mastoras007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Καλησπέρα. Ανα διαστήματα 1-2 φορές την εβδομάδα η καφετιέρα μου ρίχνει το Ρελέ διαφυγής ρέυματος ο τεχνικός μου εχει το κομμάτι της καφετιέρας μου είπε οτι στα περισότερα μαγαζιά σε καφετιέρες αφαιρουν το ρελέ και συνδέετε μονο σε ασφάλεια και έτσι κάναμε απο τότε δέν πευτει πχ η ασφάλεια. Θέλω να ρωτήσω τώρα κατα πόσο ειναι ασφαλές αυτό? μπορώ να πάρω κάποιο ρελέ το οποιο μπαίνει σε μπρίζα και όχι στον πίνακα να το συνδέσω απλά στην μπρίζα που ειναι η μηχανή?ειναι το ιδιο ασφαλές η οχι?αρκει απο μόνο του να λειτουργήσει σάν ρελέ?θέλω να πώ κατα πόσο ειναι λειτουργικά αυτα που μπάινουν στην μπρίζα? Ο τεχνικός μου είπε οτι οι μηχανές εχουν κάποια μικρή διαροή και επιδί ειναι μαγαζί με πολλές ηλε΄κτρικές συσκευές λιγο η μια λίγο η άλλη πεφτει το ρελέ και οτι γενικά στα περισότερα μαγαζία αφαιρούν το ρελέ απο της μηχανές.
gregdel Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Τέτοια ακούω και μου ανάβουν τα λαμπάκια... Θα ήθελα να ξέρω σε πιθανότητα θανάτου κάποιου ποιος θα έχει την ευθύνη; Ο συντήρητής; Εσύ; Τα ρελέ αυτά έχουν μπει στη ζωή μας γιατί σώζουν ζωές. Πραγματικά σώζουν... ειδικά στις δικές μας ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που έχουμε αρκετά κακές γειώσεις. Και αν δεν μπορεί ο "τεχνικός" της κακιάς ώρας να φτιάξει τη συσκευή, ας αλλάξει επάγγελμα. Μοναδική εξαίρεση στην τσατισμένη μου απάντηση είναι αν οι προδιαγραφές της συσκεκριμένης συσκευής την εξαιρούν από ρελέ των 30mA... που πολύ αμφιβάλω παρότι είναι επαγγελματική και όχι οικιακή συσκευή. 8
mastoras007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δεν νομίζω να την εξερούν.. Το ρελέ μπρίζας κάνει?δουλευει? αλιως να παρω ενα μονοφασικό πινακα να φέρω ηλεκρτολόγο να το βάλει.. Αυτό κάνει ας πούμε?http://www.ledcity.gr/index.php?route=product/product&product_id=1374 Να βάλω δηλαδή ενα ρελέ μονο για την μηχανή ασχετα με το 3φασικό που εχει το μαγαζί γενικά.
gregdel Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να μπει 1φασικό πριν το 3φασικο ρελε... πρεπει να ρωτήσω... ... από την άλλη τι θα σου προσφέρει;
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Ενας ηλεκτρολογος εγκαταστασεων σιγουρα θα μπορει να σου βρει λυση χωρις παρακαμψη του ρελε διαγυγης που ειναι ακρως απαραιτητος. 2
mastoras007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Οταν πεφτει ο ρελές πεφτει σε όλο το μαγαζί (ιντερνετ καφέ) με αποτέλεσμα να κλείνουν ολοι οι υπολογιστές και να μένει το μαγαζί ξεκρέμαστο. Τωρα η μηχανή δέν ξέρω πώς και τι, εχει συνδεθεί σε μια ασφάλεια μόνη της η οποια δέν ειναι συνδεδεμένη πάνω στο ρελέ του μαγαζιού εγώ θέλω να βάλω ενα ρελέ πάνω σε αυτην την ασφάλεια ετσι ωστε αν κάνει διαρροή η μηχανή και ρίξει ρελέ να ρίξει το δικό της και οχι ολοκληρου του μαγαζιού, Στεκει αυτό που λέω? Απλά βλέπω οτι υπάρχουν και ρελέ μπρίζας πχ http://www.polimprizo.gr/Φορητό Ρελέ ηλεκτροπληξίας Brennenstuhl 1290630 αυτο κατα πόσο δουλευει ομος.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Να δώσεις τα συγχαρητήριά μου στον ηλεκτρολόγο σου και καλή ανάσταση, μετά θάνατον. 1
masteripper Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) "Λύσεις" πάντα θα υπάρχουν...το θέμα είναι να μην βασίζομαστε σε "λύσεις" οταν κατι μπορεί να γίνει σωστά...¨Ετσι όπως το βλέπω 2 είναι τα τινά...ή καφετιέρα σου "κάτι" έχει ...υποθέτω ανεβάζει θερμοκρασία σε κάποιο σημείο και λόγω διαστολής ακουμπάει κάτι εκεί που δεν πρεπει........είτε η μπριζα σου....μετακίνησε την αλλου (μπαλαντεζα) εν πρωτοις και δες...εαν δεν με την πρίζα είναι η ώρα να βρεις κάποιο σωστό μάστορα να στην ανοίξει.. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από masteripper
manpower Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Αφού βλέπεις ότι υπάρχει πρόβλημα που σου στοιχίζει κιόλας, μην διστάσεις να καλέσεις κάποιον ειδικό να στο λύσει λόγω κόστους, διότι προβλέπω να δαπανήσεις περισσότερα με τέτοιες λύσεις, ειδικά για κάτι που αφορά την ασφάλειά σου. Επιπλέον αν η συσκευή ενδείκνυται για χρήση σε οικιακό περιβάλλον θα πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει κάτω απο ρελέ διαρροής 30mA. Είναι κατανοητό ότι η διαρροή προστίθεται απο όλες τις συσκευές και όταν ανόιγει η καφετιέρα το ρίχνει, αλλά μήπως να ελέγξεις και την καφετιέρα για επικίνδυνη διαρροή εκτός προδιαγραφών (πηγή προβλήματος); Όπως είπε και ο απο πάνω "λύσεις" υπάρχουν άπειρες για το σύμπτωμα (πέφτει το ρελέ) αλλά το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί... 1
mastoras007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Το πρόβλημα ειναι οτι το ρελέ δέν πευτει πχ οταν ανοίξω την μηχανή μπορεί να δουλευει κανονικά για καμια εβδομάδα και μετά να πέσει, Ο ηλεκτρολόγος που φώναξα και την είδε οταν πήγε να την συνδέσει στο καλώδιο του ρευματος (ειναι απευθείας πάνω σε καλώδιο και οχι μπρίζα μετα βάλαμε μπρίζα για να την αλλάζουμε ευκολα απο μπρίζα σε μπρίζα) επεσε η ασφάλεια της πολυκατοικίας(!!!) μετα απο αυτο του είπα να φυγει γιατί δεν εχω χρόνο να ρίχνω ασφάλειες με κόσμο στο μαγαζί και εμεινα χωρίς μηχανή.. την επόμενη μέρα ειδα οτι εχει συνδέσει λάθος τα καλώδια του ρευματος τωρα πώς το έκανε αυτο ηλελκτρολόγος πράμα δέν ξέρω.Εν ολίγης μου είπε να αλλάξω καλώδιο αυτο που πάει απο την ασφάλεια μέχρι την μηχανή που ειναι μέσα στον τοιχο μετα μου είπε οτι επίσης πρέπει να αλλάξω ακόμα καλώδιωση μηχανής, μαγνητική και αντίσταση και κάτι ακόμα δέν θυμάμαι, Επειτα που ξανα μίλησα με άλλο ηλεκτρολόγο γελούσε και μου είπε οτι απλά ηθελε να μου τα αλλάξει όλα για να τα αρπάξει. Δέν ειπα οτι δέν θα πάρω ηλεκτρολόγο απλά εκανα αυτο το πόστ για να δώ αν μπορώ να πάρω ενα ρελέ μπρίζας να το βάλω εκει να δω πώς πάει αν οντος εχει πρόβλημα η μηχανη αν πευτει συχνά κτλ και μετα να αρχίσω να αλλάζω πράγματα που στην ουσία 2-3 πράγματα θα αλλαχτούν μαγνιτική και ισος αντίσταση απλά ειτε λυθεί το πρόβλημα είτε οχι η μηχανή πρέπει να μπεί σε ρελέ μονη της γιατι μέσα στο έτος σιγουρα κάτι θα γίνει και θα μου ρίξει το ρελέ νερά εχει μέσα ατμους υγρασία κτλ κτλ τουλάχιστον να πευτει το δικό της ρελέ.εχθές την είχα σχεδόν όλη μέρα σε άλλη μπρίζα δοκιμαστικά η οποια πέρνάει απο ρελέ για να δώ πος θα πάει και δέν το έριξε. θα πάρω εναν ηλεκτρολόγο καινούριο να δώ τι θα γίνει 1
NikosKallithea Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Να σου πω μόνο ότι οι κανόνες ασφαλείας και το πιστοποιητικό της εγκατάστασης σου απαγορεύουν την αφαίρεση ή την γεφύρωση του ρελέ προστασίας, αν συμβεί το κακο θα ζητηθούν ευθύνες, για αυτό πρόσεχε Ή βάλε αυτόν που στο αφαίρεσε να υπογράψει νέο πιστοποιητικό χωρίς ρελέ (αν είναι μάγκας που λένε και στο χωριό μου) Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από NikosKallithea
Muchacho Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Να πεις στον τεχνικό που σου είπε πως πολλές φορές βγάζουν το ρελέ,πως πολλές φορές τεχνικοί μένουν άνεργοι και ευτυχώς που μένουν άνεργοι.Επίσης πολλές φορές ανθρώποι χάνουν την ζωή τους.... Ουσιαστικά το ρελέ πέφτει σε "διαρροή" ρεύματος και οι ασφάλειες σε βραχυκύκλωμα ή υπερφόρτωση. Για να μην κούραζω αυτό που κατάλαβα είναι πως έφερες έναν τεχνικό άσχετο από ηλεκτρολογικά που ασχολείται με μηχανές καφέ και είπε την βλακεία του για να ξεμπερδεύει και να μην ασχοληθεί με πρόβλημα της μηχανής(ή της εγκατάστασης).Μακάρι να τον πετάξει η αγορά έξω... Ο ηλεκτρολόγος που έφερες δεν ξέρω πως γίνεται να έκανε λάθος σύνδεση αλλά ούτε κατάλαβα ακριβώς τι ήθελε να κάνει σχετικά με την εγκατάσταση.Είσαι σίγουρος πως είναι ηλεκτρολόγος?Eπίσης ορισμένοι ηλεκτρολόγοι εγκατάστατες λειτουργούν εμπειρικά(βασικά απερίσκεπτα) και αγνοούν την ισχύ της μηχανής οπότε υπάρχουν άλλα προβλήματα.Που να πάει αυτό το μυαλό του πως μία μεγάλη μηχανή καφέ μπορεί να είναι σαν ένας θερμοσίφωνας...Στα περί καλωδιώσης της μηχανής δεν έχω ιδέα τι θέλει να πει ο ποιητής,βρήκε κάποιο πρόβλημα εκεί?Και ο τεχνικός τι ακριβώς κάνει?Τέσπα εγώ κάτι ψιλά από εγκατάστασεις ξέρω οπότε πάω πάσο... Όσο αναφορά την ερώτηση σου υπάρχουν αντάπτορες πρίζας που έχουν ρελέ,ασφάλεια κτλ.Δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ρελέ του πίνακα,απλά να συμπληρώσουν την εγκατάσταση για τις επιμέρους καταναλώσεις της.Πολλοί χρησιμοποιούν τέτοια σε εξωτερικούς χώρους,σε συνεργεία που μπαινοβγαίνουν συσκευές για service,εργαλεία κτλ ώστε να αποφεύγουν να σηκώνουν κάθε τόσο και λίγο το ρελέ.Στο πρότυπο ΕΛΟΤ 384 που ακολουθούν όλοι οι ηλεκτρολόγοι από τι θυμάμαι δεν γίνεται κάποια αναφορά σε αυτά ή κάτι σχετικό,αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ασφαλή ή δεν επιτρέπονται. Αυτό που πρέπει να κάνεις πάντως είναι βρεις έναν ηλεκτρολόγο....
gregdel Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Ο TS θέλει, αν γίνεται, να μπει ένα μονοφασικό ρελέ πριν το 3φασικό... Το θέμα είναι ότι και αν ακόμα αυτό γίνεται, εγώ θα μπορέσω να το ρωτήσω την Τρίτη, δεν μας εγγυάται ότι θα πέσει αυτό και όχι το 3φασικό ή και τα 2 μαζί... αυτό συμβαίνει γιατί, αν δεν κάνω λάθος, τα οικιακά ρελέ (των 30mA) δεν έχουν την λεγόμενη επιλεκτικότητα. Αν δεις (στον παλιό 2011) κατάλογο της Schneider, σελ. 62-63 αναλύει τα ρελέ, τι και πως προστατεύουν, καθώς και στον πίνακα κάτω στη σελ. 63 την ευαισθησία της συσκευής... δηλαδή ποιά προηγείται στο τριπάρισμα σε σχέση με άλλη. Αν δεις εκεί στην επιλεκτική δεν διαχωρίζει μεταξύ τους αυτές των 30mA. https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjNw__eqKXaAhUEP5oKHdJ8CewQFggnMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.schneider-electric.gr%2Fdocuments%2Fproducts%2Facti9-2011-low-res2.pdf&usg=AOvVaw0v-t__asThX3whFC5WqVZL Χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω με περισσότερα τεχνικά, θα βρω επιπλέον πληροφορίες αργότερα.
nvel Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Αν γίνει τροποποίηση στον πίνακα με δημιουργία ξεχωριστών υποζυγων φυσικά και μπορεί να μπει μονοφασικό rcd σε τριφασικό πίνακα. Το να βάλεις μονοφασικό κατάντη τριφασικού δεν έχει νόημα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα