christopher0016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, lazo37 είπε κοιτα στην αλεξανδρουπολη που μενω εχει μονο ενα ινσποτ για 75.000 κοσμο και προφανως υπαρχουν ατομα τα οποια δεν βρισκουν να κατσουν, οποτε νομιζω οτι χρειαζεται ενα ακομη καταστημα το καλο με την αλεξ/πολη ειναι οι φανταροι , αυτοι γεμιζαν τα νετ καφε οταν ειμουν.. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2018 από christopher0016
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Τώρα όλοι οι φαντάροι έχουν 4g κινητά, τι να το κάνουν το νετ καφε; Εκτός και αν έχουν τόσες πολλές εξόδους που προλαβαίνουν να πηγαίνουν για gaming. Πολύς κόσμος σήμερα δεν χρησιμοποιεί καν υπολογιστή, μπαίνουν από το κινητό μόνο για fb, instagram. Η επένδυση σε νετ καφέ έχει τεράστια λειτουργικά έξοδα και αρχικό κεφάλαιο (μισθωμένη γραμμή,δυνατοί υπολογιστές που απαξιώνονται γρήγορα). Δεν αξίζει τον κόπο. Ειδικά σήμερα πρέπει να παρέχεις πολύ καινοτόμες υπηρεσίες για να ξεχωρίσεις. Δεν είναι όπως παλιότερα που έβαζες 20 υπολογιστές γραφείου και έκανες νετκαφέ...
zio10 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Το gaming είναι το θέμα, αλλά θέλει πολλά λεφτά. Γι'αυτό έχουν μείνει σχεδόν μόνο αλυσίδες. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Όπως ειπώθηκε υπάρχουν internet cafe που ζουν και βασιλεύουν. Μάλιστα ανοίγουν και καινούργια και γίνεται πανικός. Κυρίως στην επαρχία. Παίζει σημαντικό ρόλο η περιοχή φυσικά. Επειδή όμως τα internet cafe είναι για games ανασταλτικός παράγοντας είναι οι τιμές στις κάρτες γραφικών που έχουν τιναχθεί στα ύψη. Θα ανεβάσει πολύ το κόστος. 1
Fulgore Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Στις 4/12/2018 στις 1:28 ΠΜ, zio10 είπε Εγώ βλέπω μια αναγέννηση στα internet cafe, έχουν εξοπλιστεί πολύ καλά και μαζεύουν πολύ κόσμο όπως παλιά. Από καθαρά έσοδα δεν ξέρω τι γίνεται βέβαια. Το θέμα είναι ότι για να κάνεις κάτι τέτοιο δεν φτάνουν τα 1000€ / pc αφού μιλάμε για κορυφαία μηχανήματα με επώνυμα gaming περιφερειακά, gaming chairs κλπ, άρα πάμε αρκετά παραπάνω... Ναι ναι ας δωσει μια περιουσια για ακριβα gaming περιφερειακα και καρεκλες για να του τα σπανε αυτοι που θα πηγαινουν ή να του τα κλεψουν.... Γνωμη μου προσωπικα ειναι αν οντως θελει να ανοιξει να ξεκινησει με φθηνοτερα μηχανηματα μεχρι να δει πως θα παει η κατασταση και αργοτερα αν θελει αναβαθμιζει την καρτα γραφικων. Ουτως ή αλλως ειναι γνωστα τα παιχνιδια που παιζουν οι περισσοτεροι στα internet cafe εδω και χρονια και δεν εχουν δα και τις μεγαλες απαιτησεις.
zio10 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Ναι ναι ας δωσει μια περιουσια για ακριβα gaming περιφερειακα και καρεκλες για να του τα σπανε αυτοι που θα πηγαινουν ή να του τα κλεψουν.... Γνωμη μου προσωπικα ειναι αν οντως θελει να ανοιξει να ξεκινησει με φθηνοτερα μηχανηματα μεχρι να δει πως θα παει η κατασταση και αργοτερα αν θελει αναβαθμιζει την καρτα γραφικων. Ουτως ή αλλως ειναι γνωστα τα παιχνιδια που παιζουν οι περισσοτεροι στα internet cafe εδω και χρονια και δεν εχουν δα και τις μεγαλες απαιτησεις. Δεν είπα να τα δώσει ή να μη τα δώσει, είπα ότι αυτό που βλέπω είναι πως έχουν κόσμο τα συγκεκριμένα που είναι έτσι Γενικά επειδή άκουσα κι ένα ποσό τεράστιο για μαγαζί που ανακαινίστηκε στην πόλη μου δεν το θεωρώ καλή επένδυση αν ισχύει, όσο κόσμο και να έχει. 1
Fulgore Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, zio10 είπε Δεν είπα να τα δώσει ή να μη τα δώσει, είπα ότι αυτό που βλέπω είναι πως έχουν κόσμο τα συγκεκριμένα που είναι έτσι Γενικά επειδή άκουσα κι ένα ποσό τεράστιο για μαγαζί που ανακαινίστηκε στην πόλη μου δεν το θεωρώ καλή επένδυση αν ισχύει, όσο κόσμο και να έχει. Και εγω παλια οταν περναγα απο την κοντινη Χαλκιδα(κοντινη στην Αθηνα)και στα πανω χωρια εβλεπα τα λιγα ιντερνετ καφε να ειναι μες τον κοσμο.Οταν ειχα περασει πιο προσφατα ομως τα περισσοτερα ειχαν κλεισει.
zio10 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, Fulgore είπε Και εγω παλια οταν περναγα απο την κοντινη Χαλκιδα(κοντινη στην Αθηνα)και στα πανω χωρια εβλεπα τα λιγα ιντερνετ καφε να ειναι μες τον κοσμο.Οταν ειχα περασει πιο προσφατα ομως τα περισσοτερα ειχαν κλεισει. Ίσως είναι μεμονωμένο τότε δεν ξέρω, απλά σε δύο επαρχιακές πόλεις (Γιάννενα, Καστοριά) καινούργια ή ανακαινισμένα μαγαζιά με καλά μηχανήματα, περιφερειακά κλπ έχουν πολύ κόσμο. 1
gatokoritso Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 αυτό το πράγμα με τα inspot το είχα απορία.εχω παρατήσει ότι στην επαρχία κρατάνε μια χαρά και έχουν αρκετό κόσμο.αν και όντως οι χρυσές εποχές έχουν περάσει νομίζω με μια καλή έρευνα μπορείς να κάνεις κάτι σωστό.
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Κάποτε δεν είχαν όλοι ίντερνετ και δούλευαν πολύ τα καφέ, τώρα δεν μπορούν να έχουν όλοι ένα δυνατό μηχάνημα και γι΄αυτό δουλεύουν πιστεύω. Είναι πιο εύκολο για τον γονιό ή τον πιτσιρικά να δίνει 3-4€ παρά 1500€ μαζεμένα. 4
mastoras007 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 4/11/2018 στις 1:58 ΜΜ, Silverage είπε Ένα inspot που είχαμε στην περιοχή πολλά χρόνια πέρυσι έκλεισε και είχε κάμποσο κόσμο όποτε πέρναγα απ'έξω. που εκλεισε ινσποτ? Η επένδυση σε ιντερνετ καφέ θα δουλέψει μονο αν γίνει σωστα και για να γίνει σωστά πρέπει εσυ να εισαι ξεφτέρι απο θέμα hardware αλλά και να μήν εισαι πρέπει να βρείς κάποιον που θα είναι, εγώ δουλευω σε ιντερνετ καφέ 5χρόνια τώρα δέν λέω οτι γίνετε και χαμός συνικιακό είναι απο τα ελάχιστα και τελευταια.. δ΄υσκολα χτυπάς της μεγάλες αλυσίδες εκτός αν εισαι σε περιοχή που κοντά δέν εχει αλυσίδα, αν εδώ που ειμαι ανοιξει αυριο μεθαυριο ενα inspot-battlenet κτλ εμείς κλείσαμε. δεν μπορείς να τους ανταγωνιστείς πάνε και στηνιουνε pc me 1080 καρέκλες 300€ κτλ κτλ κτλ. Δεν ενοιγει ομος γιατί η περιοχή δέν ειναι για τετοιες επενδυσεις οπότε εμεις εδώ δουλευουμε..οχι με 1080 ομος.. 1050 και i3. το gaming ειναι πολύ ψηλά και οντος τα νετ εχουν ανέβει τα τελευταια χρόνια αυτο για οσα εχουν καλά pc τα μαγαζια που κλέινανε το ένα μετα το άλλο πρίν καμια 4-5ετία ειναι γιατί οταν τα ανοιξανε πρίν καμια 10αριά χρόνια με ddr2 μητρικές ράμ 2gb κτλ κτλ ευτασε η ώρα που θα επρεπε να γίνει η αναβάθμηση ολου του εξωπλισμού αυτο σημένει 500-1000€ σε κάθε pc και αν εχεις πχ 20 υπολογιστες (συνικιακό μικρο ιντερνετ καφέ) δίνεις 10000-20000€ για μία αναβάθμηση?οχι δέν τα δίνεις κλέινεις πολύ απλά. Αυτός ειναι ο λόγος που κλέισανε όλα γιατί άλλο να δίνεις 30.000-40.000€ για να ανοιξεις μαγαζί τότε που με 400-500€ ευτιαχνες pc τουμπανο και ανοιγες μαγαζάρα και άλλο να δίνεις οσα ανέφερα για αναβάθμηση.Οποιος όμος μπορεσε και τα έδωσε τώρα ειναι ανοιχτός έτσι και εμέις εδώ, οχι οτι δώσαμε τόσα μαζεμένα αλλά τα κάναμε σιγά σιγά.. 2-2 οι κάρτες σιγά σιγά οι ράμ και ακόμα δίνουμε..και τώρα που ψιλοτελειώσαμε σε κάνα χρόνο βαρία 2 θα χρειαστούμε πάλι σετ μητρική επεξεργαστή ράμ γιατί με i3 δέν πάς πουθενά..αλλά πρίν 2 χρόνια με τον i3 πετούσε το νέτ!! και ενδιάμεσα αναλώσιμα περιφεριακά, ακουστικά ποντίκια πληκτρολόγια. ειναι δουλεια που πρέπει να πάς με την τεχνολογία μαζί συνέχεια αναβαθμήσεις σιγά σιγά η μαζίκά.δέν πρέπει να μεινεις πίσο ζουμε σε εποχή που τα 14χρονα εχουν μάθει τι ειναι ''καρτα γραφικών'' και σου λένε ''αα εχει εχει 1060΄΄ που πρίν 4 χρόνια δέν ηξεραν πώς ειναι ενα πληκτρολόγιο. Στήσε ενα νέτ με 1060 κάρτεςγραφικών, i5 επεξεργαστές τουλάχιστον.. 27άρες οθόνες σιγουρα κάποιες 144hz.. με πλήκτρολόγια μηχανικά οσο ποιο ακριβά γινετε, ακοσυτικά τουλάχιστον 50€ μεγάλα Mousetrapped ομορφες καρέκλες και θα δουλέψει.. και εννοείτε η περιοχή να έχει vdsl γιατι άν δέν έχει μην πέις κάν στο κοπο να κάνεις οτιδήποτε! και κάτι ακόμα που ειναι αυτονόητα αλλά θα το αναφέρω και αυτό να έχεις φτινότερα πακέτα απο το νετ της αλυσίδας... Επεξ/σία 19 Απριλίου 2018 από mastoras007 5
RedPriest Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Προσφατα στην περιοχη μου ανοιξε ιντερνετ καφε και κοστισε γυρο στα 800.000 ευρω. Οπως ειπαν πιο πανω νομιζω πως ξεκίνησαν να ξανα δουλεύουν τα ιντερνετ καφε, τουλάχιστον αυτα που εχουν pc και περιφερειακά που οι περισσότεροι δεν μπορουν να παρουν για το σπιτι τους. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από RedPriest
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 11 λεπτά πριν, RedPriest είπε 800.000 WHAT? Μηπως αγορασαν και οικοπεδο και τον χωρο?
Fulgore Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, RedPriest είπε Προσφατα στην περιοχη μου ανοιξε ιντερνετ καφε και κοστισε γυρο στα 800.000 ευρω. Οπως ειπαν πιο πανω νομιζω πως ξεκίνησαν να ξανα δουλεύουν τα ιντερνετ καφε, τουλάχιστον αυτα που εχουν pc και περιφερειακά που οι περισσότεροι δεν μπορουν να παρουν για το σπιτι τους. Τα περιφερειακα ειναι παμφθηνα.Δεν χρειαζεσαι ουτε 100+ευρω ποντικι πχ(και με 30-40 κανεις την δουλεια σου),ουτε 150ευρω πληκτρολογιο(motorspeed των 30ευρω),ουτε πανακριβο headset λες και το θες για επαγγελματικη χρηση. Στα internet καφε παει ο αλλος για να παιξει τα γνωστα lol,dota(1/2),mmorpg τυπου wow,lineage 2,terra κλπ,Diablo/path of exile,Overwatch,Pubg,Fortnite,rocket league,call of duty,Hearthstone και αντε κανενα ποδοσφαιρακι. Αγοραζεις λοιπον 23αρες Ips LG των 130-150ευρω(δεν χρειαζεσαι και ακριβοτερες ειναι υπερ αρκετες αν ειναι κοντινη η αποσταση), Τα παραπανω παιχνιδια απο απαιτησεις εχουν Ryzen 3 1200/i3 8100(αντε στην καλυτερη αν θες να σε καλυψει για το μελλον ryzen 5 1600/i5 8400 τωρα που πεσανε οι τιμες) 8-12gb ram Καρτα γραφικων 1050 με 1060 3gb και απο περιφερειακα υπαρχουν και combo(mouse+keyboard)με 60-70ευρω Γιαυτο και ανεφερε παραπανω πολυ σωστα ο συμφορουμιτης οτι πρεπει να ξερεις/ασχολεισαι. Ειδικα στην επαρχια ανοιγε ο (συγνωμη για την εκφραση)καθε βλαχος ενα ιντερνετ καφε με συνδεσεις της κακιας ωρας(κατεβαζες το τελευταιο patch και γονατιζε ολη η γραμμη και επεφτε ξυλο),με καποια μετρια στην καλυτερη συστηματα τα οποια φυσικα ουτε που ασχολιοντουσαν μετα. Κοινως αν δεν πηγαινες σε γνωστη αλυσιδα παιζει ουτε τα patch να μην κατεβαζαν.
