fwteinh23 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 καλησπερα σας. εχω περιπου ενα χρονο που εχω τελειωσει τις σπουδες μου. μολις προσφατα εμαθα οτι τσαμπα πηγαινα διοτι δεν παιρνω πτυχιο απο τη σχολη αλλα βεβαιωση. κατι το οποιο δεν μου δινει το δικαιωμα να παρω αδεια ασκησεως του επαγγελματος. εμαθα οτι στην σκωτια και γενικα στο εξωτερικο μπορω να κανω πολλα πανω στην συγκεκριμενη ειδικοτητα. ποσο ευκολο ειναι να ξεκινησει καποιος απο το μηδεν τη ζωη του σε μια χωρα που δεν ξερει κανεναν? ποσο ευκολα θα βρει μια δουλεια για τα προσωπικα εξοδα? και αν γινεται απο πριν να την κλεισει? και τελος, θα υπαρχει καποιο μερος να μεινει εκει καποιος τουλαχιστον για αρχη?
bromiaris Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, fwteinh23 είπε καλησπερα σας. εχω περιπου ενα χρονο που εχω τελειωσει τις σπουδες μου. μολις προσφατα εμαθα οτι τσαμπα πηγαινα διοτι δεν παιρνω πτυχιο απο τη σχολη αλλα βεβαιωση. κατι το οποιο δεν μου δινει το δικαιωμα να παρω αδεια ασκησεως του επαγγελματος. εμαθα οτι στην σκωτια και γενικα στο εξωτερικο μπορω να κανω πολλα πανω στην συγκεκριμενη ειδικοτητα. ποσο ευκολο ειναι να ξεκινησει καποιος απο το μηδεν τη ζωη του σε μια χωρα που δεν ξερει κανεναν? ποσο ευκολα θα βρει μια δουλεια για τα προσωπικα εξοδα? και αν γινεται απο πριν να την κλεισει? και τελος, θα υπαρχει καποιο μερος να μεινει εκει καποιος τουλαχιστον για αρχη? Δηλαδή σπούδασες κάτι και δεν γνώριζες καν αν μπορείς να πάρεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, και παρόλα αυτά θέλεις να πας στο εξωτερικό??? Άστο κούκλα μου, μέχρι και για τα Καμένα Βούρλα… άντε μέχρι Άγιο Κωνσταντίνο κάνεις.. Για πάρα πέρα δεν είσαι… Εντελώς φιλικά… Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από bromiaris
fwteinh23 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, bromiaris είπε Δηλαδή σπούδασες κάτι και δεν γνώριζες καν αν μπορείς να πάρεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, και παρόλα αυτά θέλεις να πας στο εξωτερικό??? Άστο αγόρι μου, μέχρι καμένα βούρλα… άντε μέχρι Άγιο Κωνσταντίνο κάνεις.. Για πάρα πέρα δεν είσαι… Εντελώς φιλικά… πρωτων δεν ειμαι αγορι.... και δευτερον. το σπουδασα και στην πορεια αλλαξαν τα δεδομενα. γιαν α καταλαβεις. πηγα σε ιδιοτικο ιιεκ και τελειωσα μια ειδικοτητα. αλλα δεν μου διευκρυνησαν οτι στο πτυχιο θα γραφει πανω 2 ειδικοτητες ( μαιευτικη και νοσηλευτικη οπως και τα μαθηματα που παρακολουθουσα) και γιαυτο το λογο δεν μπορω να παρω αδεια. σκεφτηκα λοιπον να παω εξωτερικο για καλυτερη ζωη. δεν με νοιαζει αν θα βρω κατι πανω στην ειδικοτητα μου ή οχι. απλα θελω αυτες τις πληροφοριες....εξαλλου μπορω να παρω αδεια ασκησεως στο εξωτερικο. το θεμα ειναι ως τοτε αν μπορω να εχω μια δουλεια για τα εξοδα και ολα τα υπολοιπα που ρωτησα. αν μπορεις να βοηθησεις εχει καλως...
paparen Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Μην πας πουθενα αν δεν εχεις ηδη βρει δουλεια. Επισης, δες τι συμβαινει στην σκωτια με το θεμα αδεια ασκησεως επαγγελματος. Απο την στιγμη που δεν εχεις αδεια στην ελλαδα δεν μπορεις να την αναγνωρισεις στη σκωτια, κατι το οποιο περιπλεκει τα πραγματα. Μηπως στη σκωτια τους αρκει η βεβαιωση σπουδων σου; Παντως να σηκωθεις και να φυγεις χωρις ετοιμη δουλεια ή τουλαχιστον χωρις φιλους/γνωστους εκει ωστε να μεινεις τσαμπα στην αρχη, ειναι φοβερα ριψοκινδυνη κατασταση. Δεν ξερω καν αν εχεις κατα νου που θελεις να πας στη σκωτια. Κοινωνικα, το να ξεκινησει καποιος απο το μηδεν ειναι φοβερα ζορικη κατασταση, ακομα και αν εχεις δουλεια. Οι σκωτσεζοι ειναι μεν πιο ανοιχτοι απο τους αγγλους, αλλα δεν παυει να ειναι μια αλλη χωρα. Σπουδασα γλασκωβη και εχω γυρισει λιγο και τα περιξ.
gatokoritso Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 συνήθως όσοι πάνε έξω ξεκινάνε να μένουν σε κανα hostel η bnb.αυτο βοηθά και σε πρακτικα θέματα για διεύθυνση για δουλειά κτλ.η ευκολία τώρα είναι σχετική.καλο θα ήταν για αρχή να προσπαθήσεις να βρεις αγγελίες και να επικοινωνήσεις από εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα