christopher0016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 49 λεπτά πριν, zio10 είπε Γιατί το κάνετε αυτό; Τεστ για το πόσο θα αντέξει; Οικονομικη κριση τυπε 1
ziaba Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 45 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Οικονομικη κριση τυπε Ακριβώς με την κατάσταση που επικρατεί δεν αξίζει με τπτ η συντήρηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου αξίας 800-1500€ απ το αν του κάνεις ένα δύο καλά σέρβις σε ένα χρόνο καλύτερα να το χαρίσεις στο συνεργείο... Στο κάτω κάτω αν πάθει κάποια σοβαρή ζημιά το πετάς και παίρνεις άλλο
Yperaspisths Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, ziaba είπε Ακριβώς με την κατάσταση που επικρατεί δεν αξίζει με τπτ η συντήρηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου αξίας 800-1500€ απ το αν του κάνεις ένα δύο καλά σέρβις σε ένα χρόνο καλύτερα να το χαρίσεις στο συνεργείο... Στο κάτω κάτω αν πάθει κάποια σοβαρή ζημιά το πετάς και παίρνεις άλλο Και να πάθει κάτι έχει φτηνά ανταλλακτικά. Με την εργασία δίνω 80ε για αλλαγή ιμάντα. Σε πόλο θα έδινα πάνω από 200ε. Επίσης τσεκαρα τον αριθμό πλαισίου και το κουβαδάκι μου είναι made in korea. Από το 2005 και μετά νομίζω κατασκευάζονταν στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της hyundai. Κάποια στιγμή θα το πασάρω στην αδερφή μου και θα αγοράσω jazz second generation 2009 και μετά.
ziaba Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 24 λεπτά πριν, Yperaspisths είπε Και να πάθει κάτι έχει φτηνά ανταλλακτικά. Με την εργασία δίνω 80ε για αλλαγή ιμάντα. Σε πόλο θα έδινα πάνω από 200ε. Επίσης τσεκαρα τον αριθμό πλαισίου και το κουβαδάκι μου είναι made in korea. Από το 2005 και μετά νομίζω κατασκευάζονταν στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της hyundai. Κάποια στιγμή θα το πασάρω στην αδερφή μου και θα αγοράσω jazz second generation 2009 και μετά. εννοώ από θέμα κινητήρα πχ κόψει κάνα στρόφαλο ή στραβώσει βαλβίδες κτλ τώρα αν φαγωθεί συμπλέκτης ή τακάκια τα αλλάζεις και τέλος ... για προληπτική συντήρησή τέτοια αυτοκίνητά με τόσα χλμ στην πλάτη δεν είναι πλέον
christopher0016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, ziaba είπε εννοώ από θέμα κινητήρα πχ κόψει κάνα στρόφαλο ή στραβώσει βαλβίδες κτλ τώρα αν φαγωθεί συμπλέκτης ή τακάκια τα αλλάζεις και τέλος ... για προληπτική συντήρησή τέτοια αυτοκίνητά με τόσα χλμ στην πλάτη δεν είναι πλέον καλα εσυ μας το παρουσιασες οτι δεν εχεις αλλαξει ποτε τιποτα σε αυτο το αμαξι ουτε λαδια ουτε τιποτα ουτε ιμαντες , και η πλακα ειναι οτι υποτιθεται οτι εχει βγαλει 500χιλιαδες χιλιομετρα χωρις να εχει αλαχθει τιποτα.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 14 λεπτά πριν, christopher0016 είπε καλα εσυ μας το παρουσιασες οτι δεν εχεις αλλαξει ποτε τιποτα σε αυτο το αμαξι ουτε λαδια ουτε τιποτα ουτε ιμαντες , και η πλακα ειναι οτι υποτιθεται οτι εχει βγαλει 500χιλιαδες χιλιομετρα χωρις να εχει αλαχθει τιποτα.
ziaba Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, christopher0016 είπε καλα εσυ μας το παρουσιασες οτι δεν εχεις αλλαξει ποτε τιποτα σε αυτο το αμαξι ουτε λαδια ουτε τιποτα ουτε ιμαντες , και η πλακα ειναι οτι υποτιθεται οτι εχει βγαλει 500χιλιαδες χιλιομετρα χωρις να εχει αλαχθει τιποτα. που λέω αυτό? είπα για τον ιμάντα που παίζει να μην έχει γίνει αλλαγή ποτέ (τουλαχ τα 10 τελευταία χρονιά σίγουρα) και τα λάδια τα συμπληρώνουμε μόνο εδώ και κάποια χρονιά ... εννοείται πως όταν ήταν καινούριο (μιλάμε για πριν καμία δεκαετία και βάλε) τα σέρβις γινόντουσαν κάποια στιγμή
christopher0016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, ziaba είπε που λέω αυτό? είπα για τον ιμάντα που παίζει να μην έχει γίνει αλλαγή ποτέ (τουλαχ τα 10 τελευταία χρονιά σίγουρα) και τα λάδια τα συμπληρώνουμε μόνο εδώ και κάποια χρονιά ... εννοείται πως όταν ήταν καινούριο (μιλάμε για πριν καμία δεκαετία και βάλε) τα σέρβις γινόντουσαν κάποια στιγμή διαβασε βρε αυτα που εγραψες ετσι πως τα λες ειναι σαν να μην εχει αλαχθει τιποτα ποτε : ) απλα θεωρω οτι υπερβαλεις λιιιγοοο. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2018 από christopher0016
LouCi4er Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Στις 3/4/2018 στις 6:21 ΜΜ, Yperaspisths είπε Και να πάθει κάτι έχει φτηνά ανταλλακτικά. Με την εργασία δίνω 80ε για αλλαγή ιμάντα. Σε πόλο θα έδινα πάνω από 200ε. Επίσης τσεκαρα τον αριθμό πλαισίου και το κουβαδάκι μου είναι made in korea. Από το 2005 και μετά νομίζω κατασκευάζονταν στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της hyundai. Κάποια στιγμή θα το πασάρω στην αδερφή μου και θα αγοράσω jazz second generation 2009 και μετά. Εχει βαλει φιλος σου σε Getz κιτρινα bilstein και ειδε διαφορα προς το καλυτερο?Τα κιτρινα(τα B6 οπως λετε) ειναι αρκετα σκληρα αμορτισερ και βαζοντας μια σκληρη αναρτηση σε ενα χ αυτοκινητο,δεν σημαινει οτι θα αποκτησει καλυτερη συμπεριφορα.Ειναι μεγαλη υποθεση η αναρτηση.Σε ενα Rallye πχ βαζοντας μια αναρτηση σκληροτερη,αμεσως το αυτοκινητο γινεται πολυ διαφορετικο,πιο αμεσο με καλυτερη πληροφορηση στο τιμονι και γενικα στριβει και παταει πολυ καλυτερα αλλα εχει πλαισιο και γεωμετρια για τετοια αναρτηση.Το Getz εννοειτε δεν ειναι σχεδιασμενο για κατι τετοιο και πολυ φοβαμαι οτι το μονο που θα "κερδισεις" ειναι να γινει το αυτοκινητο πιο κουραστικο στο ταξιδι και τιποτε αλλο.Πιστευω οτι στα χιλιομετρα(εννοω στα πολλα χλμ,στα 140 πχ) το αυτοκινητο θα γινει χειροτερα απο οτι ειναι τωρα,πιο απροβλεπτο.Οσο και να το φορτωνεις,πολυ δυσκολο να χαλανε τα αμορτισερ σε 30.000 μονο.Ρωτα μηπως βγαζει η ΚΥΒ γκρι αμορτισερ για πισω για το Getz,τα γκρι ειναι σκληροτερα και αντεχουν πιο πολυ απο τα μαυρα.Επισης αν σου φαινεται οτι κοπανανε τα ΚΥΒ,πανε καμια βολτα με αμαξι που εχει κιτρινα bilstein και σκληρα ελατηρια και μετα ελα να μου πεις. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Είχα στη γκολφο b6 χοντρομπουκαλα με σκληρά ελατήρια, 17αρα ζάντα με 45αρι ελαστικό. Αν δεν ήσουν συνηθισμένος στο 10λεπτο πονούσε η μέση. Πήγα σε coilover ρυθμιζόμενες ύψος και σκληρότητα (BC racing 100€ ποιό ακριβές από το σετ b6+eibach) και βρήκα την ησυχία μου .. άμεση και τραπέζι μαζί. Βέβαια να βάλεις 900€ coilovers σε getz είναι τραβηγμένο
Haldol Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Φοράω εγώ τα Bilstein B6 σε Polo. Χωρίς σκληρότερα ή χαμηλότερα ελατήρια, μόνο αμορτισέρ άλλαξα. Σίγουρα πιο δεμένο το αμάξι, στη συμπεριφορά έκαναν μία αισθητή διαφορά προς το καλύτερο. Αλλά το κοπάνημα, κοπάνημα... εγώ το 'χω συνηθίσει και δε μ' ενοχλεί αλλά άμα έχεις και λίγο τη μέση σου σε ξεραίνουν. Παράπονο από τα αμορτισέρ δεν έχω, αλλά πλέον (αφού δοκίμασα και το "σκληρό" εαυτό του αμαξιού μου) θα ήθελα κάτι πιο άνετο. Οπότε δε θα τα ξανάβαζα τώρα.
