Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πάμε, χωρίς έντονες διενέξεις, όπως στο προηγούμενο θέμα.
Ξέρω ότι δε θα είναι εύκολο, γιατί πλέον, σύμφωνα με τα λόγια του αναπληρωτή υπουργού, Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουμε να κάνουμε με ένα νομοσχέδιο που γίνεται με συγκεκριμένη στόχευση, αλλά για ένα ακόμα χαράτσι...

 

Δεν είναι φόρος ή τιμωρία το ενδεικτικό ποσό των 10 ευρώ για τα στειρωμένα δεσποζόμενα ζώα και τα 100 ευρώ για τα αστείρωτα, είναι ανταποδοτικό τέλος για δομές επέμεινε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης. 
«Πληρώνουμε για το αυτοκίνητο μας, πληρώνουμε για το «παπάκι» μας για το ζώο μας δεν θα πληρώσουμε;» διερωτήθηκε ο υπουργός. «Ποιος θα πληρώσει για να περιθάλπουμε ζώα, η κοινωνία, οι δημότες ή όσοι έχουν ζώο, όπως εγώ, ένα συμβολικό ποσό;» είπε ακόμα.
«Από τον έλεγχο των δεσποζόμενων θα παταχθούν και τα αδέσποτα, είναι πάγιο αίτημα, καθολικό, των φιλοζωικών σωματείων» είπε ακόμα.
Δήλωσε ότι στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο τέθηκε το θέμα ενός μίνιμουμ χώρου διαβίωσης των ζώων μαζί με ανθρώπους, που είναι 30τμ, και 20τμ με αυλή, δηλαδή 100τμ μίνιμουμ χώρος για πέντε ζώα, σημειώνοντας ότι αυτό το μέτρο είναι καλό και για τα ίδια τα ζώα.
Στα στειρωμένα διευκρίνισε, δεν θα επιβληθεί τέλος, αλλά εξετάζεται μικρή επιβάρυνση στις αγορές προϊόντων για αυτά, ενώ η στείρωση δεν θα είναι υποχρεωτική μέχρι τα δυο ζώα, αλλά ο κηδεμόνας θα πληρώνει τέλος, όχι πρόστιμο, 100 ευρώ για το καθένα. 
«Εφόσον είναι τσιπαρισμένο το ζώο, θα πληρώνουμε 100 ευρώ το χρόνο τέλος ευζωίας, φαίνεται στη βάση δεδομένων. Για να μπορεί να έχει η πολιτεία δομές, είναι ένα ανταποδοτικό τέλος… Δεν είναι τιμωρία» τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

 

  • Confused 1
Δημοσ.

Θα εφαρμοστει οπως και οι υπολοιποι νομοι...ο κοκ,η απαγορευση καπνισματος,οι ωρες κοινης ησυχιας...απορω που το συζητατε κιολας.

  • Like 1
Δημοσ.

Εγω τον στειρωσα ηδη το δικο μου και εφτιαξα και γουρουνακι (κουμπαρά) για τα τελη κυκλοφοριας των 2 σκυλιων μου.

 

 

Δημοσ.

Ξεκάθαρα χαράτσι και εισπρακτικό. Ανταπόδοση δεν υπάρχει, εκτός αν μετά θα έχει το ζώο μου πχ δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Άμα το χαράτσι πάει (θεωρητικά έστω) σε δομές για να εξαλειφθούν τα αδέσποτα, τότε δεν υπάρχει λογική να επιβαρύνονται μόνο όσοι έχουν ζώο

  • Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...