Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, τελικά μετά από ένα μήνα σχεδόν (του είχε τελειώσει το στοκ), εδώ και λίγες μέρες έχω στην κατοχή μου την νέα οθόνη από το e-shop. Είναι κατασκευής Φεβρουάριος 2018, αν παίζει ρόλο αυτό (η άλλη ήταν Νοέμβριος 2017) και δεν έχει κανένα κολλημένο ή καμένο pixel, αλλά ρε γαμώτο έχει πολύ λιγότερο, άλλα υπαρκτό backlight bleed, όπως θα δείτε στις εικόνες που παραθέτω. Με σβηστά φώτα, πράγμα που υποτίθεται δεν συνιστάτε (ISO 50 στο S9+ για να βγει η φωτογραφία) και φωτεινότητα στο 25!!!
Τι να κάνω ρε παιδιά να την κρατήσω ή να πάω σε αυτήν http://www.lg.com/us/monitors/lg-32GK850G-B-gaming-monitor που από ότι διάβασα δεν έχει τόσο θέματα με το BLB, λόγο διαφορετικής τεχνολογίας πάνελ?

20180511_205349.jpg

Me tainia.jpg

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα VA έχουν clouding παιδιά. Καμία τεχνολογία δεν είναι άψογη. Οι plasma oled έχουν την κορυφαία ομοιομορφία αλλά χάνουν αλλού. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις εικόνες που παρέθεσες δεν δικαιολογείται αλλαγή λόγω blacklight bleed. Όλες οι IPS οθόνες έχουν πιθανότητα τέτοιου blacklight bleed. Εγώ θα την κρατούσα, δύσκολα θα βρεις καλύτερο κομμάτι, για την συγκεκριμένη πάντα.

Επεξ/σία από petranthe
  • Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, firepc είπε

το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε VA panel

Οπότε μου λες να πάω για την LG

7 λεπτά πριν, Heybro είπε

Τα VA έχουν clouding παιδιά. Καμία τεχνολογία δεν είναι άψογη. Οι plasma oled έχουν την κορυφαία ομοιομορφία αλλά χάνουν αλλού. 

Εσύ φίλε μου λες να μην πάω για VA.

6 λεπτά πριν, petranthe είπε

Στις εικόνες που παρέθεσες δεν δικαιολογείται αλλαγή λόγω blackligh bleed. Όλες οι IPS οθόνες έχουν πιθανότητα τέτοιου blackligh bleed.

Και εσύ μου λες να μείνω με αυτήν. 

WTF τώρα είμαι πιο προβληματισμένος στο τι να κάνω  :cry:

Δημοσ.
Μόλις τώρα, topdim είπε

Και εσύ μου λες να μείνω με αυτήν. 

WTF τώρα είμαι πιο προβληματισμένος στο τι να κάνω  :cry:

Σου λέω ότι δεν δικαιολογεί αντικατάσταση. Αν τελικά στην αντικαταστήσουν  και το αν θα μείνεις σε αυτήν είναι καθαρά δική σου επιλογή.

Σαν οθόνη πάντως επειδή την έχω, είναι υπέροχη. Αν όμως δεν αισθάνεσαι άνετα επειδή δεν είναι και φτηνή, άλλαξε την φίλε μου.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, petranthe είπε

Σου λέω ότι δεν δικαιολογεί αντικατάσταση. Αν τελικά στην αντικαταστήσουν  και το αν θα μείνεις σε αυτήν είναι καθαρά δική σου επιλογή.

Σαν οθόνη πάντως επειδή την έχω, είναι υπέροχη. Αν όμως δεν αισθάνεσαι άνετα επειδή δεν είναι και φτηνή, άλλαξε την φίλε μου.

Δεν έχω θέμα, είμαι μέσα στο πλαίσιο τον 14 ημερών που το επιστρέφω χωρίς να αναφέρω καν λόγο.
Και εσένα έτσι είναι? (μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία παρόμοια να δω?)
Με τσατίζει που έδωσα 879 ευρώ και δεν είναι τέλεια. Quality control του κώλου :angry: 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, topdim είπε

μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία παρόμοια να δω?)

2018-05-11 21.56.14.jpg

2018-05-11 21.58.02.jpg

Επεξ/σία από petranthe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, topdim είπε

Δεν έχω θέμα, είμαι μέσα στο πλαίσιο τον 14 ημερών που το επιστρέφω χωρίς να αναφέρω καν λόγο.
Και εσένα έτσι είναι? (μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία παρόμοια να δω?)
Με τσατίζει που έδωσα 879 ευρώ και δεν είναι τέλεια. Quality control του κώλου :angry: 

Διάλεξε. :P

Αν ψώνισες για να έχεις το καλύτερο, το τελειότερο, το αψεγάδιαστο, που θα σε κάνει μοναδικό στη γη,

που έχεις την δυνατότητα να έχεις αγοράσει μια ναυΑΡΧΙΔΑ, έχασες φίλε μου.

Η οθόνη σου έχει λίγο glow, χαρακτηριστικό γνώρισμα των ips panels, έχει να κάνει με την μόνωση ανάμεσα στο panel και το πλαίσιο του monitor.

Αν θες ότι καλυτερότερο, φοβερότερο, ναυΑΡΧΙΔΑ, μην είσαι τσίπης με asus acer dell και λοιπά σκουπίδια.

Να πληρώσεις να αγοράσεις μια lacie ή eizo που τα αλουμινοfoils της μόνωσης τα μοντάρουν γιαπωνέζες παρθένες σε σταυροδρόμια μόνο στην εαρινή ισημερία.

Διαφορετικά δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε το monitor ούτε το quality control (για τα λεφτά που δίνεις). Όλα είναι μια χαρά.

Ακόμα και χωρίς bias lighting είναι αδύνατο σε gaming να παρατηρήσεις χρωματικές αποκλίσεις,

είτε λόγω του ότι το μάτι σου δεν είναι αρκετά ευαίσθητο,

είτε γιατί όταν παίζεις (για αυτό δεν αγόρασες το monitor?) κοιτάς το ρημαδοκέντρο της οθόνης κι όχι την κάτω δεξιά γωνία.

Εκτός κι αν δεν αγόρασες το monitor για gaming αλλά για να ικανοποιήσεις την ανάγκη του να έχεις το καλυτερότερο,

επομένως έχασες όπως σου γράφω και πιο πάνω,  πρέπει να τα σπρώξεις για lacie ή eizo.

Μάθανε όλοι ότι φέγγει το ips και δεν τους αρέσει, παρόλο που το προηγούμενο monitor του 99% των '''ευαίσθητων''' ματιών ήταν κάνα 24άρι τούβλοξ στην καλύτερη.

Λοιπόν με δυό λόγια, τα ips φέγγουν λίγο από πίσω, είναι θέμα κατασκευής, αν φέγγουν πολύ, ώστε τα κίτρινα να πρασινίζουν πχ, τότε λέγεται bleeding και

όντως πρόκειται για αστοχία υλικού. Αμά δεν θέλετε να φέγγουν άρα να υπερβαίνουν τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης τεχνοτροπίας

πρέπει να πληρώσετε και τον αντίστοιχο τρόπο/ποιότητα κατασκευής (lacie eizo ταπαμε μην τα ξαναλέμε). 

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, petranthe είπε

2018-05-11 21.56.14.jpg

2018-05-11 21.58.02.jpg

. Από ότι βλέπω στα ίδια επίπεδα είμαστε.

56 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Διάλεξε. :P

Αν ψώνισες για να έχεις το καλύτερο, το τελειότερο, το αψεγάδιαστο, που θα σε κάνει μοναδικό στη γη,

που έχεις την δυνατότητα να έχεις αγοράσει μια ναυΑΡΧΙΔΑ, έχασες φίλε μου.

Η οθόνη σου έχει λίγο glow, χαρακτηριστικό γνώρισμα των ips panels, έχει να κάνει με την μόνωση ανάμεσα στο panel και το πλαίσιο του monitor.

Αν θες ότι καλυτερότερο, φοβερότερο, ναυΑΡΧΙΔΑ, μην είσαι τσίπης με asus acer dell και λοιπά σκουπίδια.

Να πληρώσεις να αγοράσεις μια lacie ή eizo που τα αλουμινοfoils της μόνωσης τα μοντάρουν γιαπωνέζες παρθένες σε σταυροδρόμια μόνο στην εαρινή ισημερία.

Διαφορετικά δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε το monitor ούτε το quality control (για τα λεφτά που δίνεις). Όλα είναι μια χαρά.

Ακόμα και χωρίς bias lighting είναι αδύνατο σε gaming να παρατηρήσεις χρωματικές αποκλίσεις,

είτε λόγω του ότι το μάτι σου δεν είναι αρκετά ευαίσθητο,

είτε γιατί όταν παίζεις (για αυτό δεν αγόρασες το monitor?) κοιτάς το ρημαδοκέντρο της οθόνης κι όχι την κάτω δεξιά γωνία.

Εκτός κι αν δεν αγόρασες το monitor για gaming αλλά για να ικανοποιήσεις την ανάγκη του να έχεις το καλυτερότερο,

επομένως έχασες όπως σου γράφω και πιο πάνω,  πρέπει να τα σπρώξεις για lacie ή eizo.

Μάθανε όλοι ότι φέγγει το ips και δεν τους αρέσει, παρόλο που το προηγούμενο monitor του 99% των '''ευαίσθητων''' ματιών ήταν κάνα 24άρι τούβλοξ στην καλύτερη.

Λοιπόν με δυό λόγια, τα ips φέγγουν λίγο από πίσω, είναι θέμα κατασκευής, αν φέγγουν πολύ, ώστε τα κίτρινα να πρασινίζουν πχ, τότε λέγεται bleeding και

όντως πρόκειται για αστοχία υλικού. Αμά δεν θέλετε να φέγγουν άρα να υπερβαίνουν τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης τεχνοτροπίας

πρέπει να πληρώσετε και τον αντίστοιχο τρόπο/ποιότητα κατασκευής (lacie eizo ταπαμε μην τα ξαναλέμε). 

Φίλε μου, μάλλον τα 879 ευρώ είναι λίγα ε? Και για πες μου ποιο από τα Lacie ή Eizo που αναφέρεις έχει G-Sync 2K 144Hz, γιατί εγώ δεν βλέπω κανένα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, topdim είπε

1) Φίλε μου, μάλλον τα 879 ευρώ είναι λίγα ε?

2) Και για πες μου ποιο από τα Lacie ή Eizo που αναφέρεις έχει G-Sync 2K 144Hz, γιατί εγώ δεν βλέπω κανένα.

1) Δεν είναι λίγα προφανώς. Είναι πολλά και για αυτό το pg279q είναι ένα καταπληκτικό monitor. Αν δεν χαζοκαταπίνεις την άποψη κάποιων '''ειδημόνων''' του insomnia.

Απ' την άλλη, είναι όχι απλώς λίγα, πολύ λίγα, αν θες να υπερκεράσεις αδυναμίες του συγκεκριμένου τρόπου κατασκευής (ips glow).

Αυτό το παρέχουν κάποιοι κατασκευαστές με ένα τεράστιο premium.

Πάει κάπου το μυαλό σου γιατί η eizo ζητάει +25% χωρίς g-synk?

Επειδή τα πληρώνει σε διαφήμιση? Επειδή τα πληρώνει σε προμότα στους allknowning κουραδοtubers?

2) Άμα δε βλέπεις κανένα, μείνε με το asus που έχεις, το οποίο είναι καταπληκτικό monitor και υπέρ υπερ υπερ αρκετο για τις μειωμένες απαιτήσεις που έχεις

αν και κάπως υπερβολικό με την έννοια ότι (αν ισχύει η υπογραφή) το combo cpu-gpu-ram δεν σπρώχνει με τίποτα ακατέβατα 165hz σε ΑΑΑ παιχνίδια.

Για τίποτα e-sports μπορεί και να τα κουτσοκαταφέρνει το pcάκι αλλά για ΑΑΑ... δυσκολάκι.

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε

1) Δεν είναι λίγα προφανώς. Είναι πολλά και για αυτό το pg279q είναι ένα καταπληκτικό monitor. Αν δεν χαζοκαταπίνεις την άποψη κάποιων '''ειδημόνων''' του insomnia.

Απ' την άλλη, είναι όχι απλώς λίγα, πολύ λίγα, αν θες να υπερκεράσεις αδυναμίες του συγκεκριμένου τρόπου κατασκευής (ips glow).

Αυτό το παρέχουν κάποιοι κατασκευαστές με ένα τεράστιο premium.

Πάει κάπου το μυαλό σου γιατί η eizo ζητάει +25% χωρίς g-synk?

Επειδή τα πληρώνει σε διαφήμιση? Επειδή τα πληρώνει σε προμότα στους allknowning κουραδοtubers?

2) Άμα δε βλέπεις κανένα, μείνε με το asus που έχεις, το οποίο είναι καταπληκτικό monitor και υπέρ υπερ υπερ αρκετο για τις μειωμένες απαιτήσεις που έχεις

αν και κάπως υπερβολικό με την έννοια ότι (αν ισχύει η υπογραφή) το combo cpu-gpu-ram δεν σπρώχνει με τίποτα ακατέβατα 165hz σε ΑΑΑ παιχνίδια.

Για τίποτα e-sports μπορεί και να τα κουτσοκαταφέρνει το pcάκι αλλά για ΑΑΑ... δυσκολάκι.

Ξέρεις δεν έχει νόημα να πάρω οθόνη που να μην υποστηρίζει το g-sync, από την στιγμή που έχω GTX 1080, οπότε ναι δεν βλέπω κανένα μόνιτορ με αυτή την δυνατότητα, στις μάρκες που αναφέρεις.
Τώρα για το Pcακι μου, καλό το αστείο, για πες κανένα ΑΑΑ τίτλο που δεν μπορεί να παίξει? 
Εσύ τι PCακι έχεις δηλαδή?
Και πρέπει να με ξέρεις και καλά για να έχεις γνώμη για τις απαιτήσεις μου, έτσι?
Μάλλον πολλά νεύρα έχεις φίλε μου και αν δεν θέλεις να γράψεις κάτι ουσίας, μην μας ζαλίζεις τον έρωτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, topdim είπε

1) Ξέρεις δεν έχει νόημα να πάρω οθόνη που να μην υποστηρίζει το g-sync, από την στιγμή που έχω GTX 1080, οπότε ναι δεν βλέπω κανένα μόνιτορ με αυτή την δυνατότητα, στις μάρκες που αναφέρεις.
2) Τώρα για το Pcακι μου, καλό το αστείο, για πες κανένα ΑΑΑ τίτλο που δεν μπορεί να παίξει? 
3) Εσύ τι PCακι έχεις δηλαδή?
4) Και πρέπει να με ξέρεις και καλά για να έχεις γνώμη για τις απαιτήσεις μου, έτσι?
5) Μάλλον πολλά νεύρα έχεις φίλε μου και αν δεν θέλεις να γράψεις κάτι ουσίας, μην μας ζαλίζεις τον έρωτα.

1) Στις ανέφερα επειδή στάθηκες στο quality control. Λογικό να θες και g-synk σε αυτά τα χρήματα κι εγώ την pg279q θα προτιμούσα.

Σου εξήγησα πόσα πρέπει να δώσεις και που να κοιτάξεις αν προτεραιότητα είναι το μηδενικό glow.

2) Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Τα πάντα παίζει. Για 1440p 165Hz ακατέβατα σε ΑΑΑ δεν αρκεί. Αυτό έγραψα ξεκάθαρα.

Για e-sports λογικά τα ταβανιάζει.

3) .....

4) Έχεις οθόνη 1440p 165Hz. Αν οι απαιτήσεις σου ήταν χαμηλότερες φαντάζομαι δεν θα πέταγες 9 κατοστάρικα και θα έπαιρνες κάποια άλλη.

5) Άλλος έχει νεύρα. Σου έγραψα για τη διαφορά bleeding και glow, για τη χρήση bias lighting για να μη σε ενοχλεί το glow,

ότι το monitor σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα αλλά αυτό που βλέπεις είναι συνέπεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας (ips)

και το κυριότερο να μην παρασύρεσαι από το group thinking των ''φωτοευαίσθητων'' του forum, όπου όλα τα καλά και μαμάτα

gaming monitors είναι προβληματικά και έχουν μεγάλο fault rate και δεν αξίζουν τα λεφτά τους και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

αλλά αυτοί που τα γράφουν αυτά είναι με τίποτα τούβλοξ ή monitor 5ετίας και βάλε, και βάζουν εσένα στο τριπάκι να ψάχνεσαι 

που έχεις αγοράσει τη monitorάρα και να μην τη χαίρεσαι. Επίσης χωρίς να παρεξηγηθείς αν θες 165hz πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα cpu + ram.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε

1) Στις ανέφερα επειδή στάθηκες στο quality control. Λογικό να θες και g-synk σε αυτά τα χρήματα κι εγώ την pg279q θα προτιμούσα.

Σου εξήγησα πόσα πρέπει να δώσεις και που να κοιτάξεις αν προτεραιότητα είναι το μηδενικό glow.

2) Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Τα πάντα παίζει. Για 1440p 165Hz ακατέβατα σε ΑΑΑ δεν αρκεί. Αυτό έγραψα ξεκάθαρα.

