Muchacho Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Nα σου πω την γνώμη μου,μιάς και έχω πέρασει 2-3 παραπάνω φωτιστικά από το μέσο μέλος του Insomnia...Ποτέ μου δεν έχω δει μπάλα με δύο λάμπες.Σόβαρα ποτέ μου,όλες οι μπάλες προορίζονται για μία λάμπα.Εγώ σου προτείνω να καταργήσεις την μία φάση και να χρησιμοποιήσεις ως απλό διακόπτη(έαν θες τον αλλάζεις κιόλας) ή ακόμα καλύτερα να βάλεις έναν ροοστάτη. Eν πάση περιπτώση το πρόβλημα σου είναι βρεις τα καλώδια,ποιό είναι ποιό.Ουσιαστικά(για να δουλέψει) πρέπει να έχεις 1 καλώδιο που θα έρχεται από τον διακόπτη και θα είναι λεγόμενη φάση/επιστροφή,1 καλώδιο που έρχεται από την άλλη επαφή του διακόπτη που είναι η άλλη φάση/επιστροφή και τέλος 1 καλώδιο που θα είναι ο ουδέτερος.Κανονικά έπρεπε να ήταν φάση-Γειώση-ουδέτερος ή φάση-φάση-ουδέτερος-γείωση στην προκειμένη περίπτωση.Το τι είναι τώρα το καθένα... Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από Muchacho
Simos805 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 46 λεπτά πριν, Muchacho είπε Nα σου πω την γνώμη μου,μιάς και έχω πέρασει 2-3 παραπάνω φωτιστικά από το μέσο μέλος του Insomnia...Ποτέ μου δεν έχω δει μπάλα με δύο λάμπες.Σόβαρα ποτέ μου,όλες οι μπάλες προορίζονται για μία λάμπα.Εγώ σου προτείνω να καταργήσεις την μία φάση και να χρησιμοποιήσεις ως απλό διακόπτη(έαν θες τον αλλάζεις κιόλας) ή ακόμα καλύτερα να βάλεις έναν ροοστάτη. Eν πάση περιπτώση το πρόβλημα σου είναι βρεις τα καλώδια,ποιό είναι ποιό.Ουσιαστικά(για να δουλέψει) πρέπει να έχεις 1 καλώδιο που θα έρχεται από τον διακόπτη και θα είναι λεγόμενη φάση/επιστροφή,1 καλώδιο που έρχεται από την άλλη επαφή του διακόπτη που είναι η άλλη φάση/επιστροφή και τέλος 1 καλώδιο που θα είναι ο ουδέτερος.Κανονικά έπρεπε να ήταν φάση-Γειώση-ουδέτερος ή φάση-φάση-ουδέτερος-γείωση στην προκειμένη περίπτωση.Το τι είναι τώρα το καθένα... Ροοστάτη δεν μπορώ να βάλω διότι οι λάμπες ειναι led, και επειδή ειναι led η 1 μου ειναι λίγη (1.055lumens) και θέλω δυο (είναι μεγάλος ο χώρος). Θα με ρωτήσεις τότε γιατι led? Διότι ο χώρος προορίζεται για στουντιο φωτογραφίας και βιντεο, οπότε θέλω οι λάμπες να μην τρεμοπαίζουν, να έχουν συγκεκριμένη θερμοκρασία όλες και να καίνε όσο το δυνατόν λιγότερο ρεύμα διότι θέλω να πριορίσω όσο γίνεται τα έξοδα στον χώρο αυτό. Το φωτιστικό μπάλα το έχω βάλει διότι λειτουργεί ως diffuser (ρίχνει δηλαδή απαλά και ομοιόμορφα το φως σε όλο το δωμάτιο) αλλά και φυσικά επειδή μου αρέσει το στυλ του. Το ξέρω ότι προορίζεται για μια λαμπα, αλλά σκέφτομαι το εξης... Χώρο μέσα η μπάλα έχει (ειναι μεγαλούτσικη), οι λαμπες LED δεν ζεστένονται καθόλου σχεδόν (οπότε από θερμοκρασίες θέμα δνε έχω) και επειδή ακριβώς έχει το χαρτί γύρο γύρο που σε εμποδίζει να δεις το εσωτερικό της και θωλώνει και τον φωτισμό, ο πυρίνας θα φαίνεται ομοιόμορφος ως μια πηγή φωτός χωρις να φανεί η ασχήμια του να έχω δυο λαμπες δίπλα δίπλα οπότε λεω γιατί όχι?. Τώρα όσον αφορά τα καλώδια, ναι φυσικά μπορώ να βάλω τις δυο λάμπες σε ένα ντουί με ενα μετατροπέα από E27 σε 2xE27 και να τελειώνω, αλλά μιας και είδα ότι έχει 3 κλώδια και διπλό διακόπτη λεω γιατί να μην εκμεταλευτώ και την δυνατότητα αυτή, να μπορώ να επιλέγω μεταξύ 50% και 100% της έντασης του φωτός!
Simos805 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπον τελικά το έκανα όπως έλεγα! Τα δυο καλώδια μαζι και τα αλλα δυο ξεχωριστά, έγινε άψογο όπως μπορείτε να δειτε και στις φωτογραφίες και μπορώ να ανάψω ειτε μονο τη μια ειτε και τις δυο λαμπες ταυτοχρονα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2018 από Simos805 1
papoys1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Ωραίος.Δεν πρόλαβα το θέμα.Απλά θα σου έλεγα να ανάψεις και τους δύο διακόπτες και να δεις με δοκιμαστικό αν έχεις φάση σε δύο καλώδια οπότε το τρίτο είναι ουδέτερος. Έτσι έχω και εγώ στο σαλόνι και παλαιότερα βρήκα τη λύση με αυτό τον τρόπο να βάλω διπλό φωτιστικό.
Simos805 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ωραίος.Δεν πρόλαβα το θέμα.Απλά θα σου έλεγα να ανάψεις και τους δύο διακόπτες και να δεις με δοκιμαστικό αν έχεις φάση σε δύο καλώδια οπότε το τρίτο είναι ουδέτερος. Έτσι έχω και εγώ στο σαλόνι και παλαιότερα βρήκα τη λύση με αυτό τον τρόπο να βάλω διπλό φωτιστικό. Ναι το δοκίμασα, όπως το έχω το μεσαίο είναι ο ουδέτερος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα