Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας

Επειτα απο 8 σχεδον χρονια με ενα ακουραστο hp 8540w elitebook αρχισαν τα προβληματα.

Οταν εχω τοποθετημενη την μπαταρια και η ισχυς είναι από 80%-90% και κάτω είτε το εχω συνδεδεμενο στην μπριζα ειτε οχι η cpu δουλευει 100% και κολλαει το συμπαν. 

Προσπαθειες που εκανα:

1. αγορασα καινουργια μπαταρια μαιμου μεν αλλα καλη. Καμμια διαφορα

2. Format-bios update γενικα ειδικα update κτλ καμμια διαφορά.

3. Ξανα και ξανα ελεγχο στο παροχη ενεργειας να δουλευει full power ακομα και με μπαταρια κτλ κτλ. Καμμια διαφορα. Εδω εδωσα ιδιαιτερη έμφαση αλλα τπτ.

4. Μονο το τροφοδοτικο εμεινε να αλλαξω αλλα δεν μου καθετε καλα. 

Σε διεθνη φορουμ που εψαξα το εχουν ξανασυναντησει αλλα ουσιαστικη λυση δεν βρεθηκε.

Να σημειωσω οτι χωρις την μπαταρια τοποθετημενη λειτουργει άριστα.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Χμμ, περίεργο φαινόμενο η αλήθεια είναι...

Γενικά πάντως η σωστή πρακτική για χρήση λάπτοπ λέει να "παίζουμε" με καλώδιο ρεύματος χωρίς μπαταρία εάν πρόκειται για πολλές ώρες εργασίας, ενώ με μπαταρία σκέτη για φορητότητα. Ωστόσο η παράλληλη χρήση μπαταρίας και ρεύματος θα έπρεπε να παίζει με το μόνο "κόστος" την μείωση διάρκειας ζωής της μπαταρίας...

Υπάρχουν 2 πιθανά σενάρια που υποψιάζομαι να συμβαίνουν:

1) Η συσκευή σου να αντιμετωπίζει κάποιου είδους πρόβλημα στον προσαρμογέα της υποδοχής μπαταρίας ή ρεύματος. Δηλαδή μόλις μπαίνει η μπαταρία πάνω στην συσκευή, προσπαθεί να την φορτίσει - να της δώσει ρεύμα και επειδή δεν λειτουργεία ακριβώς όπως θα έπρεπε να περνάει παραπάνω ρεύμα στο σύστημα (μητρική->επεξεργαστή) και να προκαλεί υπερθέμανση στο μηχάνημα και φυσικά μεγάλο load.

2) Προβληματικό τροφοδοτικό που δεν περνάει την σωστή ποσότητα ρεύματος όταν πρέπει να παρέχει ζωή στο σύστημα και στην μπαταρία. (Έχει ξανασυμβεί παλαιότερα τέτοιο σενάριο με "μαμας" τροφοδοτικά της HP , τα οποία τα έκανε ανάκληση πίσω)

Συνεπώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι καθαρά "χαρντγουερικό" και θα πρέπει ή να πειραματιστείς ή να το στείλεις κάπου έξω να σου πουν 100% την αιτία του κακού.

Παίζει να υπάρχει και μια προσωρινή "πατεντούλα" μέσω του λειτουρικού συστήματος...αλλά πιθανότατα να μειωθούν οι επιδόσεις του μηχανήματος και δεν γνωρίζω άμα προκαλέσει κάποια άλλη βλάβη με τον καιρό εφόσον εφαρμοστεί...Οπότε την χρησιμοποιείς με δική σου ευθύνη!  Πίνακας Ελέγχου/Υλικό και Λογισμικό/Ενεργειακά Πλάνα/Αλλαγή ενεργειακών πλάνων/Αλλαγή για προχωρημένους των ενεργειακών πλάνων , εδώ θα σκρολάρεις και θα βρεις την Ενεργειακή Διαχειρισιμότητα για τον επεξεργαστή και θα πειράξεις την μεγαλύτερη κατάσταση του επεξεργαστή σε μπαταρία και σε καλώδιο.

Good Luck ;)

Δημοσ.

Εγω απο την αλλη θα ελεγα οτι δεν ειναι απαραιτητα η μπαταρια.

Ενω εισαι στο 100% δες ποιο proccess καταναλωνει τοση ενεργεια.

Εαν ειναι το svchost παιζει να ειναι απο ιος, εως και windows update.

Βγαλε ενα screenshot με τα το task manager να δειχνει τι τραβαει την cpu.

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Acrobatis7 είπε

Εγω απο την αλλη θα ελεγα οτι δεν ειναι απαραιτητα η μπαταρια.

Ενω εισαι στο 100% δες ποιο proccess καταναλωνει τοση ενεργεια.

Εαν ειναι το svchost παιζει να ειναι απο ιος, εως και windows update.

Βγαλε ενα screenshot με τα το task manager να δειχνει τι τραβαει την cpu.

ακροβατη συμφωνω μαζι σου.Καποιο malware την κανει την δουλεια.

Και ναι ουτε εγω εχω facebook!!!

Δημοσ.

Οι τελευταιοι ειμαστε.. Κρατα γερα (facebook)

Back to topic

Το οτι το pc βεβαια ειναι φρεσκο απο format με ανησυχει λιγακι...

Εκτος και αν ο φιλος προλαβε και εβαλε πανω πραμα!

Αυτο που θα προτεινα ειναι να προσπαθησεις ειναι να κανεις τα απαραιτητα βηματα για καθαρισμο του PC (malware bytes ktl)

Και εαν συνεχισει να κατεβασεις το ISO του Gandalf windows 10 PE (teamOS), το οποιο εχει ΟΛΑ τα εργαλεια για τα παντα! Προσωπικα αυτο χρησιμοποιώ.

Για απο Ghost imaging μεχρι recover μεχρι malwares.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο λειτουργικό σύστημα έχεις ;

Δοκίμασε με κάποια live διανομή linux  να δεις αν έχει την ιδια συμπεριφορά .

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. 

Η περίπτωση λογισμικού απορρίπτεται. 

Στο Pc αλλάχτηκε σκληρός με SSD,  και έγινε καθαρή εγκατάσταση με windows 7 και από τα πρώτα 10 λεπτά ξεκίνησε το πρόβλημα. Αφου αναγκάστηκα να το σταματήσω, να βγάλω μπαταρία και να συνεχίσω χωρίς μπαταρία για να καταφέρω να εγκαταστήσω update-προγραμματα κτλ. 

Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι το τροφοδοτικό. Θα κοιτάξω να βρώ κάποιο για δοκιμή. 

Αν υπάρχει καμμια πρόταση για τροφοδοτικό δεκτή. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα επανελθω.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από tyxodioktis100
Δημοσ.
14 ώρες πριν, tyxodioktis100 είπε

Καλησπέρα παιδιά. 

Η περίπτωση λογισμικού απορρίπτεται. 

Στο Pc αλλάχτηκε σκληρός με SSD,  και έγινε καθαρή εγκατάσταση με windows 7 και από τα πρώτα 10 λεπτά ξεκίνησε το πρόβλημα. Αφου αναγκάστηκα να το σταματήσω, να βγάλω μπαταρία και να συνεχίσω χωρίς μπαταρία για να καταφέρω να εγκαταστήσω update-προγραμματα κτλ. 

Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι το τροφοδοτικό. Θα κοιτάξω να βρώ κάποιο για δοκιμή. 

Αν υπάρχει καμμια πρόταση για τροφοδοτικό δεκτή. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα επανελθω.

Ευχαριστώ

Πήγαινε σε κάποιον ηλεκτρονικό να σου μετρήσει το τροφοδοτικό με πολύμετρο ( εκτός εαν ξέρεις να το κάνεις μόνος σου ) , δώσε μας το ακριβές μοντέλο του ( δες ένα ταμπελάκι στη βάση του ή πες μας τα χαρακτηριστικά που έχει ) να πάρεις γνήσια μπαταρία και τροφοδοτικό ( γνώμη μου ) , γύρνα και το τροφοδοτικό ανάποδα , βγάλε και στείλε μας το ταμπελάκι που έχει με το μοντέλο του B)

laptop's model ins.jpg

laptop's ac adapter model.jpg

Δημοσ.

Επισυναπτω το τροφοδοτικο

Μπαταρια ειχα αλλαξει και δεν θα ξαναλλαξω μεχρι να δω αν το προβλημα παραμενει με τον νεο τροφοδοτικό.

Αν υπαρχει καποια προταση για τροφοδοτικό παρακαλω για τημ συμβουλη σας η μεσω λινκ η pm η οτι.

Ευχαριστω για την βοηθεια.

received_10214947393812837.jpeg

Δημοσ.

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις λογισμικό από την team OS, όπου ανεβάζουν και updated windows.

Δύσκολο να είναι κάτι εκτός λογισμικού θα έλεγα.  Δοκίμασε διάφορα windows/εκδόσεις windows, και linux live cd.

Αν το τροφοδοτικό έδινε λάθος Volt (με μεγάλη διαφορα), θα καιγόταν το λαπτοπ, αλλά και πάλι δε θα δούλευε 100%. Αν το έχουν πάρει τα χρόνια και δεν έχει τόσο καλή απόδοση όσο ένα καινούργιο θα επηρέαζε το full load, δηλαδή δε θα έδινε έως 4,74Amps.

Αν έχεις κάποιο στα 19V όπου ταιριάζει, δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν βγάλουν κάποιο συμπέρασμα, και αφού ισχυρίζεσαι ότι το κάνει μόνο όταν έχεις την μπαταρία και μάλιστα σε συγκεκριμένες τιμές φόρτισης, τότε ίσως να είναι μητρική. Το πως θα το διαγνώσεις και θα βγάλεις άκρη με πυκνωτές και smds στο τυπωμένο κύκλωμα είναι δύσκολο. Και ψάχνεις στο γοογλε για 100% load when battery is connected.

Μια βόλτα στο google3ο λύμα.

Τελευταίο post
"

My EliteBook has the same problem with these symptoms:

1. When AC power is plugged in, the CPU goes up to 100% even with no processes running. It takes a very long time to shutdown or start Windows.
  2. When AC power is unplugged everything works fine. CPU swings up and down again.

In my case the AC apdater is defective. When I use another adapter, the problem is gone.

"

Αν βρεις άκρη ενημέρωσε για να έχουμε το know how.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/4/2018 στις 12:45 ΠΜ, ss13 είπε

Γιατί δε μας δίνεις το μοντέλο του , όπως σου είπα στο προηγούμενο μήνυμα ; B)

Καλησπέρα. Νόμιζα το μοντέλο του τροφοδοτικού μου ζήτησες και το ανέβασα φώτο. Το μοντέλο είναι το HP8540w elitebook με τον I7 960.

ΛΟΙΠΟΝ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΥΘΗΚΕ.

Δανείστηκα από μαγαζί ένα καινουργιο τροφοδοτικο 90w ( όχι γνήσιο ) και απο χθες που το δουλεύω λειτουργεί άψογα.

Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω.

Επεξ/σία από tyxodioktis100
Δημοσ.

Καλησπέρα

Σορρυ για το διπλοποστ αλλα μαλλον βιάστικα...

Το προβλημα ξαναεμφανιστηκε. Λιγο πιο random με το καινουργιο τροφοδοτικο αλλα παλι εμφανιστηκε.. το pc βαραει 100% cpu usage. στο task manager δεν δειχνει τπτ να κινειται αλλα η cpu δουλευει 100%. Επισης το λαπτοπ ειναι κρυο οποτε μαλλον δεν πρεπει ουσιαστικα να δουλευει 100%.

Με το που τραβαω το καλωδιο απο την μπριζα και μενει με μπαταρια η cpu ξαναγυριζει στο 0%.

Και σαν να μην  εφθαναν ολα αυτα απο χθες παρεδωσε πνευμα ο wireless adapter και ακομα το ψαχνω....

Επομενη κινηση καθαρη εγκατασταση windows 10 και αν δεν λειτουργησει αγορα νεου λαπτοπ και αυτο θα προωθηθει σε γονεις μονο στην μπριζα και χωρις μπαταρια.

καμμια αλλη ιδεα?

Δημοσ.

Ένα ένα μας τα λες , κάρτα γραφικών ποια έχεις ; Δες εδώ για καινούργιο τροφοδοτικό

https://www.ebay.com/itm/New-Original-Smart-Pin-Power-Supply-Cord-For-HP-Compaq-90W-AC-Adapter-608428-001/322642807663?hash=item4b1f028b6f:g:aYkAAOSwRypZinMn

εαν η κάρτα τραβάει πολλή ενέργεια , μπορεί να είναι αυτός ο λόγος που να μπλοκάρει η Cpu με ρεύμα και μπαταρία μαζί , στις Επιλογές Ενέργειας ( Power Options ) έχεις τις Default Settings ή έχει πειράξει τίποτα ; B)

Δημοσ.

Καρτα εχω την quadro fx880.

τελευταια με αγορες απο ebay εχω καει λιγο με τα τσακαλια του ελληνικου τελωνειου.

Τις παροχες ενεργειας τις εχω στα default. τα ειχα πειραξει ολα γιατι εψαχνα να βρω αν ριχνει κατι την συχνοτητα της CPU αλλα μετα τα επανεφερα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...