Dinos_12345 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 8 λεπτά πριν, Fulgore είπε Τα περιφερειακα ειναι παμφθηνα.Δεν χρειαζεσαι ουτε 100+ευρω ποντικι πχ(και με 30-40 κανεις την δουλεια σου),ουτε 150ευρω πληκτρολογιο(motorspeed των 30ευρω),ουτε πανακριβο headset λες και το θες για επαγγελματικη χρηση. Στα internet καφε παει ο αλλος για να παιξει τα γνωστα lol,dota(1/2),mmorpg τυπου wow,lineage 2,terra κλπ,Diablo/path of exile,Overwatch,Pubg,Fortnite,rocket league,call of duty,Hearthstone και αντε κανενα ποδοσφαιρακι. Αγοραζεις λοιπον 23αρες Ips LG των 130-150ευρω(δεν χρειαζεσαι και ακριβοτερες ειναι υπερ αρκετες αν ειναι κοντινη η αποσταση), Τα παραπανω παιχνιδια απο απαιτησεις εχουν Ryzen 3 1200/i3 8100(αντε στην καλυτερη αν θες να σε καλυψει για το μελλον ryzen 5 1600/i5 8400 τωρα που πεσανε οι τιμες) 8-12gb ram Καρτα γραφικων 1050 με 1060 3gb και απο περιφερειακα υπαρχουν και combo(mouse+keyboard)με 60-70ευρω Γιαυτο και ανεφερε παραπανω πολυ σωστα ο συμφορουμιτης οτι πρεπει να ξερεις/ασχολεισαι. Ειδικα στην επαρχια ανοιγε ο (συγνωμη για την εκφραση)καθε βλαχος ενα ιντερνετ καφε με συνδεσεις της κακιας ωρας(κατεβαζες το τελευταιο patch και γονατιζε ολη η γραμμη και επεφτε ξυλο),με καποια μετρια στην καλυτερη συστηματα τα οποια φυσικα ουτε που ασχολιοντουσαν μετα. Κοινως αν δεν πηγαινες σε γνωστη αλυσιδα παιζει ουτε τα patch να μην κατεβαζαν. Ο κόσμος των esports είναι περίεργος. Εγώ παίζω CS:GO και μπορώ να σου πω με αξιοπιστία, ΚΑΘΕ φορά, αν παίζω με 200 ή 300 frames. Κάτω από 150 μου φαίνεται σαν lag. Είναι υπόθεση latency και feeling στο ποντίκι. Στα esports θες περιφερειακά με 1ms απόκριση και 1:1 movement, internet που να μη γονατίζει, headset που να ακούς και καρφίτσα να πέφτει (HyperX Cloud κλπ), οθόνες 144hz και σταθερά πάνω από 250 fps. Αυτό το πακέτο πάει στα 2000 ευρώ ανά setup. Μετά μπορείς να βάλεις και συνδρομή που να σε ανεβάζει σε 240 hz οθόνες, καλύτερες gpu, ξεχωριστό δωμάτιο από τους άλλους και ξεχωριστό internet. Τα esports, δεν είναι συνηθισμένα παιχνίδια που θες πάνω από 60 fps και ως τέτοια, θέλουν υπερβολές που σε πρώτη ματιά φαίνονται παράλογες, όμως δίνουν πλεονέκτημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα