Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κουτι:  Cooler Master mid tower

Τροφοδοτικό : Cooler Master 550 M

Cpu: I5 2400, 1155.

Μητρική: Gigabyte Z68 MA D2H

Μνήμες : 2 χ 4 Patriot 1333

Δίσκος: Samsung 840 Evo + WD 320 για αποθήκη.

Κάρτα γραφικών δεν έχω, χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη του επεξεργαστή.

Παιχνίδια δεν παίζω. Overclocking δεν ενδιαφέρομαι πια(παλιά κυνηγούσαμε τον eleven να μας δώσει μπλοκ)

Ενδιαφέρομαι για αναβάθμιση και προσανατολιζόμουν σε συνδυασμό  ι5 8400 + κάποια φθηνή μητρική με Ζ270 chipset , καθότι δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις από εξοπλισμό μητρικής.

Βλέπω όμως τους νέους Ryzen 5 2400G που προσφέρουν καλύτερα γραφικά, αχρείαστα μεν αλλά πάντα ευπρόσδεκτα, με φθηνότερες μητρικές. Ο ενδιασμός μου είναι ότι στους Ryzen θέλει καλές μνήμες = ακριβές καθότι όπως διαβάζω να είναι πάνω 3000, ενώ επειδή δεν θα έχω κάρτα γραφικών θα τραβάει και μέρος της ram, συν το γεγονός ότι πρέπει να δουλεύει σε dual channel, άρα πάμε για 2 χ 4GB ευθύς εξαρχής. Αν μου διαφευγει κάτι ή να κάτι δεν είναι σωστό, παρακαλώ συμπληρώστε.

Σαν αρχικό προυπολογισμό να πούμε 350.-380..

Επεξ/σία από famas
Επισκέπτης
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, famas είπε

Κουτι:  Cooler Master mid tower

Τροφοδοτικό : Cooler Master 550 M

Cpu: I5 2400, 1155.

Μητρική: Gigabyte Z68 MA D2H

Μνήμες : 2 χ 4 Patriot 1333

Δίσκος: Samsung 840 Evo + WD 320 για αποθήκη.

Κάρτα γραφικών δεν έχω, χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη του επεξεργαστή.

Παιχνίδια δεν παίζω. Overclocking δεν ενδιαφέρομαι πια(παλιά κυνηγούσαμε τον eleven να μας δώσει μπλοκ)

Ενδιαφέρομαι για αναβάθμιση και προσανατολιζόμουν σε συνδυασμό  ι5 8400 + κάποια φθηνή μητρική με Ζ270 chipset , καθότι δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις από εξοπλισμό μητρικής.

Βλέπω όμως τους νέους Ryzen 5 2400G που προσφέρουν καλύτερα γραφικά, αχρείαστα μεν αλλά πάντα ευπρόσδεκτα, με φθηνότερες μητρικές. Ο ενδιασμός μου είναι ότι στους Ryzen θέλει καλές μνήμες = ακριβές καθότι όπως διαβάζω να είναι πάνω 3000, ενώ επειδή δεν θα έχω κάρτα γραφικών θα τραβάει και μέρος της ram, συν το γεγονός ότι πρέπει να δουλεύει σε dual channel, άρα πάμε για 2 χ 4GB ευθύς εξαρχής. Αν μου διαφευγει κάτι ή να κάτι δεν είναι σωστό, παρακαλώ συμπληρώστε.

Σαν αρχικό προυπολογισμό να πούμε 350.-380..

8400 και όλοι οι coffeelake ΜΟΝΟ σε z370 μητρικές.

2400g μια χαρά για γενική χρήση ή ακόμα και 2200g

Δημοσ.

Πότε βγαίνουν οι φθηνές Ιντελ; Τώρα κοντά δεν ανακοινώνονται;

Μια πχ Η310 με τον 8400 θα είναι καλός συνδυασμός, με περίπου 200 ευρώ σύνολο.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, famas είπε

Παιχνίδια δεν παίζω.

Τι χρήση κάνεις ? γιατί αν είναι επιδερμική και χαλαρή δεν νομίζω ότι αξίζει να κάνεις αναβάθμιση...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Πότε βγαίνουν οι φθηνές Ιντελ; Τώρα κοντά δεν ανακοινώνονται;

Μια πχ Η310 με τον 8400 θα είναι καλός συνδυασμός, με περίπου 200 ευρώ σύνολο.

Δεν ξέρω για διαθεσιμότητα ας γράψει καλύτερα χρήση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις.

@radiohead, σωστά 370 shipset κι όχι 270.

@leros2004, φυσικά και με καλύπτει απόλυτα το τωρινό set up, δλδ, ακόμα κι ένα βίντεο διακοπών μπορεί άνετα να το επεξεργαστεί, αλλά είναι και θέμα παρακολούθησης των εξελίξεων που κοστίζουν.

Από την άλλη πόσο ισχύει ότι οι ταχύτητες των μνημών δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στους Ιντελ.

Επεξ/σία από famas
Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, famas είπε

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις.

@radiohead, σωστά 370 shipset κι όχι 270.

@leros2004, φυσικά και με καλύπτει απόλυτα το τωρινό set up, δλδ, ακόμα κι ένα βίντεο διακοπών μπορεί άνετα να το επεξεργαστεί, αλλά είναι και θέμα παρακολούθησης των εξελίξεων που κοστίζουν.

Από την άλλη πόσο ισχύει ότι οι ταχύτητες των μνημών δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στους Ιντελ.

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλα εγώ δεν κατάλαβα γιατί πάς σε αναβάθμιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, famas είπε

αλλά είναι και θέμα παρακολούθησης των εξελίξεων που κοστίζουν.

AMD: Καινουργια πλατφορμα AM4 που θα κρατησει καποσα χρονια ακομα.

Intel: Καινουργια πλατφορμα Z370 που κανεις δεν ξερει με σιγουρια ποσο καιρο θα κρατησει, ισως 2 γενιες, ισως μονο 1.

Για να ακολουθησεις μια απο τις δυο πλατφορμες θα χρειαστεις σιγουρα καινουργια CPU + MOBO + RAM.

Ο επεξεργαστης που εχεις τωρα ειναι ενα επιπεδο κατω απο RYZEN 3 1200 οποτε δεν αξιζει να αναβαθμίσεις σε RYZEN 3 2200G.

Γενικα, αν εισαι διατεθιμενος να κανεις overclock παρε RYZEN 2400G και κανε overclock μονο στον επεξεργαστη, σε γενικη χρηση θα ξεπερασεις αντιστοιχους intel με τα ιδια λεφτα.

Αν οχι, τοτε περιμενε να βγουν οι H370.

APU + MOBO + RAM

Τιμη: 300

Εχω την ιδια μητρικη και RAM με RYZEN 3 1200 3.8ghz/1.275v, τρεχουν overclocked στα 3200Mhz/1.3v χωρις προβληματα σε 3.0 εκδοση BIOS.

Επεξ/σία από timcook
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, timcook είπε

AMD: Καινουργια πλατφορμα AM4 που θα κρατησει καποσα χρονια ακομα.

Intel: Καινουργια πλατφορμα Z370 που κανεις δεν ξερει με σιγουρια ποσο καιρο θα κρατησει, ισως 2 γενιες, ισως μονο 1.

Για να ακολουθησεις μια απο τις δυο πλατφορμες θα χρειαστεις σιγουρα καινουργια CPU + MOBO + RAM.

Ο επεξεργαστης που εχεις τωρα ειναι ενα επιπεδο κατω απο RYZEN 3 1200 οποτε δεν αξιζει να αναβαθμίσεις σε RYZEN 3 2200G.

Γενικα, αν εισαι διατεθιμενος να κανεις overclock παρε RYZEN 2400G και κανε overclock μονο στον επεξεργαστη, σε γενικη χρηση θα ξεπερασεις αντιστοιχους intel με τα ιδια λεφτα.

Αν οχι, τοτε περιμενε να βγουν οι H370.

APU + MOBO + RAM

Τιμη: 300

Εχω την ιδια μητρικη και RAM με RYZEN 3 1200 3.8ghz/1.275v, τρεχουν overclocked στα 3200Mhz/1.3v χωρις προβληματα σε 3.0 εκδοση BIOS.

Oi ram 3200 με 1.3? Είσαι σταθερός δλδ εκεί.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, countass είπε

Oi ram 3200 με 1.3? Είσαι σταθερός δλδ εκεί.

Δεν έχω κάνει stress test αλλά από γενική χρήση και καθημερινή πολύωρη DOTA 2 δεν έχει κρασαρει ακομα. Παλιά είχε πρόβλημα το BIOS τώρα τελευταία ανεβαίνεις σίγουρα 2 steps πάνω με overclock. 2666 --> 2933.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους ότι δεν αξίζει τα έξοδα να αλλάξεις πλατφόρμα καθώς έχεις ήδη ένα πολύ καλό build για την γενική χρήση έτσι όπως το περιγράφεις.

Δεν υπάρχει λόγος να «παρακολουθείς» τις εξελίξεις αφού οι ανάγκες σου θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται για αρκετά χρόνια ακόμα.
Μείνε σε αυτό που έχεις για όσο καιρό σε βγάλει και αν θες βάλε άλλα 2χ2Gb ή 2χ4Gb RAM τώρα που οι τιμές των DDR3 είναι καλές ή πάρε κάποια κάρτα γραφικών από τα μεταχειρισμένα έτσι για να νοιώθεις ότι κάτι αναβάθμισες. :D

• Like 3
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά δεν μπόρεσα να ξεπεράσω την φάση shut up and take my money, έτσι προχώρησα τελικά σε Gigabyte Z 370 , i5 8400, Samsung 960 nvme και 2χ4 fury στα 2400. Αρχικά είχα προxωρήσει σε Asus rog  Strig B350 f gaming,  + 2400G, αλλά είχα κολλήσει στο θέμα των μνημών και στο πείραγμα που χρειάζονταν για να φτάσω κοντά στα 4 ghz, που όμως από όσο είδα στο net ήταν και το όριο στους 2400. Oπότε άλλαξα σε Intel που και με τις απλές fury είναι στα 4 γίγα + το κέρδος του 6πύρηνου. Η αναβαθμισημότητα δεν με απασχολεί, κι ο προηγούμενος i5 2400  socket  1155 ποτέ δεν υστέρησε στα 5 χρόνια που τον είχα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...