trabakoulas Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Καλησπέρα, Πριν μερικές μέρες πήρα από amazon την Benq PD3200Q Μου πήρε λίγες μέρες να συνηθίσω το μέγεθος ομολογώ, που ήταν κάτι που φοβόμουν κίολας λίγο, προερχόμενος από 24" IPS. Σε γενικές γραμμές δεν εντυπωσιάστηκα όσο θα περίμενα, αλλά οκ. Πολύ καλή βάση και εργονομία, χρωματική απόδοση πολύ καλή, αν και περίμενα κάποια πράγματα λίγο καλύτερα, π.χ. καλύτερο μαύρο. Η "ανησυχία" μου είναι η εξής. Ήθελα να πάω σε VA και όχι σε IPS για να μην έχω το IPS glow που είχα στην προηγούμενη 24αρα μου HP ZR24w και ήταν κάπως ενοχλητικό ας πούμε. Και οκ δεν το έχω θεωρητικά, αλλά από την άλλη αν κάθομαι σε κοντινή απόσταση παρατηρώ colour shift σε σημεία της οθόνης που δεν είναι ακριβώς μπροστά μου, λόγω του συνδυασμού της μεγάλης επιφάνειας και των γωνιών θέασης του VA panel υποθέτω. Με τον καιρό το έχω συνηθίσει κάαπως, αλλά έχω μια αβεβαιότητα μήπως τελικά έκανα λάθος που πήγα σε VA και αν έμενα σε IPS θα ήταν καλύτερα τελικά. Από την άλλη φοβάμαι ότι αν την επιστρέψω και πάω σε IPS παίζει να μη μου κάτσει κάτι άλλο καλά και σε αυτή Από IPS μοντέλα π.χ. θα πήγαινα μάλλον σε αυτό https://www.amazon.de/ProLite-XB3270QS-B1-LED-Monitor-DisplayPort-Höhenverstellung/dp/B078W9DL4Q/ Έχει κάποια σχετική εμπειρία κάποιος ή κάποια γνώμη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων:)
DiaperCh@nger Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Σε va θα έχεις color shift και ghosting. Ζεις με αυτά και χαίρεσαι το εξαιρετικό μαύρο και τo καταπληκτικό contrast. Αν δεν χαίρεσαι ιδιαιτέρως τα παραπάνω παίρνεις ips. Από amazon δεν πιστεύω να έχεις το παραμικρό πρόβλημα για αλλαγή ips monitor αν έχεις bleeding. Το ips glow δεν ενοχλεί εκτός κι αν έχεις επηρεαστεί ή έχεις το μάτι του superman. Οι curved va οθόνες πάσχουν αισθητά λιγότερο από (αντιληπτό) colorshift σε σχέση με τις επίπεδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα