Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το  εν λόγω monitor παρουσιάζει το εξής πρόβλημα.

Ανοίγει κανονικά , αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα σβήνει. Απ` ότι διαβάζω σε forum το πιθανότερο να είναι πυκνωτές.

Μπορεί κάποιος να μου συστήσει κάποιον τίμιο τεχνικό που να μη με δαγκώσει και το πληρώσω καινούριο; Αθήνα εννοείται.

Αν δε γίνεται δημόσια, παρακαλώ στείλτε μου pm. Η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

με μια γρήγορη ματιά δεν μπόρεσα να καταλάβω εαν το backlight είναι LED ή με λάμπα CCFL

αν είναι με λάμπα πάρε ένα καλό φακό και δες μήπως έχει εικόνα αλλά όχι φωτισμό και ενημέρωσέ μας

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

@sil_unique

Καλησπέρα έχω το ιδιο ακριβός πρόβλημα άλλαξα πυκνωτες και παραμένει,

φωτίζωντας με φακό βλέπω κανονικά εικόνα απο κάτω..εχω αυτο το μοντέλο W2252TQ της LG. Καμιά ιδέα?εχω πιθανότητες αν αλλάξω το inverter? απόσο έψαξα βρήκα αυτό εδώ https://www.ebay.com/itm/NEW-ONE-TMS93137CT-Inverter-Transformer-For-LG-W2252TQ/292199878194?epid=1433219445&hash=item4408784e32:g:8bgAAOSwEFZZfrUO

Δημοσ.

αρχικα θα πρέπει να δοκιμάσεις αν φταίει ο inverter ή κάποια λάμπα

να υποθέσω ότι έχει 4 λάμπες;  το βλέπεις από πόσα καλώδια υψιλής βγαίνουν από την οθόνη

Δημοσ.

Δέν το κατάλαβα αυτο τι εννωείς με της λάμπες, Παιζει μήπος να μην ειναι με Λάμπες?την εχω ανοιξει την οθόνη αλλά δεν ειδα τιποτα λάμπες,

μπορώ να την ανοιξω και να στείλω φώτο απλά πές μου τι θέλεις ακριβός να στείλω.

Θα παραγγείλω ενα Inverter αρχικά και βλέπουμε

Δημοσ.
15 ώρες πριν, mastoras007 είπε

φωτίζωντας με φακό βλέπω κανονικά εικόνα απο κάτω..εχω αυτο το μοντέλο W2252TQ της LG. Καμιά ιδέα?εχω πιθανότητες αν αλλάξω το inverter? απόσο έψαξα βρήκα αυτό εδώ https://www.ebay.com/itm/NEW-ONE-TMS93137CT-Inverter-Transformer-For-LG-W2252TQ/292199878194?epid=1433219445&hash=item4408784e32:g:8bgAAOSwEFZZfrUO

δες εδώ για ποιό οικονομικό

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το λίνκ.

Πήρα 3 τεμάχια να έχω γιατί εχω αρκετές τέτοιες οθόνες,ισιγουρα θα ξαναχρειστεί και αν δουλέψει θα πάρω κιάλλα να έχω καβάντζα.

Θέλει ομος κάνα μηνα για να έρθουν απο ελλάδα πόσο πάνε αυτα?δεν βρήκα site με τιμή..1 μονο που βρήκα τιμή δσέν ελεγε και τηλ που πήρα δεν απαντούσαν.

Αυτές οι λάμπες που αναφέρατε υπάρχει περίπτωση να μην εχω?δεν βρήσκω σε ανταλλακτικά του μοντέλου μου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να έχει invterter θα έχει και λάμπες

οι λάμπες είναι μέσα στο panel και το μόνο που βλέπεις και έχεις πρόσβαση είναι το καλώδιο υψιλής τάσης που κουμπώνει στην πλακέτα του inverter για κάθε μία από αυτές

αν μια έχει πρόβλημα ο inverter το ανιχνεύει και σβήνει όλες τις λάμπες

για να διαπιστώσεις εκεί αν έχεις τέτοιο θέμα χρειάζεσαι μια λάμπα που να δουλεύει [την ξιλώνεις από σπασμένο panel ccfl ακόμα και αν είναι από laptop σου κάνει]

οπότε μετά ξεκινάς και κουμπώνεις την εξωτερική λάμπα παρακάμτοντας μια λάμπα κάθε φορά μέχρι να σου τύχει να δουλέψει το backlight

τότε θα έχεις βρει ποια έχει θέμα

είτε την αλλάζεις [δύσκολο] είτε κάνεις πατέντα για να κοροιδέψεις τον Inverter και να παίξεις με καμια λιγότερη

βέβαια πάντα μπορεί να είναι και καμμένη η υψιλή του inverter που παρήγγειλες

th_537653236_IMG_2773_122_402lo.JPG

η πάνω είναι διπλή από desktop και η κάτω μονή από laptop

Επεξ/σία από sil_unique
Δημοσ.

