Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανε η μητέρα μου επέμβαση καταρράκτη πριν μερικές μέρες και παραπονιέται για έντονο πονοκέφαλο.

Συγγενής μας που έκανε την ίδια επέμβαση μας είπε πως είχε τα ίδια συμπτώματα και ο λόγος ήταν πως δεν έγινε ακόμα επέμβαση και στο άλλο μάτι.

Έχετε παρόμοια εμπειρία από εσάς ή κάποιον συγγενή σας;

(προφανώς και θα ρωτήσουμε και τον γιατρό, μην αρχίσετε κάποιοι το πρήξιμο)

Δημοσ.

Το ματι είναι θολο η οχι,. Άμεση επικοινωνία με τον γιατρό που σας χειρουργησε η στον οφθαλμίατρο της γειτονιας για εξέταση και μέτρηση πίεσης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, funbreaker είπε

(προφανώς και θα ρωτήσουμε και τον γιατρό, μην αρχίσετε κάποιοι το πρήξιμο)

Υποθετικό σενάριο. 

Σου γράφει κάποιος από εδώ οτι έχετε σοβαρό πρόβλημα και μπορεί να κινδυνέψει η υγεία ή και η ζωή του ασθενούς. Στην συνέχεια ρωτάτε καταγχωμένοι τον γιατρό και αυτός σας λέει  οτι αυτά είναι αναμενόμενα συμπτώματα της μετεγχειρητικής κατάστασης και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, φαντάζομαι μετά οτι δεν θα θελήσεις να κάνεις μήνυση σε όποιον έγραψε μια λάθος και ατεκμηρίωτη άποψη στο forum. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
1 hour ago, Βασίλης_29 said:

Υποθετικό σενάριο. 

Σου γράφει κάποιος από εδώ οτι έχετε σοβαρό πρόβλημα και μπορεί να κινδυνέψει η υγεία ή και η ζωή του ασθενούς. Στην συνέχεια ρωτάτε καταγχωμένοι τον γιατρό και αυτός σας λέει  οτι αυτά είναι αναμενόμενα συμπτώματα της μετεγχειρητικής κατάστασης και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, φαντάζομαι μετά οτι δεν θα θελήσεις να κάνεις μήνυση σε όποιον έγραψε μια λάθος και ατεκμηρίωτη άποψη στο forum. 

Εχει κάποιος άμεσο συγγενή που έχει κάνει χειρουργική επέμβαση προ ολίγων ημερών. Έρχεται να ζητήσει συμβουλή σε ένα forum το οποίο δεν είναι σωστό αλλά τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται.

Ο συγγενής του είναι στην πρώιμη μετεγχειρητική περίοδο που συνήθως εμφανίζονται οι σοβαρότερες επιπλοκές του καταρράκτη και αναφέρει ένα δυνητικά σοβαρό σύμπτωμα , χωρίς άλλο ιστορικό που μπορεί να είναι επιβαρυντικό για επιπλοκές και αναφέρεται σε ανάλογο σύμπτωμα συγγενούς ο οποίος τελικά ήταν μια χαρά. εδώ είναι και το δεύτερο σφάλμα καθώς δεν μπορείς έτσι απλά να ερμηνεύεις συμπτώματα επειδή έτσι άκουσες από κάποιο γνωστό ή φίλο.

Σε συμβουλεύει κάποιος να επικοινωνήσεις άμεσα με το χειρουργό σου γιατί αυτός ξέρει το ιστορικό και μπορεί να καταλάβει εαν το πρόβλημα χρήζει άμεσης εξέτασης ή μπορεί να περιμένει, ή εναλλακτικά εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό να πας στον οφθαλμίατρο της γειτονιάς σου που μπορεί να κρίνει αν έχεις σοβαρό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Λυπάμαι λοιπόν αν δεν μπόρεσα να γράψω περισσότερα στο πρώτο μύνημα για να τεκμηριώσω την άποψή μου αλλά είναι Παρασκευή είμαι στη δουλειά και ξέρω ότι το να βρείς το γιατρό σου μετά τις δύο το μεσημέρι το Σαββατοκύριακο των Βαίων δεν είναι πάντα εύκολο.

Όσο για το αν είναι λάθος η αποψή μου το αφήνω στην κρίση σου.

Δημοσ.
12 hours ago, BuckRodgers said:

Το ματι είναι θολο η οχι,. Άμεση επικοινωνία με τον γιατρό που σας χειρουργησε η στον οφθαλμίατρο της γειτονιας για εξέταση και μέτρηση πίεσης.

Όχι μια χαρά είναι, έγινε και εξέταση την επόμενη μέρα και πήγε τέλεια. Επίσης βλέπει τέλεια απ αυτό το μάτι.

10 hours ago, Βασίλης_29 said:

Υποθετικό σενάριο. 

Θα κάνω μήνυση.

8 hours ago, BuckRodgers said:

Εχει κάποιος άμεσο συγγενή που έχει κάνει χειρουργική επέμβαση προ ολίγων ημερών. Έρχεται να ζητήσει συμβουλή σε ένα forum το οποίο δεν είναι σωστό αλλά τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται.

Ο συγγενής του είναι στην πρώιμη μετεγχειρητική περίοδο που συνήθως εμφανίζονται οι σοβαρότερες επιπλοκές του καταρράκτη και αναφέρει ένα δυνητικά σοβαρό σύμπτωμα , χωρίς άλλο ιστορικό που μπορεί να είναι επιβαρυντικό για επιπλοκές και αναφέρεται σε ανάλογο σύμπτωμα συγγενούς ο οποίος τελικά ήταν μια χαρά. εδώ είναι και το δεύτερο σφάλμα καθώς δεν μπορείς έτσι απλά να ερμηνεύεις συμπτώματα επειδή έτσι άκουσες από κάποιο γνωστό ή φίλο.

Σε συμβουλεύει κάποιος να επικοινωνήσεις άμεσα με το χειρουργό σου γιατί αυτός ξέρει το ιστορικό και μπορεί να καταλάβει εαν το πρόβλημα χρήζει άμεσης εξέτασης ή μπορεί να περιμένει, ή εναλλακτικά εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό να πας στον οφθαλμίατρο της γειτονιάς σου που μπορεί να κρίνει αν έχεις σοβαρό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Λυπάμαι λοιπόν αν δεν μπόρεσα να γράψω περισσότερα στο πρώτο μύνημα για να τεκμηριώσω την άποψή μου αλλά είναι Παρασκευή είμαι στη δουλειά και ξέρω ότι το να βρείς το γιατρό σου μετά τις δύο το μεσημέρι το Σαββατοκύριακο των Βαίων δεν είναι πάντα εύκολο.

Όσο για το αν είναι λάθος η αποψή μου το αφήνω στην κρίση σου.

Η άποψη σου δεν είναι λάθος αλλά είναι άχρηστη και κουραστική. Για κάτι άτομα σαν εσένα γράφω πάντα στο 1ο ποστ ιατρικών θεμάτων να μην πεταχτούν γιατί θα πάω σε γιατρό έτσι κι αλλιώς κι απλά ακούω κι άλλες εμπειρίες όπως θα άκουγα και στον δρόμο. Δυστυχώς όμως πάντα παρά την αρχική επισήμανση, οι όμοιοί σου δεν είναι σε θέση να κρατηθούν.

Αν έχεις κάποιος καμιά παρόμοια εμπειρία ας πει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί που λένε πήγαινε στο γιατρό, με κλειστά μάτια, να φανταστώ δεν έχουν πέσει σε χασάπη, τυχεροί… δεν είναι τυχαίο που σε σοβαρά ζητήματα πρέπει να πάρεις και 3 και 4 γνώμες, προφανώς και πρέπει να πάει αλλά αν έχει κάποιος άλλος μια παρεμφερή εμπειρία δεν είναι κακό να την ακούσει για να πάρει μια ιδέα…. δεν θα επεκταθώ άλλο μιας και είμαι offtopic.

Επίσης εδώ είναι forum, ανταλλάζουμε απόψεις, δεν είναι πάντα σωστές ούτε και αντικειμενικές, γιαυτό έχουμε και κριτική σκέψη και κρίνουμε, δεν είναι ούτε δικηγορικό γραφείο ούτε ιατρικός σύλλογος για να «ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω».

Επεξ/σία από Havik
  • Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

ρώτα το γιατρό φυσικά . 

Στις περιπτώσεις που το ένα μάτι βλέπει και το άλλο είναι θολό δημιουργείτε πονοκέφαλος. 

Μπορεί να ισχύει το ίδιο και στην δική σου περίπτωση.

Δημοσ.
1 hour ago, Γιάννης Platano said:

Εχω κανει καταρακτη αλλα και οσοι ξερω δεν ειχαν τετοιο προβλημα.Η γνωμη του γιατρου ποια ειναι ?

Την Δευτέρα θα πάμε. Γυρίζω από εξωτερικό για αυτόν τον λόγο και είπα να ακούσω κάποια παρόμοια εμπειρία στο μεσοδιάστημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την πρώτη φορά που έκανα καταρράκτη γύρισα μια χαρά σπίτι αλλά έπαθα μάλλον μεταεγχειριτικο σοκ και είχα φοβερή αναστάτωση και ο γιατρός μου είχε πει και πήρα 3 4 αγχολυτικα. 

Πονοκεφάλους μεγάλους φέρνει μερικές φορές η ραχιαία αναισθησία και το πρώτο 24ωρο δεν πρέπει να απομακρύνουμε το κεφάλι από το μαξιλάρι για να τους αποφύγουμε. 

Το ήξερα και μου το είπαν και πρόσφατα που έκανα ολική αρθροπλαστική ισχυου. 

Μπράβο σου που έρχεσαι και ελπίζω να μην είναι κάτι ανησυχητικό. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. O father έκανε και στα δύο ψιλοπρόσφατα, δεν είχε κάποιο θέμα με πονοκεφάλους στον 1 χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ των δυο επεμβάσεων.

2. Ομοίως φίλη της μάνας, δεν είχε πονοκεφάλους στο μεσοδιάστημα, απλά αυτή μετά από λίγους μήνες (από την 2η επέμβαση) παρουσίασε δευτερογενή καταρράκτη στο ένα μάτι, και "πήγε, της το 'καθάρισαν'* και όλα καλά..."

*είναι απλή φάση μόνο με λέιζερ στον δευτερογενή απ'ότι διαβάζω...

Επεξ/σία από scullyist
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, scullyist είπε

1. O father έκανε και στα δύο ψιλοπρόσφατα, δεν είχε κάποιο θέμα με πονοκεφάλους στον 1 χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ των δυο επεμβάσεων.

2. Φίλη της μάνας έκανε και στα δύο,  δεν είχε πονοκεφάλους στο μεσοδιάστημα, απλά αυτή μετά από λίγους μήνες (από το 2ο) παρουσίασε δευτερογενή καταρράκτη στο ένα μάτι, και "πήγε, της το καθάρισαν* και όλα καλά..."

*είναι απλή φάση μόνο με λέιζερ στον δευτερογενή απ'ότι διαβάζω...

Αν δεν κανω λαθος δεν ειναι δευτεροπαθης καταρακτης γιατι κι εγω στο ενα ματι ειχα μια θολουρα  οχι αμμεσως και με ειχε προειδοποιησει ο γιατρος αλλα ο καθαρισμος εγινε ουτε καν στο χειρουργειο αλλα σε ενα μηχανημα σαν αυτο που ακουμπαμε το σαγονι μας για μετρησεις .Αν θυμαμαι καλα γιατι πανε και 20 χρονια και ηταν πολυ ευκολο .Δεν ξερω βεβαια  αν μιλαμε για το ιδιο .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτή η θόλωση του οπισθίου περιφακίου (που αναφέρεται ορισμένες φορές και ως δευτερογενής καταρράκτης) μπορεί να εμφανιστεί μερικούς μήνες ή λίγα χρόνια μετά την επέμβαση.Η αντιμετώπιση είναι αρκετά απλή, δεν χρειάζεται επέμβαση και πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός ειδικού laser (YAG laser).

Το κείμενο από σάιτ ιδιωτικής οφθαλμ. κλινικής. Μάλλον λέμε το ίδιο και ίσως απλά εξελίχθηκε η φάση με το λέιζερ σε σχέση με πριν 20 χρόνια; Δεν ξέρω. Πάντως της φίλης που μου ανέφεραν ως δευτερογενή καταρράκτη (ομοίως με θόλωση - - όχι με πονοκεφάλους), έγινε πέρισυ.

Επεξ/σία από scullyist
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, scullyist είπε

Αυτή η θόλωση του οπισθίου περιφακίου (που αναφέρεται ορισμένες φορές και ως δευτερογενής καταρράκτης) μπορεί να εμφανιστεί μερικούς μήνες ή λίγα χρόνια μετά την επέμβαση.Η αντιμετώπιση είναι αρκετά απλή, δεν χρειάζεται επέμβαση και πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός ειδικού laser (YAG laser).

Το κείμενο από σάιτ ιδιωτικής οφθαλμ. κλινικής. Μάλλον λέμε το ίδιο και ίσως απλά εξελίχθηκε η φάση με το λέιζερ σε σχέση με πριν 20 χρόνια; Δεν ξέρω. Πάντως της φίλης που μου ανέφερε η μάνα ως δευτ.καταρ. έγινε πέρισυ.

Τώρα που το διάβασα το ίδιο λέμε... 

Θολωση οπίσθιου περιφακιου

Αν θυμάμαι καλά λίγους μήνες μετά και μόνο στο ένα μάτι. 

Εχω κανει και στα δύο. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλό χειρουργό οφθαλμίατρο για καταρράκτη που έχει σκληρύνει έχει να συστήσει κανείς, ασθενής υπερήλικας

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...