Προς το περιεχόμενο

Στις 10 Απριλίου η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Microsoft έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη της επόμενης αναβάθμισης των Windows 10 η οποία θα διατεθεί σε όλους τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος μέσω του Windows Update στις 10 Απριλίου.

Αυτή αποτελεί την 6η μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 από τα μέσα του 2015 όταν και το λειτουργικό σύστημα της Microsoft έκανε την εμφάνισή του στους υπολογιστές και όχι μόνο. Η έκδοση 1803 ή αλλιώς Redstone 4, δε φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως συνέβη σε προηγούμενες αναβαθμίσεις, με τη Microsoft να παρουσιάζει μία νέα σημαντική δυνατότητα, αυτή του Timeline.

Χωρίς μάλιστα να είναι άμεσα ορατό στους χρήστες αφού η Microsoft το έχει κρύψει στο multitasking μενού, το Timeline απευθύνεται κυρίως στους power users, συνδυάζοντας τη λειτουργία του Alt+Tab, με ένα ταξίδι στο παρελθόν αφού είναι ορατές οι κινήσεις τις οποίες έχει πραγματοποιήσει ο χρήστης στον υπολογιστή του σε μια περίοδο χρόνου. 

timeline.jpg.37a6a8263d5a093409e09b0782f688b7.jpg

Αυτά που δεν είναι κρυμμένα στη νέα αναβάθμιση είναι τα νέα εφέ και animation που εμφανίζονται στο λειτουργικό σύστημα ως μέρος του Fluent Design System το οποίο έχει ανακοινώσει η Microsoft από τον περασμένο χρόνο, δίνοντας στα Windows 10 μια πιο μοντέρνα εμφάνιση. Ακόμα, ο Edge browser έχει δεχθεί σημαντικές βελτιώσεις όπως το ανασχεδιασμένο hub μέσω του οποίου πραγματοποιείται η πρόσβαση στις αγαπημένες ιστοσελίδες, στη λίστα ανάγνωσης, στο ιστορικό του browser και τα downloads, ενώ «δραματικές» βελτιώσεις έχουν γίνει στην ανάγνωση pdf, ebook και epub αρχείων.

Από τις πιο σημαντικές προσθήκες είναι η υποστήριξη PWA (Progressive Web Apps) όχι μόνο από τον Edge αλλά και από το Microsoft Store, κάτι που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των εφαρμογών αλλά και της ποιότητας τους, ένας τομέας για τον οποίο η εταιρεία έχει δεχθεί αυστηρή -και δίκαιη- κριτική.

Άλλες βελτιώσεις που φέρνει η αναβάθμιση 1803 των Windows 10 βρίσκονται στη Cortana, τη ψηφιακή βοηθό των Windows 10, ενώ η εταιρεία συνεχίζει τις προσπάθειες καλύτερης ενημέρωσης των χρηστών για τα δεδομένα που συγκεντρώνει το λειτουργικό σύστημα, με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει μεταξύ "πλήρους» και «βασικής» συγκέντρωσης δεδομένων, με την πρώτη επιλογή να είναι και η προκαθορισμένη. Υπάρχει ακόμα και η εφαρμογή Diagnostic Data Viewer την οποία ο χρήστης θα πρέπει να κατεβάσει πρώτα, μέσω της οποίας θα μπορεί να δει όλα τα δεδομένα που συγκεντρώνει η Microsoft, σε μορφή XML...

Thurrott


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι θέλετε μπαίνετε insider fast, την κατεβάζετε και ξαναβγαινετε καπάκι. Ειναι ακριβώς τα windows που θα πάρετε 10 Απριλίου. Αν θέλετε και clean install κάντε reset από τα settings και επιλέξετε να μην κρατήσει τίποτα.

Σημείωση, όταν βγείτε από insider, αλλάξετε το send full diagnostic data σε basic, γιατί η Microsoft "ξεχνάει" να γυρίσει εστω στην αρχική ρύθμιση που είχατε.

Επεξ/σία από Retromaniac
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι αυτό αγαπάμε ms... κάθε Νοέμβρη και Απρίλη δεν είναι να κάνεις format αφου διαλύεται το σύμπαν στα updates... Έχω τρία pc που εδώ και μερικές μέρες δεν εννοούν να κάνουν την αναβάθμιση Μαρτίου 1709...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποίησω τα αυτόματα updates? Το λαπτοπ μ είναι αρκετά παλιό και όποτε πάει να κάνει update σταματάει και μετά κάνει επαναφορά προηγούμενης έκδοσης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
13 minutes ago, giannisigoum said:

Υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποίησω τα αυτόματα updates?

Δήλωσε την σύνδεση σαν "metered". Θα νομίζει ότι είσαι σε 3g/4g με περιορισμένα data και δεν θα κατεβάζει.

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωχ πλέον κάθε φορά που βγάζει update η Microsoft φοβάμαι :D . Αν θέλουν να κάνουν καμια πραγματική αναβάθμιση ας μας αφήσουν μεγαλύτερη ελευθερία στο περιβάλλον να σβήνουμε αυτά που δε θέλουμε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, merez said:

Δε προλάβαμε καλά καλά να κάνουμε την προηγούμενη, βγήκε κι άλλη;

Κάθε 6 μήνες θα βγαίνει major update στα Win10. Εγώ την έχω βάλει ήδη και όλα δουλεύουν τζάμι, οπότε άδικα αγχώνεστε.

  • Like 2
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μακρια. η τελευταια αναβαθμιση μονο προβληματα μου δημιουργησε. απενεργοποιηση των auto updates μεχρι να ερθει η μεθεπομενη.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...