τωρα που βλέπω τη φώτο η πάνω αυτα τα φισάκια ειναι ιδια με φισάκια που εχει και η οθόνη μου. εχει 4 τέτοια φισάκια.

Εχω 2 οθόνες χαλασμένες με το ιδιο πρόβλημα η μια απο της 2 εχει και καμένα πίξελ, μπορώ να βγάλω απο αυτην 2  λάμπες και να κάνω την δοκιμή που λές.

Γιατι ομος γράφεις οτι είναι δύσκολο να βγεί?

επίσης δεν μπορώ να δοκιμάσω να βγάζω 1 κάθε φορά πάνω απο την πλακέτα, και να  βάζω την οθόνη  στο ρευμα ωστε να δώ αν οντος ανάψουν οι άλλες οποτε θα σιγουρευτώ οτι ειναι η λάμπα?

Θα μπορούσα με πολύμετρο να δώ αν ειναι καλό η οχι το inverter? το εχω βγάλει ηδη το εχω στα χέρια μου

Δημοσ.

το inverter για να δουλεψει πρέπει να βλέπει όλες τις λάμπες - αν λείπει κάποια δεν δουλεύει για λόγους ασφαλείας

σε οθόνη desktop μπορεί να βγαίνουν εύκολα οι λάμπες - με μια βίδα να συγκρατεί το σασί τους το οποίο θα βγει συρταρωτά

στα φορητά ανοίγεις τα φύλλα σχεδόν της οθόνης....

Δημοσ.

Την ευτιαξα!

Της άλλαξα πλακέτα απο μια καλή που εχω και εκανε το ιδιο οποτε σιγουρευτικα οτι ειναι οι λάμπες.

Βρηκα ευκολα της καμένες, βασικά σπασμένες ηταν και οι 2, εβγαλα της καλές απο την 2η που ειναι με καμένα πιξελ και της πέρασα,  δουλευει κανονικά τωρα, για πόσο δέν ξέρω αλλά δουλεια εγινε πάντος.

Ανταλλακτικά αν ξαναχρειαστώ θα βρώ? άλλες λάμπες δηλαδή ειναι λιγάκι ευθραστες οπότε απο κανα ebay πιστευω δύσκολα..

μου εχει χαλάσει και το κινιτό πρόσφατα και ειμαι με μια μπακατέλα και δεν εβγαλα καμια φωτο.

Δημοσ.

μια χαρά

ανταλλακτικά έχει το ebay αλλά δεν νομίζω να αξίζει - πόσο να έχει μια τέτοια οθόνη;

το πιο πιθανό δύσκολα να σου ξανατύχει τέτοια περίπτωση για να ανησυχείς αλλά και πάλι παλιές οθόνες για ανταλλακτικά υπάρχουν

Δημοσ.

Ειναι οντος παλιές οθόνες αλλά γενικά πολύ καλές πρόλο που ειναι πάνω απο 6χρονόν.

Μου εχει τυχεί ηδη 2 φορές αυτην  που ευτιαξα και αυτην που πηρα το ανταλλακτικό.

Επιδη εχω πολλές τετοιες οθόνες και οι πιθανότητες να ξανασυμβεί ειναι μεγάλες θα ψάξω για την λάμπα στο ebay ενα 5€ να εχει πάλι με συμφέρει.

Επίσης με αυτα ολα εκατσα και εψαξα-ειδα βιντεακια στο ytube και επεσα πανω σε ενα βιντεο που επισκευαζουν και τηλεωράσεις με αυτο το τρόπο αλλάζωτας της λάμες-λεντ.

Εχει ο αδερφός μου στην αποθήκη μια 42άρα πολύ καλή οθόνη η οποια του κάνει τα ίδια 2,5 χρονον μολις τελειωσε εγκυηση του χάλασε, θα κάτσω να την ανοίξω μπάς και την φτιάξω και αυτην.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, οταν ερθει η ώρα για την τηλεώραση θα φτιάξω ενα καινουριο θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...