Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ενδιαφέρομαι για αναβάθμιση του υπολογιστή μου με κύριο σκοπό το editing. Πιο αναλυτικά:

Βασική χρήση: Editing 4K footage στο Davinci Resolve 14, Fusion 9, After Effects, ίσως Premiere, αρκετό multitasking, ελαφρύ gaming (τίποτα το τρομερό που να μην μπορώ να το κάνω ήδη).

Οθόνη: Έχω IPS 27'' 1440p (δεν θα αλλαχθεί)

Δεν χρειάζομαι περιφερειακά. Η παραγγελία θα γίνει μέσω ίντερνετ, δεν με απασχολεί η τοποθεσία ούτε από πόσα καταστήματα θα είναι. Προφανώς ούτε η συναρμολόγηση είναι πρόβλημα. Λειτουργικό επίσης δεν χρειάζομαι.

Με overclock δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ.

Θέλω να αλλάξω τα εξής:

• CPU: i5 4590
  • MOBO: Gigabyte Z97-D3H
  • RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR3 1866Mhz CL10

Σκέφτομαι να τα πουλήσω ως πακέτο κοντά στα 200€-250€ (το θεωρείτε καλή τιμή??), και τα χρήματα θα προστεθούν στο διαθέσιμο budget για την αναβάθμιση.

Hardware που θα κρατήσω (εκτός κι αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση με το διαθέσιμο budget):

• Κουτί
  • Τροφοδοτικό (Coolermaster G650M αγορασμένο πριν 1-2 χρόνια)
  • GPU (1070Ti)
  • SSD (Samsung 850 EVO 250GB)
  • HDD (2 X 1TB)

Να αναφέρω ότι έχω στη διάθεσή μου έναν i7 7700K αχρησιμοποίητο στο κουτί του, τον οποίο μπορώ να χρησιμοποιήσω αγοράζοντας μόνο μνήμες και μητρική. Σκέφτομαι όμως αφού κάνω που κάνω τη μετάβαση, να τον πουλήσω κι αυτόν και να πάω είτε σε coffee lake 8700/8700Κ ή στους νέους Ryzen, μιας που ο 7700K έχει "μόνο" 4C/8T. Γνώμες πάνω σε αυτό;

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ BUDGET

300€ + 200€ από την πώληση των μεταχειρισμένων + 250€ από την πώληση του 7700K

Πάνω-κάτω ας πούμε 700€, το οποίο προφανώς δεν είναι απαραίτητο να εξαντληθεί όλο, αλλά κι απ' την άλλη μπορώ να προσθέσω κάποια χρήματα παραπάνω αν αξίζει τον κόπο, εφόσον σκοπεύω να το κρατήσω για χρόνια.

Η αρχική μου σκέψη είναι 8700K με μια οποιαδήποτε μητρική συν 16GB RAM. Ενδεχομένως να μου χρειαστούν 32GB, γιατί τα 16 που έχω στο τρέχον setup συχνά φτάνουν στο 80-90% χρήσης. Επίσης, πιστεύετε αξίζει να περιμένω να κυκλοφορήσει ο Ryzen 2700X;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες γνώμες.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Kris_Lyn είπε

πιστεύετε αξίζει να περιμένω να κυκλοφορήσει ο Ryzen 2700X

Ναι. Aυτό ακριβώς. Και επίσης αξίζει να περιμένεις για Χ470 μητρικές. 32gb ram σίγουρα θα χρειαστείς, αλλά αν δεν φτάνει το budget μπορείς να τις πάρεις σπαστά 16+16 μετά από λίγο καιρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...