Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, ελπιζω να ανοιξα αυτο το post σε σωστο thread....

Βασικα, θα ηθελα μια απάντηση απο καποιον γνωστη στο θεμα των λογιστικων, (Λογιστη, φοροτεχνικο κτλ)

Ειμαι ιδιωτικός υπάλληλος με πλήρη απασχόληση  κ εργάζομαι στον τομέα της πληροφορικής αρκετα χρονια επαγγελματικά.

Στον ελεύθερο μου χρόνο έχω αναπτύξει ενα πρωτοποριακό σύστημα (ας πούμε ιστοσελίδων) που φιλοξενείται σε webserver στην Γερμανια, μισθωμένος στο ονομα μου.

Το σύστημα αυτο το ανέπτυξα για την διδακτορική ενός φίλου (σε συνεργία με αυτόν αν κ το 75% ειναι δικός μου κώδικας)

Πέρσι το καλοκαίρι το έδωσα δωρεάν και δοκιμαστικά σε 2-3 φίλους  χωρίς να απαιτώ κάποια χρηματική αμοιβή.

Φέτος, επειδή η δουλεια μου άρεσε σε πολλούς άλλους, (μέχρι στιγμής 8) μου ζητούν να ενεργοποιήσω το σύστημα και στις δικές τους επιχειρήσεις με χρηματικό αντίτιμο, (συνδρομή δλδ), υποστήριξη κ ότι αυτο συνεπάγεται, αλλα φυσικά θέλουν τιμολόγια.

Εγω ομως, πως μπορώ να είμαι νόμιμος απέναντι τους και να είμαστε καλυμμένοι και οι δυο;

Η υπηρεσία αυτη που προσφέρω δεν εχει καμια σχεση με την επιχείρηση στην οποια εργάζομαι (οπου ειμαι πωλητής smartphone κτλ) , ανήκει σε αλλο κλάδο της πληροφορικής (Web services)

Απ την άλλη δεν μπορω να παρέχω την υπηρεσία μου πλέον δωρεάν διότι υπάρχουν κάποια εμπόδια όπως κόστος συντήρησης νέου μεγαλύτερου server κ μεγάλη δαπάνη χρόνου για βελτίωση του κώδικα.

το κόστος ανά πελάτη υπολογίζω να ειναι κάπου στα 1000€ το χρόνο, με καθαρό κέρδος 600€. Τι πρέπει να κάνω; τι με συμβουλεύεται;

Ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ ειμαι της άποψης να κάνουμε τα βήματα που στην αρχή φαινονται τρομακτικά λίγο αλλα ειναι εκείνο που θέλουμε. 

Επίσης αν χρειάζεσαι κάποιον να το κάνεις μαζί , εμένα με ενδιαφέρουν πάρα πολυ οι καινοτομίες. Στείλε ένα pm αν θες .

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

ρωτησα σημερα για εναρξη νεα επιχειρησης τι χρειαζεται και αυτο που καταλαβα ειναι:

• πολυ χρημα (8000€ +)
  • πολυ τρεξιμο
  • και υπαρχει περιπτωση να βρω και τον μπελα μου λογο στο οτι εργαζομαι ηδη σε παρομοια επιχειρηση!!!

Αα ρε Ελληνικο κρατος.... κ μετα λενε οτι φευγουν στο εξωτερικο.

Δυστυχως η Ελλαδα ειναι για πολυ μαυρο χρημα..... κ δικαιολογημένα μαλιστα!!!!

Δημοσ.
18 ώρες πριν, mader είπε

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

ρωτησα σημερα για εναρξη νεα επιχειρησης τι χρειαζεται και αυτο που καταλαβα ειναι:

• πολυ χρημα (8000€ +)
  • πολυ τρεξιμο
  • και υπαρχει περιπτωση να βρω και τον μπελα μου λογο στο οτι εργαζομαι ηδη σε παρομοια επιχειρηση!!!

Αα ρε Ελληνικο κρατος.... κ μετα λενε οτι φευγουν στο εξωτερικο.

Δυστυχως η Ελλαδα ειναι για πολυ μαυρο χρημα..... κ δικαιολογημένα μαλιστα!!!!

Οπότε, μαύρα. Όταν αρχίσεις να έχεις αρκετή ροή χρήματος, πληρώνεις έναν λογιστή να σου τα φτιάξει νόμιμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...