Liverpool89 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Οταν αλλαζεις αμορτισέρ σε κατι πιο σκληρο χαμηλο, αλλαζεις και ελατηρια σετ, για να πεις οτι εκανες σωστη δουλεια. Οπως δεν γινεται ενα αμαξι με 250+ αλογα να χει τα εργοστασιακα φρενα, ουτε να ανεβασεις πιεση ή την ελληνική πατεντα σε ορισμενα αμαξια υπαρχει κιτ τουρμπο και ολα τ αλλα μαμα, οπως πολλαπλη πλαστικη που θα σπασει καποια στιγμη Επεξ/σία 9 Απριλίου 2018 από Liverpool89
palawiaris Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 + ότι τα ψαλίδια θα την αρπάξουν μία ώρα νωρίτερα,οπότε να υπολογίζετε και αυτό. Γενικά είμαι της γνώμης του ναι,αλλά με πιο ολοκληρωμένες δουλειές.
LouCi4er Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε Οταν αλλαζεις αμορτισέρ σε κατι πιο σκληρο χαμηλο, αλλαζεις και ελατηρια σετ, για να πεις οτι εκανες σωστη δουλεια. Οπως δεν γινεται ενα αμαξι με 250+ αλογα να χει τα εργοστασιακα φρενα, ουτε να ανεβασεις πιεση ή την ελληνική πατεντα σε ορισμενα αμαξια υπαρχει κιτ τουρμπο και ολα τ αλλα μαμα, οπως πολλαπλη πλαστικη που θα σπασει καποια στιγμη Αλλο καπελο το χαμηλωμα φιλε.Δεν ειναι ολα τα αμορτισερ για χαμηλωμα.Πχ για ενα Golf αλλος κωδικος ειναι για στανταρ αναρτηση(μαμα υψος με μαμα ελατηρια ή σκληροτερα αλλα παλι στο ιδιο υψος) και αλλος κωδικος για χαμηλωμα.Το αμορτισερ που ειναι για μαμα υψος δεν δουλευει με χαμηλοτερα ελατηρια.Εγω στο Rallye πχ ειχα τα χοντρομπουκαλα τα bilstein,μου ειχε πει τοτε το αφεντικο μου οτι το συγκεκριμενο αμορτισερ δουλευει καλα με 3 ποντους χαμηλοτερα ελατηρια.Εγω το δοκιμασα με σκληρα H&R στο μαμα υψος(βασικα 1,5 ποντο χαμηλοτερα ηταν τα H&R αλλα η αναρτηση ηταν πολυ σκληρη και το αμαξι δεν εκατσε καθολου),με eibach 3 ποντους χαμηλοτερα και με eibach παλι αλλα 5,5 πονους χαμηλοτερα.Τα 3ποντα ειχαν την καλυτερη αναρτηση,τραπεζι χωρις κοπανημα πολυ και η αναρτηση δουλευε.Στον εργοστασιακο υψος αν και τα αμορτισερ ηταν κουτσουρο και τα ελατηρια θεοσκληρα(και το αμαξι παναλαφρο) στα χιλιομετρα ειχε κλισεις,το καταλαβαινες.Γιατι η bilstein τα ειχε ρυθμισει να δουλευουν με 3 ποντους χαμηλοτερο ελατηριο.Τεσπα,οπως ειπα και πιο πριν το θεμα αναρτηση ειναι πολυ μεγαλη υποθεση,9 στους 10 που φορανε σκληρη αναρτηση δεν θα ξανα εβαζαν διοτι κερδιζεις στο 10%(μια φορα στο τοσο που θα τρεξεις) και χανεις στο 90& (ανεση).Δλδ για μια-δυο ωρες την εβδομαδα που θα τρεξω θα το ευχαριστηθω αλλα ολες τις υπολοιπες ωρες που απλα παω στην δουλεια μου,θα τρωω στην μαπα το κοπανημα. 1
BritGreek Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 πλέον Getz 1.4 εταιρικά, με 200.000+ χιλιόμετρα το καθένα, τα οποία έχουν γυρίσει αμέτρητες φορές την Ελλάδα, έχουν πάει εξωτερικό, μέχρι και Αγγλία, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, ή την αίσθηση του φτερού στον άνεμο και με μηδενικές βλάβες. Και την πατήσαμε και με συνεργάτη-συνεργείο που είχαμε συνάψει σύμβαση, γιατί πληρώναμε για αλλαγή λαδιών και δεν τα είχε αλλάξει για 1,5 χρόνο... Το μόνο τους πρόβλημα είναι τα πολύ απότομα αμορτισέρ (μαμά), τα οποία αλλάξαμε στις 160.000 ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται. Μια χαρά ταξιδεύει το Getzάκι, δεδομένης πάντα της κατηγορίας του και της τιμής του. Αν δεν μιλαμε για νοικιάρικα-σκισμένα ή από leasing με κακή χρήση, τα αυτοκίνητα αυτά είναι αθάνατα. Όσο για τα αμορτισέρ, κατά τη γνώμη μου μόνο μαμά, γιατί ήδη (τουλάχιστον στο 1.4) είναι πολύ σφιχτά. Αν λέτε ότι βρίσκει κάτω, προσωπικά δεν μου έχει συμβεί ποτέ. Αντίθετα είναι πολύ ψηλά σε σχέση με τον δρόμο. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από BritGreek 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα