Leuteris.V.2 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Σκέφτομαι να φτιάξω εναν υπολογιστή αποκλειστικα για gaming απο 1080p μέχρι και 4k. Εχω βάλει στο μάτι τα κομμάτια εκτος απο το κουτι και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας CASE: Προτείνετέ μου καποιο με πολύ καλό airflow μέχρι 120€ CPU: I7 8700K MOBO: ASROCK EXTREME 4 COOLER: CRYORIG H5 ULTIMATE RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14D-16GVK) PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Gold GPU: GTX 1070ΤΙ (δεν εχω αποφασίσει υλοποίηση. Πάντως κάποια με καλά VRM) SSD: 250GB HDD: WD BLACK 1TB Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από Leuteris.V.2
Ghost007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 καλησπερα... συμπληρωσε αυτα... Ποσό που διαθέτουμε : Χρήση υπολογιστή : Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Για αναβάθμιση υπολογιστή Αναφέρουμε: Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.
Leuteris.V.2 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Την φόρμα δεν χρειάζεται να την συμπληρωσω αφου εχω επιλέξει ήδη και τα κομμάτια και το κατάστημα απο οπου θα γινει η αγορα. Εγω θέλω απλα τη γνώμη σας για το build (αν ειναι καλο ή οχι και αν θα αντεξει για χρονια). Μονο κουτι θα ηθελα να μου προτείνετε. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από Leuteris.V.2
Ghost007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 δλδ οθονη εχεις να φανταστω ... ssd δε θα βαλεις ? για χρονια ο επεξεργαστης "σιγουρα" η καρτα αναλογως για τι αναλυση μιλαμε.. αλλα τεσπα ειναι μια δυνατη καρτα οκ .... οσο για το κουτι σε αυτη την τιμη αν δε θες λαμπακια κλπ κλπ εχω να προτεινω αυτο... θα βγει λιγο παραπανω μονο αν βαλεις και εχτρα ανεμιστηρες αλλα πιστευω στην κατηγορια του ειναι κορυφαιο .... https://www.skroutz.gr/s/10897982/Phanteks-Enthoo-Pro-M-Tempered-Glass.html
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 24 λεπτά πριν, Leuteris.V.2 είπε Καλησπέρα σας. Σκέφτομαι να φτιάξω εναν υπολογιστή αποκλειστικα για gaming απο 1080p μέχρι και 4k. Εχω βάλει στο μάτι τα κομμάτια εκτος απο το κουτι και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας CASE: Προτείνετέ μου καποιο με πολύ καλό airflow μέχρι 120€ CPU: I7 8700K MOBO: ASUS Z370-A COOLER: CRYORIG H5 ULTIMATE RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14D-16GVK) PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Gold GPU: GTX 1070 (δεν εχω αποφασίσει υλοποίηση. Πάντως κάποια με καλά VRM) HDD: WD BLACK 1TB Τουμπανο το pc😎,δεν εχω γνωμη για το κουτι,ειμαι σιγουρος θα βρεις κατι ωραιο να στεγασει τα κομματια...αλλα πες μου σε παρακαλω οτι θα βαλεις κ εναν ssd
Leuteris.V.2 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Ναι εχω οθονη. Φωτάκια δεν με ενδιαφέρουν. SSD δεν θα βαλω. Εχω μεγαλη υπομονη ποσους ανεμιστήρες εχει προεγκατεστημένους? Εχει καλο airflow ετσι? Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από Leuteris.V.2
Ghost007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Leuteris.V.2 είπε Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Ναι εχω οθονη. Φωτάκια δεν με ενδιαφέρουν. SSD δεν θα βαλω. Εχω μεγαλη υπομονη ποσους ανεμιστήρες εχει προεγκατεστημένους? Εχει καλο airflow ετσι? 2 14αριδες εχει αλλα που πας χωρις ssd ? εχει πολυ καλο airflow ανεση να μπουνε τα πραγματακια σου ολα κλπ σωστες θεσεις και χωρους τσεκαρε το κανα review κλπ στο utube ... προσωπικα ειναι το αγαπημενο μου ..το ειχα με το acrylic τωρα με το tempered θα φενεται ακομα ποιο ωραιο πιστευω...αλλα οκ γουστα ειναι αυτα... Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από Ghost007 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Leuteris.V.2 είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Την φόρμα δεν χρειάζεται να την συμπληρωσω αφου εχω επιλέξει ήδη και τα κομμάτια και το κατάστημα απο οπου θα γινει η αγορα. Εγω θέλω απλα τη γνώμη σας για το build (αν ειναι καλο ή οχι και αν θα αντεξει για χρονια). Μονο κουτι θα ηθελα να μου προτείνετε. Δες και αυτό https://www.skroutz.gr/s/13503606/Fractal-Design-Meshify-C-TG.html Οθόνη έχεις η θα πάρεις και ποια; Όπως σου είπε και το φάντασμα χρωστάς ssd στη σύνθεση. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από Επισκέπτης
leros2004 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Leuteris.V.2 είπε Καλησπέρα σας. Σκέφτομαι να φτιάξω εναν υπολογιστή αποκλειστικα για gaming απο 1080p μέχρι και 4k. Εχω βάλει στο μάτι τα κομμάτια εκτος απο το κουτι και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας CASE: Προτείνετέ μου καποιο με πολύ καλό airflow μέχρι 120€ CPU: I7 8700K MOBO: ASUS Z370-A COOLER: CRYORIG H5 ULTIMATE RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14D-16GVK) PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Gold GPU: GTX 1070 (δεν εχω αποφασίσει υλοποίηση. Πάντως κάποια με καλά VRM) HDD: WD BLACK 1TB Καλύτερα να διαλέξεις άλλη μητρική, η συγκεκριμένη έχει 8 Phase digital power design...πχ με 12 Power Phase https://www.skroutz.gr/s/12980005/Asrock-Z370-Extreme4.html Προφανώς για 4k gaming θα ζοριστείς σύντομα με την 1070.... καλύτερα δυνατότερη κάρτα γραφικών και κατώτερο cpu ... Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από leros2004 2
Leuteris.V.2 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ghost007: Καλο φαινεται παντως. Θα το κοιταξω. Radiohead: Και αυτο ωραιο φαινεται. Ειμαι σε διλημμα. Θα το δω και αυτο. Ναι οθονη εχω μια 40' 4Κ tv Leros: Διαβασα οτι εχει 10 phases γι'αυτο την διαλεξα. Αυτη που προτεινεις εχει σιγουρα 12? Ο SSD γιατι χρειαζεται ακριβως? Για να ανοιγει πιο γρηγορα το λειτουργικο και αλλα προγραμματα? Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από Leuteris.V.2
fragma Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Αφου σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το gaming καλύτερα να πας σε 8600Κ (δεν σου χρειάζεται το hyperthreading) και σε ένα φτηνότερο psu σαν το CX650M της corsair που αν και 80+ bronze είναι εξαιρετικής ποιότητας και με τα μισά λεφτά, και με την διαφορά να χτυπήσεις έναν ssd ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (δεν το συζητάμε καν), και (αν σε παίρνει) μια 1080 γιατί θα ζοριστείς με την 1070 σε 4Κ. Οι υπόλοιπες επιλογές σου είναι καλές. To κουτί που σου προτείνανε παραπάνω είναι πολύ καλό αλλά εγώ θα έπαιρνα το Corsair 400C.
Leuteris.V.2 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, fragma είπε Αφου σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το gaming καλύτερα να πας σε 8600Κ (δεν σου χρειάζεται το hyperthreading) και σε ένα φτηνότερο psu σαν το CX650M της corsair που αν και 80+ bronze είναι εξαιρετικής ποιότητας και με τα μισά λεφτά, και με την διαφορά να χτυπήσεις έναν ssd ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (δεν το συζητάμε καν), και (αν σε παίρνει) μια 1080 γιατί θα ζοριστείς με την 1070 σε 4Κ. Οι υπόλοιπες επιλογές σου είναι καλές. To κουτί που σου προτείνανε παραπάνω είναι πολύ καλό αλλά εγώ θα έπαιρνα το Corsair 400C. Ειπα να παρω τον i7 με το hyperthreading για να μου παει τουλαχιστον 10 χρονια. Τα corsair τα φοβαμαι λιγο. Ειχα παλια corsair και δεν ειχα καλη εμπειρια. Τα seasonic δεν μου εβγαλαν ποτε προβλημα και εχει 12 ετη εγγυηση. Το gold το παιρνω για οικονομια στο ρευμα :Ρ για 1080 δυστυχώς δεν φτανουν. Θα προσπαθήσω αλλα δεν το βλεπω. Στο 4κ θα παιζω medium εστω. Αυτο ομως που δεν εχω καταλαβει ειναι σε τι χρειάζεται ο ssd?
fragma Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Leuteris.V.2 είπε Ειπα να παρω τον i7 με το hyperthreading για να μου παει τουλαχιστον 10 χρονια. Τα corsair τα φοβαμαι λιγο. Ειχα παλια corsair και δεν ειχα καλη εμπειρια. Τα seasonic δεν μου εβγαλαν ποτε προβλημα και εχει 12 ετη εγγυηση. Το gold το παιρνω για οικονομια στο ρευμα :Ρ για 1080 δυστυχώς δεν φτανουν. Θα προσπαθήσω αλλα δεν το βλεπω. Στο 4κ θα παιζω medium εστω. Αυτο ομως που δεν εχω καταλαβει ειναι σε τι χρειάζεται ο ssd? Όταν θα είναι ξεπερασμένος ο 8600Κ , θα είναι και ο 8700Κ, trust me. Το επιχείρημα "τα σκάω για να κρατήσει περισσότερο" δυστυχώς δεν ισχύει στην τεχνολογία. Με τα τροφοδοτικά δεν ξέρω τι εμπειρία είχες, εγω πάντως εχω στήσει αρκετά pc όλα με corsair και είναι σκυλιά πραγματικά. Ακόμα και η φτηνότερη σειρά CX έχει γιαπωνέζικους πυκνωτές και σταθερά ρεύματα. Τα προτείνω με κλειστά μάτια. Τώρα για την οικονομια, μην νομίζεις ότι με το gold θα δείς διαφορά στον λογαριαμό όταν η cpu και η gpu θα δουλεύουν στα τέρματα λογω gaming. O ssd θα σου κάνει την ζώη καλύτερη σε άπειρα πράγματα. Πολύ γρηγορότερο bootαρισμα και restarts, πολύ ταχύτερες μεταφορές αρχείων, γρηγορότερο φόρτωμα των maps στα παιχνίδια και πολλά άλλα Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από fragma
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Leuteris.V.2 είπε Ghost007: Καλο φαινεται παντως. Θα το κοιταξω. Radiohead: Και αυτο ωραιο φαινεται. Ειμαι σε διλημμα. Θα το δω και αυτο. Ναι οθονη εχω μια 40' 4Κ tv Leros: Διαβασα οτι εχει 10 phases γι'αυτο την διαλεξα. Αυτη που προτεινεις εχει σιγουρα 12? Ο SSD γιατι χρειαζεται ακριβως? Για να ανοιγει πιο γρηγορα το λειτουργικο και αλλα προγραμματα? Καλές μητρικές και η asus και η asrock. Στα είπε έν ολίγοις πολύ σωστά ο fragma και για ssd και για τροφοδοτικό και στο μόνο που διαφωνώ είναι το κουτί που προτείνει. Συγκριτικά με τα αλλά δυο έχει χειρότερο airflow αλλά είναι υποκειμενικό το γουστο όποτε οποίο σου αρέσει. Ωραιοτατο με δεκαετή εγγύηση https://www.skroutz.gr/s/7593714/Corsair-RMx-Series-RM650x.html και τα ρέστα https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=13787241%2C13867031 χωρίς σκέψη. Σε gpu ανέβα σε 1070ti που με λιγο κλοκαρισμα πιάνει την 1080. Ιδανικά για 4K θες 1080ti. https://www.skroutz.gr/s/13177426/Gigabyte-GeForce-GTX-1070-Ti-8GB-GV-N107TGAMING-8GD.html Παντως η δικη μου γνώμη είναι, να μαζέψεις ένα καλό ποσο και να το διαθέσεις για ένα 2k gaming monitor αν αυτό είναι που θα κανεις 99% σύμφωνα και με τον τίτλο του θέματος σου. Η εμπειρία θα είναι εντελώς διαφορετική από την tv οποτε σκέψου το. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από Επισκέπτης
Virus200 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Άκου τον @radiohead και δεν θα χάσεις ts πίστεψε με. Και σε παρακαλώ μην κάνεις το λάθος και δεν βάλεις ssd έτσι έλεγα και εγώ και ευτυχώς έβαλα και βρήκα το φως μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα