Curtis76 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Πιστευω να αναφερεσαι σε αυτοαπασχολουμενους γιατι δε μπορω να με δω στην ιδια θεση με επιχειρηματια που κερδιζει απο την εργασια των εργαζομενων του. Πιστεψέ με παντως και το κρατος για τους επιχειρηματιες δουλευει απλα αυτοι δεν ειναι πολλοι, μια χουφτα ειναι ελληνες και σε λιγο μονο ξενοι.( δε με πολυνοιαζει η εθνικοτητά τους) Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από Curtis76
manolis115 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Αναφέρομαι σε μικρούς επιχειρηματίες, σε οικογενειακές επιχειρήσεις. Ναι το κράτος δουλεύει για τις μεγαλές πολυεθνικές και Ελληνικές επιχειρήσεις όπως τα Jumbo για παράδειγμα. Όλοι αυτοί οι φόροι και η μειώση μισθών εξυπηρετέι αυτές τις εταιρείες κολοσσούς καθώς βγάζουν ακόμα μεγαλύτερο κέρδος και εκτοπίζουν από την αγορά τους μικρότερους ανταγωνιστές τους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και κλείνουν η φυτοζωούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όχι το μόνο, η Apple και άλλες που με τόσα λεφτά που έχουν κέρδος από τα πανάκριβα προιόντα τους το μόνο που τους νοιάζει είναι όχι να αύξησουν κανέναν μισθό στους εργαζόμενους τους που φτιάχνουν τα προιόντα αλλά να βρούν τα πιο φτηνά θύματα. Ναι τέτοιες εταιρείες θα μπορούσαν να βοηθήσουν φτωχές χώρες αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εκμεταλέυση του πιο εξαθλιωμένου και αδύναμου. Φταίμε και εμείς που αγοράζουμε τα προιόντα της χ και ψ Apple χωρίς να μας ενδιαφέρει πως κατασκευάστηκαν τόσα χρόνια. Τώρα που γινόμαστε και έμεις Κινέζοι εργάτες σιγά σιγά θα καταλάβουμε το πραγματικό πρόσωπο του τέρατος πίσω από τις λαμπέρες διαφημίσεις που μας δείχνουν. Διαφήμιση θα ήταν να μας έδειχναν ότι εγώ πουλάω ένα προιόν 1000 ευρώ αλλά τα 300 πηγαίνουν για να βοηθήσουν μια φτωχή κοινωνία. Αλλά μας έκαναν πρώτα καταναλωτές και μετά ανθρώπους δυστυχώς. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από manolis115 2
Que sera sera Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, manolis115 είπε Ναι τέτοιες εταιρείες θα μπορούσαν να βοηθήσουν φτωχές χώρες αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εκμεταλέυση του πιο εξαθλιωμένου και αδύναμου. Αναφορά σε κείμενο The tech giant has a demonstrated preference for returning most of its cash to shareholders, and has some $160 billion to spend if it hopes to achieve this goal. Αναφορά σε κείμενο The 62.57% of AAPL shares held by institutional investors is a greater percentage than is typically held for stocks in the Telecommunications Equipment industry. Δηλαδη το μεγαλυτερο μερος των κερδων της Apple, πολλες δεκαδες δισεκατομμυρια, πανε σε συνταξιουχους και ασφαλιστικα ταμεια 1
georgeγ Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, manolis115 είπε Φταίμε και εμείς που αγοράζουμε τα προιόντα της χ και ψ Apple χωρίς να μας ενδιαφέρει πως κατασκευάστηκαν τόσα χρόνια. Τώρα που γινόμαστε και έμεις Κινέζοι εργάτες σιγά σιγά θα καταλάβουμε το πραγματικό πρόσωπο του τέρατος πίσω από τις λαμπέρες διαφημίσεις που μας δείχνουν. Διαφήμιση θα ήταν να μας έδειχναν ότι εγώ πουλάω ένα προιόν 1000 ευρώ αλλά τα 300 πηγαίνουν για να βοηθήσουν μια φτωχή κοινωνία. Αλλά μας έκαναν πρώτα καταναλωτές και μετά ανθρώπους δυστυχώς. σαν καταναλωτες τρεχουμε να αγοραζουμε κινεζικα φθηνα προιοντα που εχουν παραχθει απο εργατες με μηδενικα δικαιωματα και μισθους και μετα διαμαρτυρομαστε γιατι οι επχειρησεις που δουλευουμε θελουν να μειωσουν και τους δικους μας μισθους εμεις διατηρουμε αυτον τον φαυλο κυκλο Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από georgeγ 1
manolis115 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.theguardian.com/technology/2017/jun/18/foxconn-life-death-forbidden-city-longhua-suicide-apple-iphone-brian-merchant-one-device-extract https://www.theverge.com/2018/1/16/16897648/apple-catcher-technology-suqian-jiangsu-worker-human-rights-labor-conditions http://www.news.com.au/technology/gadgets/mobile-phones/its-been-a-bloody-decade-of-the-iphone-critics-say/news-story/bc5e141f70c8b7a1dcfe31fd66873beb Εγώ λέω γιατί ένα μέρος των κερδών αυτών των εταιρείων που δημιουργήθηκαν από την εργασία αυτών των φτωχών ανθρώπων να μην επιστρέψουν σε αυτούς τους ταλαίπωρους με την μορφή της αύξησης μισθών και βελτίωσης συνθηκών εργασίας. Ναι μπορεί να είναι offtopic αλλά το γιατί δεν βρίσκουν δουλειά οι 60ρηδες έχει σχέση με το σύστημα εργασίας όπως έχει δημιουργηθεί παγκοσμίως, δηλαδή η αναζήτηση όλο και φτηνότερων και νεότερων εργατικών χεριών (+ τα robot σε μερικά χρόνια) χωρίς καμιά σημασία στον ανθρωπισμό μόνο στο κέρδος της κάθε πολυεθνικής επιχείρησης αλλά και του εκάστοτε κράτους από μίζες και δεν ξερώ εγώ τι άλλα οφέλη. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από manolis115
Curtis76 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δε 14 λεπτά πριν, manolis115 είπε Αναφέρομαι σε μικρούς επιχειρηματίες, σε οικογενειακές επιχειρήσεις. Ναι το κράτος δουλεύει για τις μεγαλές πολυεθνικές και Ελληνικές επιχειρήσεις όπως τα Jumbo για παράδειγμα. Όλοι αυτοί οι φόροι και η μειώση μισθών εξυπηρετέι αυτές τις εταιρείες κολοσσούς καθώς βγάζουν ακόμα μεγαλύτερο κέρδος και εκτοπίζουν από την αγορά τους μικρότερους ανταγωνιστές τους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και κλείνουν η φυτοζωούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όχι το μόνο, η Apple και άλλες που με τόσα λεφτά που έχουν κέρδος από τα πανάκριβα προιόντα τους το μόνο που τους νοιάζει είναι όχι να αύξησουν κανέναν μισθό στους εργαζόμενους τους που φτιάχνουν τα προιόντα αλλά να βρούν τα πιο φτηνά θύματα. Ναι τέτοιες εταιρείες θα μπορούσαν να βοηθήσουν φτωχές χώρες αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εκμεταλέυση του πιο εξαθλιωμένου και αδύναμου. Φταίμε και εμείς που αγοράζουμε τα προιόντα της χ και ψ Apple χωρίς να μας ενδιαφέρει πως κατασκευάστηκαν τόσα χρόνια. Τώρα που γινόμαστε και έμεις Κινέζοι εργάτες σιγά σιγά θα καταλάβουμε το πραγματικό πρόσωπο του τέρατος πίσω από τις λαμπέρες διαφημίσεις που μας δείχνουν. Διαφήμιση θα ήταν να μας έδειχναν ότι εγώ πουλάω ένα προιόν 1000 ευρώ αλλά τα 300 πηγαίνουν για να βοηθήσουν μια φτωχή κοινωνία. Αλλά μας έκαναν πρώτα καταναλωτές και μετά ανθρώπους δυστυχώς. Δε διαφωνω πολυ μαζι σου.... Αλλα ξερεις τι δεν μπορω πια να δεχτω? Ειδικά τωρα ακομα περισσοτερο... Οι μικροι επιχειρηματιες στο βαθος του μυαλους τους, το κρυφο τους ονειρο, το φανερο τους ονειρο, βαθια στο μυαλο τους ή εξω εξω , θελουν να γινουν jumbo. και για να το κανουν αυτο θα πατησουν οπου βρουν, και οταν το κανουν θα κλεισοουν πολλους μιρκους επιχειρηματιες., και μεχρι τοτε οταν δε θα πηγαινουν καλα θελουν να μας θυμουνται και εμας τους εργαζομενους. Δεν ειμαστε ενα, απλα ζουμε στον ιδιο χωρο, και παλια ισως το χρημα να ηταν στον ιδιο χωρο και να το μυριζαμε τουλαχιστον σαν εργαζομενοι. τωρα ομως το χρημα κινειται ελευθερα και δεν εχει πατριδα. Μου ειναι ξεκαθαρο λοιπον οτι οριακα και με πολυ νερο στις απαιτησεις μου και στους δικους μου στοχους ονειρα που απλα ειναι τα βασικα, ενας τριπλασιασμος του μισθους κα ιτης συνταξης ειναι στη ξεφτυλα ευκολος. 21 αιωνα και το να εχω δυνατοτητα εγω και ολος ο κοσμος να ζησει , να φαει, να κανει οικογενεια, να σπουδασει, να παει στο γιατρο, να παει διακοπες να εχει σπιτι (σε ενοικιο που τωρα ειναι ισο με εναν μισθο) ειναι το ελαχιστο. Και δε θα κατσω να το κουβεντιασω και πολυ πολυ με καποιον που θεωρει οτι ο πειχειρηματιας ειναι σε δυσκολοτερη θεση απο τον εργαζομενο οπως ο φιλος παραπανω. Τον καταλαβαινω, αυτο τον συμφερει, αυτα λεει το κομμα του, αλλα δεν εχω αναγκη ή περιεργεια να κουβεντιασω τα προβληαμτα τους. Εχω πολυ περισσοτερα και στα ματια τα δικα τους η λυση του προβληατος μου πρναει απο τη λυση του δικου τους..... αλλα για μενα δεν ισχυει αυτο... γιατι στο δικο μου κοσμο οι αριστοι εχουν χερια που δουλευουν ενω στο δικο τους εχουν ποδια για να πατανε... Με πολυ σεβασμο, με ελαχιστες ελπιδες, το μυαλο μου τουλαχιστον δεν θα το χαλασουν. 1
manolis115 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 1 minute ago, Curtis76 said: Δε διαφωνω πολυ μαζι σου.... Αλλα ξερεις τι δεν μπορω πια να δεχτω? Ειδικά τωρα ακομα περισσοτερο... Οι μικροι επιχειρηματιες στο βαθος του μυαλους τους, το κρυφο τους ονειρο, το φανερο τους ονειρο, βαθια στο μυαλο τους ή εξω εξω , θελουν να γινουν jumbo. και για να το κανουν αυτο θα πατησουν οπου βρουν, και οταν το κανουν θα κλεισοουν πολλους μιρκους επιχειρηματιες., και μεχρι τοτε οταν δε θα πηγαινουν καλα θελουν να μας θυμουνται και εμας τους εργαζομενους. Δεν ειμαστε ενα, απλα ζουμε στον ιδιο χωρο, και παλια ισως το χρημα να ηταν στον ιδιο χωρο και να το μυριζαμε τουλαχιστον σαν εργαζομενοι. τωρα ομως το χρημα κινειται ελευθερα και δεν εχει πατριδα. Μου ειναι ξεκαθαρο λοιπον οτι οριακα και με πολυ νερο στις απαιτησεις μου και στους δικους μου στοχους ονειρα που απλα ειναι τα βασικα, ενας τριπλασιασμος του μισθους κα ιτης συνταξης ειναι στη ξεφτυλα ευκολος. 21 αιωνα και το να εχω δυνατοτητα εγω και ολος ο κοσμος να ζησει , να φαει, να κανει οικογενεια, να σπουδασει, να παει στο γιατρο, να παει διακοπες να εχει σπιτι (σε ενοικιο που τωρα ειναι ισο με εναν μισθο) ειναι το ελαχιστο. Και δε θα κατσω να το κουβεντιασω και πολυ πολυ με καποιον που θεωρει οτι ο πειχειρηματιας ειναι σε δυσκολοτερη θεση απο τον εργαζομενο οπως ο φιλος παραπανω. Τον καταλαβαινω, αυτο τον συμφερει, αυτα λεει το κομμα του, αλλα δεν εχω αναγκη ή περιεργεια να κουβεντιασω τα προβληαμτα τους. Εχω πολυ περισσοτερα και στα ματια τα δικα τους η λυση του προβληατος μου πρναει απο τη λυση του δικου τους..... αλλα για μενα δεν ισχυει αυτο... γιατι στο δικο μου κοσμο οι αριστοι εχουν χερια που δουλευουν ενω στο δικο τους εχουν ποδια για να πατανε... Με πολυ σεβασμο, με ελαχιστες ελπιδες, το μυαλο μου τουλαχιστον δεν θα το χαλασουν. Όσον αφορά την πρώτη παραγραφό σου, συμφωνώ ότι υπάρχουν και τέτοιοι μικροεπιχειρηματίες που αν γίνονταν Jumbo θα έκαναν τα ίδια. Απλώς αφήνω ένα περιθώριο στην σκέψη μου για όσους μικροεπιχειρηματίες που θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν δεν θα λειτουργούσαν έτσι ακόμα και αν μπορούσαν. Όσον αφορά την δεύτερη παραγραφό συμφωνω απόλυτα ότι αυτά τα αγαθά που λες θα έπρεπε να είναι δεδομένο για κάθε άνθρωπο να μπορεί να τα αποκτήσει μέσω της εργασίας του. Για τους επιχειρηματίες δεν μπορεί να ισχύει ότι ο κάθε επιχειρηματίας είναι σε δυσκολότερη θέση από κάθε εργαζόμενο, είναι ανάλογα με τον επιχειρηματία και την επιχείρηση. Ούτε ποσοστά δεν μου έρχονται στο μυαλό τώρα τι μπορεί να ισχύει σε τι ποσοστό. Αυτό που νομίζω το ανέπτυξα πιο επάνω σχετικά με την κατάσταση. Εμείς τρέφουμε το τέρας που μας τρώει το μεδούλι σε μεγαλό βαθμό και χρειάζεται συλλογική και ουσιαστική αλλαγή για να βελτιωθούν οι πιθανότητες και οι αποδοχές από την εργασία όλων.
Lelouch Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Το να γίνεις επιχειρηματίας είναι πολύ πιο δύσκολο από το να γίνεις εργαζόμενος. Αν είναι τόσο εύκολο ξεκίνα με μια επιχειρισούλα και γίνε jumbo. Ο καθένας θα ήταν επιχειρηματίας. Ειδικά στα χρόνια προ κρίσης που έδιναν δάνεια με το τσουβάλι. Που είναι αυτές οι επιχειρήσεις τώρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις