Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Εμφάνισα επισκληρίτιδα(φλεγμονή) στο δεξί μάτι, πήγα σε οφθαλμίατρο και μου έδωσε θεραπεία με κορτιζόνη και αντιφλεγμονώδη για έναν μήνα. Λίγο καιρό μετά το τέλος της αγωγής μου ξαναεμφανίστηκε και με παρέπεμψε για εξετάσεις μήπως έχω κάτι αυτοάνοσο. Οι εξετάσεις ευτυχώς βγήκαν καθαρές και στην ερώτηση γιατί επιμένει η φλεγμονή πήρα μια ασαφή απάντηση του τύπου ψυχογενείς λόγοι ίσως κλπ κλπ.

Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ από τότε και μετά είναι ότι όταν κάτσω για ώρα στο pc η στο κινητό ή φλεγμονή θα εμφανιστεί, μετά με φυσικά δάκρυα θα κάνει περίπου μια βδομάδα να φύγει(και όχι τελείως).

Είχατε ποτέ παρόμοιο πρόβλημα;

Επεξ/σία από giannis2429
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι. Άτομο στο στενο μου κυκλο με υποψιες ρευματοπάθειας (που δεν επιβεβαιώνεται απο τις εως τωρα εξετάσεις), ξεκίνησε με μολυνση τέτοιας μορφης και έχει καταλλήξει με 2 "γρατζουνισμένους" και "θολωμένους" κερατοειδής.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ  οφθαλμιατροι στην Ελλάδα, τονισαν οτι θα πρέπει να γινει εξονυχιστικος έλεγχος ρευματοπάθειας σε δημοσιο νοσοκομείο. Και ως θεραπεία, ανα μια ωρα ειδικά δάκρυα για να μη στεγνωνει το μάτι.

Το ότι σε έστειλε τοσο νωρις για εξετάσεις αυτοάνοσου εμένα δε μου αρέσει ως προς το οτι δεν έκατσε να το προσπαθήσει και άλλο. Θα σου έλεγα να τσεκάρεις και άλλον οφθαλμίατρο.

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.

Ειχα πάθει κι εγώ, αλλά ευτυχώς είχα ήδη κάνει εξετάσεις αυτοάνοσου για άλλο λόγο. Εκανα θεραπεία με σταγόνες και μου πέρασε σε 2 βδομάδες περίπου. Ο οφθαλμίατρος το απέδωσε στο άγχος. Πάντως από τότε έχω μια ευαισθησία παραπάνω στα μάτια, δηλ με φαγουρίζουν πιο εύκολα και στεγνώνουν ενίοτε.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, pontez2 είπε

Ναι. Άτομο στο στενο μου κυκλο με υποψιες ρευματοπάθειας (που δεν επιβεβαιώνεται απο τις εως τωρα εξετάσεις), ξεκίνησε με μολυνση τέτοιας μορφης και έχει καταλλήξει με 2 "γρατζουνισμένους" και "θολωμένους" κερατοειδής.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ  οφθαλμιατροι στην Ελλάδα, τονισαν οτι θα πρέπει να γινει εξονυχιστικος έλεγχος ρευματοπάθειας σε δημοσιο νοσοκομείο. Και ως θεραπεία, ανα μια ωρα ειδικά δάκρυα για να μη στεγνωνει το μάτι.

Το ότι σε έστειλε τοσο νωρις για εξετάσεις αυτοάνοσου εμένα δε μου αρέσει ως προς το οτι δεν έκατσε να το προσπαθήσει και άλλο. Θα σου έλεγα να τσεκάρεις και άλλον οφθαλμίατρο.

Σίγουρα είχε επισκληρίτιδα; Μήπως είχε σκληρητιδα;

Δύσκολο να προκαλέσει βλάβη στον κερατοειδή η επισκληρίτιδα.Απ όσο ξέρω τουλάχιστον.

17 ώρες πριν, jennyV είπε

Ειχα πάθει κι εγώ, αλλά ευτυχώς είχα ήδη κάνει εξετάσεις αυτοάνοσου για άλλο λόγο. Εκανα θεραπεία με σταγόνες και μου πέρασε σε 2 βδομάδες περίπου. Ο οφθαλμίατρος το απέδωσε στο άγχος. Πάντως από τότε έχω μια ευαισθησία παραπάνω στα μάτια, δηλ με φαγουρίζουν πιο εύκολα και στεγνώνουν ενίοτε.

Πέρα από την ευαισθησία, η επισκληρίτιδα ξανά εμφανίστηκε;

Και μένα σε άγχος το απέδωσε.

Τι να πω η όντος να ισχύει η είναι η εύκολη απάντηση.

Πέρα από τις εξετάσεις για αυτοάνοσο σας είχε πει άλλη εξέταση; Πχ μαγνητική;

Δημοσ.
23 ώρες πριν, giannis2429 είπε

Σίγουρα είχε επισκληρίτιδα; Μήπως είχε σκληρητιδα;

Δύσκολο να προκαλέσει βλάβη στον κερατοειδή η επισκληρίτιδα.Απ όσο ξέρω τουλάχιστον.

Η επισκληρίτιδα, μετατράπηκε σε κερατίδιδα. Δε ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες, αυτό που γνωρίζω σίγουρα ειναι πως σε τέτοιες περιπτώσεις τσεκάρεις και άλλον οφθαλμίατρο, έμπειρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...