Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, gregdel είπε

Ο TS θέλει, αν γίνεται, να μπει ένα μονοφασικό ρελέ πριν το 3φασικό...

Το θέμα είναι ότι και αν ακόμα αυτό γίνεται, εγώ θα μπορέσω να το ρωτήσω την Τρίτη, δεν μας εγγυάται ότι θα πέσει αυτό και όχι το 3φασικό ή και τα 2 μαζί... αυτό συμβαίνει γιατί, αν δεν κάνω λάθος, τα οικιακά ρελέ (των 30mA) δεν έχουν την λεγόμενη επιλεκτικότητα.

Αν δεις (στον παλιό 2011) κατάλογο της Schneider, σελ. 62-63 αναλύει τα ρελέ, τι και πως προστατεύουν, καθώς και στον πίνακα κάτω στη σελ. 63 την ευαισθησία της συσκευής... δηλαδή ποιά προηγείται στο τριπάρισμα σε σχέση με άλλη. Αν δεις εκεί στην επιλεκτική δεν διαχωρίζει μεταξύ τους αυτές των 30mA.

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjNw__eqKXaAhUEP5oKHdJ8CewQFggnMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.schneider-electric.gr%2Fdocuments%2Fproducts%2Facti9-2011-low-res2.pdf&usg=AOvVaw0v-t__asThX3whFC5WqVZL

Χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω με περισσότερα τεχνικά, θα βρω επιπλέον πληροφορίες αργότερα.

Ρωτα και πές μου αν μάθεις οχι τίποτα μην μου βάλει ρελέ και μετα πευτουν και τα 2 ρελέ μαζί..

21 ώρες πριν, Muchacho είπε

Για να μην κούραζω αυτό που κατάλαβα είναι πως έφερες έναν τεχνικό άσχετο από ηλεκτρολογικά που ασχολείται με μηχανές καφέ και είπε την  βλακεία του για να ξεμπερδεύει και να μην ασχοληθεί με πρόβλημα της μηχανής(ή της εγκατάστασης).Μακάρι να τον πετάξει η αγορά έξω...

Ο ηλεκτρολόγος που έφερες δεν ξέρω πως γίνεται να έκανε λάθος σύνδεση αλλά ούτε κατάλαβα ακριβώς τι ήθελε να κάνει σχετικά με την εγκατάσταση.Είσαι σίγουρος πως είναι ηλεκτρολόγος?Eπίσης ορισμένοι ηλεκτρολόγοι εγκατάστατες λειτουργούν εμπειρικά(βασικά απερίσκεπτα) και αγνοούν την ισχύ  της μηχανής οπότε υπάρχουν άλλα προβλήματα.Που να πάει αυτό το μυαλό του πως μία μεγάλη μηχανή καφέ μπορεί να είναι σαν  ένας θερμοσίφωνας...Στα περί καλωδιώσης της μηχανής δεν έχω ιδέα τι θέλει να πει ο ποιητής,βρήκε κάποιο πρόβλημα εκεί?Και ο τεχνικός τι ακριβώς κάνει?Τέσπα εγώ κάτι ψιλά από εγκατάστασεις ξέρω οπότε πάω πάσο...

Κάπος ετσι.. ο τεχνικός μου είπε οτι θέλω ηλεκτρολόγο εφερα τον ηλεκτρολόγο και ο ηλέκτρολόγος εβγαλε ολο το σύστημα αχρηστο καλώδια μαγνιτικες κτλ κτλ.

Επειτα είδα εγώ οτι το καλώδιο που φέρνει ρευμα ειναι 3φασικου τυπου χοντρο και απο αυτο τα 3 καλωδια ειναι σε χρήση τα οιπολοιπα οχι (απόσο κατάλαβα) ο ηλεκτρολόγος σύνδεσε σάν φάση το καφέ ενο θα έπρεπε να συνδέσει το μαυρο με αποτελεσμα (φανταζομαι) το μαυρο να κάνει βραχυκλυκλωμα και να ρίξει τον γενικο της πολυκατοικίας αλλά με αυτο το γεγονός είπε οτι η μηχανη εριξε το γενικό της πολυκατοικίας και εχει χοντρό πρόβλημα.. αν καταλάβατε εσεις τίποτα πείτε μου..

με λίγα λόγια ειχα ενα χ πρόβλημα ηρθε αυτος δημιούργησε ενα άλλο πρόβλημα και εβγαλε οτι νάναι πόρισμα ενο εγώ περίμενα να ερθει να μου πεί οκ αλλάζουμε το τάδε εξάρτημα και είσαι ετοιμος αυτος έλεγε πρέπει να αλλαχτούν όλα ε εγώ εκει νευριασα γιατί κατάλαβα οτι μου λέει μαλακίες και τιον εδιωξα..γιατι εκτός απο αυτα μου είπε οτι φταίει και το καλώδιο που συνδέει την μηχανή με το καλώδιο του τοίχου  ''ειναι μικρό είπε εκει ειναι το πρόβλημα''  και του απαντάω η μηχανή δουέυει 6 χρόνια με αυτο το καλώδιο τώρα θυήθηκε οτι ειναι μικρό?

τες πά επεσα και σε περίπτωση μεγάλου ξερόλα και αγενή γενικά

Δημοσ.

Αυτο που ανέφερε ο gregdel ειναι σωστο και πολυ πιθανό να συμβεί. Δλδ να βάλεις δεύτερο ρελε διαρροής κατω απο το υφιστάμενο και να σου πέφτει το υφιστάμενο, λογω διαδορετικης ευαισθησίας/ταχυτητας κτλ... Δεν ειναι ολα τα ίδια. Αυτό μπορεί να συμβεί και με της πριζας.

Αν θέλει ο ηλεκ/γος να το βαλει κατω απο το υφιστάμενο, θα πρέπει λογικα να βάλει ενα μετασχηματιστη απομόνωσης και ακριβώς μετά ενα ρελε διαρροής μονο για τη μηχανή σου. Αυτό γενικα δεν παίζει στην Ελλάδα πιθανό να φανει τρελό στους περισσότερους (+χρειάζεται επιπλέον χωρο κτλ).

Η άλλη λυση λογικα ειναι να σου δώσει νεα αναχώρηση απο τον πινακα με dedicated ρελε διαρροής. Σε καθε περίπτωση δεν πρεπει να μενει κομμάτι της ηλεκτρολογικης εγκαταστασης χωρις προστασία.

Αλλα και πάλι δεν θα εχει λυθεί το προβλημα που φαίνεται να έχει η μηχανή σου.

Ολα αυτα με disclaimer γιατί δεν ειμαι ηλεκτρολόγος.

Δημοσ.

Καλημέρα και χρηστός Ανέστη.

Μου τα λέτε με πολύ ηλεκτρολογικές ορολογίες και δέν καταλαβαινω τιπ..

Σήμερα η εσπρεσιέρα παρέδωσε πνέυμα..Η μαγνιτική της δέν δουλευει δεν ακουγετε και δέν τρέχει νερό (οταν πατάς το κουμπί ακουγετε ενας ήχος οταν κλειδώνει η μαγνιτική) πλέον δέν ακουγετε τίποτα και νερό δέν τρέχει εχω βάλει εφεδρική μηχανή για τώρα και έβγαλα την μαγνιτική και θέλω να την μετρήσω.

Αν ειμαι τυχερός και είναι χαλασμένη εκει ειναι το πρόβλημα κατα πάσα πιθανότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...