Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμεις εχουμε φωτοβολταικο στην ταρατσα.Η τιμη ηταν 0,54 και μετα απο 2 χρονια εγινε 0,39 με το ετσι θελω.Πάλι αξιζει γιατι βγαζεις κατα μεσο ορο γυρω στα 5000ε.

• Like 3
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, SoulisMafia είπε

Εμεις εχουμε φωτοβολταικο στην ταρατσα.Η τιμη ηταν 0,54 και μετα απο 2 χρονια εγινε 0,39 με το ετσι θελω.Πάλι αξιζει γιατι βγαζεις κατα μεσο ορο γυρω στα 5000ε.

Αυτο ειπα κι εγω οτι εκανε η ΔΕΗ.

5000 τον χρονο αν και δεν ειμαι ειδικος νομιζω ειναι πολλα .Εκτος και εχετε χαμηλες καταναλωσεις στο σπιτι .

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτο ειπα κι εγω οτι εκανε η ΔΕΗ.

5000 τον χρονο αν και δεν ειμαι ειδικος νομιζω ειναι πολλα .Εκτος και εχετε χαμηλες καταναλωσεις στο σπιτι .

Τα 5000ε ειναι τα εσοδα. Δεν εχω αφαιρεση το ρευμα που καταναλωνει το σπιτι.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, SoulisMafia είπε

Τα 5000ε ειναι τα εσοδα. Δεν εχω αφαιρεση το ρευμα που καταναλωνει το σπιτι.

Αν δεν κανω λαθος τα εοδα ειναι η διαφορα ενεργειας που καταναλωνεις μειον ενεργεια που παραγεις .

Δημοσ.

τα έσοδα είναι η χρέωση της ενέργειας που παράγεται, η εγκατάσταση του φβ είναι ανεξάρτητη από την εγκατάσταση του σπιτιού με δικό της μετρητή

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nvel είπε

τα έσοδα είναι η χρέωση της ενέργειας που παράγεται, η εγκατάσταση του φβ είναι ανεξάρτητη από την εγκατάσταση του σπιτιού με δικό της μετρητή

Οποτε εσοδα που λες μειον λογαριασμοι ΔΕΗ ειναι το κερδος .

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Οποτε εσοδα που λες μειον λογαριασμοι ΔΕΗ ειναι το κερδος .

Ακριβώς έτσι είναι απλά την ΔΕΗ θα την πληρώνεις έτσι και αλλιώς.

• Like 1
Δημοσ.

Να πουλάς ρεύμα ξέχνα το, το έκανε ένας γνωστός και πληρώνεται με καθυστέρηση μηνών, συν οτι για τα έσοδα αυτά αν υπερβαίνουν κάποιο όριο φορολογείσαι σαν Ελ.Επ. Οι τιμές αλλαγμένες όπως αναφέρθηκε ήδη. Αυτό που μπορείς να κοιτάξεις είναι η παραγωγή ενέργειας με συμψηφισμό σε οτι καταναλώνεις. 

Δημοσ.

Έχουν φάει πάρα πολλά  λεφτά απατεώνες από κοσμάκη που υπόσχονταν φωτοβολταϊκά και πάρα πολλά έσοδα έσοδα ετησίως.Φυσικά δεν αναφέρομαι σε μικρά φωτοβολταϊκά  σε ταράτσες αλλά σε μεγάλες δήθεν επιδοτούμενες μονάδες.

Εάν παλιά που η ΔΕΗ  ήταν επί το πλείστον κρατική ήταν ρίσκο να επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά φανταστείτε πόσο ρίσκο είναι τώρα που η ενέργεια διαχειρίζεται σε μεγάλο μέρος από ιδιώτες και άντε να βγάλεις άκρη αν κάποια στιγμή αλλάξουν  πάλι οι όροι.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό κατάλαβα κι εγώ. Ουσιαστικά η συμφωνία που κάνεις με τη ΔΕΗ είναι για να ξέρεις την τιμή και να μην κάνεις παζάρια κάθε χρόνο. Αλλά είναι δυνατόν η συμφωνία να αλλάξει αν το κράτος αποφασίσει ότι έτσι το συμφέρει να κάνει και περάσει το σχετικό νόμο. 

Σε κάθε περίπτωση, για 10kw (νομίζω είναι το μέγιστο που μπορείς να βάλεις στην σκεπή και να μη χρειαστεί να ανοίξεις βιβλία) χρειάζεσαι επένδυση γυρω στα 13.000€ και υπολογίζεις μέγιστο κέρδος (αν τα πάνελ δουλέψουν τέλεια) γύρω στα 1300€ το χρόνο (με βάση τις μέσες τιμές ηλιοφάνειας στη χαλκιδική που βρίσκομαι). Οπότε κάνεις απόσβεση μετά από 10 χρόνια (ίσως και παραπάνω). 

Σχετικά χαμηλού ρίσκου επένδυση αλλά και πολύ χαμηλού κέρδους. Κι αυτό μονο αν υπάρχει το κεφάλαιο, γιατί αν μπεις σε διαδικασία δανείου δεν αξίζει καν.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...