Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εχετε παιδι 3 εως 6 χρονων και ειναι δυσκολο να το βαλετε να κανει τις υποχρεωσεις του,

οριστε ενα προτζεκτ που θα το βοηθησει.

Παραθετω ενα pdf αρχειο για να παρετε μια ιδεα,

αριστερα εχει τις δραστηριοτητες και στη πανω γραμμη τις ημερομηνιες.

Καθε δραστηριοτητα που θα εκπληρωνει, θα κολλαει και ενα αυτοκολλητο.

Οταν συμπληρωσει 20 αυτοκολλητα θα παιρνει ως επαθλο ενα δωρο που θα ειναι της επιλογης του εννοειται μικρης αξιας,

ειτε μια κουκλα ειτε ενα αυτοκινητακι κλπ.

Στοχος ειναι καταρχην να μαθει να κανει τις υποχρεωσεις του και να αποκτα ενα στοχο τον οποιο και κατακτα.

Τα αποτελεσμα ισως εκπληξουν μερικους!

Οποιος το θελει σε excel να μου στειλει μηνυμα, το excel μπορειτε να το τροποποιησετε αναλογα τις αναγκες σας.

programm.pdf

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

ωραία ιδέα αλλά έτσι χαλάς την ιδέα των δασκάλων για αυτοκόλλητα. αμαν κάναμε για τα καλά αυτοκόλλητα στα τεστ..

Δημοσ.

ειπαμε ηλικιες απο 3 εως 5, δηλαδη πριν πανε σχολειο.

Εγω θα πω την δικη μου εμπειρια, οτι η μικρη με σηκωσε (για πρωτη φορα) το πρωι για να παει στο παιδικο

για να μην χασει το αυτοκολλητο.... οποτε οτι και να πω ειναι λιγο.

Τωρα με κυνηγαει για να κανει τις υποχρεωσεις της!

• Like 1
Δημοσ.
28 minutes ago, djcat said:

Οπότε κάθετι που κάνει θα περιμένει και αντάλλαγμα - καλό είναι αυτό;

Δεν ειναι. Καθηκον του γονεα ειναι να βρει την ισορροπία μεταξυ υποχρεωσεων κ επιβραβευσεων του παιδιου.

Πριν να'ρθει η στιγμη διαλογου σε στυλ:

-Νικολακη,μου φερνεις ενα ποτηρι νερο;

-Κι εγω τι θα κερδισω απ'αυτο;

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θυμαμαι οταν πηγαινα δημοτικο στις πρωτες δυο ταξεις η δασκαλα μας εβαζε αυτοκολλητα αγγελακια αν δεν ειχαμε πολλα λαθη, δεν το εβλεπα σαν ανταλλαγμα αλλα σαν επιβραβευση

Δημοσ.
4 ώρες πριν, djcat είπε

Οπότε κάθετι που κάνει θα περιμένει και αντάλλαγμα - καλό είναι αυτό;

τα παιδια 3-6 ετων για να εκπαιδευτουν να κανουν καποιες δουλειες ρουτινας, πρεπει να μπορεσουν να εχουν στοχους,

και στην παρουσα φαση εκεινο που μπορουν να καταλαβουν ως στοχους ειναι το αυτοκολλητο που το κολλαω και μετα απο καποια αυτοκολλητα

θα εχω καταφερει ενα στοχο που θελω να κατακτησω.

Συνεπως για να απαντησω στην ερωτηση σου, δεν τιθεται θεμα αν ειναι καλο η κακο, αλλα οτι ειναι αναγκαιο.

Το παιδι θα μαθει 1ον να ολοκληρωνει μονο του χωρις πιεση τις δουλειες του και 2ον να ολοκληρωνει κατι που εχει βαλει ως στοχο να κατακτησει.

Για να στο πω και πιο επιστημονικα, ολο αυτο το εγχειρημα που ανεβασα, στην παιδοψυχολογια ονομαζεται ενισχυτης και εχει μεγαλη εφαρμογη στις συμπερισφοριστικες τεχνικες.

ΥΓ.... οσοι απαντατε εχετε παιδια αυτης της ηλικιας η απλα αμπελοφιλοσοφουμε?

Δημοσ.

Ψιλό διαφωνώ με τη στοχοθεσια (εγώ το λέω κίνητρο), σε αυτή την ηλικία. Κατ αρχήν αν πω στο παιδί μου, φέρε μου ένα ποτήρι νερό, θα τρέξει να το κάνει επειδή σε αυτή την ηλικία τους αρέσει να αισθάνονται υπεύθυνα. Το μπράβο, ευχαριστώ πολύ κτλ, αρκούν. 

Νομίζω ότι κίνητρα τέτοιου είδους, πιάνουν στον παιδικό η στο νήπιαγωγειο διότι υπάρχει ο έμμεσος ανταγωνισμός και η προβολή του οποίου επάθλου απέναντι στα άλλα παιδάκια. Εννοώ ότι δε τους νοιάζει τόσο το τι θα κερδίσουν αλλά ότι θα το κερδίσουν απέναντι σε όλα τα άλλα παιδακια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς τον TS:

Μερικοι είμαστε και παιδαγωγοι :) (σπουδες+επαγγελμα). Εκτος αν θεωρεις οτι μονο οσοι εχουν παιδιά μπορουν να απαντουν σε τετοια θεματα. Τοτε παω πασο και εύχομαι απλα καλη συνέχεια!

