gaspazet Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα, Όποιος έχει παρόμοια εμπειρία, θα ήθελα την γνώμη του πάνω σε αυτό. Ξέρουμε γενικά ότι είναι προτιμότερο σε native αναλύσεις και όταν πέφτουμε από native, υπάρχει το 'θολωμα' και πιθανών κάποιο input lag. Έχει κάποιος 32" 4Κ όπου ανάλογα το παιχνίδι έχει παίξει σε 1440p και είδε διαφορές έντονες; Μιλάμε η οθόνη να είναι στην native ανάλυση και in game να το τρέχεις στα 1440. Γενικά έχω διαβάσει διάφορες απόψεις πάνω στο θέμα, πολλές φορές άκρως αντίθετες. Το ερώτημα αυτό γεννήθηκε διότι θα μου στείλουν αντικατάσταση της q3279vwf(δεν είναι διαθέσιμη η ίδια) με την u3277fwq(την θεωρώ αρκετά ανώτερη και δέχτηκα). Ευχαριστώ
Bigi444444 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Τι θα πει η οθόνη να είναι στη native ανάλυση και το παιχνίδι στα 1440;Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ανάλυση στην οποία θα λειτουργεί η οθόνη θα είναι τα 1440.Γιατί μπερδεύεσαι με την ανάλυση που έχεις ορίσει για την επιφάνεια εργασίας; Τέλος πάντων, όπως και να έχει, εάν καταλαβαίνω σωστά τι ρωτάς, ναι, θα έχει διαφορά και θα βλέπεις σαφώς πιο θολή εικόνα.Το πόσο θολή θα είναι δεν μπορεί να στο πει κάποιος, που δεν έχει δουλέψει τη συγκεκριμένη οθόνη, επειδή το παραπάνω εξαρτάται από τον scaler της κάθε οθόνης.Δεν έχει νόημα δηλαδή να ρωτάς να σου πουν πώς δείχνει γενικά το 1440p σε μια 4κ οθόνη, αλλά μόνο πως δείχνει στη συγκεκριμένη που ενδιαφέρεσαι.Προσωπικά εάν δεν είναι παλιό παιχνίδι, που αναγκαστικά θα το παίξεις σε χαμηλότερη ανάλυση επειδή προφανώς δεν θα υποστηρίζει τόσο μεγάλες αναλύσεις, δεν μπορώ να παίξω σε άλλη ανάλυση από τη native.Εάν είναι σύγχρονο παιχνίδι και δεν το καταφέρνει ο υπολογιστής μου, απλά δεν ασχολούμαι μέχρι να έχω pc που να το τρέχει. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής. 1
gaspazet Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την απάντηση. Το είπα πιο χύμα ίσως γιαυτό δεν έγινα κατανοητος. Εννοούσα η ανάλυση στο μόνιτορ να είναι native (4k) και πολλά παιχνίδια υποστηρίζουν in game slider όπου αλλάζεις εσωτερικά την ανάλυση (απο gpu) . Monitor resolution-gpu resolution.Το αναφέρω γιατί διαβάζω ότι παίζει κ αυτό ρόλο. Ανέφερα το μοντέλο μήπως το έχει κάποιος καθώς κ τις ίντσες μήπως πάρω γνώμες κ από παιδιά με διαφορετικά μοντέλα αλλά παρόμοιους πειραματισμους.Ας πούμε διαφορετικά θα δείξει το 1440 σε 24" 4Κ και σε 32" 4Κ. Σίγουρα ισχύει και το scaling που πολύ σωστά λες, αλλά μιας και δεν είναι εύκολο να βρεθεί ίδιο μοντέλο δεν θα με πείραζε να ειπωθουν γνωνες γενικά. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από gaspazet
hitman69 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πιστευω σε κατι 1800p με ενα sweetfx με lumasharpen θα δειχνει αρκετα καλα...το 1440p για upscale σε 4K ειναι λιγο. Αυτα αναλογα τα ματια του καθε ενα απο εμας.... Χρησιμοποιησε το custom resolution προγραμμα. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από hitman69 1
Sheogorath Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Άλλη επιλογή αν δεν σηκώνει τα 4Κ ένα παιχνίδι ακομα και να ρίξεις κάποιες επιλογές, θα τρέξει πιο καθαρά σε 1080ρ παρά σα 1440ρ. 1
gaspazet Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Γενικά από ότι διαβάζω και σε αυτό το θέμα οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε έτσι λόγο σωστής αντιστοιχίας με 1080p, ενώ πολλοί λένε κάτω από 1440p είναι χάλι. Παίζει μεγάλο ρόλο το κάθε μόνιτορ κ οι ίντσες. Θα ξέρω σε λίγο καιρό κ θα ενημερώσω
Sheogorath Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, gaspazet είπε Γενικά από ότι διαβάζω και σε αυτό το θέμα οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε έτσι λόγο σωστής αντιστοιχίας με 1080p, ενώ πολλοί λένε κάτω από 1440p είναι χάλι. Παίζει μεγάλο ρόλο το κάθε μόνιτορ κ οι ίντσες. Θα ξέρω σε λίγο καιρό κ θα ενημερώσω Καλύτερα τα πίξελ σαν βότσαλα με το 1080ρ παρά την βαζελίνη και θολούρα με 1440ρ. Στην τελική δοκιμάζεις και βλεπεις. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2018 από Sheogorath 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα