Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γίνεται ένα μερεμέτι όπου θέλω μεταφέρω μια μπρίζα από ένα σημείο του τοίχου σε ένα άλλο. Οπότε από την υπάρχουσα μπρίζα σκάβω τον τοίχο και δημιουργείται ένα κανάλι, ίσα ίσα να περνάνε τα καλώδια και στο τέλος βέβαια ο χώρος για να τοποθετηθεί το κουτί της μπρίζας. Ύστερα το γεμίζω με σουβά και αφού στεγνώσει το τρίβω με γυαλόχαρτο για να αφαιρεθεί η τραχύτητα από το σουβά. Μετά όμως όταν θα το βάψω, ξεχωρίζει το "κανάλι" αυτό που έσκαψα κ μετά σοβάντησα. Δεν είναι πως φαίνεται διαφορετικό σαν χρώμα, αλλά σα να έχει διαφορετική υφή από τον υπόλοιπο τοίχο. Υπάρχει τρόπος να γλιτώσω αυτό το άσχημο αποτέλεσμα; Μήπως πρέπει να περάσω ένα αρκετά παχύ στρώμα μπογιάς;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να σπατουλαριστει κ να τριφτει. 

Αν ο τοίχος δεν είναι σπατουλαρισμενος τότε πρέπει να σπατουλαριστει ολόκληρος, αλλά θα φαίνεται περίεργα ενας τοίχος σπατουλαρισμενος μέσα σε ένα δωμάτιο. 

Για μένα δοκίμασε αφροστοκο στο κομμάτι που έχεις σοβατισει. 

Έπειτα ελάχιστο τριψιμο με ένα σφουγγαράκι fine κ βάψιμο. 

Νομιζω πως θα έχεις ένα καλό αποτέλεσμα 

Αλλα πρώτα πρέπει να τριψεις πάρα πολύ καλά το σοβά. Πρώτα χοντρό γυαλόχαρτο κ έπειτα ψιλό. Αν προετοιμασεις καλά τον κ σοβά τότε ο αφροστοκος θα χρειαστεί ελάχιστο τριψιμο κ το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό θεωρώ 

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 2
Δημοσ.

Ο αφρόστοκος τι διαφορά έχει από τον απλό στόκο;
Προς διευκρίνησης... για σοβά που λέω να βάλω, εννοώ τον έτοιμο σοβά που δίνουν σε μικρά πλαστικά κεσεδάκια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν είναι σπατουλαρισμένος ο υπόλοιπος τοίχος και σπατουλαριστεί το συγκεκριμένο τμήμα με παρετίνη πάλι θα φαίνεται και πολύ μάλιστα θα κάνει μπαμ από μακριά γιατί αυτό θα είναι σατινέ  λείο και ο υπόλοιπος τοίχος πιο άγριος.

Κανονικά πρέπει να ξύσει λίγο τον άγριο χοντρό σοβά και να τον περάσει με ψιλό σοβά που αποτελείται κυρίως από μαρμαρόσκονη άσπρο τσιμέντο και λίγο ασβέστη  και κάνει αυτή την ίσια και λίγο άγρια επιφάνεια.Νομίζω ότι πουλάνε και έτοιμο μίγμα.Πριν στεγνώσει απαλό πέρασμα με ένα κομμάτι βρεγμένο φελιζόλ.

Αν δεν μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά καλίτερα πάρε όχι παρετίνη αλλά ένα μικρό σακκούλι κόλας πλακιδίων και πέρνα το με αυτό.Είναι πιο άγριο και μοιάζει λίγο με τον ψιλό σοβά.

Edit

1)Το φύλλο το ανέβασες στον 5ο :lol:

2)Εργοτάξιο το κάναμε το φόρουμ.:)

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 4
Δημοσ.

Αυτό που λέει ο Παππούς κάνε zoranb, είναι ό,τι πρέπει. :)

tip: Τρίψε το μερεμέτι με πατόχαρτο πρίν βάψεις, προσπάθησε να κρίνεις το νούμερό του απο το πόσο άγριος είναι ο τοίχος(συνήθως no80)...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

1)Το φύλλο το ανέβασες στον 5ο :lol:

2)Εργοτάξιο το κάναμε το φόρουμ.:)

Έχει γίνει μια παύση στο θέμα ντουλάπας γιατί προηγείται άλλο σοβαρό ζήτημα.
Η ντουλάπα καλύπτει πρίζες οι οποίες θα πρέπει να μεταφερθούν και γι αυτό ρωτάω περί μερεμετιών κλπ.
Θα ενημερώσω όταν οι εργασίες ξανανοίξουν γιατί έχω μπλέξει κ με άλλα θέματα τώρα!

Εργοτάξιο θα γίνει το σπιτάκι μου άσε άσε, έχω κι άλλα θέματα!

Να πως είναι η υφή του τοίχου μου!

Υφή-Πράσινου-Τοίχου.jpg

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

οπως ειπε ο ορκ οχι τα καλωδια χυμα στον τοιχο.να τα περασεις σε σωληνα σπιραλ

οσο αφορα στο να μην φαινονται τα μερεμετια δυσκολο στην περιπτωση σου αφου δεν ειναι σπατουλαρισμενος ο τοιχος σου

αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να το τριψεις και γυρω γυρω κανοντας ενα "σβησιμο" ελαφρα

το εργαλειο που χρησιμοποιειται ειναι αυτο της δευτερης φωτο https://www.google.gr/search?q=τριψιμο+σοβα&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_n4qN6cDaAhXpCMAKHW0HDq8Q_AUICygC&biw=1515&bih=784&dpr=1.25#imgrc=VuOkKUlgkiUojM:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zoranb είπε

Έχει γίνει μια παύση στο θέμα ντουλάπας γιατί προηγείται άλλο σοβαρό ζήτημα.
Η ντουλάπα καλύπτει πρίζες οι οποίες θα πρέπει να μεταφερθούν και γι αυτό ρωτάω περί μερεμετιών κλπ.
Θα ενημερώσω όταν οι εργασίες ξανανοίξουν γιατί έχω μπλέξει κ με άλλα θέματα τώρα!

Εργοτάξιο θα γίνει το σπιτάκι μου άσε άσε, έχω κι άλλα θέματα!

Να πως είναι η υφή του τοίχου μου!

Υφή-Πράσινου-Τοίχου.jpg

Μετέφερε τότε τα καλώδια τόσο ώστε οι μπρίζες ή διακόπτες να μπουν ακριβώς και δίπλα από το τελείωμα της ντουλάπας ώστε να μην έχεις πρόβλημα με το κανάλι που θα ανοίξεις.

Είναι ανάγκη να τα πας πιο πέρα και να φαίνεται το μερεμέτι;;;.Επίσης θα έλεγα και το άλλο.Αν οπωσδήποτε πρέπει να πάνε πιο πέρα γιατί δεν τα πας με εξωτερικό κανάλι που δεν θα είναι και τόσο άσχημο.

https://www.e-pontikis.gr/index.php?_route_=καναλια-καλωδιων

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Θα συμφωνησω με την οριακη τοποθετηση των πριζων διπλα στην ντουλαπα, θα διαφωνησω με τα  καναλια. δεν ειναι απλη μεταφορα καλωδιων αλλα κ πριζας. σε περιπτωση εξωτερικου καναλιου θα πρεπει να μπει και εξωτερική πριζα που ΔΕΝ ειναι χρηστικες κ ουτε οπτικα καλο αποτελεσμα.

• Like 1
Δημοσ.

Πωωωωω αφήστε τα, τώρα βρήκα εμποδιΑΡΑ!
Οι πρίζες δεν πάνε πιό πέρα, τις έχουν βάλει τσίμα τσίμα στην κολώνα! :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...