Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλεύω σε μεγάλη αλυσίδα τεχνολογίας. Γενικά από άλλους συναδέλφους που είχαν αρρωστήσει έμαθα πως για 3 ημέρες πρώτες δεν πληρωνόμαστε και πληρωνόμαστε από την 4η από το ΙΚΑ μόνο. 

Αλλα από ότι διαβάζω στις πρώτες 3 ημέρες πληρωνόμαστε το μισό ημερομίσθιο από τον εργοδότη. Ισχύει; Αν ναι, τώρα που έχω αρρωστήσει και θα τους πάω χαρτί για αναρρωτική, τι πρέπει να κάνω για να τα διεκδικήσω αν δεν μου τα δωσουν; 

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

Δουλεύω σε μεγάλη αλυσίδα τεχνολογίας. Γενικά από άλλους συναδέλφους που είχαν αρρωστήσει έμαθα πως για 3 ημέρες πρώτες δεν πληρωνόμαστε και πληρωνόμαστε από την 4η από το ΙΚΑ μόνο. 

Αλλα από ότι διαβάζω στις πρώτες 3 ημέρες πληρωνόμαστε το μισό ημερομίσθιο από τον εργοδότη. Ισχύει; Αν ναι, τώρα που έχω αρρωστήσει και θα τους πάω χαρτί για αναρρωτική, τι πρέπει να κάνω για να τα διεκδικήσω αν δεν μου τα δωσουν; 

Ναι ισχυει οσες φορες κι αν γινει μεσα στον χρονο χωρις να σου δινει κατι το ΙΚΑ .Για πανω απο 4 μερες συμμετεχει και το ΙΚΑ  και περνας επιτροπη . Να τους ζητησεις οτι δεν σου εχουν δωσει .Παντα εστω και για μερα χρειαζεται χαρτι γιατρου .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Ναι ισχυει οσες φορες κι αν γινει μεσα στον χρονο .Για πανω απο 4 μερες συμμετεχει και το ΙΚΑ  και περνας επιτροπη . Να τους ζητησεις οτι δεν σου εχουν δωσει .Παντα εστω και για μερα χρειαζεται χαρτι γιατρου .

Αρα αφου δεν πληρωνουν τις 3 ημερες, παρανομουν. Οσον αφορα το χαρτι, μπορω να το παρω απο ιδιωτη ή πρεπει να παω σε νοσοκομειο ή γιατρο ΙΚΑ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

Αρα αφου δεν πληρωνουν τις 3 ημερες, παρανομουν. Οσον αφορα το χαρτι, μπορω να το παρω απο ιδιωτη ή πρεπει να παω σε νοσοκομειο ή γιατρο ΙΚΑ;

Αλλοι εργοδοτες δεχονται απο οποιονδηποτε γιατρο  και αλλοι απο συμεβεβλημενο με ΕΟΠΠΥ .Το κακο ειναι οτι τωρα πια δεν υπαρχουν συμβεβλημενοι παθολογοι ΕΟΠΠΥ και αν θελουν οπωσδηποτε τοτε απο Οικογενειακο γιατρο .

https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p

Κανε εγγραφη .Θα σου χρειαστει .

Απο κρατικο φορεα οπως ΙΚΑ κλπ φυσικα και δεχοντε .

Στις 3 μερες πληρωνουν το μισο μεροκαματο .

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Diskimpex είπε

Αν δεν το πληρωσουν τι κανεις ; Mαλωνεις και σε διωχνουν ;

Σε αυτό δεν μπορώ να δώσω ούτε εγώ ούτε κσποιος άλλος απάντηση. 

Συνήθως μεγάλοι εργοδότες, αφού γράφει ότι δουλεύει σε μεγάλη αλυσίδα τεχνολογίας, δεν κάνουν τέτοια. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kazantzidis είπε

Δηλαδή το χαρτί δεν το έχεις?

Γιατί αν δεν το έχεις ήδη με ημερομηνία έκδοσης την 1η ημέρα που αρρώστησες δεν νομίζω ότι μπορείς να το πάρεις μετά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Γιατί αν δεν το έχεις ήδη με ημερομηνία έκδοσης την 1η ημέρα που αρρώστησες δεν νομίζω ότι μπορείς να το πάρεις μετά!

Απο νοσοκομεια οχι αλλα απο ιδιωτη με 20 ευρω πανευκολα.Χειρογραφα ειναι και οτι ημερομηνια θελει βαζει .

Το εχω κανει για παιδι μου που ειναι σε ιδιωτικο τομεα.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Οχι δεν το εχω γιατι αρρωστησα χριστουγεννα. Ακομα αρρωστος ειμαι, οποτε αν παω αυριο για 1-2 μερες αναρρωτικη, που ειναι το προβλημα; Αν γινεται και μεσω ιδιωτη, καλυτερα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

Οχι δεν το εχω γιατι αρρωστησα χριστουγεννα. Ακομα αρρωστος ειμαι, οποτε αν παω αυριο για 1-2 μερες αναρρωτικη, που ειναι το προβλημα; Αν γινεται και μεσω ιδιωτη, καλυτερα.

Κανένα πρόβλημα.

Περαστικά σου και μακάρι να είναι εντάξει ο εργοδότης σου και αφού του πας χαρτί γιατρού να σε πληρώσει, όπως ορίζει ο νόμος.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Κανένα πρόβλημα.

Περαστικά σου και μακάρι να είναι εντάξει ο εργοδότης σου και αφού του πας χαρτί γιατρού να σε πληρώσει, όπως ορίζει ο νόμος.

Να σαι καλα. Αν δεν πληρωσει, πας επιθεωρηση εργασιας;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kazantzidis είπε

Να σαι καλα. Αν δεν πληρωσει, πας επιθεωρηση εργασιας;

Δεν ξέρω να σου πω γιατί ποτέ δεν είχα τέτοια προβλήματα.

Συνάδελφοί σου όταν αρρώστησαν τι έγινε?

Δεν πληρώθηκαν και γι' αυτό ρωτάς?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Δεν ξέρω να σου πω γιατί ποτέ δεν είχα τέτοια προβλήματα.

Συνάδελφοί σου όταν αρρώστησαν τι έγινε?

Δεν πληρώθηκαν και γι' αυτό ρωτάς?

Ναι. δεν πληρωνονται. μετα απο 3 μερες μας λενε μονο απο το ΙΚΑ. Επισης, αν δεν πας χαρτι αναρρωτικης στο βαζει κανονικη αδεια. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

Για ιδιωτη ειναι θεμα εργοδοτη .Εχω 3 παιδια που δουλευεουν σε διαφορετικους εργοδοτες και μονο ο ενας δεχετα απο ιδιωτη.

Το να εισαι αρρωστος και να μην μπορεις να πας αυθημερον σε γιατρο ειναι ενα προβλημα αλλα δεν τους ενδιαφερει .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...