Για e-sports λογικά τα ταβανιάζει.

3) .....

4) Έχεις οθόνη 1440p 165Hz. Αν οι απαιτήσεις σου ήταν χαμηλότερες φαντάζομαι δεν θα πέταγες 9 κατοστάρικα και θα έπαιρνες κάποια άλλη.

5) Άλλος έχει νεύρα. Σου έγραψα για τη διαφορά bleeding και glow, για τη χρήση bias lighting για να μη σε ενοχλεί το glow,

ότι το monitor σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα αλλά αυτό που βλέπεις είναι συνέπεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας (ips)

και το κυριότερο να μην παρασύρεσαι από το group thinking των ''φωτοευαίσθητων'' του forum, όπου όλα τα καλά και μαμάτα

gaming monitors είναι προβληματικά και έχουν μεγάλο fault rate και δεν αξίζουν τα λεφτά τους και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

αλλά αυτοί που τα γράφουν αυτά είναι με τίποτα τούβλοξ ή monitor 5ετίας και βάλε, και βάζουν εσένα στο τριπάκι να ψάχνεσαι 

που έχεις αγοράσει τη monitorάρα και να μην τη χαίρεσαι. Επίσης χωρίς να παρεξηγηθείς αν θες 165hz πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα cpu + ram.

Φίλε μου, τότε εξυπνάδες με τις λέξεις (ναυΑΡΧΙΔΑ) καλό θα ήταν να μην τις χρησιμοποιούσες.
Το Pcακι μου πίστεψε παίζει τα πάντα και σε φουλ ρυθμίσεις, τώρα δεν θα είναι 165Hz σε όλα, αλλά στα περισσότερα είναι από 100 και πάνω, οποτε αφου το ιδανικο ειναι πανω απο 60, ολα καλα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έκανα κάποια αναβάθμιση σε CPU και κατά επέκταση μητρική και μνήμες (τα 16GB είναι υπεραρκετά), απλά έβαλα την GTX1080.
Φυσικά την οθόνη την πήρα κυρίως για παιχνίδια, FPS που είναι και η αγαπημένη μου κατηγορία.
Σου παραθέτω και μερικές φωτογραφίες από βαριά παιχνίδια κατά την γνώμη μου, συνολικά Steam έχω 328, Uplay 23 Origin 19, δεν θα κάτσω να ποστάρω τα πάντα.

Τέλος δες λίγο και εδώ την φωτογραφία που έχει βάλει το παλικάρι από την Eizo Foris FS2735 https://www.amazon.com/product-reviews/B012TX6NK6/ref=acr_dpx_hist_3?ie=UTF8&filterByStar=three_star&showViewpoints=0 και εκεί παίζουν θεματάκια. Βέβαια θα συμφωνήσω ότι η Eizo είναι σούπερ εταιρία (είχα παλιά μια 19αρα TFT, όταν πρώτο είχαν βγει, ακόμα παίζει μια χαρά) και φυσικά καλύτερη από την ASUS, αλλά από ότι φαίνεται, γιατί καμία από τις δυο δεν είναι κατασκευάστρια πάνελ, δεν είναι τέλεια.

Doom.jpg

Mortal Kombat X.jpg

Rise of the Tomb Raider.jpg

Batman Arkham Knight.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, topdim είπε

..snip..

Mην κομπλάρεσαι όταν λέω ότι δεν βαστάει για 1440p 165hz ακατέβατα.

Τι νομίζεις ότι κάνει σε 3828 παιχνίδια στο steam, σε 534 στο uplay και σε 1234 στο origin είναι αδιάφορο.

Φυσικά και κάποια foris έχουν κατασκευαστικά θέματα, όπως όλα τα προϊόντα άλλωστε, από γιαούρτια μέχρι τα challenger της nasa,

η eizo όμως με τη συγκεκριμένη σειρά ξεπερνά ζητήματα της υλοποιήσης της τεχνολογίας καθαυτής,

με τη μόνωση για την διάχυση της φωτεινότητας να γίνεται στο χέρι και φυσικά το κάθε monitor ελέγχεται ξεχωριστά.

Εννοείται ότι αστοχίες υλικού συμβαίνουν σε όλα τα προϊοντα. Πληρώνεις το premium του κορυφαίου κατασκευαστή

περισσότερο για να περιορίσεις παρά για να εκμηδενίσεις το fault rate.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...