Ps: κατι που λειτουργει αψογα για ενα παιδακι δεν ειναι απαραιτητο να ταιριαζει και σε ολα τα υπολοιπα. Ο γονεας και ο εκπαιδευτικος δεν πρέπει να ακολουθουν τυφλα τις διάφορες 'συνταγες' αλλα να τις προσαρμοζουν στον χαρακτηρα του καθε παιδιου.

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 4/27/2018 at 10:02, tornado said:

Αν εχετε παιδι 3 εως 6 χρονων και ειναι δυσκολο να το βαλετε να κανει τις υποχρεωσεις του,

οριστε ενα προτζεκτ που θα το βοηθησει.

Παραθετω ενα pdf αρχειο για να παρετε μια ιδεα,

αριστερα εχει τις δραστηριοτητες και στη πανω γραμμη τις ημερομηνιες.

Καθε δραστηριοτητα που θα εκπληρωνει, θα κολλαει και ενα αυτοκολλητο.

Οταν συμπληρωσει 20 αυτοκολλητα θα παιρνει ως επαθλο ενα δωρο που θα ειναι της επιλογης του εννοειται μικρης αξιας,

ειτε μια κουκλα ειτε ενα αυτοκινητακι κλπ.

Στοχος ειναι καταρχην να μαθει να κανει τις υποχρεωσεις του και να αποκτα ενα στοχο τον οποιο και κατακτα.

Τα αποτελεσμα ισως εκπληξουν μερικους!

Οποιος το θελει σε excel να μου στειλει μηνυμα, το excel μπορειτε να το τροποποιησετε αναλογα τις αναγκες σας.

programm.pdf

Και ως σαν τι δίνεις αυτά τα tips? Γεμίσαμε ερασιτέχνες πχια !

Δημοσ.

Αυτό με τα αυτοκόλλητα καθώς και κάτι σφραγίδες μας το έκαναν οι καθηγητές στο δημοτικό το 90's, μέχρι 4η-5η δημοτικού το έκαναν κάποιοι, πάντως το θεωρούσα εντελώς ανούσιο, επειδή έκανες καλά γράμματα ή πήρες Α' σου έβαζαν μια σφραγίδα ή ένα αυτοκόλλητο και καλά.

Δημοσ.

Το παιδι δεν ειναι σκυλος  π.χ αντε φερε το μπαλακι να σου δωσω κατι να φας.

Αντε ψυχολογοι της δεκαρας με τα αυτοκολιτακια κανετε τα παιδια μας μαλθακα ανικανα να αντιμετοπισουν αυριο την ζωη. Απλως του μαθαινεις να εχει αξιες και αρχες στην ζωη του. (εχω παιδι η κορη μου ειναι 12 ετων). 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είμαι μάνα ούτε ψυχολόγος, αλλά δεν θεωρώ και τη καλύτερη λύση για να κάνει τ' αυτονόητα.

Ναι, σίγουρα σ' αυτή την ηλικία είναι δύσκολα, σηκώνουν τη δική τους παντιέρα, μα θεωρώ πως από το ξεκίνημα της ζωής τους ξεκινάμε ως γονείς να "χτίζουμε" τα παιδιά μας. Εφόσον το κάνουμε σωστά, μπορούμε και να τα χειριζόμαστε, τουλάχιστον στον μεγαλύτερο βαθμό. Ως γονείς οφείλουμε να δημιουργούμε γέφυρες επικοινωνίας και να βρίσκουμε τα κουμπιά των παιδιών μας.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται μόνο με την ενασχόληση, τη συνεχή συζήτηση και με το να γινόμαστε οι ίδιοι η έμπνευση για το παιδί μας - με την ίδια στάση ζωής και την καθημερινότητά μας. Για παράδειγμα, το βούρτσισμα των δοντιών γιατί να γίνει αγγαρεία, ενώ μπορείς να το περάσεις εύκολα ως παιχνίδι; Πλύνε τα δόντια σου μαζί με το παιδί σου και κάν' το μια ευχάριστη διαδικασία για το ίδιο. Δεν θα χρειαστείς φωνές ή τιμωρία, πίστεψέ με. Σ' αυτή την ηλίκία, οι γονείς είναι πρότυπα για τα παιδιά, σε μιμούνται κλπ. Όποιος το παίζει έξυπνα, δεν χάνει ποτέ.

Disclaimer: Με τα παραπάνω δεν σε βγάζω άσχετο και κακό γονέα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Το παιδι δεν ειναι σκυλος  π.χ αντε φερε το μπαλακι να σου δωσω κατι να φας.

Αντε ψυχολογοι της δεκαρας με τα αυτοκολιτακια κανετε τα παιδια μας μαλθακα ανικανα να αντιμετοπισουν αυριο την ζωη. Απλως του μαθαινεις να εχει αξιες και αρχες στην ζωη του. (εχω παιδι η κορη μου ειναι 12 ετων). 

εγω εγραψα μια γνωμη για οποιον νομιζει οτι θα τον διευκολυνε, κατι που βεβαια δεν ειναι δικο μου αλλα απο γνωστους ψυχολογους, ισως της δεκαρας ισως του ταλιρου αλλα αναγνωρισμενοι σιγουρα.

Οποιος νομιζει οτι του ταιριαζει το ακολουθει αλλιως το προσπερναει.

Τωρα πως μπερδευονται να μαθει το παιδι να εχει αξιες και αρχες (κατι στο οποιο συμφωνω βεβαια) με το να οργανωνει την σκεψη του και την οργανωση στη ζωη του, αυτο δεν το καταλαβα, αλλα θα μεινω με την απορια οκ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...