Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά να είστε καλά.

Όσοι έχετε συγκεκριμένες αξιόλογες περιπτώσεις,ευχαρίστως να δεχτώ προσωπικό μήνυμα με λινκ.

Ξεκίνησα το ερώτημα φίλε από Σεπόλια, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να με ωθεί προς κάποια συγκεκριμένη περιοχή.

Ζητούμενα είναι όσα προανέφερα κατά το δυνατόν.

(Μόνο μια ενεργή συνδρομή γυμναστηρίου (στον Βύρωνα) αλλά είναι πραγματικά λεπτομερεια).

Για μελλοντική σχετικά εύκολη ενοικίαση σε φοιτητές έλεγα για Καισαριανή, Ζωγράφου μήπως αξίζει.

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, scyther666 είπε

Τα είδες κάπου αυτά που γράφεις? 

Ενδεικτικά του '70 βέβαια  http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|pagkrati|370714717.html

Αν κ εγώ θα κοιτούσα και σε καλύτερες περιοχές όπως αυτό στην Αγία Παρασκευή https://www.spitogatos.gr/πώληση_Studio_Γκαρσονιέρα_Αγία_Παρασκευή__Αθήνα_-_Βόρεια_Προάστια_-l6392946

Φίλε μου χωρίς να σε θέλω να σε προσβάλω, τι ηλικία έχεις; 

Έχεις κάνει καμία αγοραπωλησία ακινήτου γενικά; 

Γτ εγώ αγόρασα πρόσφατα γκαρσονιέρα στο Γαλάτσι από 18.000 που ζητούσε στα 10. 000 τελική τιμή κ μάλιστα του '80.

Άνετα βρίσκει γκαρσονιέρα κ στην τιμή που θέλει με το ανάλογο παζάρι. 

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, bill999r είπε

Ενδεικτικά του '70 βέβαια  http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|pagkrati|370714717.html

Αν κ εγώ θα κοιτούσα και σε καλύτερες περιοχές όπως αυτό στην Αγία Παρασκευή https://www.spitogatos.gr/πώληση_Studio_Γκαρσονιέρα_Αγία_Παρασκευή__Αθήνα_-_Βόρεια_Προάστια_-l6392946

Γτ εγώ αγόρασα πρόσφατα γκαρσονιέρα στο Γαλάτσι από 18.000 που ζητούσε στα 10. 000 τελική τιμή κ μάλιστα του '80.

Σε αυτο το σπιτι πρεπει να ριξεις 30000+ για να ειναι κατοικισιμο ετσι οπως το βλεπω...ολα ξηλωμα θελουν..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bill999r είπε

Γεια σου φίλε συμφορουμιτη.

Σ ευχαριστώ για το "σωστό" κατά τη γνώμη μου ύφος απαντήσεων.

31 είμαι.

Ναι έχω(έχουμε (οικογενειακώς)) αγοράσει στο παρελθόν ακίνητο 15ετιας άλλης κατηγορίας τ.μ.ομως, σε επαρχία, στην αρχή των capital control (καλοκαίρι 2015), για άμεση σχετικά "ασφαλή" τοποθέτηση οικονομιών γονέων.πλεον ενοικιασμενο.σ εκείνη την περίπτωση,με μεσίτη στην αγοραπωλησία,δεν έγινε δεκτό "παζάρι" σημαντικό.

Υγ:

Στα site εκτός της χρυσής ευκαιρίας, οι καταχωρήσεις είναι όλες από μεσίτες,σωστά;

Προτιμώ όσο γίνεται απευθείας από ιδιώτη ακίνητα.

Επεξ/σία από Locke_John
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Locke_John said:

Παιδιά να είστε καλά.

Όσοι έχετε συγκεκριμένες αξιόλογες περιπτώσεις,ευχαρίστως να δεχτώ προσωπικό μήνυμα με λινκ.

Ξεκίνησα το ερώτημα φίλε από Σεπόλια, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να με ωθεί προς κάποια συγκεκριμένη περιοχή.

Ζητούμενα είναι όσα προανέφερα κατά το δυνατόν.

(Μόνο μια ενεργή συνδρομή γυμναστηρίου (στον Βύρωνα) αλλά είναι πραγματικά λεπτομερεια).

Για μελλοντική σχετικά εύκολη ενοικίαση σε φοιτητές έλεγα για Καισαριανή, Ζωγράφου μήπως αξίζει.

Tελικα θες να σου κανουμε τη δουλεια του μεσιτη, δηλαδη να βρουμε-ακουσουμε "αξιολογες" περιπτωσεις και να σε ενημερωσουμε και πριβε; Καλα το πας, αλλα φοβαμαι οτι θα αργησεις πολυ να βρεις σπιτι...

Και οπως ειπαν οι περισσοτεροι με 15.000 στην Αθηνα αυτο που αγοραζεις ειναι πολυ μακρια απο τις προυποθεσεις που εθεσες. Δεν υπαρχει λοιπον το "ζητουμενα ειναι οσα προανεφερα κατα το δυνατον", αλλά υπαρχει το "αδυνατον".

Ειτε αναπροσδιοριζεις τις απαιτησεις σου απο το διαμερισμα αφαιρωντας σχεδον οτι ορισες αρχικα, ειτε -το λιγοτερο- διπλασιαζεις τα λεφτα.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Locke_John είπε

ευχαριστώ για το "σωστό" κατά τη γνώμη μου ύφος απαντήσεων.

31 είμαι

Φίλε @Locke_John δεν αναφερόμουν σε εσένα στο προηγούμενο ποστ αλλά στον @scyther666 που με ρωτούσε για τις τιμές.

Λοιπόν, ναι στη χρυσή ευκαιρία η πλειοψηφία των αγγελιών είναι από μεσίτες αν κ υπάρχουν κ ορισμένες από ιδιώτες. 

Καλά κάνεις κ προτιμάς τον ιδιώτη μιας ο μεσίτης θα σου πει σούπερ παπατζες για το ακίνητο, για άλλους πιθανούς αγοραστές, για τον πωλητή που δεν έχει ανάγκη κ ότι άλλο ψέμα κατεβάσει ή κούτρα του. 

Όμως αν θες τη συμβουλή μου, βρες το σπίτι που θες, κάνε την προσφορά σου κ βλέπεις. Φυσικά κ δεν θα δεχτούν με την πρώτη κ ίσως κ να καθυστέρησουν κάποιες μέρες αλλά αν πραγματικά ο πωλητής θέλει να το ξεφορτωθεί θα το δώσει. Είναι ανάλογα σε τι φάση θα πετύχεις τον καθένα. 

Εγώ σου είπα την εμπειρία μου. 

Όταν έκανα την προσφορά το χαμόγελο πάγωσε στη φάτσα του μεσίτη. 

Έλεγε τα κλασσικά, ότι υπάρχουν κ άλλο ενδιαφερόμενοι (πράγματα που τα είχα ακούσει από όλους τους μεσίτες μιας κ είχα δει αρκετά σπίτια), ότι αποκλείεται να πέσει κτλ. 

Οκ είπα αν ενδιαφέρεται ο πωλητής με καλείτε.

Στις επόμενες δύο ώρες έγιναν άλλες δύο επικοινωνίες για διαπραγμάτευση της τιμής μέχρι που τελικά κλείσαμε εκεί που ήθελα. 

Θέλει υπομονή κ παζάρι. 

Τέλος μην τρελενεσαι με τον καθένα που μπαίνει κ σου λέει ότι δεν παίρνεις ούτε αμάξι κτλ όπως ο @YourTrueLegend

μιας κ πρόκειται για άτομα που συστηματικά μπαίνουν σε θέματα από τα οποία δεν έχουν ούτε γνώση ούτε εμπειρία κ προσπαθούν να προκαλέσουν ένταση 

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Σε αυτο το σπιτι πρεπει να ριξεις 30000+ για να ειναι κατοικισιμο ετσι οπως το βλεπω...ολα ξηλωμα θελουν..

Απο απορία, τι θελει ξήλωμα ; και απο που προκυπτει η τιμη των 30000 ; μηπως εννοεις 3000 ; κατι σαν τρύπα βλεπω μονο στο μπανιο. (το αναφερει αλλα δεν μπορω να κανω τη συνδεση)

Σε ρωταω γιατι θελω περισσότερο να καταλαβω τι εννουν πολλοι οταν αναφέρουν τις λεξεις ξήλωμα, ανακαίνιση, χρεπι και τιμες μεσα σε ολο αυτο κλπ...

ps: ειναι σε κακο σημειο...

Επεξ/σία από Thulogur
Δημοσ.

Για το σπιτι στην Αγια επειδη ειμαι γνώστης της περιοχης οτιδηποτε κατω απο 20κ ειναι μια χαρα.(αν το θες για επενδυση)...

Απο τις φωτο βλεπω οτι ειναι διπλα deree και Γαλλικο οποτε νοικιαζεται πανευκολα.

Μακρια απο μετρο βεβαια...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, bill999r είπε

Αυτό όμως που παρέθεσες, δεν είναι της χρονολογίας που ανέφερες, και δεν ειναι καν μέσα στο budget που ανέφερες.
Τελείως φιλικά θα σου πω οτι επειδή το αντικείμενο είναι η δουλειά μου, το οτι εσύ έκανες μια αγορά όπως αυτή που ανέφερες σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να ερμηνευτεί ως "έτσι ειναι τα πράγματα".
Μην πάρεις την γνώμη μου όμως... κάνε μια έρευνα στα 2-3 πιο γνωστά site, με τα στοιχεία που ανέφερες και θα δεις οτι εμφανίζονται ΜΗΔΕΝΙΚΑ αποτελέσματα κυριολεκτικά. Ειδικά σε περιοχές όπως Ζωγράφου που οι γκαρσονιέρες λόγω του πανεπιστημίου είναι ανάρπαστες και Νέα Σμύρνη για άλλους λόγους εκεί, οι τιμές είναι σχεδόν διπλάσιες απο αυτό που ανέφερες.

Σε αντίθετη περίπτωση αν εσύ πιστεύεις οτι μπορείς να βρεις ακίνητα με τα χαρακτηριστικά που ανέφερες, στις περιοχές που ανέφερες, θα σου πρότεινα να πας να τα αγοράσεις όλα, δίνοντας ότι έχεις, νεφρά, σπλήνες κλπ, και σε 5 μήνες θα τα έχεις πάρει διπλάσια. Αλλά αν είμαστε ρεαλιστές θα καταλάβουμε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορεί να συμβεί αυτό.

Καταλαβαίνω οτι εσύ βασίζεσαι στα 3 εξής πράγματα:
α)"εγώ βρήκα στο γαλάτσι".
β)"εγώ το αγόρασα 10000".
γ)"αρα γιατί όχι και αλλού".
Τα οποία δυστυχώς δεν ισχύουν. ΑΝ ίσχυαν, επαναλαμβάνω, internet χρησιμοποιούμε όλοι μας, δείξε μας 2-3 τέτοιες περιπτώσεις να διαλέξουμε.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, scyther666 είπε

οτι επειδή το αντικείμενο είναι η δουλειά

Φίλε μου αν είναι η δουλειά σου, τότε, όπως απάντησα κ στον προηγούμενο, ξερεις ότι κανένας δεν πρόκειται να πουλήσει στην αρχική τιμή. 

Δεν πρόκειται λοιπόν να παραθέσω γκαρσονιέρα στα 15.000 γτ πολύ απλά όλοι πέφτουν. 

Άλλος 1.000, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. 

Έψαχνα για δύο ακίνητα, που τελικά αγόρασα, επί 3 χρόνια κ έχω δει πολλές περιπτώσεις. 

Με έχουν πάρει τηλ μετά από 6μηνο για να μου δώσουν 100τμ από 50.000 που ζητούσε στα 38.000 χωρίς καν να το ζητήσω. 

Ο κάθε πωλητής πουλάει για κάποιο λόγο. Κανένας όμως δεν πουλάει επειδή "δεν έχει ανάγκη". 

Τώρα αν ο άλλος ζητάει 1.000 το τμ διακαιώμα του. Όμως επειδή κανένας δεν θα του δώσει τέτοιο πόσο αναγκαστικά θα πέσει. 

Κ στην περίπτωση μου ζητούσε 600 ευρώ το τετραγωνικό αλλά τελικά έπεσε σχεδόν στα μισά αφού, από το '13 που το είχε ξενοικιαστο δεν του είχε γίνει ούτε μια προσφορά. 

Είναι προσφορά κ ζήτηση. 

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρώ πως έχουμε τελείως άλλο mindset.
Εσύ βλέπεις μια τιμή πχ 18000 και σκέφτεσαι "ε αυτό θα το δώσει 15000 σίγουρα" και εγώ βλέπω μια τιμή 18000 και ξέρω οτι δεν ξέρω το αν θα πέσει. Αυτό προσωπικά μιλώντας εξηγείται απο το οτι εγώ συναλλάσομαι με δεκάδες ιδιοκτήτες και δεν αναρτουν όλοι μια τιμή για να κάνουν παζάρι. Ειδικά αυτή την περίοδο που πολλες περιοχές έχουν ήδη ξεπουλήσει τα μικρά τους διαμερίσματα και λόγω αυτού μέσα σε λιγότερο απο χρόνο έχουν πλέον διπλασίαστει οι τιμές, σε ορισμένες περιοχές (Κουκάκι says hello).
Εσύ σκέφτεσαι λοιπόν "το βλέπω τόσο, θα το παζαρέψω μείον τόσο ανετα" και εγώ σου λέω, μην φας, έχει γλαρόσουπα!
Τα μικρά διαμερίσματα τα τελευταία χρόνια ειναι περιζήτητα και κανένας ιδιοκτήτης δεν "περιμένει 3 χρόνια" για να έχει μια προσφορά, εκτός αν μιλάμε για τελείως μη ελκυστικό διαμέρισμα.

Όπως είπα, θεωρώ πως έχουμε τελείως άλλο mindset γιατί εσύ έχεις σαν παράδειγμα και ορισμό της πραγματικότητας, την περίπτωση σου, που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την αγορά την παρούσα στιγμή και μάλιστα κοιτάς αναρτήσεις κατα πολύ ακριβότερες. Εδειξες μια αγγελία με τιμή ζήτησης 22.000, όταν η ερώτηση ήταν για 15000, θεωρώντας (συγχώρεσε με και διόρθωσε με αν το συμπέρασμα μου είναι λάθος) ότι εσύ θα πάρεις τηλέφωνο αυτόν που ζητάει 22000ε, θα του προτείνεις 15000ε και θα σου πει "ναι, αμέ, δέχομαι"....? ποιος ο λόγος να το κάνει κάποιος αυτό? για τα όμορφα σου μάτια κάτω ~1/3 της τιμής? :P
Είτε μου/σου/του αρέσει οι τιμές που παίζουν στην Αγία Παρασκευή (απο όπου ήταν και η πρόταση σου) αυτές είναι και κανένας ιδιοκτήτης δεν θα πει "ε οκ ας το ρίξουμε μισοτιμής".

Αν λοιπόν το παράδειγμα σου συμβάδιζε με την πραγματικότητα, πολύ απλά θα μπορούσες εσύ και ο TS και οποιοσδήποτε άλλος να ανοίξει την χρυσή ευκαιρία και να μας παραθέσει καμια 10αρια διαμερίσματα με τα χαρακτηριστικά "ζωγράφου, παγκράτι, νεα σμυρνη (γελάνε και οι κότες), γουδή, μετα το '80, πάνω απο 1ο όροφο, με κάτω απο 15000ε" για να διαλέξει ο κάθε ένας αυτό που του αρέσει.
Αυτό δεν γίνεται όμως.... και αυτό, για εμένα τουλάχιστον, είναι στοιχείο του ποιά είναι η πραγματικότητα.

Το "αν κάποιος ζητάει 1000ε το τμ δικαίωμα του, επειδή όμως κανένας δεν θα του δώσει τέτοιο ποσό αναγκαστικά θα πέσει" ειλικρινά δεν πιάνω που το στηρίζεις... θεωρείς οτι η αγορά αυτή τη στιγμή στις περιοχές που ανέφερες είναι άλλη?
Αν είναι άλλη.... ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα... παρέθεσε όπως είπα καμια 10αρια αγγελίες με τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν, με 500 ή 300ε/τμ (δεν ειμαι σιγουρος ποιο απο τα δυο πιστευεις οτι ισχυει αλλα οποιο και να ειναι μου κάνει), να μου αποδείξεις οτι κάνω λάθος.
Τώρα όμως.... αν πιστεύεις οτι στις αγγελίες βάζουν 1000ε/τμ για να ψαρέψουν τον κόσμο και οταν πας απο κοντα στο ριχνουν στο μισό.... και ειναι μάλιστα για αυτό συνεννοημένοι και όλοι οι ιδιοκτήτες που βάζουν αγγελία.... ε... τι να πω... i give up :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά είναι τα σεπόλια πάντως τρομακτικά value for money περιοχή εκτός αν έχεις σπίτι δίπλα από τις γραμμές του τρένου(που είχε ο αδερφός μου αλλά ήταν πολύ καλό διαμέρισμα και πολυκατοικία και πάλι άξιζε).

Εφόσον αποκλείεις το ένα τρίτο των περιοχών λόγω ακρίβειας και πας είτε για μέτριο σπίτι σε πολύ μέτρια περιοχή ή για πολύ μέτριο σπίτι σε μέτρια περιοχή προσωπικά θα κοίταζα ξανά τα σεπόλια και κολωνό γιατί πρώτον έχουν χαμηλό το τετραγωνικό από καταβολής κόσμου, υπάρχει μετρό και λεοφωρείο, πάρκινκ μέτριο προς κακό αλλά υπάρχουν καλύτερες περιοχές με χειρότερο πάρκινγκ άρα το πάρκινγκ μην το βάζεις καν στην εξίσωση των θέλω, ασφάλεια θα έλεγα μέτρια όπως παντού(να ξέρεις ληστεύουν πολύ παραπάνω σε πιο κυριλές περιοχές όπως θησείο, άνω πετράλωνα, κουκάκι), ησυχία φυσιολογικά πράγματα(είσαι στο κέντρο της πόλης μην το ξεχνάς).

Για μένα τα δημοτικά διαμερίσματα πάνε

1 κέντρο πανάκριβα

2 πολύ καλό αλλά νομίζω εκτός μπάτζετ

3 υπερτιμημένο και ακριβό το αντίθετο του value for money

4 value for money

5 το μισό κομμάτι είναι αρκετά κακό θα έλεγα έχει και καλά κομμάτια.

6 μακριά κατά την γνώμη μου, ο κολλητός μου έμενε εκεί και υπήρξε θύμα ληστείας.

7 πολύ καλό αλλά και πάλι εκτός μπάτζετ.

Επεξ/σία από Choutas
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Thulogur είπε

Απο απορία, τι θελει ξήλωμα ; και απο που προκυπτει η τιμη των 30000 ; μηπως εννοεις 3000 ; κατι σαν τρύπα βλεπω μονο στο μπανιο. (το αναφερει αλλα δεν μπορω να κανω τη συνδεση)

Σε ρωταω γιατι θελω περισσότερο να καταλαβω τι εννουν πολλοι οταν αναφέρουν τις λεξεις ξήλωμα, ανακαίνιση, χρεπι και τιμες μεσα σε ολο αυτο κλπ...

ps: ειναι σε κακο σημειο...

Θα απαντησω εγω για τον φιλο αν μου επιτρέπεις. 

Κατ΄αρχην το γράφει και η αγγελία οτι το σπιτι χριζει ανακαίνισης (φαντάσου δηλαδη τι προβλήματα έχει :P )

Κουφωματα και πόρτα (μαζί με τα νέα πατζουρια ασφαλείας) θα του πάνε 6000 στη καλύτερη.

Ξύλωμα όλο το μπάνιο και η κουζίνα διότι:

1. Μετά απο τόσα χρόνια όλες οι σωληνώσεις έχουν σαπισει και θέλουν αλλαγή

2. Ανακαίνιση

Κόστος 7000

Υπνοδωμάτιο, ξύλωμα το πάτωμα, φτιάξιμο ντουλάπες ΑΝ έχει.

Ρεύμα- Στάνταρ θα χρειάζεται νέο πίνακα και αν όχι, 100% η πολυκατοικία δεν έχει θέρμανση, άρα θα χρειαστει να βάλει καναν θερμοσυσορευτή ο άνθρωπος. Οπότε χρειάζεται σιγουρα νέο ενισχυμένο πινακα, πέρασμα νέων καλοδίων και η αγορά της μονάδας.

Αν όχι 30.000, ένα 20ρικο θα του φυγει.  Βεβαια θα ειναι δικό του!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...