Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Σημερα καθως ψωνιζα ακουσα το κινητο που δεχοταν απανωτα μηνύματα απο Facebook με pin ανάκτηση κωδικου προσβασης. Ανακτηση κωδικου PayPal, Microsoft, eBay ολα με τετραψηφια pin και κωδικους ανακτησης. Δεν εχω PayPal ουτε λογαριασμο στο eBay ξερετε τι μπορει να ειναι;

Δημοσ.

Σημερα μου ηρθε και στο e mail μου οτι ζητηθηκε να αλλαξω τον κωδικο απο το snapchat και πριν μια βδομαδα στο e mail επισης μου ηρθε απο cosmote ενεργοποιηση λογαριασμου δεν εχω καμια σχέση με αυτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια περιπτωση ειναι καποιος να προσπαθει να χακαρει τους κωδικούς σου αλλα αδυνατον εφόσον ισχυριζεσαι οτι δεν εχεις account σε αυτα.  Ισως καποιος εχει δηλώσει το κινητό σου σε αυτα τα accounts ή εβαλε λάθος  αριθμό(δύσκολο σε όλα μαζι) ή ήταν κάτοχος του αριθμού σου πριν. Ποσο καιρό έχεις αυτό τον αριθμό στην κατοχή σου;

Επεξ/σία από andreastq
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreastq είπε

Μια περιπτωση ειναι καποιος να προσπαθει να χακαρει τους κωδικούς σου αλλα αδυνατον εφόσον ισχυριζεσαι οτι δεν εχεις account σε αυτα.  Ισως καποιος εχει δηλώσει το κινητό σου σε αυτα τα accounts ή εβαλε λάθος  αριθμό(δύσκολο σε όλα μαζι) ή ήταν κάτοχος του αριθμού σου πριν. Ποσο καιρό έχεις αυτό τον αριθμό στην κατοχή σου;

10 χρονια

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreastq είπε

Ειναι facebook τα μηνήματα νομιζα οτι ερχονταν στο κινητό σου. καποιο spam ή μπορεί και ιος ισως. 

Οχι τα μηνυματα ερχονται στον αριθμο κινητου μου. Μπορω να παραθέσω screenshot

Δημοσ.

Eαν σε παραπεμπει σε λινκ μεσα στο μήνυμα να επισκεφτεις σελίδα (πιθανοτατα fake) και να βαλεις κωδικούς σου τότε πιθανοτατα Phishing attack. Εαν οχι καποιος δήλωσε το τηλεφωνο σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου 'χε έρθει κι εμένα την προηγούμενη εβδομάδα email με pin που αφορούσε αίτημα αλλαγής κωδικού στο facebook!! :o

Το πήγα αλλού κι έτσι δεν έδωσα σημασία αλλά όπως βλέπω εδω... ξεκινάει κύμα απάτης;;

Edit: στο παρακάτω link αναφέρεται σ' αυτό και δίνει την απάντηση που έδωσαν εδω τα παιδιά. Κομπλέ αν και μου κάνει εντύπωση που στην φίλη ήρθαν κι απο άλλες υπηρεσίες και μάλιστα στο τηλέφωνο(παίζει βέβαια να έχει δηλωμένο τον αρ. τηλεφώνου στο face και γι αυτό να της πήγε εκεί το αίτημα...).

https://m.facebook.com/help/226272054050348?helpref=hc_fnav&refid=69

Επεξ/σία από sargio01
Δημοσ.

Ξεκινησαν παλι τα μηνυματα με κωδικους pin στο κινητο και κλησεις απο τηλεφωνα ρουμανιας. Επίσης ενα περιεργο μηνυμα στο fb απο άσχετο τυπο

Screenshot_20180331-203713.png

Παιδια τωρα στο email μου

20180331_205212.png

Δημοσ.

Έβαλα το κείμενο "the things you are sharing are inappropriate..." στο google και υπάρχουν πολλά αποτελέσματα με τα ακριβώς ίδια λόγια, αν και εκ πρώτης όψεως δε βλέπω κάποιο link να μιλάει ξεκάθαρα για scam. Πιο πολύ random άτομα που λένε ότι ένας "τρελός", με άλλο nick κάθε φορά, τους στέλνει τέτοια μηνύματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...