Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σήμερα πήγα να κάνω τσεκ απ απ στον θυρεοειδή εδώ και λίγους μήνες είμαι οκ οι αιματολογικές καλές και δεν έχω συμπτώματα, σήμερα όμως πού έκανα υπέρηχο φάνηκε ότι από δύο όζους που είχα τώρα έχω και άλλους.

Εννοείτε ότι θά πάω σε γιατρό αλλά επειδή εγώ ανγχωθει το ότι εμφανίστηκαν και άλλοι όζοι σημαίνει ότι μάλλον θά χρειαστώ εγχείρηση ? 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι απαραιτητα.. 

Μπορει να σου δωσει ενα χαπι για αρχη που θα παιρνεις καθε πρωι.. 

Πρεπει να δει αν θα μειωθει εκτος κ αν κρινει οτι θελει εγχειρηση.. 

Μν σε αγχωνει αυτο παντως, δεν εινι τιποτα.. 

Δημοσ.

Ειναι πιθανό να σου ζητήσει να κανεις σπινθηρογράφημα και παρακέντηση. Αν έχεις κάνει αιματολογικά  μονο tsh/ft4 θα πρέπει να κανεις και αντιθυρεοειδικά αντισώματα.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει λογος για φοβο...Γενικα στους οζους οσο πιο πολλους εχεις τοσο καλυτερο. Ενώ αν εχεις ένα είναι πιο ευκολο να γινει κακοηθεια...

Ωστόσο θελουν συχνο ελεγχο και οι πιο πολλοι λενε να τους αφαιρέσεις. Ωστόσο λιγοι το κανουν γιατι δεν είναι τοσο επικινδυνο!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ειναι πιθανό να σου ζητήσει να κανεις σπινθηρογράφημα και παρακέντηση. Αν έχεις κάνει αιματολογικά  μονο tsh/ft4 θα πρέπει να κανεις και αντιθυρεοειδικά αντισώματα.

Έχω κάνει και αντισώματα και βγήκαν καλές γιατί στην αρχή φοβήθηκαμε για graves αλλά τελικα δεν έχω.

4 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Δεν υπαρχει λογος για φοβο...Γενικα στους οζους οσο πιο πολλους εχεις τοσο καλυτερο. Ενώ αν εχεις ένα είναι πιο ευκολο να γινει κακοηθεια...

Ωστόσο θελουν συχνο ελεγχο και οι πιο πολλοι λενε να τους αφαιρέσεις. Ωστόσο λιγοι το κανουν γιατι δεν είναι τοσο επικινδυνο!

Έχω έναν μεγάλο που θέλει παρακολούθηση, αυτό πού μου κάνει εντύπωση είναι αφού παίρνω χάπια γιατί αυξήθηκαν οι όζοι

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Anorymous είπε

Έχω έναν μεγάλο που θέλει παρακολούθηση, αυτό πού μου κάνει εντύπωση είναι αφού παίρνω χάπια γιατί αυξήθηκαν οι όζοι

Παρακεντιση και βιοψια. Αν εισαι αθηνα μπορω σε pm να σου συστησω πολυ καλη ιατρο που ασχολειται μονο με θυροειδη!
Εχω μια εμπειρια για τον Φλεβαρη εκανε η αδερφη μου χειρουργειο σε οζο που δεν πηγαινε καλα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χειρουργούν τους οζους αν δεν υπάρχει υποψία κακοήθειας! Ίσως απλά σου δώσει κάποιο χαπάκι μόνο η και τίποτα. Πρέπει να πας σε ενδοκρινολογο για αρχή και αυτός θα σε κατατοπίσει. Το πιθανότερο είναι να σε στείλει για παρακέντηση (δείγμα με βελόνα από το εσωτερικό του οζου) και με τα αποτελέσματα του θα δει πως πρέπει να κινηθεί. Μη σε αγχώνει άδικα όμως. Αν δεν έχουν πρόβλημα δεν θα τους βγάλει. 

Αν δεν έχεις βρει καλό ενδοκρινολογο στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα. Εγώ έκανα ολική πρόπερσι και αν θες μπορώ να σου προτείνω ενδοκρινολογο (αν σε βολεύει η περιοχή) 

Επεξ/σία από lek88
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Μην ειναι μονο σε μια μικρη κλινικη στο κεντρο αυτη η καλη γιατρος...

Οχι ιδιωτευει και πριν καταληξουμε σε εκεινη μας ελεγαν ολοι για αυτην...Και δυστυχως η ευτυχως επεσε μεσα σε οτι ακριβως μας ειπε.

Τα αντιθετα απο γνωστη αλυσιδα ιατρειων που κανονικα ηταν για πολλες μηνυσεις αλλα τους καναμε χαρη...Ξεφτιλες απλα. με οτι γνωματευσεις να ειναι...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lek88 είπε

Δεν χειρουργούν τους οζους αν δεν υπάρχει υποψία κακοήθειας! Ίσως απλά σου δώσει κάποιο χαπάκι μόνο η και τίποτα. Πρέπει να πας σε ενδοκρινολογο για αρχή και αυτός θα σε κατατοπίσει. Το πιθανότερο είναι να σε στείλει για παρακέντηση (δείγμα με βελόνα από το εσωτερικό του οζου) και με τα αποτελέσματα του θα δει πως πρέπει να κινηθεί. Μη σε αγχώνει άδικα όμως. Αν δεν έχουν πρόβλημα δεν θα τους βγάλει. 

Αν δεν έχεις βρει καλό ενδοκρινολογο στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα. Εγώ έκανα ολική πρόπερσι και αν θες μπορώ να σου προτείνω ενδοκρινολογο (αν σε βολεύει η περιοχή) 

Πάω σε γιατρό και παίρνω φάρμακα τώρα έκανα επαναληπτικές θεωρητικά θα σταματαγαμε τα φάρμακα σε λίγο καιρό αλλά δεν το βλέπω.

3 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Παρακεντιση και βιοψια. Αν εισαι αθηνα μπορω σε pm να σου συστησω πολυ καλη ιατρο που ασχολειται μονο με θυροειδη!
Εχω μια εμπειρια για τον Φλεβαρη εκανε η αδερφη μου χειρουργειο σε οζο που δεν πηγαινε καλα...

Επειδή είναι μεγάλος ο όζος είπε ο γιατρός καλητερα νά μήν τον  "πειράζουμε" για αυτό δεν έκανα ακόμα βιοψία μάλλον πρώτα θα κάνω σπυνθηρογραφημα και μετά βιοψία.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Anorymous είπε

Ναι 35mm

Όντως μεγάλος!! Αλλά αυτό δε λέει κάτι... Πρέπει να γίνει παρακέντηση και βιοψία. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Anorymous είπε

Ναι 35mm

Τράβα βγάλτο το ρημάδι, να μη στο γυρίσει σε τίποτα κακό! Παραείναι μεγάλο. Περσυ τρέχαμε μια θεία με κατι τέτοια κι ο κάθε κομπογιαννίτης έλεγε το μακρυ του και το κοντό του. Με αυτά τα πράγματα, ο,τι παρακολουθηση και να κανεις, θα ζεις με το αγχος μια ζωή.

• Like 2
Δημοσ.

Ενταξει δεν υπαρχει λογος να τον αγχωνεται...Αφου το παρακολουθει. 

Απλως εγω θα ελεγα να παρεις μια 2η γνωμη. Η ακομα και 3η και 4η...Σε αυτες τις περιπτωσεις δεν ειναι κακο.Μπορει να σε γλιτωσει απο πολλα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...