zoranb Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχει μπλε ταινία (εκτός της γνωστής μας χαρτοταινίας) για να καλύπτει κανείς κομμάτια που θέλει να προστατεύει από το να βαφτούν; Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από zoranb
sargio01 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Μπλε χαρτοταινία. Έχει πιο "αδύναμη" κόλλα ώστε να μην μένουν υπολείματά της στην επιφάνεια(προσωπικά την χαρακτηρίζω "πολυτελείας" επειδή είναι και πιο ακριβή απο την κλασσική μπέζ ). 1
zoranb Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Thanks, περισσότερο με ενδιαφέρει ώστε να κάνει καλύτερη κόλληση στο σοβαντεπί για να μην λερώνεται αυτό όταν περνάω το πινέλο στην ένωσή ταινίας με σοβαντεπί. Να το μασκάρει δηλαδή ώστε οταν βγάζω την ταινία να μην μένει ίχνος μπογιάς! Σου έχω στείλει κ msg Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από zoranb
georgeγ Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 υποτιθεται οτι αυτη η μπλε ειναι η πιο καταλληλη για βαψιμο αλλα και αρκετα πιο ακριβη υποτιθεται εχει λιγοτερη κολλα για να μην ξεκολλαει και το χρωμα οταν την τραβας απο το τοιχο αυτα ολα υποτιθεται.στην πραξη δεν μου αρεσε,μια χαρα ειναι η κλασικη μπεζ 1
sargio01 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zoranb είπε Thanks, περισσότερο με ενδιαφέρει ώστε να κάνει καλύτερη κόλληση στο σοβαντεπί για να μην λερώνεται αυτό όταν περνάω το πινέλο στην ένωσή ταινίας με σοβαντεπί. Να το μασκάρει δηλαδή ώστε οταν βγάζω την ταινία να μην μένει ίχνος μπογιάς! Σου έχω στείλει κ msg Για το σοβατεπί πάρε μπέζ επειδή η μπλε δεν θα μένει κολλημένη στην κούρμπα του, δεν αρκεί η κόλλα... Την μπλε την χρησιμοποιούμε συνήθως για μόνωμα των επίπλων(πχ ενα πάσο χωνευτό στον τοίχο) και στις τεχνοτροπίες. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από sargio01 1
zoranb Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, sargio01 είπε Για το σοβατεπί πάρε μπέζ επειδή η μπλε δεν θα μένει κολλημένη στην κούρμπα του, δεν αρκεί η κόλλα... Το σοβαντεπί που έχω είναι πλακιδίου και χωρίς κούρμπα. Το ερώτημα είναι εάν η μπλε ταινία δεν αφήνει να διαπερνάει η μπογιά. Με τη μπεζ ταινία δεν έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος γιατί στην ένωση με το σοβαντεπί, σχεδόν πάντα, βρίσκω μπογιά και αναγκάζομαι να τη ξύνω για να φύγει. Tι να πω, μήπως δεν την πιέζω να σφραγίσει/κολλήσει καλύτερα η μπες ταινία στο σοβαντεπί;
sargio01 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ακριβώς! Τοποθετώντας την χαρτοταινία, πρέπει να περνάς την άκρη και με το νύχι για να σφραγίσει, είτε μπεζ είτε μπλε. (στο πλακάκι κάνει μια χαρά και η μπλε απλά είναι περιττή η διαφορά τιμής για αυτό που θέλεις-κι αν δεν την σφραγίσεις, θα λερώσεις και μ' αυτήν. ) Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από sargio01 1
georgeγ Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 καταρχας εννοειτε οτι τις ακρες στο σοβατεπι εκει που ειναι η ταινια το περνας με πινελο μια γραμμη και τον υπολοιπο τοιχο με ρολο μηπως στο πινελο εχεις υπερβολικη ποσοτητα χρωματος και πλημμυριζει την γωνια? μηπως εκει ειναι το προβλημα σου? 2
zoranb Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, georgeγ είπε μηπως στο πινελο εχεις υπερβολικη ποσοτητα χρωματος και πλημμυριζει την γωνια? μηπως εκει ειναι το προβλημα σου? Ναι αυτό ισχύει που λες, βάζω αρκετή ποσότητα στο πινέλο με τη λογική να πάει καλά παντού!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα