Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω σετάρει ένα ρούτερ με dd-wrt για OpenVPN Client , αλλά μόλις αλλάξω το WAN Connection Type από PPPoE σε Automatic Configuration DHCP , χάνει την σύνδεση στο ίντερνετ. Προφανώς κάτι δεν ξέρω να ρυθμίσω σωστά.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Tο modem απο μπροστά σε τι λειτουργία το έχεις; Αν είναι σε bridge mode (όπως είναι πιθανό να έκανες βάσει οδηγών στα dd-wrt fora) τότε λογικά δε σου παίζει αφού πρέπει να υπάρχει κάποια point-to-point σύνδεση

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mad-proffessor είπε

Tο modem απο μπροστά σε τι λειτουργία το έχεις; Αν είναι σε bridge mode (όπως είναι πιθανό να έκανες βάσει οδηγών στα dd-wrt fora) τότε λογικά δε σου παίζει αφού πρέπει να υπάρχει κάποια point-to-point σύνδεση

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση.

Το μοντεμ είναι το Netgear DM200 έχει μόνο 2 επιλογές σκέτο μοντεμ και μοδεμ + ρουτερ . Το έχω γυρισμένο στο μόντεμ όταν είμαι συνδεδεμένος σε PPPoE

Και είναι με μία Lan

9000.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, nikon55 είπε

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση.

imageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258fimageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258fimageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258fimageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258fΤο μοντεμ είναι το Netgear DM200 έχει μόνο 2 επιλογές σκέτο μοντεμ και μοδεμ + ρουτερ . Το έχω γυρισμένο στο μόντεμ όταν είμαι συνδεδεμένος σε PPPoE

Και είναι με μία Lan

9000.jpg

Άρα απαντάς και μόνος σου ότι το έχεις σε ρόλο modem (αρα bridge mode), επομένως βρήκες το λόγο που δε παιζει σε dhcp το dd-wrt (πρέπει να γίνει pppoe connection απο ένα απο τα 2 μηχανάκια και έτσι δε γίνεται απο κανένα). Βάλε το dd-wrt μόνο σε pppoe.

Επεξ/σία από mad-proffessor
  • Like 1
Δημοσ.

Ο Vpn server που θέλω να συνδεθώ δεν δουλεύει σε PPPoE παρά μόνο σε PPTP , L2TP , Automatic Configuration DHCP .Μόλις το γυρίσω σε PPPoE για να βάλω του κωδικούς του ISP δεν μπορεί να δει τον VPN Server.

Ένας φίλος μου είπε πως πρέπει να χρησιμοποιήσω 1 μοντεμ+ρουτερ και ένα ροuτερ. Το πρώτο θα συνδέεται στον ISP και το δεύτερο που είναι το DD-WRT θα συνδέεται από την LAN του πρώτου στην WAN του δεύτερου και θα είναι σε διαφορετικό υποδίκτυο πχ 192.168.0.1 και το 192.168.1.1 το δεύτερο. Το δοκίμασα αλλά ή WAN του δεύτερου είναι μία όπως 192.168.0.60 και δεν παίρνει την IP του VPN server. Απλά δουλεύουν σαν 2 διαφορετικά ρούτερ συνδεδεμένα στο ίντερνετ και τα 2. Ίσως κάτι που δεν ξέρω πρέπει να ρυθμίσω στο πρώτο ή και στα 2 για να περνάει από μέσα το VPN και να παίρνει IP από τον VPN Server.

Είδα ένα video στο youtube αλλά δεν κατάλαβα πως το καταφέρνει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχεις μπερδευτει

αυτα τα οριζεις στο  services > vpn

οχι στο setup

-----------------

οπως ειπε και ο mad-proffessor

αν το Modem ειναι σε bridge και το router σε οτιδηπωτε αλλο εκτος απο ππποε τοτε δεν εχει κανενα μηχανημα προσβαση στο διαδικτυο.

και αν το router δεν εχει προσβαση στο διαδικτυο, δεν μπορω να καταλαβω πως θα λειτουργησει το vpn πανω του.

δεν ειδα το video αλλα στην αρχη λεει οτι εχει 2 router. εσυ εχεις ενα modem και ενα router.

anyway ψαξε συγκεκριμενες οδηγιες απο τον παροχο vpn σου. πιθανοτατα εχει οδηγιες για ενεργοποιηση σε ddwrt router.

ενδεικτικα το windscribe που εχω εγω https://windscribe.com/guides/ddwrt

αν δεν υποστηριζει openvpn θα πας στο pptp client

δεν το χω το vpn πανω αλλα αυτο το video θα σε βοηθησει περισσοτερο

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Πήρα απάντηση από τον παροχή του  vpn και μου είπε να ενεργοποιήσω το IPV6 στο ροuτερ άσχετα αν δεν το υποστηρίζει ο ISP και δούλεψε μια χαρά. Ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παντως αν βαζεις, 1 router + 1 router dedicated για vpn οπως στο video του youtube το πας λιγο αθηνα- λαμια μεσω θεσαλλονικης νομιζω:P

εκτος κι αν εχεις τρομερα αυξημενες απαιτησεις σε vpn, δεν ξερω, δεν μ απασχολει ιδιαιτερα το vpn ακομα :P

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
20 ώρες πριν, rofl είπε

παντως αν βαζεις, 1 router + 1 router dedicated για vpn οπως στο video του youtube το πας λιγο αθηνα- λαμια μεσω θεσαλλονικης νομιζω:P

εκτος κι αν εχεις τρομερα αυξημενες απαιτησεις σε vpn, δεν ξερω, δεν μ απασχολει ιδιαιτερα το vpn ακομα :P

Όχι δεν το έκανα αυτό που είδα στο Video , το έκανα με το tutorial που έχει το CyberGhost στην ιστοσελίδα του. Μόλις ενεργοποίησα το ipv6 δούλεψε αμέσως. Τώρα αφού ο δικός μου ISP δεν υποστηρίζει ipv6 , τι ρόλο παίζει , μην με ρωτάς δεν ξέρω.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω μια απορία έχω συνδρομή στο  cyber ghost , για ποιο λόγο προτιμάτε να φλασαρετε με ww drt και να παίζει το vpn από το ρούτερ και όχι από την εφαρμογή του cyber ghost?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...