Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω πως η οθόνη του τίτλου είναι το μελλοντικό μου monitor, αλλά με τρομάζουν τα καμμένα/κολλημένα pixels.

Πόσο συχνά είναι στην συγκεκριμένη οθόνη;

Αναρωτιέμαι επίσης εάν σε περίπτωση αγοράς από το Amazon θα μου καλύψουν τα μεταφορικά για επιστροφή εάν βρεθούν 1-2 καμμένα pixel αλλά δεν φτάνουν τον απαιτούμενο αριθμό για την εγγύηση.

Γενικές εντυπώσεις επίσης ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Παρότι έχω διαβάσει κυριολεκτικά όλα τα μηνύματα σε αυτό το θέμα θα ήθελα περισσότερες πληροφοριές, ειδικά αν κάποιος χρειάστηκε να επιστρέψει την οθόνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω απο την αρχη διαπιστωσα οτι ειχε ενα κολλημενο subpixel. πραγματικα αν δεν ειχα τρεξει διαγνωστικα τεστ επειδη ειχα διαβασει κι εγω το παραπανω thread δε θα το ειχα δει καν. μιλαμε για οθονη 2κ , ενα πιξελ κολλημενο-καμμενο σε καθημερινη χρηση σε τετοια αναλυση ειναι πολυ δυσκολο να χαλασει την εμπειρια θεασης. Μαλιστα την δανεισα σε φιλο για μια εβδομαδα για δουλεια γραφειου.Μαντεψε... Ουτε που το καταλαβε. εγω την πηρα απο ελληνικο καταστημα κι ουτε που σκεφτηκα να μπω σε διαδικασια για επιστροφη.Με την κατασταση στα μονιτορ σημερα(κυριως στα 144hz) οπου πολλα ips πανελ εχουν θεματακια με bleeding , τα Tn panel ειναι ακριβα (για Tn εν ετει 2018) και τα καλα μονιτορ να ειναι  με τιμη στο θεο, το συγκεκριμενο μονιτορ(AOC) ειναι μια τιμια επιλογη. Και  τα οποια μειονεκτηματα(ποιοτητα κατασκευης, χρωματα, ghosting κτλ) παραβλεπονται  για τα 215 € που ζηταει.

Επεξ/σία από 333_halfdevil
Δημοσ.
9 hours ago, Ntinaras said:

Εχω γραψει ενα μεγαλο review στο σκρουτζ. δες το :P

Να συμπηρωσω πως και εγω που προσπαθησα να βρω λυση με το service στην Γερμανια για κολλημενα pixel....τα πραματα ειναι τραγικα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το λοιπόν, "ξεθάβω" το νήμα για να μοιραστώ την εμπειρία μου με την εν λόγω οθόνη.

Έψαχνα εδώ και καιρό μια 32'' σε 1440p, διάβασα πολλές κριτικές για όλα τα μοντέλα. Κατέληξα στην 3279 λόγω value for money και ευτυχώς δεν διαψεύστηκα. Μετά από 15 μέρες χρήσης είμαι πολύ ικανοποιημένος με την αγορά της. Έκανα λίγες μέρες να συνηθίσω το μέγεθος της. Υπάρχουν λίγα αρνητικά αλλά χαλάνε ελάχιστα την εμπειρία χρήσης της.

Συγκεκριμένα:

Αρνητικά:

1) Οι γωνίες θέασης είναι μέτριες, ναι είναι VA πάνελ και όχι IPS, αλλά με μισό κλικ καλύτερες γωνίες θα ήταν σούπερ. Όταν κάθεσαι στα 60-70 εκατοστά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν πας πιο κοντά οι άκρες της οθόνης έχουν μια "σκιά".

2) Θα μπορούσε να έχει ρύθμιση καθ' ύψος με έστω ένα ελάχιστο κόστος παραπάνω. Θα ήταν πιο ξεκούραστη.

3) Κάτι που παρατήρησα με αυτή την οθόνη είναι πως όταν παίζω Call of Duty ανά λίγα λεπτά η οθόνη κολλάει για 1 δευτερόλεπτο και μου παρουσιάζει τον κέρσορα από το ποντίκι. Το πρόβλημα λύνεται με το να κάνεις ένα κλίκ στην οθόνη και συνεχίζεις κανονικά. Άλλαξα τον οδηγό της κάρτας γραφικών αλλά δεν διορθώθηκε αυτό το φαινόμενο. Δεν το έχω ξανασυναντήσει ποτέ.

Θετικά:

1) Τιμή απίστευτη στα 185 ευρώ. Απίστευτος λόγος απόδοσης/ τιμής για αυτά που προσφέρει!

2) Πολύ ωραία απόδοση χρωμάτων. Ακολούθησα τις οδηγίες από το : https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/ Επειδή η προηγούμενη οθόνη μου ήταν IPS έχω εντυπωσιαστεί με το μαύρο της. Και γενικά με το VA παρατηρείς αποχρώσεις χρωμάτων που πριν δεν τις έβλεπες.

3) Φοβερό real estate σε όλες τις χρήσεις, ειδικά τα παιχνίδια έχουν αποκτήσει άλλη χροιά. Η διαφορά με μια 24'' είναι τεράστια.

4) Δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα με το χρόνο απόκρισης της. Τα παιχνίδια τρέχουν μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/7/2018 στις 5:09 ΜΜ, Age4Greeks είπε

Το λοιπόν, "ξεθάβω" το νήμα για να μοιραστώ την εμπειρία μου με την εν λόγω οθόνη.

Έψαχνα εδώ και καιρό μια 32'' σε 1440p, διάβασα πολλές κριτικές για όλα τα μοντέλα. Κατέληξα στην 3279 λόγω value for money και ευτυχώς δεν διαψεύστηκα. Μετά από 15 μέρες χρήσης είμαι πολύ ικανοποιημένος με την αγορά της. Έκανα λίγες μέρες να συνηθίσω το μέγεθος της. Υπάρχουν λίγα αρνητικά αλλά χαλάνε ελάχιστα την εμπειρία χρήσης της.

Συγκεκριμένα:

Αρνητικά:

1) Οι γωνίες θέασης είναι μέτριες, ναι είναι VA πάνελ και όχι IPS, αλλά με μισό κλικ καλύτερες γωνίες θα ήταν σούπερ. Όταν κάθεσαι στα 60-70 εκατοστά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν πας πιο κοντά οι άκρες της οθόνης έχουν μια "σκιά".

2) Θα μπορούσε να έχει ρύθμιση καθ' ύψος με έστω ένα ελάχιστο κόστος παραπάνω. Θα ήταν πιο ξεκούραστη.

3) Κάτι που παρατήρησα με αυτή την οθόνη είναι πως όταν παίζω Call of Duty ανά λίγα λεπτά η οθόνη κολλάει για 1 δευτερόλεπτο και μου παρουσιάζει τον κέρσορα από το ποντίκι. Το πρόβλημα λύνεται με το να κάνεις ένα κλίκ στην οθόνη και συνεχίζεις κανονικά. Άλλαξα τον οδηγό της κάρτας γραφικών αλλά δεν διορθώθηκε αυτό το φαινόμενο. Δεν το έχω ξανασυναντήσει ποτέ.

Θετικά:

1) Τιμή απίστευτη στα 185 ευρώ. Απίστευτος λόγος απόδοσης/ τιμής για αυτά που προσφέρει!

2) Πολύ ωραία απόδοση χρωμάτων. Ακολούθησα τις οδηγίες από το : https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/ Επειδή η προηγούμενη οθόνη μου ήταν IPS έχω εντυπωσιαστεί με το μαύρο της. Και γενικά με το VA παρατηρείς αποχρώσεις χρωμάτων που πριν δεν τις έβλεπες.

3) Φοβερό real estate σε όλες τις χρήσεις, ειδικά τα παιχνίδια έχουν αποκτήσει άλλη χροιά. Η διαφορά με μια 24'' είναι τεράστια.

4) Δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα με το χρόνο απόκρισης της. Τα παιχνίδια τρέχουν μια χαρά.

Συμφωνώ απόλυτα με ότι έγραψες (την έχω πάρει από τον Νοέμβρη και με υψηλότερη τιμή από ότι παίζει τώρα). Στα 180 ευρώ είναι κυριολεκτικά σαν να κλέβεις εκκλησία. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι αναμένεται η ips εκδοχή της σύντομα:

http://www.guru3d.com/news-story/aoc-announces-31-5in-ips-qhd-monitor-with-75-hz5-ms-gtg-and-amd-freesync.html

Θα παίζει λογικά λίγο πιο ακριβά (250?), αλλά θα διορθωθεί το θέμα με το color shift και τις γωνίες θέασης του va και ίσως είναι καλύτερη από πλευράς ghosting και γενικά desktop χρήση.

P.S. Αυτό που αναφέρεις με το "πρόβλημα" στο call of duty δεν έχει σχέση με το monitor, για κάποιο λόγο το game σου μπαίνει στο παρασκήνιο και πρέπει να κάνεις πάλι alt tab ή να κλικάρεις πάνω του όπως γράφεις. Αν το έχεις σε borderless fullscreen βάλτο σε exclusive fullscreen ίσως διορθωθεί.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ilos είπε

Συμφωνώ απόλυτα με ότι έγραψες (την έχω πάρει από τον Νοέμβρη και με υψηλότερη τιμή από ότι παίζει τώρα). Στα 180 ευρώ είναι κυριολεκτικά σαν να κλέβεις εκκλησία. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι αναμένεται η ips εκδοχή της σύντομα:

http://www.guru3d.com/news-story/aoc-announces-31-5in-ips-qhd-monitor-with-75-hz5-ms-gtg-and-amd-freesync.html

Θα παίζει λογικά λίγο πιο ακριβά (250?), αλλά θα διορθωθεί το θέμα με το color shift και τις γωνίες θέασης του va και ίσως είναι καλύτερη από πλευράς ghosting και γενικά desktop χρήση.

P.S. Αυτό που αναφέρεις με το "πρόβλημα" στο call of duty δεν έχει σχέση με το monitor, για κάποιο λόγο το game σου μπαίνει στο παρασκήνιο και πρέπει να κάνεις πάλι alt tab ή να κλικάρεις πάνω του όπως γράφεις. Αν το έχεις σε borderless fullscreen βάλτο σε exclusive fullscreen ίσως διορθωθεί.

Oντως στα 250 η επισημη τιμη εναρξης της IPS..

https://unboxholics.com/news/tech/33009-othoni-31-5-intson-apo-tin-aoc

Για χρηση στους 50 ποντους παλευεται ομως; Μαλλον μια 27αρα ειναι η πλεον καταλληλη σε αυτη  την αποσταση στα 1440p.

Επεξ/σία από kostiger
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ilos είπε

Σε τιμή όπως η παλιά θα είναι όταν πρωτοβγήκε https://geizhals.eu/aoc-q3279vwfd8-a1831967.html

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kostiger είπε

Oντως στα 250 η επισημη τιμη εναρξης της IPS..

https://unboxholics.com/news/tech/33009-othoni-31-5-intson-apo-tin-aoc

Για χρηση στους 50 ποντους παλευεται ομως; Μαλλον μια 27αρα ειναι η πλεον καταλληλη σε αυτη  την αποσταση στα 1440p.

Νομίζω η IPS θα είναι πιο κατάλληλη σε αυτή την απόσταση, η VA σίγουρα έχει την αδυναμία στις άκρες. Και γω το φοβόμουνα για το μέγεθος αν θα με έπαιρνε στα 60 εκατοστά αλλά τελικά είναι μια χαρά. Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε 27'' και 1440 δε μου αρέσει το PPI σε αυτές τις ίντσες, εξαρτάται βέβαια τι ζητάει ο καθένας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η IPS λογικά όμως δεν θα συγκρίνεται σε contrast/μαύρο και backlight bleed. Χμ, what to do. Να πουλήσω την VA και να πάω σε IPS ή να περιμένω με αυτήν 1-2 χρόνια για να πάω σε κάτι πιο ακριβό όταν στρώσει η κατάσταση με τις HDR κτλ; Μάλλον πρέπει να κάτσω στα αυγά μου και να πάω μετά με την μία στα 144Hz.

Επεξ/σία από mindtrapper
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Η IPS λογικά όμως δεν θα συγκρίνεται σε contrast/μαύρο και backlight bleed. Χμ, what to do. Να πουλήσω την VA και να πάω σε IPS ή να περιμένω με αυτήν 1-2 χρόνια για να πάω σε κάτι πιο ακριβό όταν στρώσει η κατάσταση με τις HDR κτλ; Μάλλον πρέπει να κάτσω στα αυγά μου και να πάω μετά με την μία στα 144Hz.

Το δεύτερο.

Δημοσ.

Σωστό κι αυτό mindtrapper. Κάθε τεχνολογία πάνελ με τα υπέρ και τα κατά του. Ο κάθε χρήστης αξιολογεί και καταλήγει αναλόγως με το τι ζητάει. Και γω ψηφίζω το 2ο εκτός κι αν "καίγεσαι" για IPS πάνελ. Υπάρχει και η περίπτωση να κρατήσεις την VA για κύρια οθόνη και να πάρεις και 2 IPS για να τις βάλεις δίπλα της και να κάνεις ένα ωραίο 7860Χ1440...λέμε τώρα! 😂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindtrapper είπε

Εξαρτάται τι θες να κάνεις με το monitor. Εγώ το AOC το έχω συνδεδεμένο με ps3 (720p content δηλαδή) και pc που κυρίως είναι για iptv, movies και 1440p/75 gaming και κάθομαι σε μια απόσταση περίπου στα 70 εκατοστά με 1 μέτρο. ΔΕΝ το χρησιμοποιώ για σοβαρή δουλειά, για αυτό έχω άλλο Pc με DELL ips.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...