Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είναι πραγματικά ασφαλείς οι vpn υπηρεσίες επί πληρωμή? Δεν μιλάμε για παράνομες δραστηριότητες, απλά θέλω να προστατεψω την ταυτότητα μου στο ίντερνετ, όπως σχολιασμούς σε πολιτικά forum ή ομάδες του fb.

Δημοσ.

Θεωρητικά ναι, κανείς δεν πρόκειται να σε ψάξει τόσο βαθιά για να σου βρει την πραγματική σου ταυτότητα, εφόσον απλά κάνεις τα πράγματα που ανέφερες. Ωστόσο το vpn αποτελεί ένα "προφυλακτικό", πράγμα που σημαίνει πως αναπάσα στιγμή εφόσον χρειαστεί - απαιτηθεί από αρμόδιους φορείς - αρχές, μπορεί να "σκιστεί" αυτή η προστασία, και να αποκαλυφθεί ο πραγματικός χρήστης. Τίποτα δεν είναι "απολύτως" ανώνυμο σε αυτό το κομμάτι του διαδικτύου που περιηγούμαστε ο περισσότερος κόσμος~!

Και απλά για να σε καθησυχάσω, για την Ελλάδα μην φοβάσαι και τόσο πολύ. Έξω είναι που φιλτράρονται όλα εξονυχιστικά και δεν την γλιτώνεις με τίποτα.

Δημοσ.

@sinikos

Είναι μια τεχνική αποκρυψης, αλλά αν εισαι διατεθειμένος να κάνεις κατι πολύ χοντρό, μια χαρα θα σου κανει επισκεψη η ασφάλεια.

Δημοσ.

Δεν είναι να κάνω κάτι χοντρό (κακουργήματος πράξη). Απλά θέλω να φτιάξω μια σελιδα στο facebook, που θα σχολιάζω με καυστικό τρόπο πολιτικά και κουτσομπολιστικα θέματα (χωρίς να αναφέρω ονόματα, αλλά από τα συμφραζόμενα θα καταλαβαίνει κάποιος που αναφέρομαι). Π.χ. "παρουσιαστης του Αντ1 που έχε κάνει και πρωινό με την πρώην σύζυγό του".

Απλά φοβάμαι αν λοιπον αυτός ο παρουσιαστής που "έχει άκρες", μπορεί με κάποιο τρόπο να φτάσει σε μένα... Και ξέρω ότι νομικά δεν θα μπορεί να πατήσει κάπου αφού δεν γράφω όνομα, αλλά μπορεί να ασχοληθεί μαζί μου με "άλλο τρόπο"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, sinikos είπε

Δεν είναι να κάνω κάτι χοντρό (κακουργήματος πράξη). Απλά θέλω να φτιάξω μια σελιδα στο facebook, που θα σχολιάζω με καυστικό τρόπο πολιτικά και κουτσομπολιστικα θέματα (χωρίς να αναφέρω ονόματα, αλλά από τα συμφραζόμενα θα καταλαβαίνει κάποιος που αναφέρομαι). Π.χ. "παρουσιαστης του Αντ1 που έχε κάνει και πρωινό με την πρώην σύζυγό του".

Απλά φοβάμαι αν λοιπον αυτός ο παρουσιαστής που "έχει άκρες", μπορεί με κάποιο τρόπο να φτάσει σε μένα... Και ξέρω ότι νομικά δεν θα μπορεί να πατήσει κάπου αφού δεν γράφω όνομα, αλλά μπορεί να ασχοληθεί μαζί μου με "άλλο τρόπο"

Για τέτοιους adversaries, VPN + Tor είναι η απόλυτη προστασία. Θα σου πω πως να το στήσεις σωστά:

* Εγκατέστησε το VirtualBox.

* Κατέβασε το Whonix και εγκατέστησέ το στο VirtualBox.

* Συνδέσου στο internet μέσω VPN (εννοώ στο pc σου κανονικά, όχι μέσα στο VM). 

* Κάνε την χρήση που θες από τον Tor Browser του Whonix.

Τι έχει επιτευχθεί με τα παραπάνω:

Tor Browser -> VPN -> TOR -> exit node -> site.

Αν απορείς γιατί βάλαμε το Whonix στην μέση και δεν στήσαμε το Tor απευθείας είναι επειδή είναι αδύνατον ακόμα και με κάποιο exploit στον Tor Browser να κάνει leak το ip, γιατί το Whonix στήνει 2 VMs. Ένα αυτό που έχει τον browser και ένα αυτό που συνδέεται στο Tor. Όλο το traffic του VM με τον browser περνάει αναγκαστικά από το 2ο και δεν έχει πρόσβαση με άλλο τρόπο στο internet (i.e. στην ip σου ή του VPN στην περίπτωσή που περιέγραψα).

Επεξ/σία από paparovic
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, paparovic είπε

Για τέτοιους adversaries, VPN + Tor είναι η απόλυτη προστασία. Θα σου πω πως να το στήσεις σωστά:

* Εγκατέστησε το VirtualBox.

* Κατέβασε το Whonix και εγκατέστησέ το στο VirtualBox.

* Συνδέσου στο internet μέσω VPN (εννοώ στο pc σου κανονικά, όχι μέσα στο VM). 

* Κάνε την χρήση που θες από τον Tor Browser του Whonix.

Τι έχει επιτευχθεί με τα παραπάνω:

Tor Browser -> VPN -> TOR -> exit node -> site.

Αν απορείς γιατί βάλαμε το Whonix στην μέση και δεν στήσαμε το Tor απευθείας είναι επειδή είναι αδύνατον ακόμα και με κάποιο exploit στον Tor Browser να κάνει leak το ip, γιατί το Whonix στήνει 2 VMs. Ένα αυτό που έχει τον browser και ένα αυτό που συνδέεται στο Tor. Όλο το traffic του VM με τον browser περνάει αναγκαστικά από το 2ο και δεν έχει πρόσβαση με άλλο τρόπο στο internet (i.e. στην ip σου ή του VPN στην περίπτωσή που περιέγραψα).

Ευχαριστώ φίλε μου. 2 ερωτήσεις. Έχεις να προτείνεις κάποιο vpn? Έχω ήδη parallels στο desktop. Να περάσω και VM ή είμαι οκ και με το parallels?

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, sinikos είπε

Ευχαριστώ φίλε μου. 2 ερωτήσεις. Έχεις να προτείνεις κάποιο vpn? Έχω ήδη parallels στο desktop. Να περάσω και VM ή είμαι οκ και με το parallels?

NordVPN. Δεν ξέρω αν τρέχει το Whonix σε parallels.

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να αποφύγεις το PureVPN. Εκτός το ότι είχα αποσυνδέσεις συνεχώς χωρίς να το πάρω χαμπάρι, το PureVPN δίνει τα στοιχεία σου στεγνά στις αρχές ενώ ισχυρίζεται ότι δεν κρατάει logs.

Δες εδώ:

https://restoreprivacy.com/vpn-logs-lies/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...