Προς το περιεχόμενο

Η Opera ανακοίνωσε τον browser Opera Touch για one-handed χρήση


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα νέο web browser ανακοίνωσε η Opera για συσκευές Android, τον Opera Touch. Ο browser σχεδιάστηκε για one-handed χρήση (με το ένα χέρι) και επιπλέον βελτιώνει τον διαμοιρασμό περιεχομένου μεταξύ του συγκεκριμένου browser και της mobile και desktop έκδοσης του Opera.

Ο νέος mobile browser εκκινεί απευθείας με ενεργοποιημένο το πεδίο αναζήτησης και με το πληκτρολόγιο ανοικτό κάθε φορά ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη πληκτρολόγηση.

Το Fast Action Button που είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος της οθόνης ενεργοποιεί –με “touch & hold”-  διάφορες επιλογές και κοινότυπες λειτουργίες όπως είναι η εναλλαγή μεταξύ των καρτελών (tabs), το reloading κάποιας ιστοσελίδας ή η λειτουργία “back” και όλα αυτά χωρίς να απαιτηθεί να μετακινήσετε το δάκτυλο σας προς το πάνω μέρος της οθόνης.

Ο Opera Touch διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά όπως ad-blocker, προστασία από crypto-jacking, QR & barcode scanner καθώς και ένα “dynamic speed dial” που αλλάζει με τις συνήθειες σας καθώς περιηγήστε στον ιστό.

‘Ένα άλλο χαρακτηριστικό που διαθέτει είναι το Flow, με τη βοήθεια του οποίου ο χρήστης του browser μπορεί να στέλνει links από τον Opera Touch στην mobile ή desktop έκδοση του Opera. Η σύνδεση πραγματοποιείται με τη σάρωση ενός κωδικού QR και δεν απαιτείται η δημιουργία κάποιου λογαριασμού για το συγχρονισμό.

Η σύνδεση μεταξύ των browsers είναι κρυπτογραφημένη end-to-end και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός πλήκτρου από το μενού του Fast Action Button. Για να λειτουργεί απρόσκοπτα σε συνδυασμό με τον Opera Touch, η εταιρεία διέθεσε μία αναβαθμισμένη έκδοση της desktop έκδοσης του browser Opera για Windows, Mac και Linux.

GSMArena


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτελους καποιος που καταλαβαινει.
Φυσικα και τον εγκατεστησα ηδη μιας και απο τη στιγμη που εβαλα τον κανονικο Opera δεν μπορουσα να αλλαξω browser.


Εχει πολυ πλακα το ποσο αβολο ειναι το Android στα μακροστενα κινητα, πατας τερμαααα πανω για να βγει καααατω κατω το πληκτρολογιο.

Επεξ/σία από Talepwros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραδόξως για μια εταιρία σαν την opera ,ο browser είναι σε βρεφικό στάδιο ,λίγο άβολος και καθόλου παραμετροποιησιμος ,έχει πολύ δρόμο ακόμα για να είναι κάπως decent.

Επεξ/σία από vagelisda
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...