Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Όχι φίλε μου σε κουτί με τα στοιχεία μου το έστειλαν.. Δεν ξέρω γιατί μου το πετάξαν έτσι..
isay Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, Richter είπε Όχι φίλε μου σε κουτί με τα στοιχεία μου το έστειλαν.. Δεν ξέρω γιατί μου το πετάξαν έτσι.. Άλλο το δέμα (κουτί προς κουτάρα) και άλλο το κουτάκι-κουτί. Το πρώτο έρχεται συστημένο και το δευτερο λογίζεται επιστολικό ταχυδρομείο. Στο επιστολικό ταχυδρομείο έχεις την απλή αποστολή και το συστημενο (registered). O ταχυδρόμος για οτι ειναι συστημένο, το κουβαλά μαζί του (αν ειναι μικρό) και ζητά υπογραφή. Για όλα τα άλλα τα αφήνει όπως αφήνει απλές επιστολές, λογαριασμους, κλπ. Αν τώρα εχει πολλά συστημένα ή ογκώδη συστημένα, τις περισσότερες φορές, δεν τα κουβαλά μαζί του και απλά αφήνει χαρτάκι να πας ταχυδρομείο να το πάρεις. Προφανώς το πορτοφόλι ήταν σε μικρό κουτί (προς κουτάκι) και ειχε σταλεί σαν επιστολίκο, οχι συστημένο. Ο ταχυδρόμος ειναι χώρο στις τσάντες του και στο έφερε για να μην χρειάζεται να τρέχεις εσύ στο ταχυδρομείο. Επίσης παιζει και το άλλο σενάριο αρκετά συχνά. Ακόμα κι αν παραγγείλεις κάτι σαν επιστολίκο (οχι συστημένο) αλλά ειναι λιγο ογκώδες, δεν το κουβαλάνε μαζί τους, αλλά αφήνουν χαρτάκι να πας να το παρεις. Αυτό γινεται για διάφορους λογους (αναλογα με την περιοχή και την περιοδο), οπως οτι εχει πάρα πολλά γράμματα και δε χωράνε τα κουτάκια ή γιατί στην περιοχή το "κλέψειν δέματος" ειναι εθνικό σπορ ή γιατί μπορει να βαριουνται να κουβαλάνε. Συνοπτικά, ο ταχυδρόμος εκανε τη δουλειά του, οπως επρεπε να την κάνει. Αν τώρα εσύ εβαλες παραγγελία συστημενο, εστάλη με συστημενο και στο άφησε στην πορτα, πας στο ταχυδρομείο, ζητάς να δείς τον προϊστάμενο και τον ξεχέζεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 11 ώρες πριν, isay είπε Προφανώς το πορτοφόλι ήταν σε μικρό κουτί (προς κουτάκι) και ειχε σταλεί σαν επιστολίκο, οχι συστημένο. Συνοπτικά, ο ταχυδρόμος εκανε τη δουλειά του, οπως επρεπε να την κάνει. Αν τώρα εσύ εβαλες παραγγελία συστημενο, εστάλη με συστημενο και στο άφησε στην πορτα, πας στο ταχυδρομείο, ζητάς να δείς τον προϊστάμενο και τον ξεχέζεις. Ναί το κουτί δεν ήταν μεγάλο, και εγώ αυτό ρωτάω μήπως παρέλειψα κάτι στην φόρμα παραγγελίας του amazon και δεν έβαλα συστημένο, αν υπάρχει κάτι τέτοιο.. Ξέρει κανείς να μου πεί;
isay Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Εξαρτάται απο την παραγγελία και τον πωλητή (amazon η οχι) και αφορά καθαρά τον τρόπο αποστολής. Στη μεθοδο αποστολής διαλέγεις μέθοδο που να λεει registred ή signed ή with tracking number και συνήθως ειναι πιο ακριβό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα