Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αδελφή μου σκέφτεται να πάει για σερβιτόρα σε εστιατόριο νησιού για την καλοκαιρινή σεζόν. Έχετε καμιά ιδέα πόσες είναι περίπου οι αμοιβές και οι συνθήκες εργασίας; Γιατί εγώ έχω ακούσει πως δουλεύουν όλη την ημέρα και μένουν στα υπόγεια, της λέω καλύτερα να είσαι άνεργη παρά να πας εκεί και να δουλεύεις 7 ημέρες την εβδομάδα.

Φαντάζομαι όμως πως δεν μπορεί παντού να είναι τα ίδια χάλια. Άλλο το πόστο του μπάρμαν, άλλο του σερβιτόρου και άλλο του βοηθού κουζίνας.

Όποιος έχει ιδέα για τι παίζει στα νησιά γενικά ας το πει.

Επεξ/σία από Vasivouzoukos
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, mylo είπε

Το 12ωρο θεωρώ πως είναι δεδομένο. Για τις συνθήκες διαμονής.... 

Καλά ας τους αφήσουμε τους νέους, αδύνατους και αθλητικούς τύπους.

Ένας που είναι 35+ πως βγάζει δωδεκάωρο χωρίς να σπάσουν τα πόδια του στα 2 στο τέλος της μερας;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Δεν είναι τίποτα δεδομένο, να μιλήσει να δει τι γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ε ναι σίγουρα, αλλά βλέπεις το 'χουν σύστημα οι περισσότεροι στα νησιά να βάζουν τους εργάτες/υπαλλήλους να κλείνουν δωδεκάωρα. 

Αλλά ας μην προτρέχουμε, αυτό που με ανησυχεί είναι μην της τάξουν πως θα είναι όλα ρόδινα και όταν τελικά πάει εκεί τα βρει παλούκια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Ε ναι σίγουρα, αλλά βλέπεις το 'χουν σύστημα οι περισσότεροι στα νησιά να βάζουν τους εργάτες/υπαλλήλους να κλείνουν δωδεκάωρα. 

Αλλά ας μην προτρέχουμε, αυτό που με ανησυχεί είναι μην της τάξουν πως θα είναι όλα ρόδινα και όταν τελικά πάει εκεί τα βρει παλούκια.

Αν είναι πολύ χάλια θα φύγει και θα βρει κάτι άλλο.

Δημοσ.

Σε μπυραρία μέχρι και πρόσφατα ήταν. Βέβαια όλα αυτά τα λαμόγια θα της λένε '' σου δίνω λιγότερα μιας και δεν έχεις προυπηρεσία''

Λες και θέλει ιδιαίτερη τέχνη ή νοημοσυνη να πας έναν δίσκο από την κουζίνα στο τραπέζι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξενοδοχείο & σερβιτόροι κατά 90% είναι με 12ωρο, από κανένα έως 1 με 2 ρεπό το μήνα και υπερωρίες απλήρωτες. Διαμονή σε δωμάτιο με τουλάχιστον άλλο 1 άτομο αν και συνήθως είναι άλλα 2, από ένσημα προφανώς και θα σου παρέχουν κάποια από αυτά και ο λόγος είναι καθαρά για τον έλεγχο του ΙΚΑ και της εφορίας. Ότι και να συζητήσει με όποιον και να τα συζητήσει οι μισθοί είναι ΦΙΞ σχεδόν παντού, χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως για σερβιτοριλίκια δεν αλλάζει κάτι, πλέον το μόνο που αλλάζει είναι απλά οι μεγαλύτερες σεζόν από μέρη σε μέρη, ίδια λεφτά με περισσότερους μήνες δουλειά.

10 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Σε μπυραρία μέχρι και πρόσφατα ήταν. Βέβαια όλα αυτά τα λαμόγια θα της λένε '' σου δίνω λιγότερα μιας και δεν έχεις προυπηρεσία''

Λες και θέλει ιδιαίτερη τέχνη ή νοημοσυνη να πας έναν δίσκο από την κουζίνα στο τραπέζι

Προφανώς και στο βιογραφικό της εφόσον έχει δουλέψει δίσκο θα βάλει πως έχει δουλέψει και αλλού. Άλλο να μη γνωρίζει καθόλου δίσκο και άλλο να μπορεί να κάνει την δουλειά της και σιγά σιγά να μαθαίνει καλύτερα. Εδώ υπάρχει κόσμος που δηλώνει επάγγελμα γιατρού ενώ είναι κρεοπώληδες, το ψέμα πως έχει δουλέψει σε μερικά μαγαζιά - ξενοδοχεία θα πειράξει...

Επεξ/σία από d4mage
  • Like 1
Δημοσ.

έχω ένα φίλο που δουλεύει σεζον και έχει τύχει να μιλήσω και με μερικούς γνωστούς.

όλοι λένε το ίδιο. έχει πάρα πολύ δουλειά. αφού να φανταστείτε μιλάω με τον φίλο μου πέρυσι που έμενε ούτε 100 μέτρα από την παραλία και του λέω πόσα μπάνια έκανες, και γελούσε. 1-2 και αυτά το Σεπτέμβριο.

περισσότερα έκανα εγώ που πήγαινα 50κμ+ για να βρω παραλία.

μπορεί όντως να βγάζουν κάποια χρήματα αλλά στην ουσία δουλεύουν όλη μέρα. και το θεωρούν όλοι αυτονόητο και φυσιολογικό. δύσκολα να αλλάξει αυτή η αντίληψη.

και βασικά δε το καταλαβαίνω. υποτίθεται έχουμε τόσο τουρισμό, γίνεται χαμός. αλλά αντί να προσλάβουν έναν 2ο υπάλληλο ώστε να δουλεύουν όλοι νορμαλ., παίρνουν 1 και τον βάζουν να δουλεύει όλη μέρα. αυτό που λέμε... από τη μύγα ξύγκι

  • Like 1
Δημοσ.

Τα έχω ξαναπεί και στο δικό μου θέμα με τη δουλειά σε ένα σούπερ μάρκετ. Εξαιτίας των θυμάτων βρίσκουν και τα κάνουν και την πληρώνουμε όλοι μας μετά.

Δεν σώζεται αυτή η χώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Vasivouzoukos said:

 

Λες και θέλει ιδιαίτερη τέχνη ή νοημοσυνη να πας έναν δίσκο από την κουζίνα στο τραπέζι

Σε ενα σοβαρο μαγαζι με απαιτησεις δεν ειναι κ τοσο απλο το να εισαι σερβιτορος,η δουλεια που περιγραφεις ειναι βοηθου σερβιτορου και για καποιο λογο υπαρχει σαν ορος.Ενας επαγγελματιας πληρώνεται με ποσοστο επι των πωλήσεων η με μπονους και τα χρηματα ειναι πραγματικα καλα.

Επεξ/σία από Anastazio
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kleo1 είπε

έχω ένα φίλο που δουλεύει σεζον και έχει τύχει να μιλήσω και με μερικούς γνωστούς.

όλοι λένε το ίδιο. έχει πάρα πολύ δουλειά. αφού να φανταστείτε μιλάω με τον φίλο μου πέρυσι που έμενε ούτε 100 μέτρα από την παραλία και του λέω πόσα μπάνια έκανες, και γελούσε. 1-2 και αυτά το Σεπτέμβριο.

περισσότερα έκανα εγώ που πήγαινα 50κμ+ για να βρω παραλία.

μπορεί όντως να βγάζουν κάποια χρήματα αλλά στην ουσία δουλεύουν όλη μέρα. και το θεωρούν όλοι αυτονόητο και φυσιολογικό. δύσκολα να αλλάξει αυτή η αντίληψη.

και βασικά δε το καταλαβαίνω. υποτίθεται έχουμε τόσο τουρισμό, γίνεται χαμός. αλλά αντί να προσλάβουν έναν 2ο υπάλληλο ώστε να δουλεύουν όλοι νορμαλ., παίρνουν 1 και τον βάζουν να δουλεύει όλη μέρα. αυτό που λέμε... από τη μύγα ξύγκι

Πολλοί θέλουν να δουλεύουν όλη μέρα όμως, αν έβαζαν έναν ακόμα θα ήταν πολύ λιγότερα τα λεφτά και δεν θα πήγαιναν. 

Πολλοί πάνε σεζόν δηλαδή και επιδιώκουν παραπάνω ώρες ή και δεύτερη δουλειά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...