Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft ετοιμάζει τα Windows 10 Lean Edition για συσκευές με μικρό αποθηκευτικό χώρο


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εν αναμονή της νέας μεγάλης αναβάθμισης των Windows 10 μέχρι το τέλος του μήνα κατά πάσα πιθανότητα, η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη της επόμενης με την κωδική ονομασία Redstone 5 και η οποία φαίνεται ότι θα συνοδευτεί και από μια νέα έκδοση του λειτουργικού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Windows Central αλλά και ενός χρήστη του Twitter που ανακάλυψε σχετικές αναφορές στην τελευταία δοκιμαστική έκδοση, η Microsoft θα λανσάρει μέσα στο χρόνο τα Windows 10 Lean Edition. Η συγκεκριμένη έκδοση θα προορίζεται για OEM κατασκευαστές προκειμένου αυτοί να μπορούν να τα εγκαταστήσουν σε συστήματά τους που έχουν τουλάχιστον 16GB αποθηκευτικού χώρου, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις καθιερωμένες ενημερώσεις.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία, η εγκατάσταση της Lean Edition καταλαμβάνει 2GB λιγότερο στο δίσκο του συστήματος, «κόβοντας» χαρακτηριστικά που δε χρειάζονται σε συσκευές χαμηλών επιδόσεων όπως ο Internet Explorer και άλλων παλιών desktop εφαρμογών. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το Regedit, με τη Microsoft να πειραματίζεται στο να αφαιρέσει όσο το δυνατόν περισσότερες εφαρμογές. 

Είναι γεγονός ότι αρκετά συστήματα που τρέχουν την πλήρη έκδοση των Windows 10 και διαθέτουν δίσκο 16GB, πασχίζουν να αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση ή να εγκαταστήσουν ενημερώσεις ασφαλείας, με τους χρήστες να γεμίζουν τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο με ταινίες, εφαρμογές και άλλα αρχεία.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το μέλλον των Windows 10 αλλά και τη Lean Edition, θα μάθουμε το διάστημα 7-9 Μαΐου στα πλαίσια του συνεδρίου Build.

Windows Central


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2gb λιγοτερα δεν το λες lean ,οποιαδηποτε διανομη linux πιανει αρκετα λιγοτερο χωρο ακομα κ full loaded με τα παντα ολα

ασε δε που κ μονο που δεν εχεις regedit ειναι τεραστιο μειον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Who cares για το tiny Linux? Έχετε δει πολλά tablet με tiny Linux ; 

Σήμερα μου ζήτησε IT pro την πιο μικρή έκδοση Windows 10.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...