Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Ο ξάδερφος μου που μένει Αμερική, αγόρασε ένα gimbal 3 axis για drone και θέλει να μου  το στείλει με απλό ταχυδρομείο ...λέτε να με πιάσει τελωνείο?Θα το βάλει μέσα σε άλλο κουτί!

Δημοσ.

Ο ξάδερφος από Αμέρικα σου στέλνει δώρο   σαν ιδιώτης γιατί θα πρέπει να πληρώσεις τελωνίο δεν αγόρασες κάτι ή σου στέλνει κάτι ένα μαγαζί οπότε θα το ψάξουν παραπάνω.

Βέβαια αυτά τα λέω εγώ δεν ξέρω άμα συμφωνεί και το τελωνίο αλήθεια γιατί δεν τους κάνεις μια ερώτηση τι ισχύει σε δώρα

Δημοσ.

μηπως με αυτον τον τροπο τους βαζω υποψιες ομως...δεν ξερω.....πηρα τηλ κ μ ειπαν ανεξαρτητα αν σου στελνει καποιος δεμα αν ειναι αξιας εχει τελωνειο το οποιο θα το κοστολογισει ο υπαλληλος...αν ειναι κατι που κρινει ο υπαλληλος οτι δεν ειναι μεγαλης αξιας δεν δινει σημασια. κ δεν εχει τελωνειο..αυτα ακριβως μ ειπαν σημερα κατα λεξη...

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, palasd είπε

Ο ξάδερφος από Αμέρικα σου στέλνει δώρο

Ακριβως επειδη ολα τα δεματα που παρηγγελνε ο πονηρος ο ελληνας τα τελευταια δεκα χρονια χαρακτηριζοντουσαν "δωρο" πληρωνουμε τωρα εμεις τα κερατα μας.

Δημοσ.

εφοσον δεν υπαρχει μεσα στο κουτι του αποδειξη..με τι τιμη θα το κοστολογήσουν? πως μπορει να ξεχωρίσει ενας τελωνιακος την ποιοτητα ενός Gimbal...?μπορει να κοστιζει 20 ευρω μπορει και 400.....το τζοκερ παει συννεφο απο οτι καταλαβα.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, tmaestros είπε

Καλησπέρα παιδιά! Ο ξάδερφος μου που μένει Αμερική, αγόρασε ένα gimbal 3 axis για drone και θέλει να μου  το στείλει με απλό ταχυδρομείο ...λέτε να με πιάσει τελωνείο?Θα το βάλει μέσα σε άλλο κουτί!

Αν δηλωσει αξια 20 ευρω λετε να πιασει..?Θα γνωριζουν οι τελωνειακοί απο gimbal..?

θα το στειλει θα βγαλει κ την αποδειξη απο μεσα κ οτι γινει....

Είναι πάρα πολύ πιθανό να πληρώσεις τελωνειο

Δες --> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/

και https://www.insomnia.gr/forums/topic/471924-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-όριο-για-να-μην-πληρώσεις-τελωνείο/?page=812

Αν εχεις αλλες απορίες, συνεχισε στο τελευταίο που σε παραπέμπω.

12 ώρες πριν, palasd είπε

άμα την γλυτώσεις θα είναι μόνο γιατί θα είναι συναλλαγή ιδιωτών  

12 ώρες πριν, palasd είπε

Πες να γράψει και κανένα ευχητήριο γράμμα μαζί με το δώρο    που σου στέλνει

11 ώρες πριν, palasd είπε

Ο ξάδερφος από Αμέρικα σου στέλνει δώρο   σαν ιδιώτης γιατί θα πρέπει να πληρώσεις τελωνίο δεν αγόρασες κάτι ή σου στέλνει κάτι ένα μαγαζί οπότε θα το ψάξουν παραπάνω.

Βέβαια αυτά τα λέω εγώ δεν ξέρω άμα συμφωνεί και το τελωνίο αλήθεια γιατί δεν τους κάνεις μια ερώτηση τι ισχύει σε δώρα

palasd θα σου προτεινα να διαβάσεις τον οδηγο στο παρακατω link γιατί οι συμβουλές που εδωσες μπορει να κάψουν κόσμο. Το δώρο πρακτικά δεν υφίσταται σαν όρος στην ευρωπαϊκή τελωνειακή νομοθεσία. Μέσες άκρες οτιδηποτε μπαινει στην ΕΕ, πρεπει να φορολογείται.

https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/

1 ώρα πριν, tmaestros είπε

εφοσον δεν υπαρχει μεσα στο κουτι του αποδειξη..με τι τιμη θα το κοστολογήσουν? πως μπορει να ξεχωρίσει ενας τελωνιακος την ποιοτητα ενός Gimbal...?μπορει να κοστιζει 20 ευρω μπορει και 400.....το τζοκερ παει συννεφο απο οτι καταλαβα.....

Εδω να προσθέσω οτι η εμπειρία εχει δειξει, καλυτερα να του αποδείξεις εσυ την πραγματικη τιμη που πλήρωσες, παρά να ψάξει για μια τιμή στο internet. Μιλώ γενικά, οχι ειδικά για την περιπτωση σου (ξάδερφος, δώρο, κλπ)

Επεξ/σία από isay
Δημοσ.

isay

Ευχαριστώ για το λίνγκ και εγώ δεν ήμουν σίγουρος και το ανάφερα στο πρώτο μου ποστ, τώρα ξέρω καλύτερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...