπου ωστε να καλυφθει ο μισθος σου.. 

Γι αυτο ηθελε το χαρτι απ το ΙΚΑ.. το ιδιο εχω κ εγω.. Πηρα 15 μερες συν 5 μερες για τις οποιες περασα επιτροπη.. Πηγα το χαρτι απ το ΙΚΑ κ συμπληρωσε το ποσο ο εργοδοτης.. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν εχω καταλαβει καλα ενας ασφαλισμενος σε ΙΚΑ ΙΚΑ εχει για παραδειγμα 5 μερες νοσηλεια και αλλες 15 αναρωτικη δεν χανει συνολικα τιποτα απο τον μισθο του  για αυτες τις 15 ημερες ?

Δημοσ.

Αν υποθεσουμε οτι παιρνει 20 ευρω, θα παρει 30 ευρω για τις πρωτες 3 μερες κ για τις υπολοιπες 17 θα παρει 300-320 περιπου απο ΙΚΑ κ εργοδοτη μαζι.. Δλδ στα 400 ευρω που θα επαιρνε χανει 50-60 ευρω.. 

Τελειως προχειροι υπολογισμοι.. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 01/04/2018 στις 3:40 ΜΜ, Πανος999 είπε

Αν υποθεσουμε οτι παιρνει 20 ευρω, θα παρει 30 ευρω για τις πρωτες 3 μερες κ για τις υπολοιπες 17 θα παρει 300-320 περιπου απο ΙΚΑ κ εργοδοτη μαζι.. Δλδ στα 400 ευρω που θα επαιρνε χανει 50-60 ευρω.. 

Τελειως προχειροι υπολογισμοι.. 

και παντα αναλογα τον λογο που μπηκε νοσοκομειο,παραδειγμα εγω για επεμβαση πηρα τα λεφτα ολα κανονικα,τωρα εκανα απλη νοσηλεια χωρις καποια επεμβαση οποτε θα δειξει ποσα θα παρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...